kwstas09 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 εκανα τη αναβαθμιση σε vdsl και η vodafone μου εστειλε το ρουτερ h300s αλλα δεν μπορω να συνδεσω το ps4 στο ιντερνετ ουτε με lan ουτε με wifi. Επισης, απο υπολογιστη την ιστοσελιδα του ps4 δεν την ανοιγει.Διαβασα καπου οτι κατι θεμα υπαρχει με firmware. Για βοηθηστε ρε παιδια...σας παρακαλω!! τι να κανω???
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 απο υπολογιστη να ανοιξεις την σελιδα του ps4?τι εννοεις? σιγουρα εχεις αυτοματα ip στο ps4?τι μυνημα βγαζει οταν πχ πας να συνδεθεις ασύρματα?επισης με καλωδιο ethernet δεν παιρνει ip? On 11/11/2018 at 00:06, kwstas09 said: εκανα τη αναβαθμιση σε vdsl και η vodafone μου εστειλε το ρουτερ h300s αλλα δεν μπορω να συνδεσω το ps4 στο ιντερνετ ουτε με lan ουτε με wifi. Επισης, απο υπολογιστη την ιστοσελιδα του ps4 δεν την ανοιγει.Διαβασα καπου οτι κατι θεμα υπαρχει με firmware. Για βοηθηστε ρε παιδια...σας παρακαλω!! τι να κανω??? εκτος αν εννοεις οτι δεν μπορεις να ανοιξεις την σελιδα του router.
kwstas09 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 απο υπολογιστη και κινητο.ουτε την εφαρμογη του playstation στο κινητο δεν ανοιγει. Το μηνυμα που λαμβανω είναι : This site can’t be reached www.playstation.com’s server IP address could not be found. Try running Windows Network Diagnostics. DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Απο το ps λαμβανω μηνυμα : a dns error has occured (NW-31250-1). Εχω δοκιμασει οτι λυσεις εχω βρει για το συγκεκριμενο προβλημα αλλα και παλι τιποτα.
bill2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Ρίξε μια ματια εδώ νομίζω στην σελίδα 2 είναι
kwstas09 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 δοκιμασα τα παντα..θα μ στειλουν αλλο ρουτερ.
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 On 11/11/2018 at 08:55, kwstas09 said: δοκιμασα τα παντα..θα μ στειλουν αλλο ρουτερ. dns αλλαξες στο Playstation και δεν επαιξε? https://www.youtube.com/watch?v=RlJ7FW03GRw&feature=youtu.be
dudinio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Θα μπεις στις ρυθμίσεις του ρουτερ, Internet->DNS & DDNS και θα απενεργοποιήσεις την ασφάλεια DNS. Μετά το ps4 σου θα μπει κανονικά στο Internet.
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 εναλλακτικα καποιοι λενε απλα να αλλαξεις dns. On 17/11/2018 at 19:02, dudinio said: Θα μπεις στις ρυθμίσεις του ρουτερ, Internet->DNS & DDNS και θα απενεργοποιήσεις την ασφάλεια DNS. Μετά το ps4 σου θα μπει κανονικά στο Internet.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Στις 17/11/2018 στις 7:02 ΜΜ, dudinio είπε Θα μπεις στις ρυθμίσεις του ρουτερ, Internet->DNS & DDNS και θα απενεργοποιήσεις την ασφάλεια DNS. Μετά το ps4 σου θα μπει κανονικά στο Internet. Με εικόνα...
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, natural_sgf said: Με εικόνα... οπως φαινεται πιο μεγαλο προβλημα δημιουργει παρα φτιαχνει αν δεν μπορεις να μπεις σε βασικες σελιδες. αν και δεν μπορω να καταλαβω πως λειτουργει.αν το κλεισεις σε αφηνει να αλλαξεις dns και να βαλεις οτι θες εσυ η είναι καποια εξτρα προστασια?και πως θα σε προστατεψει?αν εγω πχ αλλαξω dns στο pc σου ή καποιο malware μου τους αλλαξει?
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, poulinos είπε οπως φαινεται πιο μεγαλο προβλημα δημιουργει παρα φτιαχνει αν δεν μπορεις να μπεις σε βασικες σελιδες. αν και δεν μπορω να καταλαβω πως λειτουργει.αν το κλεισεις σε αφηνει να αλλαξεις dns και να βαλεις οτι θες εσυ η είναι καποια εξτρα προστασια?και πως θα σε προστατεψει?αν εγω πχ αλλαξω dns στο pc σου ή καποιο malware μου τους αλλαξει? Όπως κάναμε και πιο παλιά. DNS σε επίπεδο συσκευών (pc/κινητό) κλπ αντί να χρησιμοποιήσεις τις εγγραφές Vodafone dns που έχει το h300s by default. Με 8.8.8.8 και 8.8.4.4 (Google DNS RECORDS για παράδειγμα) μπαίνεις παντού, δεν κατάλαβα ακριβώς την απορία σου. Ίσως κάτι μου διαφεύγει. Στις 10/1/2019 στις 3:54 ΜΜ, poulinos είπε εναλλακτικα καποιοι λενε απλα να αλλαξεις dns. Δε βρήκα επιλογή να αλλάξεις dns records μέσα από το default interface. Ίσως γίνεται μέσω telnet, δε το έψαξα παραπάνω.
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 31 minutes ago, natural_sgf said: Όπως κάναμε και πιο παλιά. DNS σε επίπεδο συσκευών (pc/κινητό) κλπ αντί να χρησιμοποιήσεις τις εγγραφές Vodafone dns που έχει το h300s by default. Με 8.8.8.8 και 8.8.4.4 (Google DNS RECORDS για παράδειγμα) μπαίνεις παντού, δεν κατάλαβα ακριβώς την απορία σου. Ίσως κάτι μου διαφεύγει. Δε βρήκα επιλογή να αλλάξεις dns records μέσα από το default interface. Ίσως γίνεται μέσω telnet, δε το έψαξα παραπάνω. ας ξαναπω την απορια μου αν και δεν εχει σημασια. οταν ρυθμιζεις την ασφαλεια dns σε on τι κανει και δεν σε αφηνει να ανοιξεις πχ την σελιδα του Playstation? τι παει και κανει και στην μπλοκαρει την σελιδα ενω με τους ιδιους dns της vodafone σε αλλο ρουτερ πιστευω οτι δεν εχεις θεμα.? επισης αν την κλεισεις απλα κλεινει αυτο το εξτρα feauture ή σε αφηνει κιολας να αλλαξεις dns.επισης η απορια μου ειναι πως προστατευτει αυτη η επιλογη απο malware αφου α.μπορεις να αλλαξεις τους dns εσυ στο Pc αρα να παρακαμψεις του ρουτερ ή να στους αλλαξει το malware. εκτος αν φιλτραρει ολη την κινηση πριν φτασει στο pc σου και κοβει εκει τα παραξενα. που απο οτι διαβασα αν αλλαξεις dns στο Pc παιζουν ολα μια χαρα.anyway απλα απορια ηταν. για το τελευταιο που λες μπορει επειδη δεν μπαινεις σαν admin πραγματι να μην σε αφηνει να αλλαξεις dns.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, poulinos είπε ας ξαναπω την απορια μου αν και δεν εχει σημασια. οταν ρυθμιζεις την ασφαλεια dns σε on τι κανει και δεν σε αφηνει να ανοιξεις πχ την σελιδα του Playstation? τι παει και κανει και στην μπλοκαρει την σελιδα ενω με τους ιδιους dns της vodafone σε αλλο ρουτερ πιστευω οτι δεν εχεις θεμα.? επισης αν την κλεισεις απλα κλεινει αυτο το εξτρα feauture ή σε αφηνει κιολας να αλλαξεις dns.επισης η απορια μου ειναι πως προστατευτει αυτη η επιλογη απο malware αφου α.μπορεις να αλλαξεις τους dns εσυ στο Pc αρα να παρακαμψεις του ρουτερ ή να στους αλλαξει το malware. εκτος αν φιλτραρει ολη την κινηση πριν φτασει στο pc σου και κοβει εκει τα παραξενα. που απο οτι διαβασα αν αλλαξεις dns στο Pc παιζουν ολα μια χαρα.anyway απλα απορια ηταν. για το τελευταιο που λες μπορει επειδη δεν μπαινεις σαν admin πραγματι να μην σε αφηνει να αλλαξεις dns. Ξεκινάω ανάποδα. Στο web interface του router μπαίνω ως admin. Ακόμα δεν ξέρουμε το root password. Δεν με αφήνει να αλλάξω εγγραφές DNS είτε είναι ενεργοποιημένη η επιλογή 'Ασφάλεια DNS' είτε δεν είναι. Όταν πας και απενεργοποιείς την 'Ασφάλεια DNS' ουσιαστικά πάει και απενεργοποιεί (έτσι το αντιλαμβάνομαι, μπορεί να κάνω λάθος) τις εσωτερικές/ κρυφές εγγραφές Vodafone DNS records που έχει λόγω εργοστασιακών ρυθμίσεων. Όσον αφορά το malware, δεν έχεις προστασία εφόσον κάποιο πρόγραμμα έχει escalated permissions και σου αλλάξει τα dns records του συστήματος/ pc. EDIT: τελικά άκυρο στο ότι δεν σε αφήνει να βάλεις δική σου εγγραφή DNS ο router έχοντας μπει ως Admin. Βρίσκεται στο "Ρυθμίσεις" -> "LAN" -> "IPv4" Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από natural_sgf
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 2 minutes ago, natural_sgf said: Ξεκινάω ανάποδα. Στο web interface του router μπαίνω ως admin. Ακόμα δεν ξέρουμε το root password. Δεν με αφήνει να αλλάξω εγγραφές DNS είτε είναι ενεργοποιημένη η επιλογή 'Ασφάλεια DNS' είτε δεν είναι. Όταν πας και απενεργοποιείς την 'Ασφάλεια DNS' ουσιαστικά πάει και απενεργοποιεί (έτσι το αντιλαμβάνομαι, μπορεί να κάνω λάθος) τις εσωτερικές/ κρυφές εγγραφές Vodafone DNS records που έχει λόγω εργοστασιακών ρυθμίσεων. Όσον αφορά το malware, δεν έχεις προστασία εφόσον κάποιο πρόγραμμα έχει escalated permissions και σου αλλάξει τα dns records του συστήματος/ pc. οκ αρα ειναι σαν μια εξτρα ασφαλεια η ασφαλεια dns που απλα δεν πολυξερουμε ακομα τι κανει.αν και με δοκιμες θα μπορουσαμε να δουμε τι γινεται.πχ να γινει tracert σε καποια site ή να γινει προσπαθεια με nslookup να δουμε τι βγαζει καθε φορα. για το malware το ανεφερα με βαση αυτο που γραφει κατω κατω το παραθυρακι.οτι αφηστε ανοιχτο το ασφαλεια dns για να αποτρεψετε κακοβουλο λογισμικο να κανει ανακατευθυνσεις. αρα συμφωνουμε στο τελευταιο, οτι αυτη η ασφαλεια κατα ποσο θα σε προστατεψει αμα αλλαξεις εσυ ή καποιο κακοβουλο λογισμικο τα dns, ειναι αμφιβολο.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, poulinos είπε οκ αρα ειναι σαν μια εξτρα ασφαλεια η ασφαλεια dns που απλα δεν πολυξερουμε ακομα τι κανει.αν και με δοκιμες θα μπορουσαμε να δουμε τι γινεται.πχ να γινει tracert σε καποια site ή να γινει προσπαθεια με nslookup να δουμε τι βγαζει καθε φορα. για το malware το ανεφερα με βαση αυτο που γραφει κατω κατω το παραθυρακι.οτι αφηστε ανοιχτο το ασφαλεια dns για να αποτρεψετε κακοβουλο λογισμικο να κανει ανακατευθυνσεις. αρα συμφωνουμε στο τελευταιο, οτι αυτη η ασφαλεια κατα ποσο θα σε προστατεψει αμα αλλαξεις εσυ ή καποιο κακοβουλο λογισμικο τα dns, ειναι αμφιβολο. Με πρόλαβες όσο το έκανα edit το προηγούμενο σχόλιο αλλά πρόσθεσα αυτό: Αναφορά σε κείμενο τελικά άκυρο στο ότι δεν σε αφήνει να βάλεις δική σου εγγραφή DNS ο router έχοντας μπει ως Admin. Βρίσκεται στο "Ρυθμίσεις" -> "LAN" -> "IPv4" Μπορεί να είναι αυτό που λες. Μπορεί όμως όταν είναι on απλά να αγνοεί οποιαδήποτε άλλη ρυθμιση DNS που έχει κάνει ο χρήστης (είτε σε επίπεδο pc, είτε από το interface του router). Κάτι σαν global override δηλαδη. Θα το τεστάρω αργότερα και θα αναφέρω σχετικά... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από natural_sgf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα