Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 hours ago, korakios said:

γιατί όχι AC ? Τα φθηνά κινέζικα που πρακτικά δεν είναι ινβέρτερ στη θέρμανση , θα σου κάνουν δουλειά ,συν οτι θα έχεις ψύξη το καλοκαίρι

Το σαλόνι δεν έχει κλιματιστικό; αν όχι εγώ θα έβαζα. Αλλιώς ένα ποιοτικό θερμοπομπό που να μπαίνει και στον τοίχο, ιδανικά εκεί που θα έπρεπε να είναι το σώμα.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον απορρίπτονται όλα τα άλλα και επιμένουμε στο καλοριφέρ λαδιού.

Αυτή εδώ είναι μια λύση. Το ίδιο ακριβώς αλλά σε άλλη επώνυμη μάρκα στην τριπλάσια τιμή. Δοκιμασμένο από εμένα αλλά το έχω αποθηκεύσει γιατί δεν μπορώ να πληρώνω λογαριασμούς.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kronos73 είπε

Το σαλόνι δεν έχει κλιματιστικό; αν όχι εγώ θα έβαζα. Αλλιώς ένα ποιοτικό θερμοπομπό που να μπαίνει και στον τοίχο, ιδανικά εκεί που θα έπρεπε να είναι το σώμα.

Εννοείται ότι θα μπει σε τοίχο.

Ακόμη και λαδιού να πάρω, θα είναι από εταιρεία που να μπορεί η τοποθέτηση θα γίνει σε τοίχο.

Ac έχει αλλά όπως ξαναεγραψα η θέρμανση μεac είναι αυτή που είναι.

Το θέμα είναι τι προσομοιάζει περισσότερο την θέρμανση με καλοριφέρ ανεξάρτητα με την κατανάλωση.

Και εγώ σε λαδιού κλείνω σε πολύ καλή μάρκα.

Έχει κάποιος εμπειρία με σώμα συμβατικό νερού αλλά ανεξάρτητο με ηλεκτρική αντίσταση?

https://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=159

2 λεπτά πριν, giannis_1989 είπε

Εννοείται ότι θα μπει σε τοίχο.

Ακόμη και λαδιού να πάρω, θα είναι από εταιρεία που να μπορεί η τοποθέτηση θα γίνει σε τοίχο.

Ac έχει αλλά όπως ξαναεγραψα η θέρμανση μεac είναι αυτή που είναι.

Το θέμα είναι τι προσομοιάζει περισσότερο την θέρμανση με καλοριφέρ ανεξάρτητα με την κατανάλωση.

Και εγώ σε λαδιού κλείνω σε πολύ καλή μάρκα.

Έχει κάποιος εμπειρία με σώμα συμβατικό νερού αλλά ανεξάρτητο με ηλεκτρική αντίσταση?

https://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=159

Επίσης ο θερμόστατης του αερίου είναι μονίμως στο 20 έχω συνέχεια στα δωμάτια 20.5 και στο σαλόνι 18.5-19.

Ότι και να βάλω θα ακολουθήσει την ίδια τακτική μόνιμα στο 20 και όταν πιάνει θερμοκρασία θα κλείνει.

Επεξ/σία από giannis_1989
Δημοσ.

Έχοντας δοκιμάσει παλιότερα λόγω ανάγκης αρκετά ηλ. καλοριφέρ λαδιού, το Delonghi Dragon αποδείχθηκε καλύτερο όλων με διαφορά.
Ακριβότερο των περισσότερων βεβαίως, αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις και σε αυτά.

https://www.skroutz.gr/s/24616084/De-Longhi-TRDX4-1025E-Kalorifer-Ladiou-me-10-fetes-2500W.html

Δημοσ.

Ημουν φανατικος των καλοριφερ λαδιου.

Και δε λεω, βγαζουν καλη ποιοτικη ζεστη. Απλα, θεωρω οτι ηταν προτιμοτερα, οταν το ρευμα ηταν φτηνο.

Τωρα πια, δεν.... Ετσι, τα εχω στην ακρη παροπλισμενα.

Σκεφτομαι, οταν ενα καλοριφερ καιει 2500w....εστω με θερμοστατη, με αυτα τα watt, αν μπορω, με κλιματιστικα που καινε σε νορμαλ συνθηκες 500w, μπορω να ζεστανω 5 δωματια!!!!!! Πες ενα σπιτι ολοκληρο! Με αυτα που καιει ενα καλοριφερ λαδιου, για να ζεστανει, ενα δωματιο!

Η συγκριση κοστους ειναι συντριπτικη, δυστυχως, κατα του καλοριφερ λαδιου.

Απλα καταλαβαινω, οτι δεν ειναι παντα ευκολο, να εχεις παντου, a/c.

Η 'φορητοτητα' του καλοριφερ λαδιου, ειναι ενα ατου, που ειναι μοναδικο στο ειδος του. Σε εξοχικα κλπ, παντου εχω λαδιου, δεν ειναι δυνατον να βαζω παντου και να συντηρω a/c...

Αλλα για συνεχη κυρια θερμανση, νομιζω πια ειναι απαγορευτικο το λαδιου, και λυπαμαι πολυ που το λεω, γιατι θυμαμαι σχεδον ολη τη ζωη μου, να την περνω ζεστα με καλοριφερ λαδιου....φοιτητης, εργενης, σε αλλες φασης σε περιεργα (ιδιοκτητες) ενοικιαζομενα διαμερισματα κλπ.

Μακαρι, να υπηρχε οικονομικη θερμανση με λαδιου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannis_1989 είπε

Όσον αφορά το fan coil δεν είναι το ίδιο με το ac?

στο fan coil  περνά ζεστό νερό απο το λέβητα θέρμανσης και βγάζει ζεστό αέρα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1807 είπε

Γιατί κανείς δεν προτείνει τα Rointe; Πολύ χαμηλή κατανάλωση με απόδοση θέρμανσης συμβατικού καλοριφέρ.

https://rointe.com/uk/sygma-radiators/

Screenshot 2025-01-23 at 13.45.10.png

Τα έχω δει.... Ενδιαφέρουσα περίπτωση!

Αλουμίνιου...

Η αλήθεια ότι θα προτιμήσω συμβατικό καλοριφέρ νερού και μετατροπή με αντίσταση σε ηλεκτρικό. 

Δημοσ.
1 minute ago, giannis_1989 said:

Τα έχω δει.... Ενδιαφέρουσα περίπτωση!

Αλουμίνιου...

Η αλήθεια ότι θα προτιμήσω συμβατικό καλοριφέρ νερού και μετατροπή με αντίσταση σε ηλεκτρικό. 

Με 660W αντίσταση θα ζεσταίνουν τον εαυτό τους και τον τοίχο πίσω τους. Δεν καίνε πολύ, δε θερμαίνουν καθόλου!

• Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Με 660W αντίσταση θα ζεσταίνουν τον εαυτό τους και τον τοίχο πίσω τους. Δεν καίνε πολύ, δε θερμαίνουν καθόλου!

Θερμαίνουν πολύ, έχω ήδη 2 και 1 ακόμα συμβατικό καλοριφέρ νερού και μετατροπή με αντίσταση σε ηλεκτρικό.

660w καίνε αυτά και 1000w αυτό με τη μετατροπή.

Θέρμανση σαν κανονικό καλοριφέρ νερού και τα 2.

Τα Rointe ουσιαστικά πετυχάινουν 40% χαμηλότερη κατανάλωση γιατί είναι εξ αρχής φτιαγμένα να λειτουργούν ηλεκτρικά, είναι inverter,  αντί για νερό έχουν λάδι δικό τους που καταφέρνει να ζεσταθεί πιο γρήγορα, αλλά και να διατηρήσει τη θερμότητα περισσότερο.

• Haha 1
Δημοσ.
20 minutes ago, george1807 said:

Θερμαίνουν πολύ, έχω ήδη 2 και 1 ακόμα συμβατικό καλοριφέρ νερού και μετατροπή με αντίσταση σε ηλεκτρικό.

660w καίνε αυτά και 1000w αυτό με τη μετατροπή.

Θέρμανση σαν κανονικό καλοριφέρ νερού και τα 2.

Τα Rointe ουσιαστικά πετυχάινουν 40% χαμηλότερη κατανάλωση γιατί είναι εξ αρχής φτιαγμένα να λειτουργούν ηλεκτρικά, είναι inverter,  αντί για νερό έχουν λάδι δικό τους που καταφέρνει να ζεσταθεί πιο γρήγορα, αλλά και να διατηρήσει τη θερμότητα περισσότερο.

Άν έχεις ρίξει σε ένα χώρο την ενέργεια ( τα kWatt ανά ώρα) που χρειάζονται για να αντισταθμιστούν οι απώλειες του χώρου, φυσικά ζεσταίνονται. Αλλά 660 W οποιασδήποτε συσκευής με αντιστάσεις, με οποιοδήποτε μέσο (νερό, λάδι, αέρα) θα σου δώσουν 660W θερμότητας. Η έννοια της οικονομίας σε τέτοιες συσκευές δεν υφίσταται, δεν υπάρχει συσκευή που να παραβιάζει τους νόμους της φύσης. Τα περί inverter κλπ είναι μαρκετινιές, πρόκειται για μιά αντίσταση με μεταβαλλόμενη ισχύ μέσω ηλεκτρονικών. Δηλαδή ένας κυριλέ θερμοστάτης με λεντάκια. Αν κάποιες στιγμές καίει χαμηλότερα 40%, θα θερμαίνει και 40% λιγότερο.

Άλλο το να σε ικανοποιούν εσένα επειδή επαρκούν για τους χώρους που τα έβαλες κι άλλο τελείως το να είναι οικονομικά, δηλαδή να αποδίδουν περισσότερο από αυτό που τραβάνε από την πρίζα.

• Like 2
Δημοσ.

To thread αυτό έπρεπε να υπάρχει μόνο για μουσειακούς λόγους ή για όσους θέλουν να ζεστάνουν έναν χώρο για 1-2 μέρες το χρόνο.-

Το κλιματιστικό στη θέρμανση ούτε ξηραίνει τον αέρα, ούτε υγραίνει τον αέρα, ούτε άλλη παπάτζα που έχω ακούσει κατά καιρούς.

Το κλιματιστικό εκείνο που κάνει είναι να ζεσταίνει τον αέρα. Εάν είναι λανθασμένα τοποθετημένο και χτυπάει τον άνθρωπο, τότε είναι φυσιολογικό, όπως κάθε άλλο σύστημα που βασίζεται στην ροή του αέρα, να δημιουργεί ξηρότητα στα μάτια, στο ρινικό και άλλα φαινόμενα. Άλλο, λοιπόν, μου έβαλε ένα κλιματιστικό ένας ανεύθυνος αρπακολλατζής που το ίδιο ανεύθυνα και εγώ πήρα με 250 Ευρώ από το περίπτερο της γειτονιάς, από το φταίει το κλιματιστικό που νομίζω ότι είναι ξηρή η ατμόσφαιρα.

Η θέρμανση με κλιματισμό έχει άλλα προβλήματα αρχής, όπως την καθυστερημένη μετάδοση της θερμότητας στα δομικά υλικά (λόγω της φυσικής που διέπει τον αέρα), αλλά αυτό το πετυχαίνει κανείς εύκολα με ένα μηχάνημα που καίει λίγο σε κατάσταση ηρεμίας (όχι κινέζικο και παράγωγα, συνεπώς), λειτουργεί 24/7, είναι σωστά διαστασιολογημένο, και έχει λογικό ιδιοκτήτη που το αφήνει να κάνει τη δουλειά του.

Δεν υπάρχει άλλο μέσο θέρμανσης που μπορεί να κάψει 1 watt και να σου αποδώσει 4. Καλοριφεράκια, πομποί, χαλαζίες, αμέθυστοι, υπέρυθρες, υπεριώδεις, ακτίνες Χ, Γ και δεν ξέρω τι άλλο, είναι για άλλες δουλειές.

• Like 4
Δημοσ.

Όταν μιλάμε για θέρμανση μέσω ηλεκτρικής αντιστάσεως (100% απόδοση, αφού δεν υφίσταται ο όρος θερμικές απώλειες) ) η επίτευξη θερμότητας που παράγεται, είναι πάντα 3.41 BTU ανά watt κατανάλωσης.

Το τι θα θερμάνει η αντίσταση για να μεταφέρει τη θερμική ενέργεια στο χώρο (αέρα, λάδι, νερό κλπ) είναι αδιάφορο ως προς την οικονομία ρεύματος

Το αν θα θερμαίνει διακοπτόμενα ή θα έχει μικρότερες αυξομειώσεις στην κατανομή θερμότητας στο χώρο κλπ και πάλι δεν έχει να κάνει με την απόδοση θερμικής ενέργειας.

Είτε βάλετε ένα σεσουάρ μαλλιών, είτε ένα καλοριφέρ λαδιού στα ίδια watt  κατανάλωσης, το ίδιο ακριβώς ποσό θερμικής ενέργειας θα πάρετε.

Ουσιαστικά όταν μιλάμε για θερμαντικά σώματα ηλεκτρικών αντιστάσεων, όσον αφορά την απόδοση θερμότητας, (και κόστος σε ρεύμα) είναι όλα το ίδιο. Αυτό που αλλάζει είναι η αισθητική, οι ασφαλιστικές δικλείδες για προστασία διαφόρων ατυχημάτων, θόρυβος, καλύτερα εξαρτήματα (διακόπτες, θερμοστάτες, αυτοματισμοί κλπ)

Κατά καιρούς λέγεται και πως κάποια καλοριφέρ είναι πιο οικονομικά από άλλου τύπου θερμαντικές συσκευές επειδή συνεχίζουν να θερμαίνουν (ενώ ο θερμοστάτης έχει κόψει το ρεύμα) όμως....δεν δίνουν καμιά θερμότητα δωρεάν. Την θερμότητα που αποθήκευσαν μεταφέρουν. Θερμότητα που ΔΕΝ σας δίνουν κατευθείαν όταν ξεκινά να θερμάνει κάθε φορά η αντίσταση. Το λάδι ουσιαστικά λειτουργεί σαν  buffer.

Τέλος δεν υπάρχουν μαγικά, μόνο μάρκετινγκ.  Στις ηλεκτρικές αντιστάσεις, χαμηλότερη κατανάλωση = χαμηλότερη παραγωγή θερμικής ενέργειας.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια σας,

μπηκα τυχαια  διαβασα τα λεγομενα σας  και θελω να βοηθησω στο ξεκαθαρισμα σε καποια πραγματα.

Ειμαι Ηλεκτρονικος.

Ολες οι συσκευες θερμανσης
με αντισταση (κονβεκτορες,υπερυθρων, χαλαζια, σομπες λαδιου, αεροθερμα, θερμοσιφωνες, ηλεκτρικο μπρικι, κουζινα, φουρνος, πιστολακι μαλλιων..   εχουν 100%αποδοση.
δηλαδη καιγοντας 1000βατ, παιρνεις 1000βατ θερμοτητας.

η μονη τεχνολογια που πετυχαινεται εως και περιπου 500% αποδοση ειναι η τεχνολογια αιρ-κοντισιον-αντλιες θερμοτητας, οπου πχ αναλογα το scop,seer καιει 1000watt και αποδιδει 5000w θερμοτητα ή ψυξη επειδη εκμεταλευεται τη λανθανουσα θερμοτητα του περιβαλλοντος.

το 400ων ευρω σωμα rointe που ανεβασατε στο λινκ παραπανω, ειναι μια απλη θερμαστρα με αντισταση των 1650βατ που εχει απλα ηλεκτρονικο θερμοστατη και ρυθμιζει με καλυτερα τη θερμοκρασια. το ποσο θα καψει ειναι οσο και καθε αλλης συσκευης με αντισταση.

τα φορητα σωματα καλοριφερ εχουν λαδι γιατι αν εχουνε νερο, σκουριαζει πιο γρηγορα η αντισταση τους.

οταν θελουμε να ζεστανουμε ενα μονωμενο δωματιο πχ στους 21 βαθμους, με συσκευη αντιστασης , ειτε βαλουμε κουμτελ στα 2500βατ, ειτε στα 500βατ ειτε στα 3500βατ, εφοσον ο θερμοστατης της συσκευης ειναι στο 21, το ρευμα που θα καψουμε θα ναι το ΙΔΙΟ (οτι συσκευη και αν χρησιμοποιουμε), καθως μολις η θερμοκρασια του δωματιου φτασει 21 θα κλεινουν οι συσκευες.  η θερμαστρα των 5000βατ θα κλεινει πολυ πιο συχνα, η θερμαστρα των 2500 βατ θα κλεινει πιο αργα, και η θερμαστρα των 500 ισως και να μη κλεινει καθολου γιατι δε θα προλαβαινει να αντισταθμισει τις απωλειες θερμοτητας.

ενας μονο τροπος για οικονομια με συσκευη αντιστασης υπαρχει:
οταν τοποθετησετε μια λιγων βατ. θερμαστρα πχ χαλαζια ή υπερυθρων, που σας "σημαδευει", και σας ζεσταινει τοπικα μονο εσας (οχι ολο το δωματιο) λογω ακτινοβολιας. ομοια κατι αντιστοιχο γινεται με την ηλεκτρικη κουβερτα, ηλεκτρικες καλτσες.

αφυγρανση χωρου γινεται με το air-condition και με αφυγραντηρες.(λιγοτερη αποδοση εχουν οι αφυγραντηρες ζεολιθου).

το  aircondition το χειμωνα δε κανει αφυγρανση. τα νερα που εμφανιζονται εξω, ειναι απο τα.συμπυκνωματα του εξω σωματος, απλα καμια φορα αντι για 2 σωληνακια οι ψυκτικοι βαζουν 1 σωληνακι αποχετευσης.

οταν ενας χωρος ειναι πολλες ωρες ερμητικα κλειστος, και μονο απο τις αναπνοες μας ανεβαινει η υγρασια, αρα αεριζουμε 1φορα την μερα.

οταν συνεχως θερμαινεται ενας χωρος, και υπαρχουν ανοικτα παραθυρα, ισως πεσει η υγρασια, οποτε μπορουμε να βαζουμε ποτηρια με νερο πανω στα καλοριφερ η βαζουμε εναν υγραντηρα να διαχεει σταγονες νερου στην ατμοσφαιρα.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...