Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mitskitsamal είπε

Τα φαρμακα ειναι η τελευταια λυση και βεβαια σε περιπτωσεις που το συμβαν βρισκεται σε εξαρση. 

Μιληστε με τους διπλανου σας οπως παλια που μιλαγαμε σε στασεις λεωφορειων, συναψτε σχεσεις ερωτικες, βγειτε στη φυση, πηγαινετε σε βουνα και ουρλιαξτε μεχρι να σας κλεισει η φωνη, πειτε τα προβληματα σας μπορει καποιος να αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. 

Αυτά τα έχουμε ακούσει πολλάκις, δεν βοηθάνε και δεν βελτιώνουν τίποτα σε άτομα που έχουν θέματα, οπότε αφήστε να το κρίνει οε ειδικός αυτό. Αυτά βοηθάνε μόνο σε άτομα που δεν έχουν ψυχολογικά/ψυχιατρικά. Επίσης, πολλά πράγματα μπορεί να βρίσκονται σε έξαρση αλλά να μην το καταλαβαίνει κανένας εκτός από τον ίδιον που πάσχει από κάτι, πολλές φορές ακόμα και αυτός που πάσχει δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Τα φάρμακα είναι η πρώτη επιλογή μαζί με ψυχοθεραπεία στην συνέχεια για πάρα πολλές περιπτώσεις.

5 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Κοίτα εγώ γενικά ρε παιδί μου αν έκανε κάτι σχετικά μακριά δηλαδή πάνω από 4-5 χιλιόμετρα δεν πήγαινα και πολλές φορές ας πούμε ήθελα να πάω για ένα καφέ ή κάπου έξω με την παρέα και δεν πήγαινε γιατί ήταν μακριά, Επίσης με το παραμικρό κουμπονα χάπι μία για τον πονοκέφαλο μια γιατί πονούσε το στομάχι μου και να μην να μη στα πολυλογώ διαγνωστικά με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Οκ, δεν ξέρω τι παίζει με αυτή την πάθηση, ελπίζω να τα κατάφερες/καταφέρεις να το ξεπεράσεις.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Η ξαδέλφη μου είχε κάνει πρακτική (γιατί είναι αισθητικός) σε φαρμακείο. Μου είχε πει πως οι 4 από του 10 που έμπαιναν είχαν και κάποια συνταγή μαζί τους για ηρεμιστικά ή αντικαταθλιπτικά.

Το πόσοι τριγύρω μας χαπακώνονται δεν λέγεται. Προσοχή λοιπόν.

Δεν έχει μεγάλη σχέση με το θέμα αλλά μου ήρθε και το έγραψα. Σίγουρα όσοι πάνε σε ψυχίατρο δεν είναι ''τρελοί'' και πρέπει επιτέλους να σπάσουν τα ταμπού σε αυτό το θέμα. Ειδικά στα χωριά πολλά προβλήματα παρουσιάζονται επειδή είναι μικρή η κοινωνία και οι γονείς δεν θέλουν να αποκαλύψουν πως το παιδί τους έχει θέματα υπό τον φόβο της ταμπέλας.

Εγώ λέω όποιος δεν νιώθει καλά να πηγαίνει άμεσα σε ψυχίατρο πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Και αν ο ψυχίατρος του γράψει αγωγή να την λάβει. 

Προσοχή για ποιο λόγο?

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτά τα έχουμε ακούσει πολλάκις, δεν βοηθάνε και δεν βελτιώνουν τίποτα σε άτομα που έχουν θέματα, οπότε αφήστε να το κρίνει οε ειδικός αυτό. Αυτά βοηθάνε μόνο σε άτομα που δεν έχουν ψυχολογικά/ψυχιατρικά. Επίσης, πολλά πράγματα μπορεί να βρίσκονται σε έξαρση αλλά να μην το καταλαβαίνει κανένας εκτός από τον ίδιον που πάσχει από κάτι, πολλές φορές ακόμα και αυτός που πάσχει δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Τα φάρμακα είναι η πρώτη επιλογή μαζί με ψυχοθεραπεία στην συνέχεια για πάρα πολλές περιπτώσεις.

Οκ, δεν ξέρω τι παίζει με αυτή την πάθηση, ελπίζω να τα κατάφερες/καταφέρεις να το ξεπεράσεις.

Καταρχην εισαι σε ενα φορουμ το οποιο εχει ανωνυμια και ενα μανδυα μυατηριου, επομενως δεν μπορεις να γνωριζεις αν εγω η οποιοσδηποτε ειναι επαγγελματιας υγειας και ειδικοτερα στο τομεα της ψυχικης υγειας.

Δευτερον, δεν ειναι τυχαιο οτι η τεχνολογικη ανθηση και ο ακρατος καταναλωνισμος εχουν συντελεσει σε εξαρση των ψυχολογικων  ασθενειων με απορροια αγχος, καταθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστικες συμπεριφορες.Δεν απερριψα ποτε την φαρμακευτικη αγωγη, το αντιθετο οπως και την ψυχοθεραπεια αλλωστε με αυτο ασχολουμαι. 

Ομως, θα πρεπει να διαχωρισουμε αν οντως προκειται για καποιο συμβαν ή για φαινομενο εποχης που και αυτο θα πρεπει να αποσαφηνιστει.  

Αυτα που ανεφερα εχουν διαπιστωμενες θετικη επιδραση σε ψυχικα ασθενεις και μη σε συνδυασμο με περιορισμενη χρηση φαρμακων και ψυχοθεραπεια.  

Αυτα θα πρεπει να τα κανει γιατι θα πρεπει να σταματησει την εξαρτηση απο τα φαρμακα και απο τον ειδικο υγειας θα πρεπει να βρει τροπους να ενταχθει στην κοινωνια αλλιως θα βρισκεται στο ιδιο σημειο συνεχως.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mitskitsamal είπε

Ανηκω στον χωρο της ψυχικης υγειας και το ξερω χαιρομαι που σε ακουω να εχεις ξεμπερδεψει με ολα αυτα. Μπραβο σου να συνεχισεις ετσι. 

κανεις δεν ξεμπερδεύει μόνιμα με το κομμάτι τις ψυχολογίας , υπάρχουνε τα πάνω και τα κάτω ανάλογος με τα βιώματα και τι καθημερινότητα σου , απλός μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα και να τα διαχειρίζεσαι μονος σου να μην τρέχεις για ψηλού πήδημα στους γιατρούς , κάτι που πριν δεν μπορούσες να το συνειδητοποίησης με τίποτα γιατί το μυαλό είχε βραχυκυκλώσει και ο φόβος κυριαρχούσε έναντι τις λογικής , τώρα εγώ δεν στο παίζω σοφός υπάρχουνε στιγμές που υποτροπιάζω αλλα σε σχέση με αυτό που ήμουνα πριν την αγωγή είναι μέρα με νύχτα , 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MTX είπε

κανεις δεν ξεμπερδεύει μόνιμα με το κομμάτι τις ψυχολογίας , υπάρχουνε τα πάνω και τα κάτω ανάλογος με τα βιώματα και τι καθημερινότητα σου , απλός μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα και να τα διαχειρίζεσαι μονος σου να μην τρέχεις για ψηλού πήδημα στους γιατρούς , κάτι που πριν δεν μπορούσες να το συνειδητοποίησης με τίποτα γιατί το μυαλό είχε βραχυκυκλώσει και ο φόβος κυριαρχούσε έναντι τις λογικής , τώρα εγώ δεν στο παίζω σοφός υπάρχουνε στιγμές που υποτροπιάζω αλλα σε σχέση με αυτό που ήμουνα πριν την αγωγή είναι μέρα με νύχτα , 

Οταν λεω οτι ξεμπερδεψες εννοω οτι ειναι διαχειρισιμο τωρα πια. Προφανως ειναι ενας καθημερινος αγωνας μια συνεχη μαχη με το < τερας> Και ειδικοτερα οταν ερχονται οι στραβες της καθημερινοτητας. Ομως το πιο σημαντικο ειναι αυτο που αναφερεις. Η συνειδητοποιηση του προβληματος, η θεραπεια και η συντηρηση ειναι τα σημαντικοτερα βηματα σε ολο αυτο τον δρομο. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Αυτό που ψάχνεις είναι το EKEΨΥΕ

http://www.ekepsye.gr/web/guest/athens

Έχει πολλά παραρτήματα, δωρεάν, και με ψυχολόγους και με ψυχιάτρους. Το τι θα χρειαστείς, θα το κρίνουν αυτοί.

Μην το αφήσεις, μην το παραμελήσεις.

Συμφωνω και επαυξανω.Επισης να μπει στο site της Ε.Π.Α.Ψ.Υ για να λαβει στοιχεια επικοινωνιας με παρα πολυ αξιολογους και διακεκριμενους επαγγελματιες στο χωρο.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, aris86 είπε

Ξερει γιατι λεει προσοχη.Και καλα λεει.Ψαξε να δεις τι ειναι ικανος να κανει καποιος αμα κοψει τα φαρμακα,ψαξε τι ειναι αυτα τα φαρμακα και ασε αυτους που λενε βλακειες του τυπου ολοι ανθρωποι ειμαστε και ολοι αξιζουμε αγαπη κτλ...Ο ορος διπολικος/διπολικη διαταραχη δεν ειναι παρα ενας εξευγενισμενος ορος του ψυχοπαθη η του σχιζοφρενη.Ενας δολοφονος πασχει δηλαδη απο διπολικη διαταραχη αλλα στις ειδησεις τον λενε ψυχοπαθη δολοφονο.Αλλα η κυραμαριτσα στη γωνια πασχει απο διπολικη διαταραχη.Κυριο χαρακτηριστικο της ψυχοπαθειας ή διπολικης διαταραχης ειναι η απουσια ενσυναισθησης. Πχ μπορει καποιος να κανει μια πραξη με καταστροφικες συνεπειες για εναν αλλον,ακομα και φονο νομιζοντας οτι εκανε το σωστο και χωρις να τρεχει καστανο.Για αυτα τα φαρμακα λεει.Και ναι προσοχη σε τετοια ατομα.Και δικαιολογιες τυπου παιρνω χαπια λογω καποιοων προβληματων εμενα δε μου περνανε.Πολλοι χασανε την μανα η τον πατερα τους, πολοι χωρισανε και χασανε σπιτια και δουλεια ΔΕ τρεξανε να παρουνε χαπια ολοι.Αντε να χασεις καποιον και να παρεις για μια εβδομαδα κατι για να κοιμηθεις.Η χρονια χρηση παραπεμπει σε αλλα προβληματα.Εστω για κατι που μπορειτε να περνετε ελαφρα, οπως η ιδοψυχαναγκαστικη διαταραχη (ενας αλλος εξευγενισμενος ορος της μανιας) μια ερωτηση για τους πιο ψαγμενους.Τι θα γινει ή τι θα παθει καποιος αν παρεμβει μεταξυ της πραξης ιδεοψυχαναγκασμου και του αποτελεσματος? αν καποιος δηλαδη με καποιο τροπο αθελα του διακοψει/παρεμβει την πραξη που εχει μανια να κανει η για να το πω αλλιως ψυχαναγκασμο να κανει?Θα λειτουργησουν οι βενζοδιαζεπινες?μηπως εχει αποδειχθει οτι η συντηρητικες συνταγογραφησεις δεν εχουν τα επιθυμητα αποτελεσματα πλεον?

Λειτουργουν πολλες φαρμακευτικες αγωγες, ομως δεν ειναι ολες για ολους. Τι εννοω οτι ο καθενας απο εμας δεν ανταποκρινεται στους ιδιους τυπους φαρμακων, θελει μια προσαρμογη. Θα πρεπει να δεις τις διαφορες της σχιζοφρενειας και της διπολικη διαταραχης. Συνηθως οι ανθρωποι που εχουν ψυχολογικες παθησεις ειναι επικινδυνοι γιαντον εαυτο τους και οχι για τους γυρω τους σε πολυ μεγαλο ποσοστο. Χρησημοποιεις πολυ απλοικα ορους που χρειαστηκαν χρονια καποιοι να συνειδητοποιησουν και βα εκφρασουν στο ευρυτερο κοινο.

Δημοσ.

Εγώ αντιλαμβάνομαι και με έναν άλλο τρόπο το "προσοχή" του φίλου πιο πάνω. Στο ότι κάποιες συμπεριφορές μπορεί να οφείλονται σε καταστάσεις και σε φάρμακα οπότε καλό είναι πριν κρίνουμε και αντιδράσουμε να έχουμε στο μυαλό μας το τι μπορεί να συμβαίνει σε κάποιον/α.

Πάντως αυτό για τους διπολικούς και την ενσυναίσθηση πρώτη φορά το διαβάζω εδώ. Ίσως να εξηγεί συμπεριφορές ατόμων που μπορεί να κάνουν ζημιά στον άλλο (όχι φόνο) και δεν νοιάζονται και απλά τους χαρακτηρίζουμε γουρούνια, αναίσθητους, γραψ@ρ@@#δες κτλ. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εαν συνεχίσετε τη συζήτηση για φάρμακα και να κάνετε και προτάσεις προς άλλους, το ξεχνάτε το topic! 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eliasjuve είπε

Εγώ αντιλαμβάνομαι και με έναν άλλο τρόπο το "προσοχή" του φίλου πιο πάνω. Στο ότι κάποιες συμπεριφορές μπορεί να οφείλονται σε καταστάσεις και σε φάρμακα οπότε καλό είναι πριν κρίνουμε και αντιδράσουμε να έχουμε στο μυαλό μας το τι μπορεί να συμβαίνει σε κάποιον/α.

Πάντως αυτό για τους διπολικούς και την ενσυναίσθηση πρώτη φορά το διαβάζω εδώ. Ίσως να εξηγεί συμπεριφορές ατόμων που μπορεί να κάνουν ζημιά στον άλλο (όχι φόνο) και δεν νοιάζονται και απλά τους χαρακτηρίζουμε γουρούνια, αναίσθητους, γραψ@ρ@@#δες κτλ. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί.

Προσοχη και πολυ καλα κανει διοτι ειναι φαρμακα και δη ψυχοτροπα. Μπορουν να σε κανουν μαριονετα σε μια μερα χορηγησης.  Τα φαρμακα ψυχιατρικη κατευθυνσης ειναι τα μονα που μεχρι πριν λιγα χρονια δεν συνταγογραφουνταν και δεν επιδοτουνταν. Επομενως μιλαμε για τεραστια κερδη και αμεσα. 

Επισης, θα πρεπει να μειωνονται υστερα απο χρονικο διαστημα διοτι προκαλουν καρδιααγγειακα προβληματα που οδηγουν στο θανατο. Μεσω της ψυχοθεραπειας θα πρεπει να γινεται μειωση των φαρμακων και αν ειναι δυνατον να εξαφανιστουν απο τη ζωη του πασχοντος.

4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εαν συνεχίσετε τη συζήτηση για φάρμακα και να κάνετε και προτάσεις προς άλλους, το ξεχνάτε το topic! 

Εχεις απολυτο δικιο, το ειπα και το πρωι σε καποιον που προτεινε συγκεκριμενο φαρμακο. 

• Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν είπαμε να πάρει και ληγμένα! 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, mylo said:

Δεν είπαμε να πάρει και ληγμένα! 

Σοβαρά? Γίνατε και γιατροί τώρα? 😛 

Συμβουλές για φάρμακα δίνουν οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί. Πόσο μάλλον για τόσο ειδικά φάρμακα που δεν είναι μια ασπιρίνη ή ένα ντεπόν... 

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...