Kasi86 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά. Ξαφνικά εχθές το βράδυ και μετά από πολυετή χρήση,το φορητό μου έπαψε να στέλνει σήμα στο Samsung monitor στο οποίο παραδοσιακά το έχω συνδεδεμένο.Η κονσόλα μπορεί να δώσει σήμα στο monitor κανονικά όπως και ένα άλλο παλιό φορητό που το έχω παραχωρήσει σε συγγενή μου για να κάνει τα βασικά στο διαδίκτυο.Έχουμε καμιά ιδέα τι μπορεί να έχει πάει στραβά;Πιο συγκεκριμένα όταν συνδέσω το φορητό πάνω στο monitor,αυτό δεν παίρνει σήμα και γράφει "Check Signal Cable",ενώ η οθόνη του φορητού σκοτεινιάζει και δε δείχνει τίποτα.Εάν αποσυνδέσω από την οθόνη το φορητό,στην δικιά του οθόνη δείχνει κανονικά.Το πρόβλημα είναι από το συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή,καθώς προσπάθησα να δώσω σήμα και σε μια άλλη τηλεόραση και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα,δεν μπορούσε να στείλει σήμα. Υπάρχει κάποια πρόταση σχετικά με το τι μπορεί να φταίει,καθώς και τι θα μπορούσα να κάνω για να το φτιάξω; Το φορητό είναι το παρακάτω: https://www.notebookcheck.net/Sony-Vaio-SV-F1521H1EW.98446.0.html Αν κάποιος μπορεί να με κατευθύνει,παρακαλείται να το κανει. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Καλό ΣαββατοΚύριακο. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από Kasi86
rayven18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μάλλον το βύσμα φταίει, αφου στα υπόλοιπα δεν έχεις θέμα. Μήπως θέλει να πατήσεις συνδυασμό κουμπιών για να κάνει εναλλαγή;
Kasi86 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, rayven18 είπε Μάλλον το βύσμα φταίει, αφου στα υπόλοιπα δεν έχεις θέμα. Μήπως θέλει να πατήσεις συνδυασμό κουμπιών για να κάνει εναλλαγή; Αναφέρεσαι λογικά στους συνδυασμούς του πλήκτου FN+Fκάτι.Όχι δεν είναι τέτοιο θέμα,το έχω δοκιμάσει. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από Kasi86
rayven18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Τότε λογικά πάς για καινούργιο βύσμα VGA, εκτός αμα στράβωσε κάποιον pin και καταφέρεις να το βρείς να το ισιώσεις
Kasi86 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, rayven18 είπε Τότε λογικά πάς για καινούργιο βύσμα VGA, εκτός αμα στράβωσε κάποιον pin και καταφέρεις να το βρείς να το ισιώσεις Το βύσμα που στέλνει σήμα το laptop στο monitor είναι HDMI.Γνωρίζεις τι πρέπει να αγοράσω και να αντικαταστήσω;
rayven18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Σωστά δεν είδα υπέθεσα vga. Εάν φταίει το hdmi τότε αντικατάσταση το βύσμα. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο στο υποκύκλωμα του hdmi όπως καμία smd ασφάλεια η κάνα regulator, αλλα θα πρέπει να το δείς στην πλακέτα αυτό εαν γνωρίζεις απο ηλεκτρονικά.
Kasi86 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, rayven18 είπε Σωστά δεν είδα υπέθεσα vga. Εάν φταίει το hdmi τότε αντικατάσταση το βύσμα. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο στο υποκύκλωμα του hdmi όπως καμία smd ασφάλεια η κάνα regulator, αλλα θα πρέπει να το δείς στην πλακέτα αυτό εαν γνωρίζεις απο ηλεκτρονικά. Πόσα χρήματα πιστεύεις θα κοστίσει το πρόβλημα για να το δει κάποιος τεχνικός;Υπενθυμίζω ότι το φορητό είναι SONY VAIO.Έχεις ιδέα κάποιον επίσημο για τα SONY μιας και αν δεν κάνω λάθος τα VAIO δεν υπάρχουν πλέον.Αν δεν υπάρχει επίσημος,που θα έλεγες να απευθυνθώ για να πάρω μια προσφορά;Ευχαριστώ.
rayven18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Ο καθένας έχει διαφορετικές τιμές, θα μιλήσω για εμένα γιατί δεν υπάρχει νόημα να πώ για κάποιον που δέν γνωρίζω, αλλα τυπικά για αντικατάσταση σε γνωστές αλυσίδες πιστεύω ξεκινάν απο 20 ευρώ διάγνωση μόνο + εργατικά για το πρόβλημα και υλικό. Για επισκευή μητρικής δεν συζητώ κάν, οι περισσότερες αλυσίδες η δεν γνωρίζουν απο επισκευές, η δεν τις κάνουν λόγο κέρδους. Εγώ ζητάω άλλες τιμές, ο καθένας διαφορετικές
sil_unique Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 λογικά ψάχνεις αυτό :SONY MEGA SERVICE https://www.google.com/maps/place/SONY+MEGA+SERVICE/@38.0640959,23.7767438,19z/data=!4m5!3m4!1s0x14a198d01c43f02b:0xf0e6e6a82ff95d6c!8m2!3d38.064136!4d23.777012 αλλά αν θα σου κάνει είναι άλλο θέμα
Kasi86 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.Φαίνεται πως θα συνεχίσω να ψάξω σε αγγλόφωνα φόρα,μιας και να δώσω κατ'ελάχιστο 50-60€ και με αμφίβολο αποτέλεσμα για παλαιές συσκευές και δίχως να έχω σίγουρο αποτέλεσμα μου φαίνεται κακή επιλογή.Αν κάποιος άλλος έχει κάποια λύση διαβάζοντας το νήμα,ας το κάνει.Και πάλι ευχαριστώ.
rayven18 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Σχετικά με παλίο σου post εδώ, απενεργοποίησες την ενσωματωμένη της intel και μετά στο έκανε; Κάτι τέτοιο διάβασα
Kasi86 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, rayven18 είπε Σχετικά με παλίο σου post εδώ, απενεργοποίησες την ενσωματωμένη της intel και μετά στο έκανε; Κάτι τέτοιο διάβασα Όχι δεν έκανα τίποτα σχετικό με αυτά.Αφού εμφανίστηκε το πρόβλημα όμως,έκανα και μια επίσκεψη στο BIOS.Το μόνο που γινόταν εκεί ήταν να απενεργοποιηθεί όχι η ενσωματωμένη της Ιντελ αλλά η δεύτερη της Νβιδια.Δε γινόταν δηλαδή αυτό που πρότεινε ο άλλος φίλος στο προηγούμενο νήμα μου.Φύσηξα πολλές φορές τη θύρα HDMI,έσβησα και πέρασα πάλι από την αρχή τους drivers αλλά τίποτα.Σκέφτηκα να παραγγείλω από τους κινέζους κάποιο USB to HDMI βύσμα,αλλά διάβασα αποθαρρυντικά σχόλια από όσους το έχουν ήδη κάνει.Προσπαθώ να βρω αντίστοιχη περίπτωση στο διαδίκτυο,αλλά πρέπει να είμαι ο μοναδικός που γράφω για πρόβλημα με αυτά τα χαρακτηριστικά.Το φορητό και η οθόνη του (από το οποίο σου γράφω τώρα) λειτουργεί κανονικά κατά τα άλλα,μόνο μαυρίζουν όλα και στις δυο οθόνες όταν το κουμπώνω στο εξωτερικό.Δυστυχώς την πάτησα και δε βλέπω να βρίσκω σύντομα λύση. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από Kasi86
rayven18 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Κατάλαβα, πάντως μια αλλαγή βύσματος να στοιχίζει το πολύ 30 ευρώ, εργατικά + ανταλλακτικό, μιλάω για δικιές μου τιμές, αλλα πάνω κάτω δεν νομίζω να σου ζητήσουν περισσότερα εαν φταίει όντως το βύσμα
Kasi86 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, rayven18 είπε Κατάλαβα, πάντως μια αλλαγή βύσματος να στοιχίζει το πολύ 30 ευρώ, εργατικά + ανταλλακτικό, μιλάω για δικιές μου τιμές, αλλα πάνω κάτω δεν νομίζω να σου ζητήσουν περισσότερα εαν φταίει όντως το βύσμα Θα δω τι θα κάνω,πρέπει να ψαχτώ αρκετά και στα αγγλικά φόρα.Ίσως βρω εκεί κάτι πιο συγκεκριμένο.Το 30άρι το σκέφτομαι γιατί ενδέχεται να το δώσω και να μου πει ο επαγγελματίας,α δε ξέρω γιατί δε δουλεύει.Κάτι άσχετο,υποπτεύεσαι να μπορεί να λυνόταν το πρόβλημα κάνοντας φορμάτ στο δίσκο;Ξέρω ακούγεται χαζό.Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα