Leo18 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Αγορασα ένα ράδιο gps (7021g 7") από Κίνα. Το συνέδεσα στο αυτοκίνητο μου (skoda fabia 07) και λειτουργούσε κανονικά. Ωραία μέχρι εδώ. Με το που ξεκινάω να οδηγήσω το ράδιο αρχίζει να ανοιγοκλείνει μόνο του συνεχόμενα.😥 Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει; Πρέπει να πάω σε ηλεκτρολόγο αυτκτων;
Invader Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Φύσα για canbus έβαλε;Η έκοψε καλώδια και σύνδεσε?
nick#18 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορει να θελει ανταπτορα για canbus. Αν δεν θελει μαλλον κατι παει λαθος με την παροχη ρευματος.. Οπως το εχεις συνδεσει, φερνει κανονικα +12 στα κιτρινο και κοκκινο της πηγης? edit: Βρηκα εναν ανταπτορα που βγαζει για το fabia.. https://www.ebay.co.uk/itm/Skoda-Fabia-2007-2010-Car-Stereo-Quadlock-Wiring-Harness-Ignition-Adapter-Lead-/262319713590 μπορει να θελει αυτο Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από nick#18 1
Knight of Mercy Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μισό να καταλάβω κάτι, αυτό το "λειτουργούσε κανονικά" για πόσο χρονο ίσχυε? Αν ήταν θέμα Can Bus ή λάθος συνδεσμολογίας, το πρόβλημα θα υπήρχε εξ' αρχής ................ Υ.Γ. Σε Fabia καινούργιο το 2001 που παραδόθηκε χωρίς πηγή και αυτή εγκαταστάθηκε απο ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων γείτονα, σταμάτησαν να δουλεύουν όλα τα ηλεκτρικά (καντράν, φώτα κ.λ.π.). Χρειάστηκε παρέμβαση του εξουσιοδοτημένου συνεργείου για την ομαλή λειτουργία του R/CD και αποκατάσταση της ανωμαλίας που προκάλεσε η απλή σύνδεση πηγής στις εργοστασιακές φύσες. Δεν ξέρω τι ακριβώς εκαναν στο συνεργείο γιατί δεν μπορούσα να είμαι μπροστά. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2018 από Knight of Mercy
Leo18 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά δεν έβαλα canbus το συνδεσα κατευθείαν στην φυσά του αυτοκινήτου επειδή ταίριαζε. Η οθόνη λειτουργεί κανονικά και ήχος και βίντεο και navigator. Μόνο όταν το αμάξι κινείται έχει θεμα (χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη ανατάραξη) ανοιγοκλείνει συνεχώς. Συνδεσα πάλι το παλιό και λειτουργούσε κανονικά. Σ' αυτό βέβαια επειδή δεν ταίριαζε η εργοστασιακή φυσα είχα βάλει άλλη. Λέτε να θέλει αυτό που λέει ο nick#18
nick#18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Leo18 είπε Παιδιά δεν έβαλα canbus το συνδεσα κατευθείαν στην φυσά του αυτοκινήτου επειδή ταίριαζε. Η οθόνη λειτουργεί κανονικά και ήχος και βίντεο και navigator. Μόνο όταν το αμάξι κινείται έχει θεμα (χωρίς να υπάρχει καμία ιδιαίτερη ανατάραξη) ανοιγοκλείνει συνεχώς. Συνδεσα πάλι το παλιό και λειτουργούσε κανονικά. Σ' αυτό βέβαια επειδή δεν ταίριαζε η εργοστασιακή φυσα είχα βάλει άλλη. Λέτε να θέλει αυτό που λέει ο nick#18 Εκεινη η φυσα ηταν αγορασμενη για το δικο σου αμαξι συγκεκριμενα η ηταν αυτη που ειχε μεσα το κουτι της αλλης πηγης που ειχες? Αν ηταν αγορασμενη για το αμαξι σου συγκεκριμενα κατι παιζει με τα ρευματα. Γενικα οι φιλοσοφια του κονεκτορα iso για τις πηγες παιζει ως εξης: 1 γειωση (-), 1 σταθερο +12 (memory) και ενα +12 (power) το οποιο παιρνει ρευμα οταν βαλεις μπροστα/εχεις το κλειδι γυρισμενο στο ACC. Καποιες κινεζοπηγες ανοιγουν μονο με το 1 + απο αυτα και υπολειτουργουν. Το ιδιο εχω παθει (αναβοσβηνε οποτε ηθελε) με μια felix του 20ρικου που εβαλα στο fiat μου που ενω ειχε iso κονεκτορα πισω, λογο canbus εχει "αλλα" καλωδια πανω και θελει ανταπτορα. Στη φωτο παρκατω ειναι το pinout της φυσας iso που αντιστοιχα εχει το αυτοκινητο σου. Βεβαιωσου οτι το κιτρινο και το κοκκινο σου ερχονται σε αυτες τις θεσεις. ΑΝ εχει αλλο χρωμα καλωδια χρειαζεσαι ενα πολυμετρο να μετρησεις αν τα αντιστοιχα καλωδια εχουν ρευμα. Το κιτρινο πρεπει να εχει παντα και το κοκκινο οταν εχεις ανοικτο διακοπτη με το κλειδι. Καπου εκει πρεπει να ειναι το προβλημα σου πιστευω. Στο δικο μου (punto mk2b) για να εχω αυτο το pinout χρειαζομαι ανταπτορα οπως ειπα και πιο πανω. Μεχρι να τον βαλω ειχα κανει γεφυρα τα 2 +12 (κοψε ραψε στην πλευρα τις φυσας της πηγης, δεν κοβεις ποτε του αυτοκινητου) ωστε να παιζει μιας και πριν δεν αναβε καθολου Αν δεν βγαζεις ακρη, σιγουρα καποιος ηλεκτρολογος αυτοκινητων η ενα μαγαζι που ασχολειται με ηχοσυστηματα θα βγαλει ακρη. Αν ολα ειναι οκ μαλλον καποιο θεμα εχει η πηγη δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου.. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από nick#18 1 1
Panos7174 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Αδερφέ το βρήκες το πρόβλημα γτ έχω και το ίδιο Αν το βρήκες πες μου σε παρακαλώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα