xristos_dim Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Φίλος μου έχει καφετέρια - εστιατόριο και θέλει να επενδύσει σε ubiquiti και επειδή ψιλο-ασχολούμαι, είπα να βοηθήσω. Αυτή τη στιγμή έχει ενα tp link access point το οποίο κάνει νερά και λογικά θα πάει προς πέταμα ή θα μπει σε κανένα συρτάρι για εφεδρικό. Έστω ότι παίρνουμε δυο - τρία ubiquiti unifi ap, ανάλογα με το χώρο θα δούμε ποσότητα και ποιο μοντέλο. Αυτά συνδέονται πάνω στο speedport του οτε ή θέλω κάποιο ubiquiti router? Επίσης θα έχω pc που θα τρέχει 24/7 το ubiquiti controller. Για να βάλω settings, να φτιάξω VLAN κλπ κλπ, τι router πρέπει να έχω? Ευχαριστώ
Finn Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Συνδέονται πάνω στου ΟΤΕ αλλά καλύτερα να το αποφύγεις και να παίξεις σε bridge mode το speed port μαζί με ένα edgerouter X ή κάποιο mikrotik αν έχεις κάποια εξοικείωση με το περιβάλλον τους. Για vlans etc θαρρώ ότι θες και ένα managed switch, στο 100αρικο πάει ένα unifi switch, manageable απ τον controller τους, ειδάλλως σε κάτι πιο φθηνό.
xristos_dim Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Όταν λες edgerouter x εννοείς αυτο? https://www.skroutz.gr/s/6732764/Ubiquiti-EdgeRouter-X-ER-X.html Αν είναι για mikrotik ποιο προτείνεις? routerboard ή κάτι άλλο? Και για το switch πες μου. Όταν λες κάτι ποιο φθηνό από το unifi switch ποιο εννοείς? Χωρίς managed switch δεν μπορώ να κάνω VLAN? Και μια ακόμα ερώτηση. Σε μια κατάσταση όπου έχουμε μόνο το speedport και το access point της uniquiti δεν μπορώ να στήσω VLAN ε? Μόνο τα SSID μπορώ να ρυθμίσω?
M@dB0x Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορεις και απευθειας να στησεις vlan αλλα δες το γιατι μπορει να μη τα χρειαστεις. Παρε RB επειδη απο εκει μπορεις να κανεις τα παντα. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από M@dB0x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα