Προς το περιεχόμενο

κλεισιμο ραντεβου για μαγνητικη τομογραφια σε δημοσιο φορεα

le vent nous porterAAAA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, a_f_a είπε

Θα πρέπει να κάνει η μητέρα μου μαγνητική εγκεφάλου. Το θέμα ειναι ότι ειναι ΚΑΙ κλειστοφοβηκή ΚΑΙ δεν αντέχει τους θορύβους. Ειδα οτι υπάρχουν μηχανήματα κάπως πιο ανοιχτά. 
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από εσάς Ιδιωτικό Εξαταστήριο που να έχει μηχάνημα που μπορεί να ειναι πιο ¨αθόρυβο" ; Δεν έχει κανει κανείς μας απο την οικογένεια ποτέ, δε μπορώ να καταλάβω και απο βιντεο που είδα για το θόρυβο πόσο δυνατός ειναι (στο βιντεο σε κάποια ή ένταση ήταν αρκετά δυνατή..). Διαβασα για ωτοασπίδες. 
Από Affidea που ειναι νέα σχετικά, έχει κάποιος εμπειρία απο μαγνητικό τομογράφο; 
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία. 

Ειναι τα καινούργια που είναι MAGNETOM SKYRA 3T .

Δες εδώ https://www.iatropoli.gr/gr/διαγνωστικό/ακτινοδιάγνωση/μαγνητική-τομογραφία?gclid=Cj0KCQjw8MG1BhCoARIsAHxSiQlHQRNPMy83MEaJVgCDG8W3oD-wn6TvY1ZrVJwdbmkmV0cfrSSV--UaApyZEALw_wcB#magnetom-skyra-3t 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, a_f_a είπε

Θα πρέπει να κάνει η μητέρα μου μαγνητική εγκεφάλου. Το θέμα ειναι ότι ειναι ΚΑΙ κλειστοφοβηκή ΚΑΙ δεν αντέχει τους θορύβους. Ειδα οτι υπάρχουν μηχανήματα κάπως πιο ανοιχτά. 
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από εσάς Ιδιωτικό Εξαταστήριο που να έχει μηχάνημα που μπορεί να ειναι πιο ¨αθόρυβο" ; Δεν έχει κανει κανείς μας απο την οικογένεια ποτέ, δε μπορώ να καταλάβω και απο βιντεο που είδα για το θόρυβο πόσο δυνατός ειναι (στο βιντεο σε κάποια ή ένταση ήταν αρκετά δυνατή..). Διαβασα για ωτοασπίδες. 
Από Affidea που ειναι νέα σχετικά, έχει κάποιος εμπειρία απο μαγνητικό τομογράφο; 

Για άνθρωπο "τόσο ιδιαίτερο" δεν έχει νόημα να ρωτάς εμπειρία άλλων (ειδικά για τον "θόρυβο"). Πιο πολύ νόημα έχει να πάτε από 1-2 κέντρα να το συζητήσει με το εκεί προσωπικό - δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι σαν "πρόβα τζενεράλε" (όταν πρόκειται για όγκο και για το αν "χωράει" ο ασθενής - στου "κλειστού τύπου" μηχάνημα - τότε σε βάζουν να ξαπλώσεις να δουν "αν χωράς" - όταν είσαι οριακά από όγκο - άρα ίσως να μπορείς να "προβάρεις" και τα υπόλοιπα,,,,αν και ο θόρυβος μάλλον μπορεί να υπάρχει ΜΟΝΟ όταν θα μπεις κανονικά για την εξέταση (εκτός κι αν έχουν σχετικό ηχογραφημένο ηχητικό κτλκτλ).

Κατά τ' άλλα οι ωτασπίδες ΔΕΝ είναι απαραίτητες για τον μέσο άνθρωπο, αλλά εάν έχει θέμα, προφανώς θα βοηθήσουν.

Προσωπικά τα βρίσκω υπερβολικά για ενήλικα όλα αυτά (δεν θα την βάλουν κάτω να την σφάξουν δα....) που όσο κι αν έχει "θέματα" (κυρίως την κλειστοφοβία) ΜΠΟΡΕΙ να "επιβληθεί" του εαυτού του και να το "υπομένει" το τέταρτο με 20λεπτο που κατά μέσο όρο διαρκεί "όλο αυτό" (θόρυβος δεν υπάρχει ΟΛΗ αυτή την ώρα, όμως γενικά ο "εγκλωβισμός" μέσα στο μηχάνημα ίσως να είναι απαραίτητα συνεχόμενος (τα διάφορα σκαναρίσματα διαρκούν κάποια λεπτά με διαλείμματα μεταξύ τους, και ίσως να γίνεται να την βάζουν-βγάζουν,,,,αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποδεκτό "λειτουργικά" αυτό από ένα κέντρο - σημείναι χαμένο χρόνο για αυτούς, και ο χρόνος τους ΕΙΝΑΙ,,,χρήμα... - πάντως "ιατρικώς", νομίζω γίνεται (απλώς δεν γίνεται να διακοπεί η διαδικασία του "σκαναρίσματος", που ανάλογα την εξέταση, μπορεί να έχει συνεχόμενο σκανάρισμα αρκετών λεπτών, από 5 έως και 10 (προσωπικά θυμάμαι, για μέση, ένα από τα σκαναρίσματα να είχε διάρκεια 8 λεπτών ας πούμε, ενώ άλλα 2-3ων...). Τεσπα από την άλλη όταν δεν ξέρεις την περίπτωση (πχ αν μιλάμε ΚΑΙ για πολύ μεγάλη ηλικία, ε ναι, αλλάζει το πράμμα....), μπορεί αυτό που εγώ βλέπω "υπερβολικό" να μην είναι καθόλου....

Γενικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γκουγκλάρεις για κέντρα (που σας βολεύουν σαν απόσταση, ΑΝ παίζει για 'σας ρόλο) και να πα΄ρεςι πρώτα τηλέφωνα  να ρωτήσεις εάν είναι τύπου "δαχτυλίδι" το μηχάνημα, ή "κλειστό"....(τον "θόρυβο" τον θεωρώ δευτερόντα παράγοντα, που ούτως ή άλλως βολεύεται με ωτασπίδες - εκτός πια κι αν έχει εξέταση στο κεφάλι, αν και το πλαστικό τους δεν νομίζω να είναι θέμα...). Όπως επίσης ρωτάς για δυνατότητα "πρόβας" ή αν έστω μπορεί να πάει ν' ακούσει "τον θόρυβο".

Τέλος, πιθανώς να υπάρχει περίπτωση να της χορηγηθεί κάποιο (ήπιο) ηρεμιστικό (αν δεν έχει θέματα καρδιάς, ηλικίας κτλ) για βγει "πιο χαλαρά η διαδικασία". Γενικά αυτά τα ρωτάς,,,στην ΠΗΓΗ όμως = στα κέντρα τα ίδια. 

• Like 1
  • Confused 2

προβα δε μπορει να γινει για απειρους λογους, ακομα και οταν οι τεχνικοι κανουν ελεγχους (ευθυγραμμισεις ή updates) ακολουθουν πρωτοκολλα.

Αναλογα με τη κλινικη ισως υπαρχει η δυνατοτητα επισκεψης στο χωρο

• Like 1

1 ώρα πριν, a_f_a είπε

Έχω κάνει αρκετές μαγνητικές και σε δημόσιο νοσοκομείο και ιδιωτικά. Το κοινό που είχαν ήταν ο έντονος θόρυβος, αλλά δεν είναι σε σημείο να μην αντέχεται ακόμα και χωρίς τα ακουστικά που σου δίνουν να φορέσεις (τα έβαλα μόνο την πρώτη φορά για λίγο). Γενικά η εμπειρία μου ήταν καλύτερη στο δημόσιο νοσοκομείο απ ότι στα ιδιωτικά, που η αντιμετώπιση ήταν "άντε να τελειώνουμε" (και αυτό ήταν το λιγότερο αρνητικό). Πιο ευρύχωρο μηχάνημα είχε στο Ερρίκος Ντυνάν (και αυτό είναι το μόνο θετικό που μπορώ να πω).

Για το θόρυβο μην ανησυχείς, θα χρησιμοποιήσει τα ακουστικά (συνήθως στα φοράνε χωρίς καν να σε ρωτήσουν αν τα θες) και δε θα ακούει σχεδόν τίποτα. Κάντε καμιά δοκιμή αν έχεις άκουστικά να τα συνηθίσει από πριν, την πίεση που νοιώθεις όταν τα φοράς. Για την κλειστοφοβία, θα έλεγα παίζει ρόλο γενικότερα το περιβάλλον. Δεν έχω κλειστοφοβία, αλλά πιο άνετα ένιωσα στο δημόσιο νοσοκομείο που ήταν πολύ φωτισμένος ο χώρος, μου μιλούσαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης (σε τι στάδιο ήμασταν, πόσος χρόνος απέμενε κλπ), αν θυμάμαι καλά είχε και μουσική οπότε ξεχνιόμουν. Στα ιδιωτικά μου έτυχε πιο κακοφωτισμένος χώρος, προσωπικό που δεν έλεγε κουβέντα και ένιωσα λίγο άβολα από ένα σημείο και μετά. Οπότε θα πρότεινα όπου και να πάτε τελικά, να εξηγήσεις πως είναι η πρώτη φορά που θα κάνει μαγνητική και έχει κλειστοφοβία, οπότε θα ήταν καλό να της μιλάνε όσο μπορούν κατά τη διάρκεια της εξέτασης να νιώθει πως υπάρχει κόσμος εκεί. Σου δίνουν να κρατάς και ένα κουμπί, αν δε νιώσεις καλά το πατάς και σταματάνε για λίγο την εξέταση μέχρι να σε ελέγξουν.

54 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

προβα δε μπορει να γινει για απειρους λογους, ακομα και οταν οι τεχνικοι κανουν ελεγχους (ευθυγραμμισεις ή updates) ακολουθουν πρωτοκολλα.

Αναλογα με τη κλινικη ισως υπαρχει η δυνατοτητα επισκεψης στο χωρο

Όσο τουλαχιστον αφορά την "δοκιμή αν χωράς" πάντως, στο Medical (βόρειο - ανατολική Αττική - νομίζω Ραφήνας ή μπορεί του Γέρακα, δεν θυμάμαι) τουλάχιστον μου είπαν όταν τους είχα ρωτήσει προ μηνών ότι ναι μπορώ να πάω από εκεί να το δουν (καθώς οι διαστάσεις που τους έδινα = κιλά και περιφέρεια μέσης ήταν λέει οριακές για το μηχάνημά τους). Στην πράξη δεν πήγα, καθώς βρήκα πολύ κοντινό ραντεβού στο Σισμανόγλειο στο οποίο εξ' αρχής μου είπαν βάσει διαστάσεων που έδωσα, "χωράς, έλα".

Παρεμπιπτόντως, στο Σισμανόγλειο, εκτός του κοντινού ραντεβού (μιλάμε για μέρες - ήταν πάντως από ακύρωση, αλλά ΔΥΟ φορές με διαφορά μιας βδομάδας, άρα παίζει γενικά να έχουν "κοντινά" - μια από τα ίδια όταν μήνες μετά πήγα και για αξονική. Υπ' όψιν έχουν δικά τους τηλέφωνα για ραντεβού - δεν παίρνεις 1535), όλοι ήταν αρκετά εξυπηρετικοί, διακριτικοί, ΗΡΕΜΟΙ, "φροντιστικοί" (σε βαθμό να,,,εκνευρίζομαι γιατί εγώ είμαι το αντίθετο του "δύσκολος ασθενής με απαιτήσεις και φοβίες" και δεν χρειάζομαι/θέλω "πολλά κανακέματα") κι ευγενικοί,,,πράγμα που καθόλου δεν περίμενα (για ευνόητους λόγους). @a_f_a , έχε το υπ' όψη. Όπως ήδη είπε άλλος φίλος, παίζουν ακουστικά με μουσικούλα (βαρέθηκα τη ζωή μου με μπαλάντες Elvis Presley) και ίσως μια λύση για την κλειστοφοβία να είναι μια "μάσκα νυκτός" στα μάτια...; Δεν ξέρω, μια σκέψη έκανα. Σε κάθε περίπτωση επειδή οι ασθενείς "με θέματα" είναι κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά, σίγουρα "έχουν λύσεις", σε ιδιωτικά κέντρα και δημόσια νοσοκομεία. Απλά φρόντισε να τα πείτε/συζητήσετε όλα αυτά, από πριν (πριν καν πάτε) με το κέντρο/το νοσοκομείο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο να γράψετε όλες τις πληροφορίες που δίνετε! Μου δίνετε αρκετό υλικό ωστε να ρωτήσω τουλάχιστον οταν θα πάρω διάφορα κέντρα για να ρωτήσω αλλά και να πω διάφορα στη μητέρα μου ως πληροφορίες και εμπειρίες. Σίγουρα κάθε άτομο αίσθάνεται διαφορετικά τη κάθε κατάσταση. Η συγκεκριμένη μεχρι τωρα (75), δε χρειάστηκε γιατρό ουτε για γρίπη. Οπότε και δεν ειναι συνηθισμένη με γιατρούς και έχει και απο μικρή μια απέχθεια. 1 φορά έχει κανει τσεκαπ στη ζωή της... Ειναι περίπτωση. 
Ο νευρολόγος έιπε 30-40 λεπτά λογικά θα ειναι η εξέταση, ελπίζω να το αντέξει. 
Ευχαριστώ και πάλι!  

Επεξ/σία από a_f_a

26 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο να γράψετε όλες τις πληροφορίες που δίνετε! Μου δίνετε αρκετό υλικό ωστε να ρωτήσω τουλάχιστον οταν θα πάρω διάφορα κέντρα για να ρωτήσω αλλά και να πω διάφορα στη μητέρα μου ως πληροφορίες και εμπειρίες. Σίγουρα κάθε άτομο αίσθάνεται διαφορετικά τη κάθε κατάσταση. Η συγκεκριμένη μεχρι τωρα (75), δε χρειάστηκε γιατρό ουτε για γρίπη. Οπότε και δεν ειναι συνηθισμένη με γιατρούς και έχει και απο μικρή μια απέχθεια. 1 φορά έχει κανει τσεκαπ στη ζωή της... Ειναι περίπτωση. 
Ο νευρολόγος έιπε 30-40 λεπτά λογικά θα ειναι η εξέταση, ελπίζω να το αντέξει. 
Ευχαριστώ και πάλι!  

Το καλό είναι πως δεν είναι επίπονη εξέταση, οπότε είναι μια δυσκολία λιγότερη. Και σε κλειστό μηχάνημα, δε σημαίνει πως είναι σκοτεινά. Είναι σα τούνελ, οπότε από δυο μεριές μπαίνει φως και γι αυτό βοηθάει να είναι αρκετά φωτισμένο το δωμάτιο. Μάσκα για τα μάτια δεν είναι καλή ιδέα γιατί θα πρέπει να σταματήσει η εξέταση για να τη βγάλει αν θελήσει, δε νομίζω να επιτρέπεται κιόλας, αφού μιλάμε για μαγνητική εγκεφάλου. Χωρίς τη μάσκα τα ανοίγει/κλείνει όποτε θέλει. Περίπου στη μέση της εξέτασης μπαίνει νοσηλεύτρια να χορηγήσει το σκιαγραφικό (δε πονάει, θα της βάλουν πεταλούδα από πριν να είναι έτοιμη), ρωτήστε αν μπορούν χωρίς να σηκωθεί, απλά να την αφήσουν μισό λεπτό προς τα έξω. Για να περάσει η ώρα προσπαθώ να σκέφτομαι κάτι χαλαρό πχ το πρόγραμμα μαγειρέματος της επόμενης εβδομάδας, την πρώτη φορά παραλίγο να με πάρει και ο ύπνος. Εκτός από ιδιωτικά πάντως, δοκίμασε και σε δημόσια νοσοκομεία που σε γενικές γραμμές είναι πιο χαλαροί, μήπως βρεις βολικό ραντεβού. 

Δες στο βίντεο από το 2:50 περίπου και μετά για τον θόρυβο που κάνει. Είναι αυτό, ακούγεται αρκετά δυνατά αλλά όχι τόσο διαπεραστικά (τσιριχτά να το πω) όταν είσαι μέσα στο μηχάνημα. Φαίνεται να είναι πολύ στριμωχτά, αλλά όταν είσαι μέσα δεν είναι τόσο χάλια, το νιώθεις πιο ευρύχωρο κάπως. Δεν έχω κάνει εγκεφάλου, οπότε δε ξέρω για τα υπόλοιπα που δείχνει αν θα είναι έτσι.

Καλά αποτελέσματα να έχετε!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, piccolino είπε

Μάσκα για τα μάτια δεν είναι καλή ιδέα γιατί θα πρέπει να σταματήσει η εξέταση για να τη βγάλει αν θελήσει, δε νομίζω να επιτρέπεται κιόλας, αφού μιλάμε για μαγνητική εγκεφάλου. Χωρίς τη μάσκα τα ανοίγει/κλείνει όποτε θέλει.

Πάντως το σκεπτικό μου περί μάσκας, είναι για την περίπτωση κλειστοφοβίας = άλλο να είσαι "με γυμνό κεφάλι" (όταν "δεν μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου"), κι άλλο να φορέσεις μια μάσκα που σε "υποχρεώνει" να μη βλέπεις τίποτα (άρα να "ξεγελαστείς" περί του γεγονότος ότι θα γίνεις,,,,λουκάνικο για το σάντουιτς για κα'να μισάωρο). Κάποιος που πανικοβάλλεται σιγά μην μπορεί να κρατήσει κλειστά τα μάτια του (με το ίδιο σκεπτικό "δεν χρειάζεται να υπάρχουν οι μάσκες ύπνου, γιατί,,,,αν κλείσεις τα μάτια δεν βλέπεις φως και κοιμάσαι". Έλα που δεν πάει έτσι όμως...)...Κατά τ' άλλα μια ιδέα ήταν (που μάλιστα θα μπορούσε να την "προβάρει" στο σπίτι, για μέρες, ώστε "να συνηθίσει στην ιδέα") που όπως είπα τον τελικό λόγο τον έχουν οι χειριστές του μηχανήματος (ίσως είναι ήδη γνωστό τους όπλο στην φαρέτρα, κατά των κλειστοφοβικών) - μπορεί από την άλλη πράγματι να μην "κάνει" - πάντως το ότι αναφέρθηκε νευρολόγος δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα είναι για εγκέφαλο η μαγνητική (αν και είναι όντως το πιθανότερο - ένα παραπάνω λαμβάνοντας υπ' όψη την ηλικία). Γενικά το θέμα είναι να έχουν κατά νου "workarounds" και να τα συζητήσουν με τους υπεύθυνους.

Αν και μάλλον στην τελική θα πάει η γυναίκα, θα την κάνει, και ούτε γάτα/ούτε ζημιά - πιο πολύ "στο μυαλό της" μάλλον είναι "ο εγκλεισμός" και "ο θόρυβος"....(ένα παραπάνω που "δεν είχε ποτέ σχέση μ' ολ' αυτά" ως τώρα.....)

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

19 λεπτά πριν, washcloud είπε

Πάντως το σκεπτικό μου περί μάσκας, είναι για την περίπτωση κλειστοφοβίας = άλλο να είσαι "με γυμνό κεφάλι" (όταν "δεν μπορείς να επιβληθείς στον εαυτό σου"), κι άλλο να φορέσεις μια μάσκα που σε "υποχρεώνει" να μη βλέπεις τίποτα (άρα να "ξεγελαστείς" περί του γεγονότος ότι θα γίνεις,,,,λουκάνικο για το σάντουιτς για κα'να μισάωρο). Κάποιος που πανικοβάλλεται σιγά μην μπορεί να κρατήσει κλειστά τα μάτια του (με το ίδιο σκεπτικό "δεν χρειάζεται να υπάρχουν οι μάσκες ύπνου, γιατί,,,,αν κλείσεις τα μάτια δεν βλέπεις φως και κοιμάσαι". Έλα που δεν πάει έτσι όμως...)...Κατά τ' άλλα μια ιδέα ήταν (που μάλιστα θα μπορούσε να την "προβάρει" στο σπίτι, για μέρες, ώστε "να συνηθίσει στην ιδέα") που όπως είπα τον τελικό λόγο τον έχουν οι χειριστές του μηχανήματος (ίσως είναι ήδη γνωστό τους όπλο στην φαρέτρα, κατά των κλειστοφοβικών) - μπορεί από την άλλη πράγματι να μην "κάνει" - πάντως το ότι αναφέρθηκε νευρολόγος δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα είναι για εγκέφαλο η μαγνητική (αν και είναι όντως το πιθανότερο - ένα παραπάνω λαμβάνοντας υπ' όψη την ηλικία). Γενικά το θέμα είναι να έχουν κατά νου "workarounds" και να τα συζητήσουν με τους υπεύθυνους.

Αν και μάλλον στην τελική θα πάει η γυναίκα, θα την κάνει, και ούτε γάτα/ούτε ζημιά - πιο πολύ "στο μυαλό της" μάλλον είναι "ο εγκλεισμός" και "ο θόρυβος"....(ένα παραπάνω που "δεν είχε ποτέ σχέση μ' ολ' αυτά" ως τώρα.....)

Κατάλαβα πως το εννοούσες, αλλά έγραψε πως πρόκειται για μαγνητική εγκεφάλου οπότε δε νομίζω πως θα επιτρέπεται να υπάρχει οτιδήποτε στο κεφάλι. Να ήταν σε άλλο σημείο του σώματος είναι πιθανό να επέτρεπαν μια απλή βαμβακερή πχ να είναι σίγουρο πως δε θα έχει μεταλλικά στοιχεία. Καλή η ιδέα της πρόβας στο σπίτι. Ίσως όχι με μάσκα αλλά να συνηθίσει να μένει ακίνητη, με κλειστά τα μάτια πχ να της βάλει να ακούσει και λίγο τον ήχο που κάνει το μηχάνημα, να δει πως δεν είναι κάτι φοβερό. Αν το αναφέρει απ την αρχή οτι η γυναίκα δεν έχει συνηθίσει σε γιατρούς/εξετάσεις, είναι και κλειστοφοβική, θα δει πως θα τον αντιμετωπίσουν, αν θα του προτείνουν τρόπους διευκόλυνσης πχ ή θα αδιαφορήσουν και θα κρίνει που θα πάει τελικά. Αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πάει όπως λες και θα ναι μια χαρά, πιο πολύ σε τρομάζουν όσα σου περιγράφουν οι άλλοι παρά τι ισχύει. Έτσι κι αλλιώς οι μεγαλύτεροι άνθρωποι 60+ είναι γενικά πιο σκληραγωγημένοι, μπορεί να αγχώνονται μερικές φορές αν δε ξέρουν πώς γίνεται κάτι, αλλά όταν το κάνουν τελικά το θεωρούν ευκολάκι.

• Like 1

Α ναι, τώρα το βλέπω πως το είχε γράψει ότι ήταν όντως για το κεφάλι, στο πρώτο ποστ (κάπως, μου διέφυγε).

Όσο για την "πρόβα", χωρίς μάσκα, εγώ θα έλεγα πως μάλλον πιο δύσκολο θα είναι, και δη για μεγάλο άνθρωπο. Καλύτερα να πάει "μια κι έξω" (σε φάση που τραβάμε απότομα τσιρότο) και να μην προλάβει να το "επεξεργαστεί" ο εγκέφαλος (μεταξύ σοβαρού κι αστείου, και κα'να,,,τσιπουράκι πιο πριν, ίσως να μην ήταν άσχημο, σαν χαλάρωμα...Εκτός κι αν δεν επιτρέπεται ιατρικώς) και ν' αρχίσει "να μπριζώνεται". Άλλωστε όλα αυτά με τις φοβίες, "του μυαλού" είναι...Τεσπα γενικά ας ενημερωθεί το προσωπικό για τις "ιδιαιτερότητες", κι από εκεί και πέρα αυτοί ξέρουν καλύτερα (....πιθανώς....).

Γενικά νομίζω μια ατάκα του τύπου "μην αγχώνεσαι, ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ", αρκεί για να "πειστεί" ο μεγάλος άνθρωπος και να έχει αυτό στον νου του και να το πάρει πιο χαλαρά...

• Like 1

6 λεπτά πριν, washcloud είπε

Α ναι, τώρα το βλέπω πως το είχε γράψει ότι ήταν όντως για το κεφάλι, στο πρώτο ποστ (κάπως, μου διέφυγε).

Όσο για την "πρόβα", χωρίς μάσκα, εγώ θα έλεγα πως μάλλον πιο δύσκολο θα είναι, και δη για μεγάλο άνθρωπο. Καλύτερα να πάει "μια κι έξω" (σε φάση που τραβάμε απότομα τσιρότο) και να μην προλάβει να το "επεξεργαστεί" ο εγκέφαλος (μεταξύ σοβαρού κι αστείου, και κα'να,,,τσιπουράκι πιο πριν, ίσως να μην ήταν άσχημο, σαν χαλάρωμα...Εκτός κι αν δεν επιτρέπεται ιατρικώς) και ν' αρχίσει "να μπριζώνεται". Άλλωστε όλα αυτά με τις φοβίες, "του μυαλού" είναι...Τεσπα γενικά ας ενημερωθεί το προσωπικό για τις "ιδιαιτερότητες", κι από εκεί και πέρα αυτοί ξέρουν καλύτερα (....πιθανώς....).

Γενικά νομίζω μια ατάκα του τύπου "μην αγχώνεσαι, ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ", αρκεί για να "πειστεί" ο μεγάλος άνθρωπος και να έχει αυτό στον νου του και να το πάρει πιο χαλαρά...

Ε σιγά, μια λέξη δεν είναι δύσκολο να σου ξεφύγει. Μ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι σχετικά με το τσιπουράκι, αλλά δε ξέρω μήπως επηρεάσει σε τέτοια εξέταση, θα πάρει και το σκιαγραφικό. Το καλύτερο είναι να ενημερωθεί το προσωπικό και να περάσουν στην κυρία οτι δεν είναι τίποτα, απλά λίγο βαρετή διαδικασία. Να πω την αλήθεια, αν και σαν άτομο γενικά με τα ιατρικά δεν αγχώνομαι, έχω και μια αναισθησία στον πόνο, υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που πάντα έλεγα χωρίς ολική αναισθησία δε τις κάνω. Οι γονείς μου (80+ πλέον) που τις έχουν κάνει από 2-3 φορές με κοροϊδεύουν και τις έχουν λες και πηγαίνουν για απλή αιμοληψία. Τη μια απ αυτές αναγκάστηκα να την κάνω τελικά, με μέθη και κλειστά τα μάτια απ τη στιγμή που μπήκα στο χώρο, για να μη βλέπω τίποτα, η νοσηλεύτρια ακόμα πρέπει να γελάει. Τελικά ήταν κυριολεκτικά μόνο στο μυαλό μου ο φόβος, δεν ένοιωσα τίποτα και άνετα θα την έκανα ξανά.

• Like 1

1 hour ago, piccolino said:

Δες στο βίντεο από το 2:50 περίπου και μετά για τον θόρυβο που κάνει. Είναι αυτό, ακούγεται αρκετά δυνατά αλλά όχι τόσο διαπεραστικά (τσιριχτά να το πω) όταν είσαι μέσα στο μηχάνημα.....

Ναι, αυτοί οι θότυβοι 100% θα τη κάνουν να τιναχτεί... Οπως λές,  θα της δείξω βιντεο για να ξέρει τι να περιμένει γιατι πραγματικά εγω νόμιζα οτι αυτά τα μηχανήματα δε κανουν κανένα θόρυβο. Προσωπικά δε τα βρίσκω κλειστοφοβικά αλλά περι κολοκυθόπιτας.. 

1 hour ago, washcloud said:

Μακάρι, 1 μήνα της κάνουμε "μασαζ". Νομιζω το βασικό ειναι ο λόγος που γίνεται η εξέταση, υποψίες ανοιας/αλτζχαϊμερ.. αλλιώς, όπως λες, δε θα είχε τόσο μεγάλο θέμα.

35 minutes ago, washcloud said:

και κα'να,,,τσιπουράκι πιο πριν, ίσως να μην ήταν άσχημο, σαν χαλάρωμα...Εκτός κι αν δεν επιτρέπεται ιατρικώς) και ν' αρχίσει "να μπριζώνεται". Άλλωστε όλα αυτά με τις φοβίες, "του μυαλού" είναι...Τεσπα γενικά ας ενημερωθεί το προσωπικό για τις "ιδιαιτερότητες", κι από εκεί και πέρα αυτοί ξέρουν καλύτερα (....πιθανώς....).

Δε πίνει!!! Ούτε γουλιά!!! Ποτέ της.. 

16 minutes ago, piccolino said:

Να πω την αλήθεια, αν και σαν άτομο γενικά με τα ιατρικά δεν αγχώνομαι, έχω και μια αναισθησία στον πόνο, υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που πάντα έλεγα χωρίς ολική αναισθησία δε τις κάνω. 

Ο πατέρας μου το άκρο αντίθετο. Για ένα φούσκωμα στο ούλο, για πλάκα πάει και κανει μαγνητική ας πούμε. 
Προσωπικά η μόνη επιπονη εξέταση που έκανα ήταν μια γαστροσκόπηση, αλλά δε κατάλαβα τίποτα. Δεν έβλεπα βεβαια τη κάμερα, αλλά μόνο αγχώθηκα οταν ο γιατρος είπε οτι θα πάρει ιστό απο το στομάχι για βιοψία και οτι ήταν στανταρ διαδικασία.. εκέι ίδρωσα, λέω κάτι είδε και μου λέει παραμύθια. Εμαθα οτι ειναι στανταρ διαδικασία, αλλά έπρεπε να με ενημερώσει από την αρχη και όχι όταν ήμουν μπουκωμένος με το σωλήνα.. :-) 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις!

2 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Ναι, αυτοί οι θότυβοι 100% θα τη κάνουν να τιναχτεί... Οπως λές,  θα της δείξω βιντεο για να ξέρει τι να περιμένει γιατι πραγματικά εγω νόμιζα οτι αυτά τα μηχανήματα δε κανουν κανένα θόρυβο. Προσωπικά δε τα βρίσκω κλειστοφοβικά αλλά περι κολοκυθόπιτας.. 

Μακάρι, 1 μήνα της κάνουμε "μασαζ". Νομιζω το βασικό ειναι ο λόγος που γίνεται η εξέταση, υποψίες ανοιας/αλτζχαϊμερ.. αλλιώς, όπως λες, δε θα είχε τόσο μεγάλο θέμα.

Δε πίνει!!! Ούτε γουλιά!!! Ποτέ της.. 

Ο πατέρας μου το άκρο αντίθετο. Για ένα φούσκωμα στο ούλο, για πλάκα πάει και κανει μαγνητική ας πούμε. 
Προσωπικά η μόνη επιπονη εξέταση που έκανα ήταν μια γαστροσκόπηση, αλλά δε κατάλαβα τίποτα. Δεν έβλεπα βεβαια τη κάμερα, αλλά μόνο αγχώθηκα οταν ο γιατρος είπε οτι θα πάρει ιστό απο το στομάχι για βιοψία και οτι ήταν στανταρ διαδικασία.. εκέι ίδρωσα, λέω κάτι είδε και μου λέει παραμύθια. Εμαθα οτι ειναι στανταρ διαδικασία, αλλά έπρεπε να με ενημερώσει από την αρχη και όχι όταν ήμουν μπουκωμένος με το σωλήνα.. :-) 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις!

Σε κάποια μηχανήματα μπορεί να ακούγεται λίγο πιο δυνατά, σε άλλα λίγο πιο χαμηλά. Όπως και να χει, θα της το περάσεις οτι είναι απλά θόρυβοι που θα πρέπει να ανεχτεί για λίγο και δεν πρόκειται ούτε να πονέσει ούτε τίποτα, μια φασαριόζικη ακτινογραφία είναι. Το πολύ πολύ πες της πως όταν τελειώσει θα πάτε και για καφέ, τόσο καλά θα είναι. Ρώτα και για κάποιο ελαφρύ ηρεμιστικό, όπως είπε κάποιος πιο πριν, αν κάνει να της δώσουν, αν δεις πως περνάνε οι μέρες και ζορίζεται ακόμα αρκετά. Όλα καλά θα πάνε θα δεις.

Γαστροσκόπηση ήταν αυτή που αναγκάστηκα να κάνω, με μέθη, δεν είδα δεν άκουσα τίποτα. Μετά που δεν ένοιωθα καμία ενόχληση κατάλαβα οτι τσάμπα ο φόβος μου. Εντωμεταξύ έχω κάνει χειρότερα πράγματα χωρίς το παραμικρό άγχος/φόβο.  

• Like 1

9 ώρες πριν, a_f_a είπε

Ο παλιος εγκεφαλος στο Ολυμπιακο σταδιο εχει ανοιχτο τομογραφο. Affidea δεν εχουν ανοιχτο, αλλα κραταει κανα 15λεπτο ολη η δουλεια.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...