Προς το περιεχόμενο

Ένα πιο «ήσυχο» PlayStation 4 Pro ξεκινά να προωθεί η Sony

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως με το PS4 Pro 7016 ούτε θόρυβο άκουσα, ούτε τίποτα. 

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι παίζω αποκλειστικά με ακουστικά, αλλά ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια δεν ακούω γκιχ από το μηχανάκι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε Sony FHD TV βάζω το ίδιο game στο PS4 Chassis και στο Pro.Η διαφορά είναι οτι στο Pro παίζει κάποια "βαριά" games πιο άνετα και με λίγα παραπάνω fps.

Στα περισσότερα games απλά το Pro βελτιώνει το Antialiasing,Depth of field κλπ.Υπάρχουν sites που γράφουν τις διαφορές σε κάποια games,σε παλιά games δεν υπάρχει διαφορά.

Προσωπικά ο λόγος που πήρα ως 2η κονσόλα το Pro αντί για το απλό ήταν λόγω μικρής χρηματική διαφοράς 70-80€ και με το σκεπτικό οτι θα αντέξει πιο πολύ στον χρόνο.Επίσης μήπως έπαιρνα 4K TV.Πρίν μήνες που το πήρα οι 4K TV ήταν ακριβές,οι φθηνές είχαν μάπα HDR.Δεν ξέρω τώρα αν αξίζει η αγορά 4K TV,νομίζω πως με ~700-1000€ παίρνεις σχετικά καλή TV τουλάχιστον σε προσφορά.

• Like 1

Όποιος θέλει γραφικά και online εμπειρία καλή Xbox One X.

Όποιος θέλει exclusives Ps4 pro.

Απ' όλα έχει ο μπαξές, τώρα από θόρυβο είναι τραγικό να κάνει σαν αεροπλάνο, έπρεπε να κοιτάξουν λίγο και το σασί για απαγωγή θερμότητας.

20 ώρες πριν, jokergt είπε

Παρακολουθω ως διδακτορας φυσικοςμε ενδιαφερον τη συζητηση για το επιπεδο θορυβου (τα υπολοιπα για το PS4 δε με ενδιαφερουν). Μαλλον μαλωνετε χωρις λογο. Τα db (σκετα db) αναφερονται εξ'ορισμου στην ισχυ της πηγης (W) και οχι στην ενταση, και πανε οπως σωστα αναφερθηκε +3db= διπλασιασμος ισχυος. Υπαρχει μοναδα για την ενταση αλλα δεν ειναι αυτη, ουτε ειναι χρησιμη για το συγκεκριμμενο σκοπο. Επειδη ολα αυτα που λεει ο ChaniaMania ισχυουν σχετικα με την αντιληψη της εντασης αναλογα το χωρο, συχνοτητα κλπ., ο κατασκευαστης το μονο που μπορει να παρεχει, και το οποιο ειναι αντικειμενικα μετρησιμο και ανεξαρτητο ολων αυτων των παραμετρων ειναι η ακουστικη ισχυς της πηγης. Συστηνω να διαβαζετε πιο προσεκτικα τι λεει ο συνομιλητης, και να σιγουρευεστε οτι μιλατε για το ιδιο πραγμα (ουσιαστικα μαλωνατε για το αν τα db τα οποια ακολουθουν συγκεκριμμενο μαθηματικο τυπο, αντικατοπτριζουν επιπλεον με τον ιδιο τυπο και την πραγματικη αντιληψη του ηχου, apples and oranges δηλαδη).

Φιλικα και ψυχραιμα

Εαν καταλαβα καλα, 2 πηγες θορυβου, π.χ ανεμιστηρες στα 30db, o ενας μπορει να ειναι ενοχλητικος και ο αλλος οχι.Δηλαδη παιζουν ρολο και η χροια, συχνοτητες κ.α

• Like 1

On 09/11/2018 at 09:47, logistoulis said:

το one x είναι πολύ καλύτερο μηχάνημα και γενικά η ms έχει καλύτερα χειριστήρια κτλ κτλ, αλλά  η sony έχει δραματικά περισσότερη ποικιλία αποκλειστικών τίτλων

αν θες να παίζεις ο,τι περίπου υπάρχει σε όλα τα συστήματα ή ως πιο φθηνή εναλλακτική του pc ναι το onex είναι η καλύτερη λύση, αλλά αν σε ενδιαφέρουν πέρα από αυτά και κάποιοι άλλοι τίτλοι που υπάρχουν μόνο στη sony, το ps4 είναι μονόδρομος αλλά και για all around λύση ή μοναδικό μηχάνημα είναι ψιλομονόδρομος, αφού στα σύγχρονα παιχνίδια σου δίνει μάλλον τις περισσότερες επιλογές σε τίτλους 

σε onex ή pc θα πάς μόνο για τα καλύτερα γραφικά 

Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση κάποιος που έχει είτε PS4 είτε Xbox να μην έχει κάτι να παίξει. 

Οπότε για μοναδικό μηχάνημα και το Xbox X μια χαρά είναι. 

Γενικά λέμε συνέχεια για τα exclusives αλλά αυτά που κάνουν τον κύριο όγκο πωλήσεων τα multiplatform βλέπω να είναι. 

Εκτός από τις κονσόλες τις Nintendo ίσως. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση κάποιος που έχει είτε PS4 είτε Xbox να μην έχει κάτι να παίξει. 

Οπότε για μοναδικό μηχάνημα και το Xbox X μια χαρά είναι. 

Γενικά λέμε συνέχεια για τα exclusives αλλά αυτά που κάνουν τον κύριο όγκο πωλήσεων τα multiplatform βλέπω να είναι. 

Εκτός από τις κονσόλες τις Nintendo ίσως. :P

η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να παρακολουθώ τι κάνει η Nintendo, ξέρω ότι άρχισε καλά, αλλά δεν ξέρω αν αυτό συνέχισε και αν αυτό το τροφοδότησε με αρκετούς τίτλους

η ψιλοπαράλογη (διαχρονικά βέβαια) τιμολογιακή της πολιτική προς το παρόν με κρατάει μακριά, θα ήθελα ένα switch αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να σκάσω με 500αρα να πάρω κονσόλα και 2 τίτλους 

δεν ξέρω και αν κάνει καμιά σοβαρή έκπτωση στο store της, retail πάντως κλάμα, στο ps4 retail και ελλάδα ακόμα βρίσκω πολύ καλά πράγματα αρκετά συχνά και ψηφιακά δεν το συζητάμε, κοντράρει pc άνετα 

Επεξ/σία από logistoulis

Στις 8/11/2018 στις 10:09 ΜΜ, music_lover είπε

Να μου λέγατε για το απλό ps4 να πω ναι βουίζει σαν αεροπλάνο αλλά το pr4 pro επουδενί δεν το λες θορυβώδες..

Συμφωνώ δεν ακούγεται έτσι ώστε να γίνεται ενοχλητικό.

• Like 1

Στις 8/11/2018 στις 10:57 ΜΜ, GeorgeMan είπε

Τα db είναι λογαριθμική κλίμακα. Κάθε +3 διπλασιάζεται η ένταση του ήχου. Άρα είναι σημαντικές οι μικροδιαφορές στο νουμεράκι.

Λογαριθμικη ή εκθετικη;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα,

θέλω πριν παραγγείλω το PS4 PRO να μάθω εάν θα είναι το νέο  "ήσυχο" μοντέλο CUH-7200 (αντί του CUH-7100).

Ισχύει ότι το νέο μοντέλο διατίθεται μόνον με τη συσκευασία του Red Dead Redemption 2 ?

Γνωρίζετε κάτι σχετικά ?

Με εκτίμηση

Γιώργος-Μαρούσι

On 09/11/2018 at 09:44, Conan2046 said:

Γιατί απλώς δεν μας λες τι ισχύει τελικά; Δεν λέω ότι έχεις άδικο, δεν είναι το αντικείμενο μου, αλλά εξ' ορισμού το db μετράει την ένταση του ήχου. Που είναι το λάθος;

Έχει δίκιο, ίσως δεν το εκφράζει καλά.

Τα 3db είναι διπλασιασμός της ηχητικής ισχύος (από άποψη φυσικής δηλαδή). Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ το ακούς ως "διπλάσια δυνατό".

Η διαφορά για να ακούσεις κάτι στη διπλάσια ένταση είναι 10db, και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη φυσική όσο με την αίσθηση της ακοής σα σύνολο, αυτό που λέμε psychoacoustics.

Γενικά πολύ μπέρδεμα στο θρεντ γιατί πολύς κόσμος που ξέρει μισά και τα "ψιλά γράμματα" πάνε άκλαφτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2018 στις 10:37 ΜΜ, Eoin είπε

Από τα 50 στα 44/48 db. Νομίζω η διαφορά δεν είναι και τόσο σπουδαία. Αν και χρειάζεται να τα συγκρίνεις για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

η κλίμακα είναι ΛΟΓΑΡΙΘΜΙΚΗ ....

+3db είναι διπλασιασμός της ακουστικής έντασης ....

Οπότε έχει διαφορά και μεγάλη.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...