mAs_81 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Γεια σας παιδια , εβαλα και γω 50αρα VDSL Vodafone (αναβαθμιση γραμμης) , και ενώ χωνεψα την αρχικη ψυχρολουσια οπου η γραμμη μου πλεον είναι VoIP και δεν μπορω να χρησιμοποιώ το ASUS DSL AC-51 που ειχα,αλλα το H300s τους(με το τελευταιο firmware) , τωρα εχω και γω πρόβλημα με τις πλεον "απαγορευμένες" σελιδες.. Ενώ ειχα ρυθμισει ολες τις συσκευες να μπαινουν από 1.1.1.1 ,από τοτε που μπηκε αυτό το μοντεμ , δε μπαινει πουθενα.. Απενεργοποιωντας τη ρυθμιση "Ασφαλεια DNS" και κανοντας reboot το ρουτερ δεν εκανε τπτ.. Ξερει κανεις κατι που μπορω να κανω για να τις παρει ; Σιγουρα θα κανω κατι λαθος , τι να πω....Και δεν μπορω να είμαι με VPN συνεχεια γτ μου ριχνει και την ταχυτητα(η οποια είναι εξαιρετικη προς εκπληξην μου).. Οι ρυθμισεις DNS που εχω βαλει στους υπολογιστες μου(οπου παραμενουν οι ιδιες) είναι οι εξης: IPv4 (TCP/IPv4) 1.1.1.1 1.0.0.1 IPv6 (TCP/IPv6) 2606:4700:4700::1111 2606:4700:4700::1001 Αν μπορει καποιος να μου πει αναλυτικα τι εχει κανει με το δικο του μοντεμ μπας και βγαλω καμμια ακρη θα είμαι ιδιαιτερα ευγνωμων .. 🙃
chris.dal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν και παλιό το θέμα, ελπίζω να βοηθήσει η απάντησή μου. Λοιπόν, είχα και γω το ίδιο πρόβλημα με τη Vodafone. Ο μονος τρόπος για να το αντιμετωπίσω ήταν να στέλνω κρυπτογραφημένα ερωτήματα DNS με το (νέο) πρωτόκολλο DNS over TLS. Το θετικό εδώ είναι πως κανένας ενδιάμεσος κόμβος δε μπορεί τα ερωτήματα DNS, άρα και να τα μπλοκάρει, αφού αυτά είναι κρυπτογραφημένα. Δυστυχώς, τα Windows δεν υποστηρίζουν εγγενώς το DNS over TLS ακόμα, γιαυτό χρειάζεται η εγκατάσταση ενός τρίτου DNS resolver, ο οποίος διεκπεραιώνει τα αιτήματα DNS. Ένας από αυτούς είναι ο Unbound. H λογική είναι η εξής: Το ΛΣ προωθεί τα ερωτήματα DNS στον Unbound χωρίς κρυπτογράφηση και ο DNS Unbound τα προωθεί με κρυπτογράφηση πχ στον 1.1.1.1 για να λάβει απάντηση και να την παραδώσει στο ΛΣ. Το παραπάνω σημαίνει πρακτικά ότι: - Εγκατάσταση Unbound DNS resolver https://nlnetlabs.nl/projects/unbound/download/ - Μετά την εγκατάσταση νομίζω το Unbound εγκαθίσταται ως υπηρεσία συστήματος αυτόματα. Μέσω του μενού των υπηρεσιών μπορούμε να κάνουμε εκκίνηση, επανεκίνηση, ενεργοποίηση κατά την εκκίνηση κλπ. της κάθε υπηρεσίας. - Στο αρχείο ρυθμίσεων service.conf του Unbound προσθέτουμε το εξής: server: auto-trust-anchor-file: "C:\Program Files\Unbound\root.key" forward-zone: name: "." forward-tls-upstream: yes # Quad9 forward-addr: 2620:fe::fe@853#dns.quad9.net forward-addr: 9.9.9.9@853#dns.quad9.net forward-addr: 2620:fe::9@853#dns.quad9.net forward-addr: 149.112.112.112@853#dns.quad9.net # Cloudflare DNS forward-addr: 2606:4700:4700::1111@853#cloudflare-dns.com forward-addr: 1.1.1.1@853#cloudflare-dns.com forward-addr: 2606:4700:4700::1001@853#cloudflare-dns.com forward-addr: 1.0.0.1@853#cloudflare-dns.com - Επανεκκίνηση της υπηρεσίας unbound - Στις ρυθμίσεις IP της διεπαφής μας ορίζουμε ως dns server την 127.0.0.1. - Ανανεώνουμε την DNS cache με την εντολή ipconfig /flushdns Done! Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από chris.dal
nzeppos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Εγκατέστησα σήμερα το εν λόγω router. Με απενεργοποιημένη την "Ασφάλεια DNS" και με δήλωση της ΙΡ στο σχετικό μενού LAN φαίνεται να δουλεύουν όλα κανονικά. Έβαλα Cloudflare και μπαίνω παντού χωρίς να χρειαστεί να σετάρω καρφωτές IP στα διάφορα μηχανάκια στο σπίτι (αφού αυτά τραβάνε μέσω DHCP τη ρύθμιση από το router). Το PS4 φαίνεται να δουλεύει μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα