Προς το περιεχόμενο

Vodafone H300s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει καταφερει κανεις Wake on lan στο h300s ;

Φαινεται να μην εχει ARP binding.

Επεξ/σία από giannhsg
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρόσφατα πήγα κι εγώ σε 50άρα σύνδεση και παρέλαβα αυτό το router δωρεάν (η αλλαγή της σύνδεσης δεν έχει γίνει ακόμα, απλώς δέχτηκα προσφορά). Μακάρι να είχα βρει το παρόν thread με όλο το feedback σας πριν πάρω την απόφαση, βέβαια :P

Το έχω ήδη βάλει στη θέση του παλιού για να το δοκιμάσω. Έχω συνδεδεμένες 4 συσκευές: 1 σταθερό υπολογιστή στο LAN, 1 κινητό στο 2.4 GHz Wifi, και 1 κινητό + 1 laptop στο 5 GHz Wifi. Μέχρι στιγμής δεν είχα καθόλου αποσυνδέσεις, είχα σταθερές ταχύτητες σε κατέβασμα (χωρίς διαφορά από το προηγούμενο router), και επίσης δεν παρατήρησα το battery drain που αναφέρατε πολλοί. Όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη επειδή το έχω λιγότερο από 24ωρο. Επίσης, θα επισημάνω ξανά ότι η αναβάθμιση στη σύνδεση δεν έχει γίνει ακόμα, επειδή δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Θα κάνω edit στο παρόν μήνυμα αν παρατηρήσω κάτι διαφορετικό.

Πέρα από αυτά, θα ήθελα να σας κάνω και μερικές ερωτήσεις, και θα εκτιμήσω πολύ την οποιαδήποτε βοήθεια.

Γενικά:
Αν παρατηρήσω στην πορεία ότι μού δημιουργεί θέματα παρόμοια με αυτά που αναφέρατε (αποσυνδέσεις, battery drain, κτλ.), και τα αναφέρω στη vodafone, υπάρχει πιθανότητα να μού το αντικαταστήσουν; (Δε ρωτάω επίσης τι πιθανότητα έχω να μού στείλουν το TP Link, επειδή είναι θέμα τύχης από ό,τι κατάλαβα.)

Σχετικά με το DNS:
Η μόνη ρύθμιση που με "καίει" να πειράξω είναι το DNS, για τον απλό λόγο ότι θέλω να βάλω pihole + unbound για τοπικό DNS server. Έχω επικοινωνήσει ήδη με τεχνική υποστήριξη (αφού το έψαξα όσο μπορούσα) και μού είπαν πως αυτή η ρύθμιση είναι κλειδωμένη. Κατάφερα να συνδεθώ και ως root user στο web interface (με τη βοήθειά σας) αλλά ούτε έτσι μπόρεσα να το αλλάξω. Έχει βρει κανείς άκρη σχετικά με αυτό; Υπόψη ότι για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να σβήσω όλους τους DNS servers που έχει το router από μόνο του και να βάλω το δικό μου. Δηλαδή, δεν αρκεί απλά να τον βάλω σαν secondary, επειδή έτσι δεν έχει νόημα το filtering που κάνει το pihole.

Σχετικά με το SSH:
Αν συνδεθούμε ως root user στο web interface, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το SSH, αλλά όταν προσπάθησα να συνδεθώ μού βγάζει Connection closed στο port 22. Έχει καταφέρει κανείς να συνδεθεί;

Σχετικά με τo firmware:
Ο τεχνικός με τον οποίο μίλησα στην τεχνική υποστήριξη μού είπε ότι το συγκεκριμένο router κάνει μόνο του αναβάθμιση firmware μετά από reboot. Ισχύει αυτό; Επειδή προσωπικά πρώτη φορά το ακούω. Επίσης, έχει βρει κανείς firmware για κατέβασμα; Το μόνο που κατάφερα να βρω είναι για το Sercomm h500s, αλλά επιφυλάσσομαι επειδή λογικά είναι διαφορετικό μοντέλο.

Για αναφορά, ορίστε τα χαρακτηριστικά του δικού μου:

Firmware version
Vodafone-H-300s-v1.0.09.01_dsp190325T006

Bootloader Version
1.01.0

Hardware Type & Version
V2

Συγγνώμη που δε μπόρεσα να προσφέρω κάτι παραπάνω, αλλά ο χρόνος που είχα (και θα έχω στο άμεσο μέλλον) για testing, είναι περιορισμένος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 2:39 ΜΜ, Stonedreamer είπε

@DanielRGr Φίλε έχω ακριβώς το ίδιο ρουτερ και θελω να το βάλω σε Bridge mode για να χρησιμοποιήσω το δικό μου ρούτερ. 'Αλλαξες κάτι εδώ;
image.png.ea369acb356bcc25cc31a5c498e6c135.png

Χρειάζεται να πειράζω κάποια άλλη ρυθμιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου

Υποστηρίζει το TP link Bridge mode ;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, snowflake99 είπε

Καλησπέρα. Πρόσφατα πήγα κι εγώ σε 50άρα σύνδεση και παρέλαβα αυτό το router δωρεάν (η αλλαγή της σύνδεσης δεν έχει γίνει ακόμα, απλώς δέχτηκα προσφορά). Μακάρι να είχα βρει το παρόν thread με όλο το feedback σας πριν πάρω την απόφαση, βέβαια :P

Το έχω ήδη βάλει στη θέση του παλιού για να το δοκιμάσω. Έχω συνδεδεμένες 4 συσκευές: 1 σταθερό υπολογιστή στο LAN, 1 κινητό στο 2.4 GHz Wifi, και 1 κινητό + 1 laptop στο 5 GHz Wifi. Μέχρι στιγμής δεν είχα καθόλου αποσυνδέσεις, είχα σταθερές ταχύτητες σε κατέβασμα (χωρίς διαφορά από το προηγούμενο router), και επίσης δεν παρατήρησα το battery drain που αναφέρατε πολλοί. Όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη επειδή το έχω λιγότερο από 24ωρο. Επίσης, θα επισημάνω ξανά ότι η αναβάθμιση στη σύνδεση δεν έχει γίνει ακόμα, επειδή δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Θα κάνω edit στο παρόν μήνυμα αν παρατηρήσω κάτι διαφορετικό.

Πέρα από αυτά, θα ήθελα να σας κάνω και μερικές ερωτήσεις, και θα εκτιμήσω πολύ την οποιαδήποτε βοήθεια.

Γενικά:
Αν παρατηρήσω στην πορεία ότι μού δημιουργεί θέματα παρόμοια με αυτά που αναφέρατε (αποσυνδέσεις, battery drain, κτλ.), και τα αναφέρω στη vodafone, υπάρχει πιθανότητα να μού το αντικαταστήσουν; (Δε ρωτάω επίσης τι πιθανότητα έχω να μού στείλουν το TP Link, επειδή είναι θέμα τύχης από ό,τι κατάλαβα.)

Σχετικά με το DNS:
Η μόνη ρύθμιση που με "καίει" να πειράξω είναι το DNS, για τον απλό λόγο ότι θέλω να βάλω pihole + unbound για τοπικό DNS server. Έχω επικοινωνήσει ήδη με τεχνική υποστήριξη (αφού το έψαξα όσο μπορούσα) και μού είπαν πως αυτή η ρύθμιση είναι κλειδωμένη. Κατάφερα να συνδεθώ και ως root user στο web interface (με τη βοήθειά σας) αλλά ούτε έτσι μπόρεσα να το αλλάξω. Έχει βρει κανείς άκρη σχετικά με αυτό; Υπόψη ότι για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να σβήσω όλους τους DNS servers που έχει το router από μόνο του και να βάλω το δικό μου. Δηλαδή, δεν αρκεί απλά να τον βάλω σαν secondary, επειδή έτσι δεν έχει νόημα το filtering που κάνει το pihole.

Σχετικά με το SSH:
Αν συνδεθούμε ως root user στο web interface, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το SSH, αλλά όταν προσπάθησα να συνδεθώ μού βγάζει Connection closed στο port 22. Έχει καταφέρει κανείς να συνδεθεί;

Σχετικά με τo firmware:
Ο τεχνικός με τον οποίο μίλησα στην τεχνική υποστήριξη μού είπε ότι το συγκεκριμένο router κάνει μόνο του αναβάθμιση firmware μετά από reboot. Ισχύει αυτό; Επειδή προσωπικά πρώτη φορά το ακούω. Επίσης, έχει βρει κανείς firmware για κατέβασμα; Το μόνο που κατάφερα να βρω είναι για το Sercomm h500s, αλλά επιφυλάσσομαι επειδή λογικά είναι διαφορετικό μοντέλο.

Για αναφορά, ορίστε τα χαρακτηριστικά του δικού μου:

Firmware version
Vodafone-H-300s-v1.0.09.01_dsp190325T006

Bootloader Version
1.01.0

Hardware Type & Version
V2

Συγγνώμη που δε μπόρεσα να προσφέρω κάτι παραπάνω, αλλά ο χρόνος που είχα (και θα έχω στο άμεσο μέλλον) για testing, είναι περιορισμένος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με SSH είχα συνδεθεί μόνο 2-3 φορές. Μετά και εμένα μου έβγαζε Connection Closed. Πάντως για το firmware δεν μπορούμε να το βρούμε δυστυχώς. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι να πάρουμε shell από μια vulnerable υπηρεσία (Samba, UPnP κ.α.).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ImNickDDMe είπε

Με SSH είχα συνδεθεί μόνο 2-3 φορές. Μετά και εμένα μου έβγαζε Connection Closed. Πάντως για το firmware δεν μπορούμε να το βρούμε δυστυχώς. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι να πάρουμε shell από μια vulnerable υπηρεσία (Samba, UPnP κ.α.).

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα: κατάφερες να ανοίξεις σύνδεση και σε πέταξε, ή προσπάθησες να συνδεθείς και δε σε άφησε καν (όπως εμένα); Αν εννοείς το πρώτο, με τι credentials; Προφανώς μπορείς να το ψάξεις καλύτερα από μέσα παρά από έξω.

Το έψαχνα πάλι σήμερα αλλά χλωμό το κόβω να μπορούμε να βρούμε κάτι που να μας βοηθήσει, επειδή δεν είναι τόσο γνωστό το brand. Θα ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση αν μιλούσαμε για το TP Link. Όταν έχω ξανά χρόνο να το τεστάρω, θα ποστάρω αν βρω κάτι καινούργιο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, snowflake99 είπε

Σχετικά με τo firmware:

Αρχικά να πω ότι όσες φορές μιλήσεις με τεχνικό.... Τόσα διαφορετικά θα ακούσεις. Ο καθένας λέει τα δικά του. Σχετικά με το firmware..... Πες ότι βρίσκεις ένα default firmware και το πέρνας. Θα πάρει υπηρεσίες τηλεφωνίας από την vodafone? Γιατί αν δεν πάρει τηλεφωνία.... Ποιο το νόημα?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Αρχικά να πω ότι όσες φορές μιλήσεις με τεχνικό.... Τόσα διαφορετικά θα ακούσεις. Ο καθένας λέει τα δικά του. Σχετικά με το firmware..... Πες ότι βρίσκεις ένα default firmware και το πέρνας. Θα πάρει υπηρεσίες τηλεφωνίας από την vodafone? Γιατί αν δεν πάρει τηλεφωνία.... Ποιο το νόημα?

Το πρώτο που λες το φαντάστηκα. Ο συγκεκριμένος σίγουρα δεν ήταν ενημερωμένος.

Όσο για το firmware, δεν είχα σκοπό να το περάσω στο router. Για ψάξιμο το ήθελα. Μήπως μπορείς να απαντήσεις στην άλλη ερώτησή μου σχετικά με το firmware και τα αυτόματα updates;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, snowflake99 είπε

Το πρώτο που λες το φαντάστηκα. Ο συγκεκριμένος σίγουρα δεν ήταν ενημερωμένος.

Όσο για το firmware, δεν είχα σκοπό να το περάσω στο router. Για ψάξιμο το ήθελα. Μήπως μπορείς να απαντήσεις στην άλλη ερώτησή μου σχετικά με το firmware και τα αυτόματα updates;

Η λογική λέει ότι όταν βγει update τότε θα περαστεί. Μια φορά. Έλεγχο μπορεί να κάνει σε κάθε reboot. Όχι αναβάθμιση ομως. Εμπειρικά θα πω ότι οι αναβαθμίσεις αυτές γίνονται βράδυ (2-3 τη νύχτα) ώστε να μην επηρεαστουν οι περισσότεροι χρήστες. Οι αναβαθμίσεις όμως δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Μακάρι αλλά... Δεν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Οι αναβαθμίσεις όμως δεν βγαίνουν κάθε μέρα.

Το ξέρω καλά αυτό, δυστυχώς. Αλλά ρώτησα γιατί σκεφτόμουν το μακροπρόθεσμο. Το προηγούμενο router το είχα περίπου 10 χρόνια. Αν κρατήσω και το παρόν άλλο τόσο, θα μού άρεσε να ξέρω ότι αναβαθμίζεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, snowflake99 είπε

Το ξέρω καλά αυτό, δυστυχώς. Αλλά ρώτησα γιατί σκεφτόμουν το μακροπρόθεσμο. Το προηγούμενο router το είχα περίπου 10 χρόνια. Αν κρατήσω και το παρόν άλλο τόσο, θα μού άρεσε να ξέρω ότι αναβαθμίζεται.

Δεν έχει νόημα να μείνεις με τι ίδιο ρούτερ για 10 χρόνια. Αν κάποια στιγμή κάτι δεν πάει καλά... Ζητάς να στο αλλάξουν. Προς το παρόν τουλάχιστον είναι δωρεάν.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πρόσφατα πέρασα από την wind Fiber 100 σε Vodafone fiber 100 διότι μου έκαναν κάποια προσφορά.

Στην wind είχα H268N router δούλευε καλά η σύνδεση χωρίς προβλήματα. Στη μετάβαση σε Vodafone

μου έδωσαν το γνωστο router (H300s) και από τότε έχω προβλήματα με CRC λάθη στη γραμμή τα οποία σίγά σιγά

αυξάνουν μέχρι που η ταχύτητα πέφτει δραματικά.

Βάζοντας πάλι το router H268N βλέπω ότι δεν έχω CRC λάθη (μόνο κάποια FEC errors) το internet λειτουργεί κανονικά

αλλά προφανώς δεν έχω τηλέφωνo.

Ο τεχνικός της Vodafone που ήρθε δύο φορές κατέληξε στο συμπέρασμα

ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση. Στον έλεγχο που έκανα στην εσωτερική καλωδίωση με ηλεκτρολογο δεν βρέθηκε

κάποιο πρόβλημα απλά τα εσωτερικά καλώδια που έχω είναι τα απλά (όχι UTP).

Παρατηρώ ότι το H268N βάζει 17a profile ενώ το H300s  το 30a profile και τα δύο δίνουν ταχύτητες DN/UP 101/10,9 MBps.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύτε ότι αυτή η κακή συμπεριφορά (CRC errors) οφείλεται στο router H300s ;

Αυτή η διαφορά στο profile μήπως φέρνει και τα CRC errors ;

Αν το πρόβλημα δεν οφείλετε στον router πιστεύω ότι έχω τις εξής επιλογές :

1η αλλαγή εσωτερικής καλωδίωσης σε UTP,  έλεγχος ξανά της γραμμής και αν έχω πάλι πρόβλημα με το συγκεκριμμένο

router ξανά κλήση σε Vodafone για βλάβη και πάλι από την αρχή.

2η Να προσπαθήσω να περάσω τα στοιχεία του voip στο H268N και να συνεχίσω με αυτό.

Ευχριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας

σε απάντηση σε ερώτηση ή πρόταση σχετικά με το πρόβλημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex-aale είπε

Καλησπέρα,

πρόσφατα πέρασα από την wind Fiber 100 σε Vodafone fiber 100 διότι μου έκαναν κάποια προσφορά.

Στην wind είχα H268N router δούλευε καλά η σύνδεση χωρίς προβλήματα. Στη μετάβαση σε Vodafone

μου έδωσαν το γνωστο router (H300s) και από τότε έχω προβλήματα με CRC λάθη στη γραμμή τα οποία σίγά σιγά

αυξάνουν μέχρι που η ταχύτητα πέφτει δραματικά.

Βάζοντας πάλι το router H268N βλέπω ότι δεν έχω CRC λάθη (μόνο κάποια FEC errors) το internet λειτουργεί κανονικά

αλλά προφανώς δεν έχω τηλέφωνo.

Ο τεχνικός της Vodafone που ήρθε δύο φορές κατέληξε στο συμπέρασμα

ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση. Στον έλεγχο που έκανα στην εσωτερική καλωδίωση με ηλεκτρολογο δεν βρέθηκε

κάποιο πρόβλημα απλά τα εσωτερικά καλώδια που έχω είναι τα απλά (όχι UTP).

Παρατηρώ ότι το H268N βάζει 17a profile ενώ το H300s  το 30a profile και τα δύο δίνουν ταχύτητες DN/UP 101/10,9 MBps.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύτε ότι αυτή η κακή συμπεριφορά (CRC errors) οφείλεται στο router H300s ;

Αυτή η διαφορά στο profile μήπως φέρνει και τα CRC errors ;

Αν το πρόβλημα δεν οφείλετε στον router πιστεύω ότι έχω τις εξής επιλογές :

1η αλλαγή εσωτερικής καλωδίωσης σε UTP,  έλεγχος ξανά της γραμμής και αν έχω πάλι πρόβλημα με το συγκεκριμμένο

router ξανά κλήση σε Vodafone για βλάβη και πάλι από την αρχή.

2η Να προσπαθήσω να περάσω τα στοιχεία του voip στο H268N και να συνεχίσω με αυτό.

Ευχριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας

σε απάντηση σε ερώτηση ή πρόταση σχετικά με το πρόβλημα.

Τελικά το πρόβλημα ήταν όντως στην εσωτερική καλωδίωση στο διαμέρισμα.

Είχε παραμείνει η παράλληλη διακλάδωση για τα δωμάτια του τηλεφώνου

πάνω στην γραμμή που έμπαινε στο διαμέρισμα.

Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα 

Μετά απο τυχαία αναζήτηση στο google βρήκα ένα ρουτερ σαν το h300s για δείτε το λίγο 

sercomm modem entry 34tb 

modem-telmex-sercomm-dos-bandas-modelo-2020-D_NQ_NP_807952-MLM40442006799_012020-F.jpg

modem-telmex-sercomm-wan-dos-bandas-modelo-cobre-usb-2020-D_NQ_NP_946764-MLM41035819979_032020-F.jpg

Επεξ/σία από bill2015
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συνεχίζεται ο καρκίνος των "όρθιων" για να πιάνουν κάμποσα U αν θέλουμε να τα βάλουμε μέσα σε rack, σιχτίρια..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...