Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι φοιτητής Πληροφορικής και σε 20 μέρες θα έχω online interview για πρακτική σε μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία (φρεσκάρισμα Java και Data Structs-Algorithms). Η απορία μου είναι η εξής: Η Java παρέχει έτοιμες πολλές Δομές Δεδομένων(Arrays,Lists,Queues,Maps etc). Υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθεί να κάνω implement κάποια από τις δομές ή τις παίρνω δεδομένες και οπότε εστιάζω στο κομμάτι της υλοποίησης αλγορίθμων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβως εννοεις implement? 

Μαθε πολυ καλα το collections framework, τα operations σε καθε class που μαλλον αυτα θα σε ρωτησουν, και τις κυριες διαφορες τους. 

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.

Να μου πει π.χ. υλοποίησε με κώδικα ένα Binary Search Tree και τα main operations του.

Νομίζω ότι τα Collections είναι τα: Linked Lists, Trees, Graphs, Stacks & Queues, Heaps, ArrayLists, HashTables. Μου διαφεύγει κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Να μου πει π.χ. υλοποίησε με κώδικα ένα Binary Search Tree και τα main operations του.

Νομίζω ότι τα Collections είναι τα: Linked Lists, Trees, Graphs, Stacks & Queues, Heaps, ArrayLists, HashTables. Μου διαφεύγει κάτι;

Δεν νομιζω να σου πει να γραψεις binary tree, αλλα υπαρχει καποια πιθανοτητα. Απο τη στιγμη που θα διαβασεις καλα το collections framework δε θα εχεις προβλημα να γραψεις οτιδηποτε ομως, οποτε και να σου πει, θα το γραψεις χαλαρα αν εισαι προετοιμασμενος. To πιο σημαντικο ειναι να μαθεις τα operations και τις διαφορες τους.

Νομιζω σου διεφυγαν τα sets, vector-stack, και map interface. 

Επεξ/σία από najinblue3
  • Like 1
Δημοσ.

σε συνεντυξεις στην ελλαδα δεν μου εχει τυχει για τζουνιορ θεση να μου πουν υλοποιησε στοιβα,συνδεδεμενη λιστα κτλ παρα μονο τι ειναι και καμια μεθοδο  τους. για υλοποιηση αλγοριθμου μου εχει τυχει κατι που ειναισ ε στυλ βρες τα δυο μεγιστα σε ενα πινακα  κτλ οχι πολυ κωδικα να γραψεις σε χαρτι η πινακα..

• Like 1
Δημοσ.

Για ποια εταιρία μιλάμε αν επιτρέπεται; Το ρωτάω για να δούμε τι γλώσσες χρησιμοποιούν κυρίως. 

Οι μεγάλες εταιρίες συνήθως ρωτάνε προβλήματα που είναι language agnostic. Δηλαδή ότι γλώσσα και να χρησιμοποιήσεις ελάχιστα θα σε βοηθήσει. 
Πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθείς σε προβλήματα και όχι σε υλοποίηση δομών. Για προβλήματα δες : leetcode.com leetcodefirecode καθώς και το κλασσικό βιβλίο Cracking the coding interview

• Like 3
Δημοσ.

Η εταιρεία είναι η Bloomberg στο Λονδίνο. Ναι κοιτάω τα mid-level προβλήματα στο leetcode. Το βιβλίο που αναφέρεις το έχω σε PDF αλλά δε το έχω ανοίξει ακόμη. 

Δημοσ.

Ελπίζω να τρολάρεις γιατί άμα πάς έτσι στη συνέντευξη θα σου μείνει κανένα ψυχολογικό στο τέλος.. Εννοείται ότι θα σε ρωτήσουν όλα αυτά που αναφέρεις και πολλά περισσότερα.. και ο λόγος είναι ότι άν δέν μπορείς να επιβιωσεις στη συνέντευξη δέν θα μπορείς να επιβιώσεις στις ανάγκες της θέσης που προσφέρουν.. Δεν το κάνουν για να βασανίζουν ανθρώπους.. 

Εγώ είχα πάει στην ΙΒΜ πρίν χρόνια στην Αθήνα και μας είχαν κάνει 2 ώρες γεμάτες ψυχομετρικά τεστ, IQ τεστς, ερωτήσεις multiple choices πολύ απαιτητικές και όλα ήταν επίτηδες σε πολύ λιγότερο χρόνο για να αξιολογηθούμε πώς αντιδρούμε υπό πίεση.. 

Θυμάμαι μιά κοπελίτσα στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα απο τα νεύρα της και το άγχος.. 

Φυσικά εγώ τα πήγα αρκετα καλά αλλά οι καλύτεροι στη λιστα κριθήκαμε στο χιλιοστό..  Ξεπέρασα την "αποτυχία" σε λίγες μέρες γιατί ξεκίνησα συνεργασία με άλλη μεγάλη και γνωστή εταιρία ΙΤ..

Δημοσ.

Συγχαρητήρια, μεγάλο επίτευγμα και μόνο που σε κάλεσαν για συνέντευξη, άσχετα τι θα γίνει εκεί! Θα σε πείραζει να μοιραστείς μαζί μας τι "wow" είχες στο βιογραφικό σου, φαντάζομααι δεν έχεις εμπειρία, οπότε είχες κάποια καλά πρότζεκτς;

Καλη επιτυχία σου εύχομαι, γενικά αν λύνεις τα medium στο leetcode θα πας καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιωάννη μήπως θα στείλουν και πράκτορες της CIA σε συγγενείς μου για να ολοκληρωθεί το πλήρες background check που θα μου κάνουν; Όχι δε τρολάρω καθόλου και προετοιμάζομαι για το interview φρεσκάροντας όσα έχω κάνει τα 3 αυτά χρόνια. Και μιλάμε για 2μήνο internship, εφόσον δουν ότι τους κάνεις στο τέλος σου κάνουν και το offer. Κάποιοι θα ταιριάξουν, κάποιοι άλλοι όχι. That's the point.

Sazerac τίποτα το wow πραγματικά, 3-4 projects της σχολής ανέφερα (με σημαντικότερο ένα παιχνίδι domino που είχα φτιάξει με Java+Swing και 4 διαφορετικά modes). Νομίζω πως περνάνε πολλοί σε αυτό το στάδιο. Η "μαγκιά" είναι από εδώ και πέρα. Για το leeetcode δε τα λύνω όλα αλλά κάποια ναι. Εξασκούμαι.

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.

Στους πράκτορες κάνουν άλλα τέστ όπως αυτά της Cicada 3301.. Καμιά σχεση με intern.. Ετοιμάσου για ερωτήσεις του στύλ.. Πόσα ποδήλατα έχει το Αμστερνταμ? Περιέγραψε μου συνοπτικά το TCP/IP.. Τί ενέργειες γίνονται απο τη στιγμή που χτυπάω το url στο browser και έτσι... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Asevastos είπε

Ιωάννη μήπως θα στείλουν και πράκτορες της CIA σε συγγενείς μου για να ολοκληρωθεί το πλήρες background check που θα μου κάνουν; Όχι δε τρολάρω καθόλου και προετοιμάζομαι για το interview φρεσκάροντας όσα έχω κάνει τα 3 αυτά χρόνια. Και μιλάμε για 2μήνο internship, εφόσον δουν ότι τους κάνεις στο τέλος σου κάνουν και το offer. Κάποιοι θα ταιριάξουν, κάποιοι άλλοι όχι. That's the point.

Sazerac τίποτα το wow πραγματικά, 3-4 projects της σχολής ανέφερα (με σημαντικότερο ένα παιχνίδι domino που είχα φτιάξει με Java+Swing και 4 διαφορετικά modes). Νομίζω πως περνάνε πολλοί σε αυτό το στάδιο. Η "μαγκιά" είναι από εδώ και πέρα. Για το leeetcode δε τα λύνω όλα αλλά κάποια ναι. Εξασκούμαι.

Συγχαρητήρια. Αν θέλεις πιο ειδικές πληροφορίες για την συγκεκριμένη εταιρία στείλε μου ένα pm :)

57 λεπτά πριν, ioannis000 είπε

Στους πράκτορες κάνουν άλλα τέστ όπως αυτά της Cicada 3301.. Καμιά σχεση με intern.. Ετοιμάσου για ερωτήσεις του στύλ.. Πόσα ποδήλατα έχει το Αμστερνταμ? Περιέγραψε μου συνοπτικά το TCP/IP.. Τί ενέργειες γίνονται απο τη στιγμή που χτυπάω το url στο browser και έτσι... 

Σταμάτα. Είσαι επικίνδυνος μιας και το insomnia εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα του google. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά μήπως τα παραλετε λίγο; Για intern είπε ότι θα πάει, αυτά τα πράγματα που λέγονται κατά τόπους και mid level dev δε θα είναι έκπληξη αν δεν ξέρει να απαντήσει.

Από την άλλη βέβαια αν ακόμα δεν έχεις πτυχίο και ξέρεις όλα αυτά τα πράγματα (ξέρεις όμως, όχι έχεις ακουστά) τότε είσαι σε πολύ καλό επίπεδο και μόνο ωραία πράγματα θα γίνουν αν συνεχίσεις έτσι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...