Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, BigBlack είπε

Άν έχεις ρίξει σε ένα χώρο την ενέργεια ( τα kWatt ανά ώρα) που χρειάζονται για να αντισταθμιστούν οι απώλειες του χώρου, φυσικά ζεσταίνονται. Αλλά 660 W οποιασδήποτε συσκευής με αντιστάσεις, με οποιοδήποτε μέσο (νερό, λάδι, αέρα) θα σου δώσουν 660W θερμότητας. Η έννοια της οικονομίας σε τέτοιες συσκευές δεν υφίσταται, δεν υπάρχει συσκευή που να παραβιάζει τους νόμους της φύσης. Τα περί inverter κλπ είναι μαρκετινιές, πρόκειται για μιά αντίσταση με μεταβαλλόμενη ισχύ μέσω ηλεκτρονικών. Δηλαδή ένας κυριλέ θερμοστάτης με λεντάκια. Αν κάποιες στιγμές καίει χαμηλότερα 40%, θα θερμαίνει και 40% λιγότερο.

Άλλο το να σε ικανοποιούν εσένα επειδή επαρκούν για τους χώρους που τα έβαλες κι άλλο τελείως το να είναι οικονομικά, δηλαδή να αποδίδουν περισσότερο από αυτό που τραβάνε από την πρίζα.

Δεν λέω ότι μου δίνει παραπάνω από 660w θερμότητας.

Απλώς από εκεί που είχα κεντρική πετρελαίου για να ζεστάνω το σπίτι, τα 660w που τραβάει από την πρίζα επαρκούν για να ζεστάνουν το δωμάτιο που πριν ήθελε ένα συμβατικό καλοριφέρ. Αν βάλεις μια κουμτελ 2400w δεν νομίζω να θερμάνει παραπάνω το ίδιο δωμάτιο.

Για σπίτι 60 τετραγωνικά φτάνουν 4 τέτοια σώματα, τα οποία σε κατανάλωση ισοδυναμούν με όσο τραβάει ένα συμβατικό καλοριφέρ λαδιού των 2500w. Πάντα φυσικά με καλή μόνωση.

Επεξ/σία από george1807
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 minutes ago, george1807 said:

Δεν λέω ότι μου δίνει παραπάνω από 660w θερμότητας.

Απλώς από εκεί που είχα κεντρική πετρελαίου για να ζεστάνω το σπίτι, τα 660w που τραβάει από την πρίζα επαρκούν για να ζεστάνουν το δωμάτιο που πριν ήθελε ένα συμβατικό καλοριφέρ. Αν βάλεις μια κουμτελ 2400w δεν νομίζω να θερμάνει παραπάνω το ίδιο δωμάτιο.

Για σπίτι 60 τετραγωνικά φτάνουν 4 τέτοια σώματα, τα οποία σε κατανάλωση ισοδυναμούν με όσο τραβάει ένα συμβατικό καλοριφέρ λαδιού των 2500w.

Κοίτα, το να μου πεις πως δεν χρειαζόσουν τόση θέρμανση όση με το λέβητα πετρελαίου και τα σώματα, και σου φτάνουν τα ηλεκτρικά καλοριφέρ των 660W το καταλαβαίνω. Το να μου πεις όμως πως την ίδια ζέστη θα έίχες με 2400w και με 660w, αυτό απλά δεν ισχύει. Τόσοι άνθρωποι σου το λένε αλλά και στοιχειώδη φυσική να διαβάσεις θα το καταλάβεις κι από μόνος σου. Μην το κουράζουμε παραπάνω, όλα καλά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Κοίτα, το να μου πεις πως δεν χρειαζόσουν τόση θέρμανση όση με το λέβητα πετρελαίου και τα σώματα, και σου φτάνουν τα ηλεκτρικά καλοριφέρ των 660W το καταλαβαίνω. Το να μου πεις όμως πως την ίδια ζέστη θα έίχες με 2400w και με 660w, αυτό απλά δεν ισχύει. Τόσοι άνθρωποι σου το λένε αλλά και στοιχειώδη φυσική να διαβάσεις θα το καταλάβεις κι από μόνος σου. Μην το κουράζουμε παραπάνω, όλα καλά.

Ξαναλέω, δεν διαφωνώ με το 100% απόδοση. Ομως, άλλο να είναι ένα θερμαντικό σώμα on off και άλλο να μπορεί να πέσει ακόμα και στο 40% της κατανάλωσης για να διατηρήσει τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. 

Εχεις δυνατότητα να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία ακόμα και με 0.5 ακρίβεια, και επίσης ακόμα και αν όλα τα καλοριφέρ λαδιού έχουν την ίδια λογική από πίσω, παίζει ρόλο και ο σχεδιασμός του σώματος για το πώς διαχέει τη θερμότητα.

Δημοσ.
7 minutes ago, george1807 said:

Ξαναλέω, δεν διαφωνώ με το 100% απόδοση. Ομως, άλλο να είναι ένα θερμαντικό σώμα on off και άλλο να μπορεί να πέσει ακόμα και στο 40% της κατανάλωσης για να διατηρήσει τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. 

Εχεις δυνατότητα να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία ακόμα και με 0.5 ακρίβεια, και επίσης ακόμα και αν όλα τα καλοριφέρ λαδιού έχουν την ίδια λογική από πίσω, παίζει ρόλο και ο σχεδιασμός του σώματος για το πώς διαχέει τη θερμότητα.

Βρε φίλε, αφου εσένα σου φτάνει, εμένα μου περισσεύει!

Τον άλλο ισχυρισμό σου περί ίσης απόδοσης σωμάτων 2400 και 660W σχολιάζω, και σταματάω εδώ.

Δημοσ.

αν παράγεις την ιδια ποσότητα θερμότητας είτε με λαδιού είτε με το δικό σου, το ίδιο ακριβώς θα κάψεις σε ρεύμα. Άσχετα με τα on-off και πότε θα τα κάνουν.

31 λεπτά πριν, george1807 είπε

Για σπίτι 60 τετραγωνικά φτάνουν 4 τέτοια σώματα, τα οποία σε κατανάλωση ισοδυναμούν με όσο τραβάει ένα συμβατικό καλοριφέρ λαδιού των 2500w. Πάντα φυσικά με καλή μόνωση.

όχι είναι λάθος αυτό. Αν η θερμότητα που δώσουν είναι ίδια θα κάψουν τα ίδια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, somt είπε

αν παράγεις την ιδια ποσότητα θερμότητας είτε με λαδιού είτε με το δικό σου, το ίδιο ακριβώς θα κάψεις σε ρεύμα. Άσχετα με τα on-off και πότε θα τα κάνουν.

όχι είναι λάθος αυτό. Αν η θερμότητα που δώσουν είναι ίδια θα κάψουν τα ίδια.

Μα αν ένα δωμάτιο με μόνωση και δίπλα παράθυρα μπορεί να θερμανθεί στους 21 με 660w και για να διατηρήσει αυτή τη θερμοκρασία χρειάζεται 400w ή ακόμα καλύτερα να κλείσει μόνο του, πώς είναι το ίδιο με ένα καλοριφέρ λαδιού που το λιγότερο που καίει στη χαμηλότερη σκάλα είναι 1000w και το μόνο τρόπο διαχείρισης του είναι το on off; 

Ναι, θα αποδώσει 1000w θερμότητας, αλλά αν ο χώρος δεν τα χρειάζεται απλά θα τα κάψεις χωρίς λόγο.

Πάντως εγώ στην πράξη βλέπω χαμηλότερη κατανάλωση με την ίδια αίσθηση ζέστης. Προηγούμενη σύγκριση είναι ένα delonghi λαδιού.

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ.
8 ώρες πριν, george1807 είπε

Γιατί κανείς δεν προτείνει τα Rointe; Πολύ χαμηλή κατανάλωση με απόδοση θέρμανσης συμβατικού καλοριφέρ.

https://rointe.com/uk/sygma-radiators/

Screenshot 2025-01-23 at 13.45.10.png

Μόνο εγώ γελάω διαβάζοντας για ηλεκτρικό καλοριφέρ inverter. Το inverter εχει νόημα μονο σε συσκευές που έχουν μοτέρ, κλιματιστικα δηλαδή για την μεταβολή της ισχύος τους.

Όσο για τα 660W. Θερμαίνεις το πολύ το WC των ξένων η ένα περίπτερο με εμβαδό 1-2τμ. Άμα είναι να πληρώσεις 400 ευρώ για αυτό το πράγμα που είναι και ασύμφορο...... πιο οικονομικο θα σου βγει να καις το τζάκι. 

10 ώρες πριν, HardwareZone είπε

Έχοντας δοκιμάσει παλιότερα λόγω ανάγκης αρκετά ηλ. καλοριφέρ λαδιού, το Delonghi Dragon αποδείχθηκε καλύτερο όλων με διαφορά.
Ακριβότερο των περισσότερων βεβαίως, αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις και σε αυτά.

https://www.skroutz.gr/s/24616084/De-Longhi-TRDX4-1025E-Kalorifer-Ladiou-me-10-fetes-2500W.html

Έχουμε καλοριφέρ της Delonghi, 21 χρόνια, έχει καεί η μία αντίσταση.

11 ώρες πριν, giannis_1989 είπε

Εννοείται ότι θα μπει σε τοίχο.

Ακόμη και λαδιού να πάρω, θα είναι από εταιρεία που να μπορεί η τοποθέτηση θα γίνει σε τοίχο.

Ac έχει αλλά όπως ξαναεγραψα η θέρμανση μεac είναι αυτή που είναι.

Το θέμα είναι τι προσομοιάζει περισσότερο την θέρμανση με καλοριφέρ ανεξάρτητα με την κατανάλωση.

Και εγώ σε λαδιού κλείνω σε πολύ καλή μάρκα.

Έχει κάποιος εμπειρία με σώμα συμβατικό νερού αλλά ανεξάρτητο με ηλεκτρική αντίσταση?

https://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=159

Επίσης ο θερμόστατης του αερίου είναι μονίμως στο 20 έχω συνέχεια στα δωμάτια 20.5 και στο σαλόνι 18.5-19.

Ότι και να βάλω θα ακολουθήσει την ίδια τακτική μόνιμα στο 20 και όταν πιάνει θερμοκρασία θα κλείνει.

Ξέχνα τα σώματα νερού με αντίσταση. Θα σκουριάσουν, πιο ακριβά και δεν προφέρουν κάτι παραπάνω. Αν δεν σε νοιάζει η κατανάλωση πάρτε ένα λαδιού και βαλτο σε ροδάκια αλλά κολλητά στο σημείο που ήταν το παλιό σώμα που λειπει.

6 ώρες πριν, george1807 είπε

Θερμαίνουν πολύ, έχω ήδη 2 και 1 ακόμα συμβατικό καλοριφέρ νερού και μετατροπή με αντίσταση σε ηλεκτρικό.

660w καίνε αυτά και 1000w αυτό με τη μετατροπή.

Θέρμανση σαν κανονικό καλοριφέρ νερού και τα 2.

Τα Rointe ουσιαστικά πετυχάινουν 40% χαμηλότερη κατανάλωση γιατί είναι εξ αρχής φτιαγμένα να λειτουργούν ηλεκτρικά, είναι inverter,  αντί για νερό έχουν λάδι δικό τους που καταφέρνει να ζεσταθεί πιο γρήγορα, αλλά και να διατηρήσει τη θερμότητα περισσότερο.

Πρακτικά, εφόσον μιλάμε για μέρες με κρύο, άμα ένα σώμα δεν καταναλώνει από 1500W και παραπανω, όχι πολύ δεν καίει, ούτε τον τοίχο από πίσω δεν θερμαίνει. Ήδη με 800W έχεις ένα χλιαρό σώμα, φαντάσου τώρα με 660W....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Μόνο εγώ γελάω διαβάζοντας για ηλεκτρικό καλοριφέρ inverter. Το inverter εχει νόημα μονο σε συσκευές που έχουν μοτέρ, κλιματιστικα δηλαδή για την μεταβολή της ισχύος τους.

Όσο για τα 660W. Θερμαίνεις το πολύ το WC των ξένων η ένα περίπτερο με εμβαδό 1-2τμ. Άμα είναι να πληρώσεις 400 ευρώ για αυτό το πράγμα που είναι και ασύμφορο...... πιο οικονομικο θα σου βγει να καις το τζάκι. 

Πάντως εγώ που το έχω μια φορά ζεσταίνομαι σε δωμάτιο 12 τετραγωνικών με μόνωση και διπλά παράθυρα. Βλέπω κι'όλας ότι αυξομειώνει την κατανάλωση ανάλογα με τη θερμοκρασία που θες να πιάσεις και τη θερμοκρασία που ήδη έχεις οπότε δεν είναι πάντα στα 660. Όλα αυτά τα λέω πρακτικά και όχι θεωρητικά και έχω πάνω πρίζα που μετράει κατανάλωση.

Στο site τους προτείνουν 1100w για 18 τετραγωνικά με ταβάνι 2,7 μέτρα.

Όποιος θέλει μπορώ να συνεχίσει να καίει τζάκι, κεντρική πετρέλαιο, κλιματιστικό, να δώσει 15000 ευρώ για να έχει αντλία θερμότητας κλπ.

Απλά μοιράστηκα την εμπειρία μου επειδή και εγώ τα είχα ψάξει όλα και κατέληξα εδώ. Το ιδανικότερο είναι η αντλία θερμότητας, αλλά με τεράστιο αρχικό κόστος ειδικά για παλιές πολυκατοικίες, με απόσβεση στη δεκαετία. Καλύτερα ρίξε τα λεφτά στον S&P 500 και θα σου βγαίνει τσάμπα το ρεύμα από τα Rointe.

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, george1807 είπε

Βλέπω κι'όλας ότι αυξομειώνει την κατανάλωση ανάλογα με τη θερμοκρασία που θες να πιάσεις και τη θερμοκρασία που ήδη έχεις οπότε δεν είναι πάντα στα 660. Όλα αυτά τα λέω πρακτικά και όχι θεωρητικά και έχω πάνω πρίζα που μετράει κατανάλωση.

Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ένα σώμα 2400W. Θα δώσει στην αρχή κατανάλωση 2400W μέχρι να πιάσει θερμοκρασία και μετά απλά θα τη συντηρεί ανάβοντας για λίγο κατά διαστήματα. Δεν καίει μονιμως 2400. Στον μέσο όρο πάλι 500-600Watt θα είναι αν όντως τόσο χρειάζεται ο χώρος σου για να έχει τη θερμοκρασία που θες.

Με ένα σωμα χαμηλών Watt το μονο που καταφέρνεις είναι να αργείς να πιάσεις θερμοκρασία.

μαρκετινγκ τρικ είναι για να γράφει το κουτί χαμηλό αριθμό Watt.

Επεξ/σία από somt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, george1807 είπε

Πάντως εγώ που το έχω μια φορά ζεσταίνομαι σε δωμάτιο 12 τετραγωνικών με μόνωση και διπλά παράθυρα. Βλέπω κι'όλας ότι αυξομειώνει την κατανάλωση ανάλογα με τη θερμοκρασία που θες να πιάσεις και τη θερμοκρασία που ήδη έχεις οπότε δεν είναι πάντα στα 660. Όλα αυτά τα λέω πρακτικά και όχι θεωρητικά και έχω πάνω πρίζα που μετράει κατανάλωση.

Στο site τους προτείνουν 1100w για 18 τετραγωνικά με ταβάνι 2,7 μέτρα.

Όποιος θέλει μπορώ να συνεχίσει να καίει τζάκι, κεντρική πετρέλαιο, κλιματιστικό, να δώσει 15000 ευρώ για να έχει αντλία θερμότητας κλπ.

Απλά μοιράστηκα την εμπειρία μου επειδή και εγώ τα είχα ψάξει όλα και κατέληξα εδώ. Το ιδανικότερο είναι η αντλία θερμότητας, αλλά με τεράστιο αρχικό κόστος ειδικά για παλιές πολυκατοικίες, με απόσβεση στη δεκαετία. Καλύτερα ρίξε τα λεφτά στον S&P 500 και θα σου βγαίνει τσάμπα το ρεύμα από τα Rointe.

Αυτό που δεν διευκρινιζεις στο αρχικό σου ποστ και τώρα λες είναι τα περί μόνωσης. Ψάξε πρώτα τι θερμικές απώλειες έχει ο χώρος σου για να μάθουμε το γιατί την βγάζεις με τόσα watt. Η σελίδα λέει απλά βλακειες. Ελάχιστα ελληνικά σπίτια μπορούν να έχουν θέρμανση σε 18τμ με 1000W, δηλαδή αναλογικά σε ένα τυπικό σπιτι 70-80τμ θα έχεις θέρμανση με 3.8 ως 4.4kW? Θες τουλάχιστον 2 ως 3 φορές αυτό το νούμερο για να ζεστάνεις το σπίτι, ειδάλλως θα πρέπει να έχεις δώσει πολλά λεφτά για πολύ καλή μόνωση. 

Για αυτό λέω, ας αφήσουμε τις συγκρίσεις και με το ποσα watt ζεσταίνομαι εγώ, αν ζεσταίνεσαι με τόσα λίγα, καλά κάνεις, θα έχεις μόνωση στον χώρο σου, υπάρχουν παράμετροι που δεν τις έχεις λάβει υποψην.

Εδώ εγώ ανάβω το καλοριφέρ λαδιού στα 800W και ούτε και καιει, απλά είναι λίγο χλιαρό. Μόνο την μάζα του μετάλλου που διαθέτει προλαβαινει να ζεστάνει. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
9 hours ago, mariosnik_ said:

Έχουμε καλοριφέρ της Delonghi, 21 χρόνια, έχει καεί η μία αντίσταση.

Με ποιο τροπο καταλαβαινει καποιος, αν εχει καει μια αντισταση; Ειναι κατι ορατο;

Δημοσ.

420€ έδωσα για 12αρι AC με Α+++ ψύξη θέρμανση, τα 410 για ηλεκτρικό σώμα είναι απλά παραλογισμός.

Σπάνια βλέπω πάνω από 450w (smart plug) κατανάλωση, με ζητούμενη 20 βαθμούς. Σε σχέση με πέρσι το Γενάρη που πάλι είχα κλιματιστικό 12αρι του 2016 με λιγότερα + η διαφορά είναι μεγάλη, περιμένω να βγει ο μήνας για να δω πόσο ακριβώς.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mindreader είπε

Με ποιο τροπο καταλαβαινει καποιος, αν εχει καει μια αντισταση; Ειναι κατι ορατο;

Έχει δύο αντιστασεις, όταν πατάς το κουμπί για την χαμηλή αυτή δεν ανάβει καθόλου πλέον, έχει μείνει μόνο η υψηλή. Γενικά όταν βλέπεις σε αυτές τις συσκευές ότι έχουν Χ σκάλες, σημαίνει Χ διαφορετικές αντιστάσεις οι οποίες ανάβουν μεμονωμένα η όλες μαζί. Δεν υπάρχει δηλαδή ενιαία αντίσταση που να αυξομειωνει την ισχύ της εκτός αν είναι μεταβλητη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...