Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει γίνει τροπολογία και τι είχε γίνει θέμα με πολλούς ανέργους που θέλανε να σπουδάσουν σε ΙΕΚ η οποία λέει ότι αν είσαι άνεργος τουλάχιστον 6 μήνες και γραφτείς σε ΙΕΚ Δεν κόβεται η ανεργία αλλά πρέπει να πας να ενημερώσεις τον ΟΑΕΔ

• Like 1
Δημοσ.

Μετά θα έρθουν διάφοροι εδώ μέσα και θα γκρινιάζουν για την αξία του εισιτηρίου που αυξάνεται, για τους φόρους που αυξάνονται κλπ κλπ.

Δημοσ.

Και μολις διαβασα οτι (κατα πασα πιθανοτητα) θα δοθει και φετος το 400αρι σε εγεγραμμενους ανεργους 18 εως 24 ετων. Μαλλον για αυτο ενδοιαφερεται ο νηματοθετης.

ΥΓ. Περισυ ηθελε να ησουν γραμμενος στον ΟΑΕΔ απο (τουλαχιστον) 31/9, αν βαλουν το ιδιο και φετος δεν ειναι γνωστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι ότι και ένας φοιτητής μπορεί να θέλει να δουλεψει και να μην βρίσκει δουλειά. 

Ο Συνήγορος του πολίτη εξέτασε στο παρελθόν ανάλογες κατηγορίες και εισηγήθηκε στον Ο.Α.Ε.Δ. να κρίνει κατά περίπτωση . 

Εγώ απολύθηκα από την δουλειά μου 48 ετών παντρεμένος με 2 παιδιά , και έτυχε να είμαι γραμμένος σε ένα μεταπτυχιακό. Δεν βλέπω τον λόγο να μην θεωρηθώ άνεργος και να παίρνω το επίδομα . Πραγματικά γράφτηκα και έλαβα το επίδομα αλλά δεν δήλωσα φοιτητής. …. 23 χρόνια ένσημα είχα , που είναι το πρόβλημα που ήθελα να είμαι και φοιτητής....

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Το θέμα είναι ότι και ένας φοιτητής μπορεί να θέλει να δουλεψει και να μην βρίσκει δουλειά. 

Ο Συνήγορος του πολίτη εξέτασε στο παρελθόν ανάλογες κατηγορίες και εισηγήθηκε στον Ο.Α.Ε.Δ. να κρίνει κατά περίπτωση . 

Εγώ απολύθηκα από την δουλειά μου 48 ετών παντρεμένος με 2 παιδιά , και έτυχε να είμαι γραμμένος σε ένα μεταπτυχιακό. Δεν βλέπω τον λόγο να μην θεωρηθώ άνεργος και να παίρνω το επίδομα . Πραγματικά γράφτηκα και έλαβα το επίδομα αλλά δεν δήλωσα φοιτητής. …. 23 χρόνια ένσημα είχα , που είναι το πρόβλημα που ήθελα να είμαι και φοιτητής....

Το προβλημα ειναι τα 18χρονα που τους ζουν οι γονεις τους, δεν ψαχνουν για δουλεια αλλα θελουν να παιρνουν τα χρηματα απο τον ΟΑΕΔ (βλεπε λεφτα τριμηνης παραμονης, κοινωνικο μερισμα κτλ).

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μπορείτε μήπως να με βοηθήσετε. Θα ήθελα να μάθω αν η κάρτα ανεργίας παραμένει ενεργή όταν γράφεσαι σε διεκ? Έχω ήδη κάρτα ανεργίας αρκετούς μήνες και δεν θέλω να την χάσω αν γραφτώ σε ιεκ. Γνωρίζει μήπως κάποιος?  Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Παραμενει αν πας στον οαεδ και δηλωσεις οτι ξεκινας σε ιεκ

Αλλιως αν δεν δηλωθει και κανουν ελεγχο,σε σβηνουν απο τον οαεδ

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ougxar είπε

Παραμενει αν πας στον οαεδ και δηλωσεις οτι ξεκινας σε ιεκ

Αλλιως αν δεν δηλωθει και κανουν ελεγχο,σε σβηνουν απο τον οαεδ

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Πιο πάνω λένε  όμως ότι μπορείς να μην τους το πεις. Αν κάνουν έλεγχο δηλαδή η κάρτα τέλος. Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει μέρος σε ένα πρόγραμμα και ήθελα να γραφτώ για να σπουδάσω, αλλά το απαγορεύει, αν δεν το πω θα είναι άσχημα μετά να φανταστώ? 

Τέλος πάντων σε ευχαριστώ και πάλι 

Δημοσ.
Στις 13/11/2018 στις 12:46 ΠΜ, tsioulak είπε

Το προβλημα ειναι τα 18χρονα που τους ζουν οι γονεις τους, δεν ψαχνουν για δουλεια αλλα θελουν να παιρνουν τα χρηματα απο τον ΟΑΕΔ (βλεπε λεφτα τριμηνης παραμονης, κοινωνικο μερισμα κτλ).

αναφέρει κάπου οτι είναι 18χρονο που ζει με τους γονεις?  επίσης στην ελλάδα στα 18 είναι ενήλικας. υπάρχει καποιος νόμος που να υποχρεώνει τους γονείς να σε συντηρούν και να σε σπουδάσουν? οχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...