Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γνωριζει κανεις αν πρεπει να ψαχνω σε ενα ενα νοσοκομειο ή υπαρχει πιο απλος τροπος οπως στο https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p ;

επισης τα εοπυ/πεδυ εχουνε μαγνητικους τομογραφους;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε

γνωριζει κανεις αν πρεπει να ψαχνω σε ενα ενα νοσοκομειο ή υπαρχει πιο απλος τροπος οπως στο https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p ;

Πας σε ένα οποιοδήποτε ιδιωτικό εξεταστικό κέντρο είναι στην γειτονιά σου το οποίο είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.
Εφόσον έχεις στο χέρι σου χαρτί για την εξέταση από γιατρό του ΕΟΠΥΥ κλείνεις ραντεβού και πηγαίνεις.
Νομίζω ότι δεν έχει συμμετοχή εκτός και αν σου πουν κάτι διαφορετικό αλλά και πάλι το ποσό είναι πολύ μικρό συνήθως, ανάλογα την εξέταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τύπε μου σε ευχαριστώ για τον κόπο να απαντήσεις αλλα ξανα πρόσεξε τον πλήρη τίτλο (φιλικά το λεω, χωρίς παρεξήγηση)

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

διαλεξε το νοσοκομειο που σε βολευει, πηγαινε στο site του και δες

πχ ΓΝΑ Γεννηματας -> http://www.gna-gennimatas.gr/aksonikis-tomografias/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΟΝΙΚΩΝ, ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ – ΤΗΛ: 213 203 3581

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.

οι ηλεκτρονικες πλατφορμες ειναι τουλαχιστον για την ωρα ημιτελης, εστω και για απλο ραντεβου

ποσο μαλλον για τομογραφο

προσφατα στο κατ εκλεισα ο ιδιος ραντεβου στον μαγνητικο τομογραφο (οχι τηλεφωνικα)

και μου εδωσαν ραντεβου και την εκανα την μαγνητικη σε 25 μερες

εξω θα πληρωνα συμμετοχη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας στο ΠΕΔΥ της περιοχής σου και σου γράφει την αξονική. Μετά διαλέγεις οποίο δημόσιο νοσοκομείο θες και πας και την κάνεις κάνει. Εμένα πέρσυ Μ είπαν 2 μήνες αναμονή στο δημόσιο οπότε πήγα και την έκανα ιδιωτικά. Αν πας σε δημόσιο νοσοκομείο από όσο ξέρω είναι δωρεάν 

Επεξ/σία από Aggeluska
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αναμονη σε δημοσιο νοσοκομειο είναι τραγικη και δεν εχουν όλα μαγνητικο τομογραφο .Εκανα πριν 10 μερες ιδιωτικα με παραπεμπτικο και συμμετοχη 36 ευρω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 10/11/2018 στις 8:20 ΜΜ, xrhstosiak είπε

οι ηλεκτρονικες πλατφορμες ειναι τουλαχιστον για την ωρα ημιτελης, εστω και για απλο ραντεβου

ποσο μαλλον για τομογραφο

προσφατα στο κατ εκλεισα ο ιδιος ραντεβου στον μαγνητικο τομογραφο (οχι τηλεφωνικα)

και μου εδωσαν ραντεβου και την εκανα την μαγνητικη σε 25 μερες

εξω θα πληρωνα συμμετοχη

Δημοσ.
Στις 10/11/2018 στις 1:03 ΜΜ, le vent nous porterAAAA είπε

Παίρνεις τηλέφωνο σε 2-3 νοσοκομεία και κλείνεις ραντεβού και πας σε αυτό που είναι πιο κοντινό σε ημερομηνία.

Ο λόγος που σου προτείνω αυτό είναι ότι δυστυχώς μου έχει τύχει να πάω σε ραντεβού στο νοσοκομείο και να είναι χαλασμένος ο τομογράφος και έπρεπε να κλείσω ξανά ραντεβού και να περιμένω με το άγχος μήπως ξαναχαλάσει!

Εννοείται ότι αφού γίνει η εξέταση ακυρώνεις τα άλλα ραντεβού για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος!

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Εχω ενα παραπεμπτικό για μαγνητική. Λογο που είμαι ανασφάλιστος, γνωρίζει κάποιος να μου πει, ποιά δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitris_p είπε

Καλησπέρα. Εχω ενα παραπεμπτικό για μαγνητική. Λογο που είμαι ανασφάλιστος, γνωρίζει κάποιος να μου πει, ποιά δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν μαγνητικό τομογράφο?

Γενικά οπουδήποτε στην Ελλάδα; Μπαίνεις στα site των νοσοκομείων που σε βολεύουν και βλέπεις, δοκίμασε και στο 1535.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να κάνει η μητέρα μου μαγνητική εγκεφάλου. Το θέμα ειναι ότι ειναι ΚΑΙ κλειστοφοβηκή ΚΑΙ δεν αντέχει τους θορύβους. Ειδα οτι υπάρχουν μηχανήματα κάπως πιο ανοιχτά. 
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από εσάς Ιδιωτικό Εξαταστήριο που να έχει μηχάνημα που μπορεί να ειναι πιο ¨αθόρυβο" ; Δεν έχει κανει κανείς μας απο την οικογένεια ποτέ, δε μπορώ να καταλάβω και απο βιντεο που είδα για το θόρυβο πόσο δυνατός ειναι (στο βιντεο σε κάποια ή ένταση ήταν αρκετά δυνατή..). Διαβασα για ωτοασπίδες. 
Από Affidea που ειναι νέα σχετικά, έχει κάποιος εμπειρία απο μαγνητικό τομογράφο; 
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, a_f_a said:

Θα πρέπει να κάνει η μητέρα μου μαγνητική εγκεφάλου. Το θέμα ειναι ότι ειναι ΚΑΙ κλειστοφοβηκή ΚΑΙ δεν αντέχει τους θορύβους. Ειδα οτι υπάρχουν μηχανήματα κάπως πιο ανοιχτά. 
Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος από εσάς Ιδιωτικό Εξαταστήριο που να έχει μηχάνημα που μπορεί να ειναι πιο ¨αθόρυβο" ; Δεν έχει κανει κανείς μας απο την οικογένεια ποτέ, δε μπορώ να καταλάβω και απο βιντεο που είδα για το θόρυβο πόσο δυνατός ειναι (στο βιντεο σε κάποια ή ένταση ήταν αρκετά δυνατή..). Διαβασα για ωτοασπίδες. 
Από Affidea που ειναι νέα σχετικά, έχει κάποιος εμπειρία απο μαγνητικό τομογράφο; 
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία. 

οτι και να σου γραψω ειναι λιγο τυχη και εξηγουμαι:

οσοι ειναι στο χωρο του τομογραφου εχουν και εκπαιδευση πανω στους ασθενεις (ψυχολογικα) αλλα και οι χωροι πρεπει (θεωρητικα) να ειναι ανετοι και φιλικοι στους ασθενεις. Μπορει να παιζει μουσικουλα, καποια προβολη με προτζεκτορα κτλ. Στο τομογραφο βαση κανονισμου πρεπει να ειναι μονο ο ασθενης και ο επιβλεπον/ουσα αλλα στο κεντρο ελεγχου μπορει να ειναι οσοι χρειαζονται (και τεχνικος).

Τα μηχανηματα καθεαυτα ειναι σχεδον αθορυβα εκτος αν μιλαμε για μηχανηματα δεκαετιας 90 ή εχουν ελλειπη συντηρηση

Επισης μπορει ο επιβλεπον/ουσα να ειναι καταλληλα εκπαιδευμενος (οπως ηδη εγραψα) και παρολο τον οποιο θορυβο να κανει την εξεταση ευχαριστη για τον ασθενη..

Σα συμβουλη οπου και να πας ειναι να ενημερωσεις τον επιβλεπων/ουσα για το θεμα της μητερας σου ωστε να εφαρμοσει τεχνικες με βαση την εκπαιδευση..

οτι εξωτερικα αντικειμενα υπαρχουν (προφανως μεταλλικα απαγορευονται) οπως ωτοασπιδες ή γαντια  μασκες κτλ μονο κακο κανουν στην εξεταση (και δε θα θελαμε ολοι να γινει επαναληψη της εξετασης γιααυτο το λογο!)

(που να δεις στα πρωτονικα μηχανηματα για καρκινο που ο ασθενης μενει για παραπανω ωρα...)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...