Προς το περιεχόμενο

bestprice vs skroutz

GoDRiC-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
8 hours ago, Alexandros7474 said:

Εχω πάρει 3 φορές κινητό από το scroutz από κατάστημα με έδρα Βουλγαρία 

Δεν διαφωνώ. Έγραψα ότι το skroutz πλέον απαγορεύει σε κατάστημα με έδρα εκτός Ελλάδας να συμμετέχει. Τα ήδη υπάρχοντα τα αφήνει. 

6 hours ago, hogsb said:

Δεν είναι έτσι δυστυχώς, από προσωπική εμπειρία μετά από καταγγελία και δικαίωση μου τελικά από τον συνήγορο του καταναλωτή και αφου έστειλα με email όλα τα αποδεικτικά στο Σκρουτζ η κριτική μου έφαγε διαγραφή...το μαγαζί ειναι απο τα πολύ δυνατά στο κομμάτι των κινητών...με λίγα λόγια στο Σκρουτζ δεν ενδιαφέρονται να  προστατεύουν τους καταναλωτές, για best price δεν έχω γνώμη.

Το ότι έχεις δικαιωθεί από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, με όλο το σεβασμό, δεν λέει κάτι, η κριτική σου για να δημοσιευθεί πρέπει να ακολουθεί τους Όρους Χρήσης. Κάτι ανάλογο με τις αρνητικές αξιολογήσεις εδώ.

4 hours ago, duende said:

ουτε δικηγορος του skroutz να το εγραφε αυτο, μπα σε καλο σου..

1. Οταν ειναι να αφησεις κριτικη σου ζηταει παντα αποδεικτικο αγορας και αριθμο παραγγελιας. Δε συμφερει κανεναν να δινει λεφτα για να αγορασει ενα προιον για  μπορει να αφησει μετα μια κακη κριτικη (για τις κακοβουλες κριτικες που ανεφερες). Επιπλεον, οταν ειναι να αφησεις θετικη κριτικη στη εγκρινουν αμεσως, οταν ειναι αρνητικη σου βγαζουν τη παναγια μεχρι να πεις απλα "ασταδιαλια" και να το παρατησεις. Not cool

2. Οπως ανεφεραν και αλλοι πιο πανω, μια χαρα παιζουν μαγαζια που στελνουν απο βουλγαρια

3. Δε ξερω ποσα και ποια εχει πεταξει για ψευτικες προσφορες και διαθεσιμοτητες, αλλα θα πρεπει να ειναι ελαχιστα, η μηδαμινα μιας και τα περισσοτερα  σε καποια φαση εχουν κανει τετοιες "ατασθαλιες" λιγο η πολυ

για μενα, αυτο που αξιζει στο skroutz πολυ ειναι οι κριτικες των προιοντων που ειναι "ελευθερες" και βοηθανε πολυ

1. Από όσο μπορώ να γνωρίζω, όσες φορές έχει κοπεί κριτική είναι γιατί δεν ακολουθούνται οι (αυστηροί) όροι για τη δημοσίευση αγγελίας: είτε δεν έχει υπάρξει ηλεκτρονική παραγγελία αλλά ο αγοραστής που τσακώνεται με ένα κατάστημα πάει και γράφει τα παράπονά του είτε ο αγοραστής αναφέρεται σε "προφορικές" συμφωνίες με το κατάστημα (και όχι γραπτές, που μπορούν να διασταυρωθούν και να ελεχθούν) είτε το περιεχόμενο είναι ανάρμοστο. 

2. Μια χαρά παίζουν μαγαζιά στη Βουλγαρία. Από το 2017 (νομίζω) και έπειται δεν έχουν μπει καινούργια.

3. Είναι αρκετά, από όσο μπορώ να γνωρίζω. 

Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός οφελεί τον καταναλωτή, το δίλημμα του τίτλου του θέματος είναι ψευτοδίλημμα, κανείς δεν με εμποδίζει να χρησιμοποιώ και τα δύο. :) 

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, hogsb είπε

με λίγα λόγια στο Σκρουτζ δεν ενδιαφέρονται να  προστατεύουν τους καταναλωτές, για best price δεν έχω γνώμη.

"Καταναλωτές" των υπηρεσιών του σκρουτζ είναι πρωτίστως τα μαγαζιά...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κακά τα ψέματα ότι και να πούμε μπορεί να ρίξουμε και καμιά ματιά στο best αλλά και πάλι στο skroutz θα καταλήξουμε.Είναι εγγύηση και άλματα μπροστά.

Ένα παράδειγμα. Εκτυπωτές βάσει τιμής.

https://www.bestprice.gr/cat/2562/ektypotes.html?o=2

https://www.skroutz.gr/c/119/printers.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Στο best υπάρχει βέβαια ένας 23,27 τον οποίο δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα τον  βρείτε σε διαθεσιμότητα (5 αξιολογήσεις στο κατάστημα) και πότε θα τον παραλάβετε αλλά από εκεί και πέρα το χάος.

Μέχρι τα 45 ευρώ 3 εκτυπωτές στο best 17 στο skroutz.Οπότε μη λέμε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές.Και μιλάμε για καταστήματα με 100άδες αξιολογήσεις στο skroutz και όχι καταστήματα με 5-6 αξιολογήσεις στο best οι οποίες ξέρουμε όλοι πως γίνονται.

Επεξ/σία από papoys1

Προσωπικά για αγορές μεσω internet για πραγματα υπολογιστή μπαίνω από μόνος μου σε 2-3 σελίδες που ξερω και εμπιστευομαι. Αν θέλω να πάρω κατι πιο ακριβό (πχ τώρα που θελω να παρω 4xWD red 4TΒ ή παλαιοτερα που είχα δώσει 1500€ για κομματια PC) θα στείλω στα καταστηματα αυτά αίτημα για προσφορά και αναλογα θα πραξω. Δεν μπαίνω φυσικά στην διαδικασία να πω ότι "στο skroutz το εχει τόσο, θελω αυτη την τιμή".

Το skroutz το χρησιμοποιω για αγορές από φαρμακεία και συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το εξυπνο καλαθι. Αντί να καθομαι και να ψάχνω που υπαρχει το καθε προϊόν φθηνότερα και να κανω 5-6 παραγγελίες, τα βάζω στο έξυπνο καλαθι και βρίσκει αυτό ποιο καταστημα τα εχει όλα για να πληρωσω μία φορά μεταφορικά. Και πιο ευκολο είναι και φθηνότερο από να πληρώνω 5 φορες μεταφορικά.

Το bestprice στα κινητα δεν παιζετε. Εχει αρκετα χαμηλοτερες τιμες βασικα σου αφαιρει το φπα αλλα αν θες να κοψεις τιμολογιο δεν σε κοβει 24% αλλα ελαχιστα ευρω. Ενω το skroutz δεν εχει τετοια καταστηματα ολα κοβουν κανονικα τιμολογιο με απαλλαγη φπα. Τα αλλα ειναι κυπρο βουλγαρια και κανουν τετοια κολπα. 

Γενικα οταν ειναι να γινει αγορα για οτιδηποτε περνω με τη σειρα

skroutz

bestprice 

banggood

gearbest

Aliexpress οταν προκειται για πιο φθηνα πραγματα λογω τελωνειου

Αν βρω και 30 ευρω κατω ενα κινητο απο Κινα θα το παρω απο εκει με priority και ολα μελι γαλα. Δεν θα κανουμε μαγκες τα εδω καταστηματα και ακομα και 20-30 ευρω να γλιτωσεις ειναι ενα μεροκαματο για την πλειοψηφια του κοσμου στην Ελλαδα. 

Το bestprice δεν εχει καθολου καλη εφαρμογη για το κινητο. Του skroutz ειναι εξαιρετικη εχεις τη wish list και βλεπεις καθημερινα τι εκπτωσεις εχουν γινει. Αν ειναι μεγαλες στελνουν και mail ωστε να μην την χασεις.

• Like 1

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/11/2018 στις 8:05 ΜΜ, paredwse είπε

To skroutz, λόγω επανειλλημένων κρουσμάτων είτε θετικών "κριτικών" από υπαλλήλους καταστημάτων είτε αρνητικών "κριτικών" από ανταγωνιστές καταστημάτων ή κακόβουλους χρήστες, έχει πολύ αυστηρούς κανόνες ως προς τις αξιολογήσεις του. Μερικοί βέβαια θεωρούν το κόψιμο υβριστικών ή συκοφαντικών κειμένων ως "λογοκρισία". Ας είναι

Επίσης το skroutz έχει πλέον απαγορεύσει τα καταστήματα εκτός Ελλάδας - κυρίως αυτά με έδρα Βουλγαρίας. Πάνε οι εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές που είχαν αυτά τα καστήματα.

Τέλος το skroutz ελέγχει με μεγάλη αυστηρότητα (ως προς τα καταστήματα) οποιαδήποτε καταγγελία για απομιμητικά προϊόντα ή ψεύτικες διαθεσιμότητες και "πετάει έξω" καταστήματα. Λογικό τέτοια καταστήματα (που έχουν και πολύ καλύτερες τιμές επειδή ουσιαστικά κοροϊδεύουν) να μην είναι στο skroutz.

Μπορείς να αποδείξεις αυτά που γράφεις;

Γράφω 2 χρόνια μετά το σχόλιο σου αλλά αυτά που γράφεις δεν ισχύουν .

Εχω αγοράσει από Ελλάδα και ο αποστολέας είναι στην Βουλγαρία. Εχω κάνει αρνητική κριτική σε κατάστημα για διαρκή καταναλωτικό αγαθό και μου απέρριψε την κριτική διότι πέρασε το εύλογο χρονικό διάστημα (πόσο είναι αυτό skroutz? Γιατί δεν γράφεις στους όρους χρήσης?)που είχα δικαίωμα να την κάνω.

Το skroutz μου κόβει κριτικές χωρίς να δικαιολογεί γιατί ,αλλά αόριστα και ακαταλαβίστικα π.χ. ''χρειάζεται επαναδιατύπωση ''.

Με ποια αρμοδιότητα ή τεκμηρίωση το skroutz κρίνει τι είναι συκοφαντικό (WiKI :Συκοφαντία ονομάζεται η ψευδής κατηγορία που διατυπώνει κάποιος για άλλο άτομο), παραπλανητικό; Γιατί δεν με αφήνει να γράψω  ότι ''παραπλανήθηκα''  και να αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη;

Προχτές αγόρασα ετοιμοπαράδοτο προϊόν από το φτηνότερο κατάστημα , μου έγραψαν ότι η αποστολή είναι έτοιμη και την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο ότι δεν έχουν το προιόν.

Γράφεις ότι το skroutz έχει αυστηρούς κανόνες ως προς τις αξιολογήσεις του .Γιατί το skroutz επιτρέπει την αλλαγή μιας τεκμηριωμένης μέσα από αυστηρούς κανόνες αρνητικής, σε θετική κριτική; Τι άλλαξε στην τεκμηριωμένη κριτική του πελάτη;  Μήπως με αυτό τον τρόπο άθελά του το skroytz  επιτρέπει την συνδιαλλαγή εμπόρου με πελάτη; Θα μπορούσε  ο έμπορας να δωροδοκήσει τον πελάτη για να αλλάξει την κριτική;

Επεξ/σία από rtyu

Είδα φως και μπήκα , αλλά τελικά το βλέπω για λουκέτο. Σε γενικές γραμμές , προσοχή από που αγοράζουμε και αν η εγγύηση είναι απαραίτητη πχ ηλεκτρονικά , τότε δίνουμε 5-10 ευρώ να το πάρουμε από κατάστημα κοντά ή περιμένουμε black friday

Μπορεί να μου πει κάποιος τι διαφορά έχουν μεταξύ τους οι ακόλουθες περιπτώσεις?

1) Αγοράζω κάτι από το μαγαζί "Νίκος Κορόμπος" μέσα από το σκρουτζ

2) Αγοράζω κάτι από το μαγαζί "Νίκος Κορόμπος" μέσα από το best price

3) Αγοράζω κάτι από το μαγαζί "Νίκος Κορόμπος" μετά από αναζήτηση στο google.

Η τιμή λογικά θα πρέπει να είναι η ίδια (εκτός από εξαιρέσεις κομπίνων).

Στα λεφτά που θα βγάλει ο έμπορος Νίκος Κορόμπος θα υπάρχει κάποια διαφορά?

Ρωτάω διότι ένα μεγάλο ποσοστό καταστημάτων όταν βρίσκονται στην μία πλατφόρμα, βρίσκονται και στην άλλη

3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μπορεί να μου πει κάποιος τι διαφορά έχουν μεταξύ τους οι ακόλουθες περιπτώσεις?

1) Αγοράζω κάτι από το μαγαζί "Νίκος Κορόμπος" μέσα από το σκρουτζ

2) Αγοράζω κάτι από το μαγαζί "Νίκος Κορόμπος" μέσα από το best price

3) Αγοράζω κάτι από το μαγαζί "Νίκος Κορόμπος" μετά από αναζήτηση στο google.

Η τιμή λογικά θα πρέπει να είναι η ίδια (εκτός από εξαιρέσεις κομπίνων).

Στα λεφτά που θα βγάλει ο έμπορος Νίκος Κορόμπος θα υπάρχει κάποια διαφορά?

Ρωτάω διότι ένα μεγάλο ποσοστό καταστημάτων όταν βρίσκονται στην μία πλατφόρμα, βρίσκονται και στην άλλη

στις 2 πρώτες περιπτώσεις, και εφόσον μπεις στο μαγαζί μέσα από την μηχανή αναζήτησης, το skroutz θα κρατήσει κάποια προμήθεια από την πώληση ή κάποιο ποσό για την επίσκεψη (τιμοκατάλογος cps=cost per sale, cpc=cost per click), το δε bestprice θα πάρει κάποιο ποσό από το μαγαζί για το κλικ που προσέφερε, άσχετα από το αν είχε αν κάνεις αγορά η όχι (τιμοκατάλογος). στην τρίτη περίπτωση το κατάστημα δε θα έχει κάποια χρέωση (εκτός αν μπεις στο μαγαζί από link διαφήμισης στο google)  

• Like 1

Το skroutz έχει πιο μεγάλη ποικιλία.

Προσωπικά αναζητάω στο σκρουτζ και μετά κοιτάω και εκτός σκρουτζ μέσω google. Ορισμένες φορές έχει πιο καλές τιμές και εκτός.

Ορισμένες φορές σου δημιουργεί την ψευδή εντύπωση ενός κλειστού κυκλώματος όπου δεν υπάρχει τίποτα εκτός από αυτό.

Δεν καταλαβαινω γιατι μερικες φορες η αγορα μεσω skroutz  ειναι πιο ακριβη απο τα καταστηματα που βγαζει απο κατω ?

Ποιος θα αγοραζε ετσι ?

36 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν καταλαβαινω γιατι μερικες φορες η αγορα μεσω skroutz  ειναι πιο ακριβη απο τα καταστηματα που βγαζει απο κατω ?

Ποιος θα αγοραζε ετσι ?

Η αγορα μεσω skroutz ειναι με καποιο απο τα καταστηματα που εχει απο κατω. Συνηθως δεν ειναι απο τα πιο φθηνα σου δινει ομως και την ασφαλεια του skroutz. Για το εξυπνο καλαθι λογικα μιλας ετσι? 

41 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η αγορα μεσω skroutz ειναι με καποιο απο τα καταστηματα που εχει απο κατω. Συνηθως δεν ειναι απο τα πιο φθηνα σου δινει ομως και την ασφαλεια του skroutz. Για το εξυπνο καλαθι λογικα μιλας ετσι? 

Ποια ειναι αυτη η ασφαλεια μεσω skroutz?

7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ποια ειναι αυτη η ασφαλεια μεσω skroutz?

Τα γράφει νομίζω στο έξυπνο καλάθι έχει κάποια συν που σε εξασφαλίζει το skroutz αλλά επειδή είναι πάντα αρκετά πιο ακριβό δεν το έχω προτιμήσει ποτέ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...