poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 5 minutes ago, natural_sgf said: Με πρόλαβες όσο το έκανα edit το προηγούμενο σχόλιο αλλά πρόσθεσα αυτό: Μπορεί να είναι αυτό που λες. Μπορεί όμως όταν είναι on απλά να αγνοεί οποιαδήποτε άλλη ρυθμιση DNS που έχει κάνει ο χρήστης (είτε σε επίπεδο pc, είτε από το interface του router). Κάτι σαν global override δηλαδη. Θα το τεστάρω αργότερα και θα αναφέρω σχετικά... συνηθως ολα τα ρουτερ ακομα και σαν user σε αφηνουν να αλλαξεις dns οποτε θα ηταν παραξενο να μην σε αφηνει.απο την αλλη τοσα εχουμε δει οποτε.. τωρα που ειπες για Override το εχω δει σε controller hp για hotspot. ο controller ειχε πχ 192.168.1.1 ip και αυτην επαιρνες σαν gateway οταν συνδεοσουν.ειχε ομως επιλογη που ακομα και αν εσυ ειχες καρφωτα ip πχ 10.10.10.1 subnet 255.255.255.0 default gateway 10.10.10.254 ο controller στην εκανε mask/override πεστο οπως θες και ειχες κανονικα προσβαση στο ιντερνετ.ηταν ωραια φαση και εξυπνο ωστε οτι και να να εχεις κανει να μπορεις να βγεις ιντερνετ τωρα αν στο pc θα κανει override το malware Η το router ποιος ξερει.χαχαχα
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 18 λεπτά πριν, poulinos είπε συνηθως ολα τα ρουτερ ακομα και σαν user σε αφηνουν να αλλαξεις dns οποτε θα ηταν παραξενο να μην σε αφηνει.απο την αλλη τοσα εχουμε δει οποτε.. τωρα που ειπες για Override το εχω δει σε controller hp για hotspot. ο controller ειχε πχ 192.168.1.1 ip και αυτην επαιρνες σαν gateway οταν συνδεοσουν.ειχε ομως επιλογη που ακομα και αν εσυ ειχες καρφωτα ip πχ 10.10.10.1 subnet 255.255.255.0 default gateway 10.10.10.254 ο controller στην εκανε mask/override πεστο οπως θες και ειχες κανονικα προσβαση στο ιντερνετ.ηταν ωραια φαση και εξυπνο ωστε οτι και να να εχεις κανει να μπορεις να βγεις ιντερνετ τωρα αν στο pc θα κανει override το malware Η το router ποιος ξερει.χαχαχα Το επιβεβαιωσα μόλις. Είναι override master DNS record! Ό,τι και να βάλεις ως dns σαν χρήστης (είτε σε επιπεδο pc είτε σε επίπεδο router), όταν η επιλογή 'Ασφάλεια DNS' είναι ενεργοποιημένη κάνει override τα πάντα. Έβαλα καρφωτά στον router Cloudflare dns record (1.1.1.1). Με OFF το option 'Ασφάλεια DNS': Με ON το option 'Ασφάλεια DNS':
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 9 minutes ago, natural_sgf said: Το επιβεβαιωσα μόλις. Είναι override master DNS record! Ό,τι και να βάλεις ως dns σαν χρήστης (είτε σε επιπεδο pc είτε σε επίπεδο router), όταν η επιλογή 'Ασφάλεια DNS' είναι ενεργοποιημένη κάνει override τα πάντα. Έβαλα καρφωτά στον router Cloudflare dns record (1.1.1.1). Με OFF το option 'Ασφάλεια DNS': Με ON το option 'Ασφάλεια DNS': αρα το κανει οπως ο controller που εγραψα πιο πανω.το παραξενο βεβαια παραμενει που με αλλο router που λογικα παιρνει τους ιδιουs dns η σελιδα του playstation ανοιγει ενω με αυτο το ρουτερ δεν ανοιγει που θεωρητικα εχει τους ιδιους dns.εκτoς αν δεν ανοιγει καθολου με dns vodafone που το θεωρω δυσκολο γιατι εγραψαν οτι παιζει αν κλεισεις την ασφαλεια. η εκτος αν κανει και τιποτε αλλο αυτη η ασφαλεια dns.θα πρεπει καποιος να δοκιμασει να αφησει τους dns στο αυτοματο και να παιξει μονο με την ασφαλεια dns και να δει αν θα ανοιξει η σελιδα.που με βαση αυτα που εγραψαν θα πρεπει να ανοιξει αρα αυτο σημαινει οτι κανει και αλλες λειτουργιες η ασφαλεια dns
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε αρα το κανει οπως ο controller που εγραψα πιο πανω.το παραξενο βεβαια παραμενει που με αλλο router που λογικα παιρνει τους ιδιουs dns η σελιδα του playstation ανοιγει ενω με αυτο το ρουτερ δεν ανοιγει που θεωρητικα εχει τους ιδους dns.εκτoς αν δεν ανοιγει καθολου με dns vodafone που το θεωρω δυσκολο. η εκτος αν κανει και τιποτε αλλο αυτη η ασφαλεια dns.θα πρεπει καποιος να δοκιμασει να αφησει τους dns στο αυτοματο και να παιξει μονο με την ασφαλεια dns και να δει αν θα ανοιξει η σελιδα.που με βαση αυτα που εγραψαν θα πρεπει να ανοιξει αρα αυτο σημαινει οτι κανει και αλλες λειτουργιες η ασφαλεια dns Ξέχασα να δοκιμάσω να ανοίξω τη σελίδα playstation.com με ενεργοποιημενη την 'Ασφάλεια DNS'.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 και καποιος στο adslgr γραφει Πριν από μία ώρα το έβαλα και ξεκίνησα να το ψάχνω. Πάντως οι συγκεκριμένες σελίδες που αναφέρεις μου ανοίγουν κανονικά. Μήπως απλά είναι θέμα DNS; Προσωπικά χρησιμοποιώ της google και όχι της Vodafone. πως επαιξε σε αυτον χωρις να κλεισει την ασφαλεια Dns?weird.εκτος αν ηταν κλειστη ή το κλεισαν απο vodafone remotely επειδη εχει προβλημα ο κοσμος
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε και καποιος στο adslgr γραφει Πριν από μία ώρα το έβαλα και ξεκίνησα να το ψάχνω. Πάντως οι συγκεκριμένες σελίδες που αναφέρεις μου ανοίγουν κανονικά. Μήπως απλά είναι θέμα DNS; Προσωπικά χρησιμοποιώ της google και όχι της Vodafone. πως επαιξε σε αυτον χωρις να κλεισει την ασφαλεια Dns?weird.εκτος αν ηταν κλειστη ή το κλεισαν απο vodafone remotely επειδη εχει προβλημα ο κοσμος Το priority (το τσεκαρα) είναι: 1. 'Ασφάλεια DNS' 2. Local DNS records (pc) 3. καρφωτό DNS record στο web interface του router Για να παίξει το 2 ή 3 θα πρέπει να είναι OFF το πρώτο, αλλιώς όπως είπαμε τα κάνει override, απλά.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 14 minutes ago, natural_sgf said: Το priority (το τσεκαρα) είναι: 1. 'Ασφάλεια DNS' 2. Local DNS records (pc) 3. καρφωτό DNS record στο web interface του router Για να παίξει το 2 ή 3 θα πρέπει να είναι OFF το πρώτο, αλλιώς όπως είπαμε τα κάνει override, απλά. μια χαρα.επισης καποιος γραφει ακομα Εγώ έχω τους DNS της Vodafone...Αλλά με το Asus dsl-ac68u που έχω οι σελίδες ανοίγουν κανονικα, όποτε αν ήταν θέμα DNS θα το είχα και στο Asus... αρα σιγουρα κατι κανει παραπανω η ασφαλεια dns περα απο το να μην σε αφηνει να αλλαξεις dns thanxs για τις δοκιμες.καλο ειναι να υπαρχουν γραμμενα καπου για οποιον εχει το modem/router αυτο 19 minutes ago, natural_sgf said: Ξέχασα να δοκιμάσω να ανοίξω τη σελίδα playstation.com με ενεργοποιημενη την 'Ασφάλεια DNS'. δεν χρειαζεται οπως γραφουν δεν ανοιγει.εκτος αν θες να δεις τι γινεται και δεν ανοιγει και αν αλλαζει κατι οταν ρωτας τον dns κτλ.η αν απλα σου βγαζει κανονικα αποτελεσμα και μετα καπου το κοβει. και μια δοκιμη αν δεν ανοιγει η σελιδα του Playstation θα ηταν να προσπαθησεις να την ανοιξεις με ip αντι για το playstation.com . 209.200.152.198 ( αν λενε για αυτην την σελιδα)
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, poulinos είπε μια χαρα.επισης καποιος γραφει ακομα Εγώ έχω τους DNS της Vodafone...Αλλά με το Asus dsl-ac68u που έχω οι σελίδες ανοίγουν κανονικα, όποτε αν ήταν θέμα DNS θα το είχα και στο Asus... αρα σιγουρα κατι κανει παραπανω η ασφαλεια dns περα απο το να μην σε αφηνει να αλλαξεις dns thanxs για τις δοκιμες.καλο ειναι να υπαρχουν γραμμενα καπου για οποιον εχει το modem/router αυτο Μπορεί η Vodafone να έχει διαθέσει (εσωτερικά για κάθε χώρα) πιο restricted dns servers ειδικά για τα branded routers της. Είδα ότι το ίδιο router παίζει πλέον η vodafone σε αρκετές χώρες.
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 6 minutes ago, natural_sgf said: Μπορεί η Vodafone να έχει διαθέσει (εσωτερικά για κάθε χώρα) πιο restricted dns servers ειδικά για τα branded routers της. Είδα ότι το ίδιο router παίζει πλέον η vodafone σε αρκετές χώρες. αυτο μπορουμε να το δουμε συγκρινοντας τι dns παιρνει το συγκεκριμενο modem /router και τι dns ενα third party router οταν συνδεθει σε vodafone.αν ειναι ιδια τοτε κατι παραπανω κανει η ασφαλεια dns.αν ειναι διαφορετικα τοτε ξερουμε τι φταιει.που θα μου φαινοταν παραξενο να ειναι διαφορετικα.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, poulinos είπε αυτο μπορουμε να το δουμε συγκρινοντας τι dns παιρνει το συγκεκριμενο modem /router και τι dns ενα third party router οταν συνδεθει σε vodafone.αν ειναι ιδια τοτε κατι παραπανω κανει η ασφαλεια dns.αν ειναι διαφορετικα τοτε ξερουμε τι φταιει.που θα μου φαινοταν παραξενο να ειναι διαφορετικα. Αυτοί είναι οι 'κλασσικοί' dns servers της Vodafone/Hol? 62.38.0.81 62.38.1.81
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 9 minutes ago, natural_sgf said: Αυτοί είναι οι 'κλασσικοί' dns servers της Vodafone/Hol? 62.38.0.81 62.38.1.81 αρα λογικα οι ιδιοι πρεπει να ειναι και στις 2 περιπτωσεις αν βλεπεις αυτους και στο h300s.καλα της Hol τους dns χρησιμοποιει?δεν εχει δικους της?πριν ενωθουν με ποιους εβγαινε?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, poulinos είπε αρα λογικα οι ιδιοι πρεπει να ειναι και στις 2 περιπτωσεις αν βλεπεις αυτους και στο h300s.καλα της Hol τους dns χρησιμοποιει?δεν εχει δικους της?πριν ενωθουν με ποιους εβγαινε? Θα δοκιμασω καποια αλλη στιγμη γιατι κάθε φορά που πειραζεις τη ρύθμιση αυτή το router τρώει reboot. Από default δεν υπάρχουν dns records που να φαίνονται στο web interface. Είναι άδειο το πεδίο και απλά πας και συμπληρώνεις εσύ ενα record. Δεν εχω ιδέα απο hol/vodafone dns, απλά ρωταω αν εξακολουθούν να είναι αυτοί (τους βρηκα στο internet) EDIT: Δοκίμασα έχοντας ενεργά DNS records 62.38.0.81 & 62.38.1.81 στο PC (με OFF το option 'Ασφάλεια DNS' και χωρίς να έχω δηλώσει DNS άλλο στο router) και η σελίδα playstation.com ανοίγει κανονικά. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από natural_sgf
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 22 minutes ago, natural_sgf said: Θα δοκιμασω καποια αλλη στιγμη γιατι κάθε φορά που πειραζεις τη ρύθμιση αυτή το router τρώει reboot. Από default δεν υπάρχουν dns records που να φαίνονται στο web interface. Είναι άδειο το πεδίο και απλά πας και συμπληρώνεις εσύ ενα record. Δεν εχω ιδέα απο hol/vodafone dns, απλά ρωταω αν εξακολουθούν να είναι αυτοί (τους βρηκα στο internet) EDIT: Δοκίμασα έχοντας ενεργά DNS records 62.38.0.81 & 62.38.1.81 στο PC (με OFF το option 'Ασφάλεια DNS' και χωρίς να έχω δηλώσει DNS άλλο στο router) και η σελίδα playstation.com ανοίγει κανονικά. για να κανει Reboot μηπως ενημερωνει τιποτα αυτοματα στον παροχο και μετα κανει Reboot ωστε να ξανασηκωσει το connection με τις νεες αλλαγες?μου θυμιζει την αυξημενη ασφαλεια otenet που οταν την αλλαζες απο το site επρεπε να κανεις Reboot το router για να παρει την ρυθμιση.μπορεις να δεις μηπως τους dns απο ipconfig /all ή απο nslookup ή σου βγαζει την ip του router? αυτοι που εβαλες ειναι dhs1.hol.gr και dns2.hol.gr . αν εχεις κλειστη την ασφαλεια Dns αλλα αυτοματα τους dns και οχι καρφωτα οπως το εκανες ανοιγει παλι η σελιδα?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, poulinos είπε για να κανει Reboot μηπως ενημερωνει τιποτα αυτοματα στον παροχο και μετα κανει Reboot ωστε να ξανασηκωσει το connection με τις νεες αλλαγες?μου θυμιζει την αυξημενη ασφαλεια otenet που οταν την αλλαζες απο το site επρεπε να κανεις Reboot το router για να παρει την ρυθμιση.μπορεις να δεις μηπως τους dns απο ipconfig /all ή απο nslookup ή σου βγαζει την ip του router? αυτοι που εβαλες ειναι dhs1.hol.gr και dns2.hol.gr . αν εχεις κλειστη την ασφαλεια Dns αλλα αυτοματα τους dns και οχι καρφωτα οπως το εκανες ανοιγει παλι η σελιδα? Θα τα δω αυριο γιατί πήγε αργά. Είμαι πάντως από Mac Os X ifconfig -a & nslookup
poulinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 4 minutes ago, natural_sgf said: Θα τα δω αυριο γιατί πήγε αργά. Είμαι πάντως από Mac Os X ifconfig -a & nslookup το τερματισαμε σημερα.:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα