kaliakman Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 44 λεπτά πριν, defacer είπε Παιδιά μήπως τα παραλετε λίγο; Για intern είπε ότι θα πάει, αυτά τα πράγματα που λέγονται κατά τόπους και mid level dev δε θα είναι έκπληξη αν δεν ξέρει να απαντήσει. Από την άλλη βέβαια αν ακόμα δεν έχεις πτυχίο και ξέρεις όλα αυτά τα πράγματα (ξέρεις όμως, όχι έχεις ακουστά) τότε είσαι σε πολύ καλό επίπεδο και μόνο ωραία πράγματα θα γίνουν αν συνεχίσεις έτσι. Όταν λες τα παραλέμε; Είναι γεγονός ότι οι πιο μεγάλες εταιρίες ρωτάνε προβλήματα του στυλ που ανέφερα και όχι ανάλογα την περίπτωση αλλά ως standard διαδικασία. Η Bloomberg είναι μια από αυτές. Αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς arrays , λίστες, hashmaps αλλά και να γνωρίζεις πράγματα από δέντρα/γράφους δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις ακόμα και για internship. Αν αναφέρεσαι αλλού και κατάλαβα λάθος, πάσο
defacer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, kaliakman said: Όταν λες τα παραλέμε; Είναι γεγονός ότι οι πιο μεγάλες εταιρίες ρωτάνε προβλήματα του στυλ που ανέφερα και όχι ανάλογα την περίπτωση αλλά ως standard διαδικασία. Η Bloomberg είναι μια από αυτές. Αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς arrays , λίστες, hashmaps αλλά και να γνωρίζεις πράγματα από δέντρα/γράφους δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις ακόμα και για internship. Αν αναφέρεσαι αλλού και κατάλαβα λάθος, πάσο Τι πάει να πει όχι ανάλογα την περίπτωση; Έχω κάνει συνεντεύξεις σε τέτοιες εταιρείες, εννοείς ότι τα ίδια που ρωτάνε στους seniors ρωτάνε και στους interns? Μια ερώτηση που μου έχουν κάνει προσωπικά είναι "πώς θα σχεδίαζες ένα gui framework", περιμένεις κανέναν intern όχι να απαντήσει αλλά έστω να έχει ιδέα τι διευκρινίσεις πρέπει να ζητήσει; Για data structures οκ γενικά, και μένα μου χρειάστηκε, αλλά στο επίπεδο που σκεπτόμενος φωναχτά είπα "αφού ζητάς performance θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από quadratic, και αφού ζητάς μαζεμένη χρήση μνήμης δε μπορούμε να κάνουμε hash table, άρα θα βάλουμε δέντρο, κάτσε να σκεφτούμε τι δέντρο ακριβώς". Δε μου είπε κανείς να υλοποιήσω insert σε RB tree live on air. Απλά μου κάνει εντύπωση το πού φαίνεται να βάζει τον πήχη αρκετός κόσμος, που δε νομίζω κιόλας ότι έχει τέτοιες εμπειρίες. 1
kaliakman Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 55 λεπτά πριν, defacer είπε Τι πάει να πει όχι ανάλογα την περίπτωση; Έχω κάνει συνεντεύξεις σε τέτοιες εταιρείες, εννοείς ότι τα ίδια που ρωτάνε στους seniors ρωτάνε και στους interns? Μια ερώτηση που μου έχουν κάνει προσωπικά είναι "πώς θα σχεδίαζες ένα gui framework", περιμένεις κανέναν intern όχι να απαντήσει αλλά έστω να έχει ιδέα τι διευκρινίσεις πρέπει να ζητήσει; Για data structures οκ γενικά, και μένα μου χρειάστηκε, αλλά στο επίπεδο που σκεπτόμενος φωναχτά είπα "αφού ζητάς performance θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από quadratic, και αφού ζητάς μαζεμένη χρήση μνήμης δε μπορούμε να κάνουμε hash table, άρα θα βάλουμε δέντρο, κάτσε να σκεφτούμε τι δέντρο ακριβώς". Δε μου είπε κανείς να υλοποιήσω insert σε RB tree live on air. Απλά μου κάνει εντύπωση το πού φαίνεται να βάζει τον πήχη αρκετός κόσμος, που δε νομίζω κιόλας ότι έχει τέτοιες εμπειρίες. Προφανώς δεν ρωτάνε τα ίδια σε seniors και interns. System design δεν ξέρω κάποια εταιρία που να ρωτάει σε graduate πόσο μάλλον σε intern (ίσως εξαιρουμένης της google σε graduate). Ανέφερα από την αρχή ότι δεν πρόκειται κανείς να σου πει φτιάξε μου την τάδε δομή για αυτό να επικεντρωθεί σε προβλήματα. Αυτό που λες πολύ απλά εσύ εδώ: Αναφορά σε κείμενο αλλά στο επίπεδο που σκεπτόμενος φωναχτά είπα "αφού ζητάς performance θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από quadratic, και αφού ζητάς μαζεμένη χρήση μνήμης δε μπορούμε να κάνουμε hash table, άρα θα βάλουμε δέντρο, κάτσε να σκεφτούμε τι δέντρο ακριβώς δεν είναι τόσο σύνηθες ως σκέψη σε intern επίπεδο. Ένα προσωπικό παράδειγμα προβλήματος που μου ζητήθηκε (σε onsite interview αφού πέρασα την πρώτη από το τηλέφωνο) ήταν το least common ancestor σε BST . Όπως καταλαβαίνεις αν δεν γνωρίζεις από δέντρα και λίγο πως δουλεύουν δεν μπορείς καν να ξεκινήσεις να βρεις μια λύση. Τώρα θα μου πεις στην δουλειά θα χρειαστεί να λύσεις ποτέ τέτοια προβλήματα; Προφανώς και όχι (εκτός από απειροελάχιστες ίσως περιπτώσεις) αλλά από το να σου βάζουν ένα project και να χαλάς από κάποιες ώρες μέχρι μέρες για να μην προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο το προτιμώ.
defacer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 @kaliakman τότε μάλλον άλλο ήθελες να πεις και άλλο κατάλαβα, γιατί δε βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι. 1
Asevastos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κατανοητά όλα παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές. kaliakman ευχαριστώ πολύ για τη προθυμία. Ίσως σου στείλω ΡΜ. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από Asevastos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα