tzotzo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Εχω κανει μαγνητικη και affidea και Ιατροπολις. Ο θορυβος ακριβως ίδιος. Δεν ειναι το προβλημα τοσο του να ειναι δυνατος, ειναι απλα εκνευριστικος. Δεν καταλαβαινω τον σκοπο της συζητησης με την εννοια οτι ειναι μια διαδικασια που πρεπει να γίνει. Αν καποιος έχει αγχος, ή φοβο παιρνει ενα ηρεμηστικο μια ωρα πριν και τελειωνει το πραγμα. Ουτε αεναες συζητησεις, ουτε προβες, ουτε τσιπουρα ουτε νεγκρονι. 1
Uptheirons Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 10 hours ago, a_f_a said: Θα πρέπει να κάνει η μητέρα μου μαγνητική εγκεφάλου. Το θέμα ειναι ότι ειναι ΚΑΙ κλειστοφοβηκή ΚΑΙ δεν αντέχει τους θορύβους. Ειδα οτι υπάρχουν μηχανήματα κάπως πιο ανοιχτά. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από εσάς Ιδιωτικό Εξαταστήριο που να έχει μηχάνημα που μπορεί να ειναι πιο ¨αθόρυβο" ; Δεν έχει κανει κανείς μας απο την οικογένεια ποτέ, δε μπορώ να καταλάβω και απο βιντεο που είδα για το θόρυβο πόσο δυνατός ειναι (στο βιντεο σε κάποια ή ένταση ήταν αρκετά δυνατή..). Διαβασα για ωτοασπίδες. Από Affidea που ειναι νέα σχετικά, έχει κάποιος εμπειρία απο μαγνητικό τομογράφο; Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία. Να πατε στο A-Prolipsis στην Καλλιθεα. Εχει μηχανημα ανοιχτου τυπου με αποσταση 70 εκ περιπου απο τον ασθενη. Επισης δεν μπαινεις τοσο μεσα στις μαγνητικες εγκεφαλου. Τα χερια αου ειναι εξω κι αυτο ειναι καλο. Απο θορυβο ακους κατι σαν κορνα φορτηγου αλλα σου δινουν ακουστικα και σου βαζουν οτι μουσικη θελεις. Εγω ακουγα Iron Maiden σκεψου. 2
washcloud Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, a_f_a είπε Ναι, αυτοί οι θότυβοι 100% θα τη κάνουν να τιναχτεί... Οπως λές, θα της δείξω βιντεο για να ξέρει τι να περιμένει γιατι πραγματικά εγω νόμιζα οτι αυτά τα μηχανήματα δε κανουν κανένα θόρυβο. ...βασικά αυτοί είναι οι ήχοι, αλλά δεν ακούγονται σε αυτή την ένταση μέσα από τον τομογράφο. Δεν ξέρω βέβαια αν δεν κάνει να φοράει ακουστικά με μουσική, λόγω του είδους της εξέτασης (πιθανότατα όχι) και δεν ξέρω πως ακριβώς ακούγονται χωρίς τ' ακουστικά, αλλά συζήτα το με τα κέντρα αν μπορεί τουλάχιστον να φορά ωτασπίδες (αν μπορεί να τις δεχτεί βέβαια) που είναι πλαστικό ή κερί. Αν της βάλεις το συγκεκριμένο βίντεο φρόντισε να μην είναι δυνατά έστω, μην το πάρει από φόβο... 2 ώρες πριν, tzotzo είπε Αν καποιος έχει αγχος, ή φοβο παιρνει ενα ηρεμηστικο μια ωρα πριν και τελειωνει το πραγμα. Ουτε αεναες συζητησεις, ουτε προβες, ουτε τσιπουρα ουτε νεγκρονι. Εσύ "καλά" τα λες, αλλά μία φοβία (καμμία σχέση με φόβο), είναι δυνητικά (ανάλογα την περίπτωση) κάτι ζόρικο και όχι παίξε-γέλασε. Και μη ξεχνάς μιλάμε για 75 χρονώ γυναίκα και με υποψία έναρξης άννοιας. 2
dimitris_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Γεια σας να κανω μια ερώτηση. Πρέπει να κανω μια μαγνητική (πρέπει να κανω εγχείρηση στην χολή) και δεν εχω κάνει άλλη φορά και δεν ξέρω τι γίνετε. Αυτό με το τύπου δαχτυλίδι και το κλειστό μπορεί καποιος να μού εξηγήσει? Εγώ λογικά αφού αφορά την κοιλιά θα μπώ όλος μέσα στο μηχάνημα? Εχω μια μικρή κλειστοφοβία εδώ που τα λέμε. Τελος γιατί ο γιατρός με ρώτησε αν εχω κάπου λάμα στο σώμα μου? Αφορά τον τρόπο που δουλεύει ο μαγνητικός τομογράφος?
Stratosnis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, washcloud said: και με υποψία έναρξης άννοιας. από που προέκυψε αυτό; Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2024 από Stratosnis
miltiadis1989 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 31 λεπτά πριν, dimitris_p είπε Γεια σας να κανω μια ερώτηση. Πρέπει να κανω μια μαγνητική (πρέπει να κανω εγχείρηση στην χολή) και δεν εχω κάνει άλλη φορά και δεν ξέρω τι γίνετε. Αυτό με το τύπου δαχτυλίδι και το κλειστό μπορεί καποιος να μού εξηγήσει? Εγώ λογικά αφού αφορά την κοιλιά θα μπώ όλος μέσα στο μηχάνημα? Εχω μια μικρή κλειστοφοβία εδώ που τα λέμε. Τελος γιατί ο γιατρός με ρώτησε αν εχω κάπου λάμα στο σώμα μου? Αφορά τον τρόπο που δουλεύει ο μαγνητικός τομογράφος? Δεν ξέρω για όλες τις ερωτήσεις αλλά μπορώ να σου απαντήσω μόνο την τελευταία. Ναι, σε ρωτάνε για λάμα γιατί όλο το μηχάνημα είναι ένας τεράστιος μαγνήτης. Οτιδήποτε μεταλλικό πάνω σου θα το τραβήξει το μηχάνημα. 1
piccolino Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 4 ώρες πριν, Stratosnis είπε από που προέκυψε αυτό; Το ανέφερε ο a_f_a, σε αυτές τις ηλικίες είναι και ο πιο συνηθισμένος λόγος να ζητάνε μαγνητική. 3 ώρες πριν, miltiadis1989 είπε Δεν ξέρω για όλες τις ερωτήσεις αλλά μπορώ να σου απαντήσω μόνο την τελευταία. Ναι, σε ρωτάνε για λάμα γιατί όλο το μηχάνημα είναι ένας τεράστιος μαγνήτης. Οτιδήποτε μεταλλικό πάνω σου θα το τραβήξει το μηχάνημα. Δεν τα τραβάει το μηχάνημα. Τα μέταλλα που μαγνητίζονται, στη μαγνητική εμφανίζουν θολό το σημείο γύρω από αυτά και έτσι μπορεί κάτι που υπάρχει εκεί να μην μπορούν να το δουν, γι αυτό ρωτάνε, να ξέρουν που μπορεί να μην έχουν καθαρή εικόνα. 2 1
washcloud Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 4 ώρες πριν, miltiadis1989 είπε Οτιδήποτε μεταλλικό πάνω σου θα το τραβήξει το μηχάνημα. Αν είδες το Μάτριξ χθες στο Όπεν, ελπίζω να επηρρεάστηκες από εκεί ( = την σκηνή που τραβάνε από τον Νήο τον πομπό μέσα από την κοιλιά του διαμέσω του αφαλού του μ' ένα μηχάνημα). 4 ώρες πριν, dimitris_p είπε Γεια σας να κανω μια ερώτηση. Πρέπει να κανω μια μαγνητική (πρέπει να κανω εγχείρηση στην χολή) και δεν εχω κάνει άλλη φορά και δεν ξέρω τι γίνετε. Αυτό με το τύπου δαχτυλίδι και το κλειστό μπορεί καποιος να μού εξηγήσει? Εγώ λογικά αφού αφορά την κοιλιά θα μπώ όλος μέσα στο μηχάνημα? Εχω μια μικρή κλειστοφοβία εδώ που τα λέμε. Τελος γιατί ο γιατρός με ρώτησε αν εχω κάπου λάμα στο σώμα μου? Αφορά τον τρόπο που δουλεύει ο μαγνητικός τομογράφος? Όλα "κλειστά" είναι, με την διαφορά ότι σε κάποια είσαι λες και μπαίνεις σε "μηχανικό πνεύμονα" (πες το και,,,"σαρκοφάγο"), ενώ κάποια άλλα είναι "πιο ευρύχωρα" . Προφανώς το κεφάλι σου (που είναι αυτό που σε "προβληματίζει") θα είναι "μέσα" και στην αρχή μπορεί να νιώσεις λίγο άβολα, αλλά συνηθίζεται. Κλείσε τα μάτια/συγκεντρώσου στη μουσικούλα που θα παίζουν τ' ακουστικά, και όλα καλά. Όλα στο μυαλό είναι. ΑΝ μιλάμε για "μικρή κελιστοφοβία", κι όχι για τραγικό βαθμό = να σε πιάνει πανικός "με το τίποτα". Απορώ πάντως που δεν ρώτησες τον γιατρό, όταν αυτός σε ρώτησε...
SoullessRider Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 βασικά στον μαγνητικό τομογράφο όντως τραβάει τα μέταλλα και γι αυτό πριν μπεις στο χώρο/δωμάτιο του μαγνητικού ΠΡΕΠΕΙ να τα βγάλεις ΌΛΑ !! Ότι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο αυτό είναι από κράματα / υλικά (πχ αλουμίνιο) που δεν μαγνητίζονται τόσο ώστε να τα τραβήξει ο μαγνητικός. Ακόμα και ειδικά φορεία υπάρχουν για αυτούς τους χώρους. Αντίστοιχα με το μεταλλο δεν υπάρχει το πρόβλημα του μαγνητισμού σε ΑΞΟΝΙΚΟ τομογράφο και ίσως κάποιοι να έχουν μπερδέψει τα δύο μηχανήματα και τους περιορισμούς τους. 2
vamvakoolas Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 1 minute ago, SoullessRider said: βασικά στον μαγνητικό τομογράφο όντως τραβάει τα μέταλλα και γι αυτό πριν μπεις στο χώρο/δωμάτιο του μαγνητικού ΠΡΕΠΕΙ να τα βγάλεις ΌΛΑ !! Ότι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο αυτό είναι από κράματα / υλικά (πχ αλουμίνιο) που δεν μαγνητίζονται τόσο ώστε να τα τραβήξει ο μαγνητικός. Ακόμα και ειδικά φορεία υπάρχουν για αυτούς τους χώρους. Αντίστοιχα με το μεταλλο δεν υπάρχει το πρόβλημα του μαγνητισμού σε ΑΞΟΝΙΚΟ τομογράφο και ίσως κάποιοι να έχουν μπερδέψει τα δύο μηχανήματα και τους περιορισμούς τους. πολυ σωστα. Επισης αρκετοι εχουν μπερδεψει παρα πολλα, σε τομογραφο δεν ειναι αναγκαιο να ειναι Ιατρος (ποιας ειδικοτητας; τομογραφιστης;) αλλα μπορει να ειναι φυσικος ιατρικης και συνηθως καποιος τεχνολογος Ο ιατρος πρεπει να ειναι στο κεντρο ελεγχου να δει αν το αποτελεσμα της απεικονισης/εξετασης ειναι σωστο διαφορετικα ο επιβλεπων πρεπει με τον ασθενη να επαναλαβει την εξεταση και θεωρητικα αυτο δε γινεται την ιδια ημερα με βαση το πρωτοκολλο
piccolino Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 2 λεπτά πριν, SoullessRider είπε βασικά στον μαγνητικό τομογράφο όντως τραβάει τα μέταλλα και γι αυτό πριν μπεις στο χώρο/δωμάτιο του μαγνητικού ΠΡΕΠΕΙ να τα βγάλεις ΌΛΑ !! Ότι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο αυτό είναι από κράματα / υλικά (πχ αλουμίνιο) που δεν μαγνητίζονται τόσο ώστε να τα τραβήξει ο μαγνητικός. Ακόμα και ειδικά φορεία υπάρχουν για αυτούς τους χώρους. Αντίστοιχα με το μεταλλο δεν υπάρχει το πρόβλημα του μαγνητισμού σε ΑΞΟΝΙΚΟ τομογράφο και ίσως κάποιοι να έχουν μπερδέψει τα δύο μηχανήματα και τους περιορισμούς τους. Ναι ναι τα τραβάει και ξεριζώνονται από πάνω σου και κολλάνε στο μηχάνημα και αν δε μπορούν να ξεριζωθούν τότε κολλάς εσύ πάνω στο μηχάνημα. Έχοντας κάνει αρκετές μαγνητικές, μπορώ να ξέρω αν ήμουν σε μαγνητικό ή αξονικό τομογράφο. Επίσης έχοντας αρκετά μεταλλικά στοιχεία πάνω μου, φαντάζομαι οι χειριστές των μαγνητικών τομογράφων που μου εξήγησαν (η ίδια συζήτηση κάθε φορά) τι συμβαίνει όταν έχεις μεταλλικά στοιχεία πάνω σου, δε ξέρουν τι τους γίνεται. Ίσως πρέπει να τους στείλω screenshots να ενημερωθούν οι άσχετοι. Τέτοιες βλακείες λέτε και τρομάζετε τον κόσμο.
SoullessRider Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Μάλλον έχεις μπερδέψει καταστάσεις...... Όπως είπα και πριν υπάρχουν κράματα και υλικά που δεν τα μαγνητίζει ή δεν τα μαγνητίζει τόσο ο Μαγνητικός Τομογράφος. Το κράμα θα παίξει ρόλο αν θα μπει ή όχι στον μαγνητικό ο ασθενής με μεταλλικά εμφυτεύματα. https://cairntechnology.com/surgical-stainless-steel/ https://www.ausrad.com/exams-services/magnetic-resonance-imaging/can-i-have-an-mri-if-i-have-metal-in-my-body/
nepomuk Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Κατα περιπτωση και δεν υπεισερχομαι σε λεπτομερειες , καποια παραπεμπτικα μπορουν να εκτελεστουν μονον σε δημοσιο φορεα και δεν γινονται δεκτα στον ιδωιτικο ακομα και με υψηλη συμμετοχη . Ακομα και για απλο υπερηχογραφημα ειναι ζορικα τα πραματα και μεγαλη η αναμονη . Για μαγνητικη ακριβως δεν γνωριζω αλλα λογικα ... θα ειναι επισης μεγαλη . Επιπλεον μαλλον δεν θα κλεινεται ηλεκτρονικα το ραντεβου αλλα μονον με το τηλεφωνο στην καλυτερη , ενω ισως η επισκεψη επι τοπου επιταχυνει καπως τη διαδικασια. Γενικα δεν ειναι και η καλυτερη εμπειρια . Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2024 από nepomuk 1
piccolino Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 5 λεπτά πριν, SoullessRider είπε Μάλλον έχεις μπερδέψει καταστάσεις...... Όπως είπα και πριν υπάρχουν κράματα και υλικά που δεν τα μαγνητίζει ή δεν τα μαγνητίζει τόσο ο Μαγνητικός Τομογράφος. Το κράμα θα παίξει ρόλο αν θα μπει ή όχι στον μαγνητικό ο ασθενής με μεταλλικά εμφυτεύματα. https://cairntechnology.com/surgical-stainless-steel/ https://www.ausrad.com/exams-services/magnetic-resonance-imaging/can-i-have-an-mri-if-i-have-metal-in-my-body/ Ξεκινήσατε από το "ο μαγνητικός τραβάει ΟΛΑ τα μεταλλικά αντικείμενα και πρέπει να τα βγάλεις ΟΛΑ", συνέχισες με βίντεο που δείχνει οτι τραβάει καρέκλες και συνδετήρες και συρραπτικά για να αποδείξεις οτι ο μαγνήτης τραβάει τα μεταλλικά αντικείμενα, ποιος να το φανταζόταν. Επίσης δεν έχω ακούσει κανέναν να πήγε για μαγνητική και να αρνιόταν να αφήσει το συρραπτικό ή τα κλειδιά ή τη ζώνη του, πόσο μάλλον την καρέκλα του. Μετά ανέλυσες οτι υπάρχουν κράματα που δε μαγνητίζονται. Οπότε αναιρείς το ΟΛΑ τα μεταλλικά αντικείμενα. Και συνεχίζεις με τα ιατρικά εμφυτεύματα στο βίντεο, που ακόμα και αυτά είναι ορισμένα που δε μπορούν να μπουν σε μαγνητικό τομογράφο και πάλι από αυτά τα ορισμένα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν δημιουργηθεί ορισμένα που μπορούν. Επειδή έχω μεταλλικά στοιχεία πάνω μου και μέσα μου που δεν αφαιρούνται (piercings -τα οποία δε μαγνητίζονται- και από εγχείρηση -δεν ξέρουμε αν μαγνητίζονται), καταλήγουν κάθε φορά (έχω κάνει αρκετές τα τελευταία χρόνια) πως τα piercings προφανώς είναι οκ, τα εσωτερικά μπορεί να προκαλέσουν αν μαγνητίζονται παράσιτα/θολούρα στις εικόνες που θα είναι πρόβλημα επειδή είναι κοντά στο σημείο που μας ενδιαφέρει να ελεγχθεί. Ούτε με στείλανε σε χειρουργό να με ανοίξει και να τα βγάλει, ούτε ξεριζωθήκανε να κολλήσουν στο μηχάνημα, ούτε αρνηθήκανε να κάνω την εξέταση. Οπότε, ούτε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που μαγνητίζονται πρέπει να βγαίνουν, ούτε αν δε βγαίνουν δε μπορεί κανείς να κάνει μαγνητική. Εξαρτάται τι έχει ο καθένας, που το έχει, ποιο σημείο εξετάζει η μαγνητική και σε κάποιες περιπτώσεις εμφυτευμάτων το μοντέλο που έχει. Όσοι έχουν κάποια πάθηση/εμφύτευμα με ρητή απαγόρευση να κάνουν κάτι, προφανώς ενημερώνονται εξ' αρχής για τους περιορισμούς (στη μάνα μου πχ που έχει κάποιο περιορισμό, έχει δώσει ο γιατρός κάρτες που το αναγράφουν και έχει μια στο βιβλιάριο της και μια στο πορτοφόλι της) και δε ψάχνουν στο Internet. 1 ώρα πριν, nepomuk είπε Κατα περιπτωση και δεν υπεισερχομαι σε λεπτομερειες , καποια παραπεμπτικα μπορουν να εκτελεστουν μονον σε δημοσιο φορεα και δεν γινονται δεκτα στον ιδωιτικο ακομα και με υψηλη συμμετοχη . Ακομα και για απλο υπερηχογραφημα ειναι ζορικα τα πραματα και μεγαλη η αναμονη . Για μαγνητικη ακριβως δεν γνωριζω αλλα λογικα ... θα ειναι επισης μεγαλη . Επιπλεον μαλλον δεν θα κλεινεται ηλεκτρονικα το ραντεβου αλλα μονον με το τηλεφωνο στην καλυτερη , ενω ισως η επισκεψη επι τοπου επιταχυνει καπως τη διαδικασια. Γενικα δεν ειναι και η καλυτερη εμπειρια . Έχεις δίκιο, αλλά για να επιταχύνει τη διαδικασία δεν έχει σημασία αν πας εκεί ή πάρεις τηλέφωνο. Εμπειρικά θα πω πως παίζει ρόλο αν θεωρήσουν οτι αφορά κάτι επείγον η εξέταση ή αν δίνουν αρχικά ημερομηνία μετά τη λήξη του παραπεμπτικού, βοηθάει να στην αλλάξουν αν ο γιατρός είναι σε νοσοκομείο οπότε ξέρουν πως είναι δύσκολο να βρεις ραντεβού για να πας να σου δώσει καινούριο.
Stratosnis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 16 hours ago, washcloud said: Όλα "κλειστά" είναι, με την διαφορά ότι σε κάποια είσαι λες και μπαίνεις σε "μηχανικό πνεύμονα" (πες το και,,,"σαρκοφάγο"), ενώ κάποια άλλα είναι "πιο ευρύχωρα" . Υπάρχουν και "ανοιχτοί" μαγνητικοί τομογράφοι. Το Ρέα έχει σίγουρα, έκανε η μητέρα μου εκεί για τον ίδιο λόγο που ψάχνει και ο TS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις