project.breeze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η μάνα μου έχει ένα Lenovo G50-30. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: CPU: Celeron N2840 @2.16GHz RAM: 2GB DDR3 PC3-12800 HDD: 500GB Όπως καταλαβαίνετε το λαπτοπάκι είναι πολύ αργό ακόμα και για τα μέτρα της μάνας μου που θέλει να βλέπει καμία σελίδα και να βάζει κανένα τραγούδι στο youtube. Το ερώτημα είναι. Ποιά αναβάθμιση είναι πιο VFM; Διαπιστώνω ότι έχω 3 επιλογές. 1. Αλλάζω το dimmάκι και από 2 GB RAM βάζω 4GB 2. Αλλάζω το dimmάκι και από 2 GB RAM βάζω 8GB 3. Αλλάζω τον HDD σε SSD. Τείνω περισσότερο προς την 1η επιλογή γιατί πιστεύω θα έχει και την μεγαλύτερη βελτίωση σε απόδοση σε σχέση με τον SSD αλλά και VFM σε σχέση με την επιλογή 2 αλλά θα ήθελα και μερικές άλλες γνώμες. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από project.breeze
Comic maniak Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Παρε τον SSD και περασε Linux. Θα με θυμηθεις. Ουτε πολυ ram θα χρειαζεσαι ουτε τιποτα. Αλλιως μονο Linux= 0€ = υπερτεραστια διαφορα .
mphxths Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Αρχικα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα η 2αρα να ειναι καρφωμενη στην μητρικη και να χει ακομα 1 ελευθερο σλοτ.Δηλαδη αν πας για αναβαθμιση μνημης θα παιξεις με 2+4 ή 2+8. Απο την αλλη η υπαρξη ssd ειναι πλεον επιβεβλημενη. Τεινεις προς την 1η επιλογη γιατι μαλλον δεν θες να ξοδεψεις πολλα λεφτα Πως προκυπτει οτι το να πας σε 4γιγα (2+4 στην ουσια) εχει μεγαλυτερη βελτιωση στην αποδοση σε σχεση με το hdd->ssd?Δεν προκυπτει. Γιατι πολυ απλα , αλλου βοηθαει η αυξηση της μνημης και αλλου η ταχυτητα ενος δισκου.Στην θεση σου εγω θα εκανα το 2+3 (ή 1+3 ) , ξεροντας οτι τα λεφτα της μνημης θα τα κλαψω μιας και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω σε αλλο καινουργιο φορητο.Το ssd απλα θα τον βγαλεις και θα τον βαλεις στο επομενο.
project.breeze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mphxths είπε Αρχικα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα η 2αρα να ειναι καρφωμενη στην μητρικη και να χει ακομα 1 ελευθερο σλοτ.Δηλαδη αν πας για αναβαθμιση μνημης θα παιξεις με 2+4 ή 2+8. Απο την αλλη η υπαρξη ssd ειναι πλεον επιβεβλημενη. Τεινεις προς την 1η επιλογη γιατι μαλλον δεν θες να ξοδεψεις πολλα λεφτα Πως προκυπτει οτι το να πας σε 4γιγα (2+4 στην ουσια) εχει μεγαλυτερη βελτιωση στην αποδοση σε σχεση με το hdd->ssd?Δεν προκυπτει. Γιατι πολυ απλα , αλλου βοηθαει η αυξηση της μνημης και αλλου η ταχυτητα ενος δισκου.Στην θεση σου εγω θα εκανα το 2+3 (ή 1+3 ) , ξεροντας οτι τα λεφτα της μνημης θα τα κλαψω μιας και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω σε αλλο καινουργιο φορητο.Το ssd απλα θα τον βγαλεις και θα τον βαλεις στο επομενο. Καταρχήν απ'ότι διάβασα γενικότερα σε forums υπάρχει μόνο 1 slot πάνω στο οποίο είναι κουμπωμένα τα 2gb, μπορείς να τα αφαιρέσεις όμως. Ο λόγος που είπα για την ram και όχι για τον ssd είναι επειδή θεωρώ πως 2gb είναι τραγικά λίγα πλέον και ίσως τρώει bottleneck το laptop από κει πρώτα. Ο ssd ίσως αποτελέσει το 2ο βήμα. Φυσικά παίζει ρόλο και το χρηματικό. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από project.breeze
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Επειδη ειχα βρεθει ακριβως εκει, με το G40-30 (της προσφορας παλιοτερα), SSD δαγκωτο λεμε = η καλυτερη αναβαθμιση! [ακομη και με μολις 2GB ram] 🤓 ‼️ 😎 😀
project.breeze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Επειδη ειχα βρεθει ακριβως εκει, με το G40-30 (της προσφορας παλιοτερα), SSD δαγκωτο λεμε = η καλυτερη αναβαθμιση! [ακομη και με μολις 2GB ram] 🤓 ‼️ 😎 😀 Οπότε πλέον είσαι ευχαριστημένος να υποθέσω;
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δεν εμεινε σε εμενα -> εγω μονο δοκιμαζα σεναρια λειτουργιας προτου το δωσω, με γνωμονα να μην χρεωθουν τρελα και παντως σιγουρα δεν μου παραπονεθηκαν! 😎 Ισως, εαν μπορει να βρεθει φθηνη μνημη σημερα, να μπει εξτρα, μα μετα τον SSD!
project.breeze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Δεν εμεινε σε εμενα -> εγω μονο δοκιμαζα σεναρια λειτουργιας προτου το δωσω, με γνωμονα να μην χρεωθουν τρελα και παντως σιγουρα δεν μου παραπονεθηκαν! 😎 Ισως, εαν μπορει να βρεθει φθηνη μνημη σημερα, να μπει εξτρα, μα μετα τον SSD! https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-sa400s37-120g-ssdnow-a400-120gb-25-sata3-p-PER.345899 Αυτόν έβαλες τελικά; Πολύ καλή τιμή, δεν χρειάζονται και περισσότερα gb έτσι κι αλλιώς.
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Υποψιν οτι στο G40-30 τουλαχιστον περιοριζοταν ο,τι και να του εβαζες σε SATA II speeds: επομενως δεν υπηρχε λογος για τον ταχυτερο..! Δες τα specs αντιστοιχα για το G50-30!‼️
project.breeze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Υποψιν οτι στο G40-30 τουλαχιστον περιοριζοταν ο,τι και να του εβαζες σε SATA II speeds: επομενως δεν υπηρχε λογος για τον ταχυτερο..! Δες τα specs αντιστοιχα για το G50-30!‼️ Σωστός, ευχαριστώ πολυ!
mphxths Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Το πραγματικο bottleneck..ειναι ο celeron. 1
project.breeze Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, mphxths είπε Το πραγματικο bottleneck..ειναι ο celeron. Τζάμπα ήταν το laptop οπότε δεν παραπονιέμαι
nik0laus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Κάνεις τo 3 μετά βάζεις λίνουξ και κατόπιν αναβαθμιζεις τη μνήμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα