Προς το περιεχόμενο

ssd σε pc που δεν εχει επιλογη AHCI στο BIOS ,αξιζει?

bill27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα εχω ενα πσ αγορασμενο το 2007-8 με Q6600 3 GB RAM (32 bit windows 10),εχω ψαξει ολο το BIOS αλλα δεν εχει επιλογη AHCI mode.Αξιζει η αναβαθμιση σε ssd?
Το μοντελο της μητρικης ειναι PT890-8237A ,ειναι μια foxcon.To version του BIOS ειναι PBSFC2MB.P08
Οσο και αν εχω
 ψαξει στο ιντερνετ δεν μπορω να καταλαβω αν υπαρχει καινουργιο bios για την μητρικη μου οπως επισης και αν εχει επιλογη AHCI.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φυσικά αξίζει , πάρε ένα φθηνό (π.χ. patriot που έχει 560ΜΒ/520ΜΒ) και θα δεις ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Αν με το ερώτημα σου εννοείς αν θα το αξιοποιήσεις 100% , τότε ΟΧΙ αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει εσένα πρέπει να σε ενδιαφέρει η σοβαρή αναβάθμιση ταχύτητας που θα δεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον patriot πηρα 😎απλα σκεφτομουν αν υπαρχει καινουριο bios για την μητρικη μου με την επιλογη AHCI

οι επιλογες που εχει το bios στο sata configuration ειναι IDE & RAID

Επεξ/σία από bill27

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χρειαζεται να κανω κατι αλλο αφου τον τοποθετησω,καποια ρυθμιση  η κατι αλλο?ευχαριστω

Επεξ/σία από bill27

Αν ειναι SATA 2 θυρες, δεν μπορει να ξεπερασει τα 300ΜΒ/s.    τα SATA 3 φτανουν τα 600MB/s,  θεωρητικα παντα...!!! 

αρα σε SATA 2 κανονικα πρεπει να ξεπερνας τα 200MB/s ... ανετα..!!    αυτα που βγαζεις,  ειναι τα μισα απο οσα κανονικα πρεπει να βγαζεις..!!   

κοιτα τις ρυθμισεις στο BIOS, προσεκτικα ...!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω παιδες,ακριβως αυτο,ειναι SATA 1 και η ταχυτητα ειναι μεχρι 150 MB/SEC.

Ισως δεν αξιζε και τοσο η αλλαγη,αλλα ενα μικρο κλικ στην ταχυτητα εγινε.

3 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Αυτο ψαξε στο bios να δεις αν μπορεις να αλλαξεις πριν κανεις εγκατασταση.

δεν υπαρχει τετοια επιλογη

Να ρωτησω και κατι τελευταιο,ενας απλος hdd 7200  τι ταχυτητες πιανει γενικα?Ετσι για αν εχω μια εικονα ποσο πιο boost εγινε το συστημα

Επεξ/σία από bill27

Δε μετρανε μονο οι ταχυτητες αλλα και τα ms στην αποκριση.

Εκει ειναι χαοτικη η διαφορα μεταξυ hdd και ssd και δεν εξαρταται απο το τι sata ειναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...