ChaniaMania Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, possiz είπε Κάθεσαι και ασχολείσαι με έναν που δεν καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάει. Εμείς μιλάμε για ένταση ήχου, αυτός μιλάει για συχνότητες, κλπ. Γ' αυτό του είπα ότι είναι εκτός θέματος αλλά αδυνατεί να το καταλάβει. η συχνότητα (η φάσμα συχνοτήτων) έχει να κάνει άμεσα με το πως αντιλαμβανόμαστε την ένταση. αν σου δώσω ένα sine wave στα 500hz και άλλο ένα ίσης έντασης στα 1000 και 2000hz δεν παίζει με τίποτα να πεις ότι ακούγονται το ίδιο δυνατά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, polaki είπε και προσωπικά έχοντας μεγαλώσει με Gameboy, Megadrive και SNES, ειλικρινά η λεπτομέρεια τύπου PS4 vs Pro είναι απλά μηδενική για τις δικές μου απαιτήσεις.. συμφωνώ σε αυτό και για αυτό όταν αποφάσισα να πάρω ps4 δεν κάθισα να ασχοληθώ με τα τεχνικά του ή αν είναι ή δεν είναι καλύτερο από το σύστημα που ήδη είχα το πήρα μόνο και μόνο για να παίξω περισσότερα παιχνίδια που δεν θα μπορούσα να παίξω διαφορετικά, όπως ενδεχομένως αργότερα αγοράσω και switch με ακόμα χειρότερα γραφικά εννοείται ότι ένα multiplatform συνήθως (όχι πάντα γιατί παιζεί και η τιμή που θα το βρω) θα το προτιμήσω στο πιο δυνατό σύστημα που διαθέτω, αλλά στην τελική αυτό που έχει ουσία είναι η χαρά του gaming, καλά και τα τεχνικά αλλά όχι να μας γίνονται και ψύχωση όταν κάποια στιγμή σου περισσεύουν λεφτά, πάρε το καλύτερο που μπορείς δεν το συζητάμε, αλλά δεν είναι λογικό να σου γίνει σκοπός ζωής και ψύχωση το καλύτερο γιατί δεν είναι και εφικτό, εκτός αν είσαι κάποιος κροίσος Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChaniaMania Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 και δεν είναι καθόλου εκτός θέματος ... ένα ανεμηστίρι με αλλαγή ταχύτητας θα δώσει διαφορετικό συχνοτικό φάσμα και θα ακούγεται πιο σιγά η πιο δυνατά αναλόγως και ας βγαίνει με την ίδια ένταση. (μήκος κύματος κτλ). επίσης στα πολύ βασικά περί του ήχου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seaside Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τουλάχιστον εβαλαν μέσα SATA III drive με περισσότερη cache στο 7216Β μοντέλο. Οσο για το 5άρι πολύ σημαντικό οτι θα θα παίζουν τα προηγούμενα χειριστήρια και θα είναι συμβατο με PS4 τίτλους. Q1 2020 ? Υπολογίζουμε και 2-3 μήνες ακόμα. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Seaside Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Seaside είπε Τουλάχιστον εβαλαν μέσα SATA III drive με περισσότερη cache στο 7216Β μοντέλο. Οσο για το 5άρι πολύ σημαντικό οτι θα θα παίζουν τα προηγούμενα χειριστήρια και θα είναι συμβατο με PS4 τίτλους. για τα χειριστήρια είμαστε βέβαιοι; (μακάρι βέβαια να είναι έτσι) όσο για το sata 3 σίγουρα είναι καλύτερο να υπάρχει, αλλά αν δε μιλάμε για ssd δε νομίζω ότι φαίνεται τόσο η διαφορά, ένας μηχανικός σκληρός ούτε το μέγιστο του sata 2 δεν φτάνει για να πεις ότι έγινε κάτι φοβερό Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seaside Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, logistoulis είπε για τα χειριστήρια είμαστε βέβαιοι; όσο για το sata 3 σίγουρα είναι καλύτερο να υπάρχει, αλλά αν δε μιλάμε για ssd δε νομίζω ότι φαίνεται τόσο η διαφορά Το μονο που μπορώ να σου πω είναι οτι μόλις εβγαλα τον Hitachi Sata II που είχε μέσα και μπήκε ο Firecuda σε αρκετά games είδα ακόμα και 10 δευτερόλεπτα διαφορά. Το Pro υποστήριζε Sata ΙΙΙ transfer rate. Απλά πέταξαν μέσα οτι μπορούσαν να βαλουν απο δίσκο. Επίσης δεν αξίζει να δώσεις 400 ευρώ να βάλεις 2ΤΒ SSD. Ειναι σα να πληρώνεις αλλο ένα Pro. Δεν εψαξα ιδιαίτερα αλλα σίγουρα κανει καλύτερη διαχείριση το Pro στους SSD. Να ξέρεις πάντως οτι με το που αλλάξεις δίσκο και μπει ο καινούριος αφου βαλεις και το recovery firm το μηχανημα φτιάχνει 8-9 partitions. Ειχα κανει δοκιμές με SSD στο PS3 . Τα loading times ηταν στην αρχή τρελά. Μετα ομως έπευτε κάπως η απόδοση. Στο 4άρι απλά δεν ασχολούμαι διότι απο τη στιγμή που δεν κάνει 100% trim δε με ενδιαφέρει. Επίσης και εναν 500GB SSD να πάρεις θα χωρέσουν το πολύ 5-6 παιχνίδια. 70GB είναι μόνο το GT. Αλλα 68-69 το BFII. Οι Firecuda δισκοι είναι οτι καλύτερο στα λ7 τους. 128MB cache και 8GB SSD. Καμία σχεση με 8ΜΒ cache και 32MB cache. Ακόμα και στο PC έχουν αρκετά μεγαλες διαφορές. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Seaside Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Seaside είπε Το μονο που μπορώ να σου πω είναι οτι μόλις εβγαλα τον Hitachi Sata II που είχε μέσα και μπήκε ο Firecuda σε αρκετά games είδα ακόμα και 10 δευτερόλεπα διαφορά. Το Pro υποστήριζε Sata ΙΙΙ transfer rate. Απλά πέταξαν μέσα οτι μπορούσαν να βαλουν απο δίσκο. Επίσης δεν αξίζει να δώσεις 400 ευρώ να βάλεις 2ΤΒ SSD. Ειναι σα να πληρώνεις αλλο ένα Pro. Δεν εψαξα ιδιαίτερα αλλα σίγουρα κανει καλύτερη διαχείριση το Pro στους SSD. Να ξέρεις πάντως οτι με το που αλλάξεις δίσκο και μπει ο καινούριος αφου βαλεις και το recovery firm το μηχανημα φτιάχνει 8-9 partitions. Ειχα κανει δοκιμές με SSD στο PS3 . Τα loading times ηταν στην αρχή τρελά. Μετα ομως έπευτε κάπως η απόδοση. Στο 4άρι απλά δεν ασχολούμαι διότι απο τη στιγμή που δεν κάνει 100% trim δε με ενδιαφέρει. Επίσης και εναν 500GB SSD να πάρεις θα χωρέσουν το πολύ 5-6 παιχνίδια. 70GB είναι μόνο το GT. Αλλα 68-69 το BFII ναι εντάξει ο firecuda είναι υβριδικός, λογικό είναι να δεις διαφορά με τον στοκ το θέμα είναι αν θα έβλεπες διαφορά με τον ίδιο σε ένα slim που είναι sata2 ή ένα pro σε sata 3 πιθανώς ήταν το ίδιο μιας και το bandwidth του sata 2 δεν το τερματίζει κανένας μηχανικός με έναν ssd όμως είναι τελείως άλλη ιστορία, μπορεί να δεις και διπλάσιες ταχύτητες με το sata3 και εννοείται ότι δεν είναι οικονομικά συμφέρον να βάλεις ssd σε ps4, δεν είναι καν λογικό αν και μου έχει περάσει αρκετές φορές από το μυαλό παρά το κόστος γιατί δεν παλεύονται οι χρόνοι φορτώματος (αυτός είναι άλλος ένας βασικός λόγος που θέλω τα Multiplatform να τα παίζω στο pc) όσο για την απόδοση των ssd ναι μπορεί να πέσει και αν γεμίσουν ή γενικά από τη χρήση, δεν είναι εξίσου αξιόπιστοι μακροπρόθεσμα, αλλά ακόμα και στα χειρότερά τους είναι καλύτεροι από μηχανικό και όσο κρατήσουν.. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seaside Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, logistoulis είπε ναι εντάξει ο firecuda είναι υβριδικός, λογικό είναι να δεις διαφορά με τον στοκ το θέμα είναι αν θα έβλεπες διαφορά με τον ίδιο σε ένα slim που είναι sata2 ή ένα pro σε sata 3 πιθανώς ήταν το ίδιο μιας και το bandwidth του sata 2 δεν το τερματίζει κανένας μηχανικός με έναν ssd όμως είναι τελείως άλλη ιστορία, μπορεί να δεις και διπλάσιες ταχύτητες και εννοείται ότι δεν είναι οικονομικά συμφέρον να βάλεις ssd σε ps4, δεν είναι καν λογικό αν και μου έχει περάσει αρκετές φορές από το μυαλό παρά το κόστος γιατί δεν παλεύονται οι χρόνοι φορτώματος (αυτός είναι άλλος ένας βασικός λόγος που θέλω τα Multiplatform να τα παίζω στο pc) Πάρε εναν Firecuda 1ΤΒ αν μπορείς οικονομικά πάρε και 2ΤΒ και είναι σίγουρο οτι θα δείς και στο απλό διαφορές. Εδώ στο PS2 εβαλα Firecuda 500GB (είχα μέσα εναν 500GB Samsung Spinpoint) και τα παιχνίδια φορτώνουν λες και τα έχει στη μνήμη. Τα 8GB SDD κανουν δουλίτσα. Γιατί είναι 4-5 GB οι τίτλοι ο δίσκος κασάρει αβέρτα. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από Seaside Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Seaside είπε Πάρε εναν Firecuda 1ΤΒ αν μπορείς οικονομικά πάρε και 2ΤΒ και είναι σίγουρο οτι θα δείς και στο απλό διαφορές. Εδώ στο PS2 εβαλα Firecuda 500GB και τα παιχνίδια φορτώνουν λες και τα έχει στη μνήμη. Τα 8GB SDD κανουν δουλίτσα. Ασε που είναι αθόρυβοι εντελώς. σκεφτόμουν για κάναν 500αρη ssd και ας πέσω σε χωρητικότητα (αν και αυτή τη στιγμή έχω πάνω από 600GB πιασμένα στον 1TB stock, θα έπρεπε βέβαια να ασχοληθώ περισσότερο με τη διαχείριση χώρου γιατί τώρα είμαι τελείως αδιάφορος) αρχικά όμως επειδή έχω κάτι παραπεταμένους 120αρηδες ίσως κάτσω κάποια μέρα να κάνω το test με κάναν τέτοιο βάζοντας κάποιο παιχνίδι με μεγάλο loading (zero dawn, origins..) και να δω επί του πρακτέου τις διαφορές, γιατί δεν είναι μόνο τα τεστ που βάζουν στο yt και σου λένε "φορτώνει 20" πιο γρήγορα" θέλω να δω την εμπειρία χρήσης στο σύνολό της πριν αποφασίσω να ξοδέψω για κάτι τέτοιο παίζοντας ένα παιχνίδι καταλαβαίνω τη διαφορά σε διάφορα μικροπράγματα αν το έχω σε ssd που δεν μπορώ να τα αναλύσω ένα ένα, θέλω να τα δώ ως σύνολο (τι να σου πω από απόκριση σε μενού, μέχρι και pop ups έχω την εντύπωση ότι διαφέρουν, τελευταία φόρα που έμεινα από χώρο στο pc και έβαλα παιχνίδι σε μηχανικό εκνευρίστηκα τόσο που πήγα την άλλη μέρα και πήρα επιπλέον ssd μόνο για να κάνω install παιχνίδια) τουλάχιστον στο pc, στη κονσόλα δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι το ίδιο, οπότε θα ήθελα μια δοκιμή πριν απλά πρέπει να βρω την όρεξη να κάνω ιστορίες Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από logistoulis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μην πετατε τα λεφτα σας στο ps4 pro. Ενα απλο PS4 ειναι οκ. Στο σπιτι για να να την παλευει το ps4 pro στην 4Κ TV το εχω καρφωτα 1080p και HDR off.(τα αλλαζω μονο για να δω Netflix) Μεχρι και τα γατια ενοχλουνται απο τη φασαρια του ps4 pro. Σε βαρεθηκαμε SONY. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Αυτό είναι το marketing της Sony, μην ψαρώνετε και απλώς ευχαριστηθείτε τα παιχνίδια που θέλετε να παίζεται! 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ELMastas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Πολύ σωστά το έθεσαν πιο πάνω,ενοείται πως αν έχεις Ps4 δεν αξίζει με τίποτα να πάρεις Pro γιατί έχει ελάχιστες διαφορές μην περιμένετε 4Κ γιατί τα περισσότερα τρέχουν σε 1080 άντε σε 1440p με 30 fps αν έχεις 4Κ Τηλεόραση βάλε την σε τούμπανο PC αν έχεις η η πάρε Χ η Switch αν σου αρέσουν οι τίτλοι του και έτσι θα έχεις και τα αποκλειστικά του Play και αρκετά ακόμα της MS η της Nintendo θα έχεις με το Χ η καλό PC τα καλύτερα Multi,είναι κρίμα να δώσεις 400άρι χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική και σημαντική διαφορά στα μοντέλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jokergt Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, ChaniaMania είπε Όχι γιατί θα παίξει ρόλο και ο χώρος, η απόσταση, τι ποσοστό ακύρωσης θα έχουμε, τι απορρόφηση, τι ανάκλαση και ένα κάρο. αλλά το σημαντικότερο η ευαισθησία του αυτιού μας. Γενικά η ακοή μας είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με αυτό που μπορεί να βγει από μια πηγή είτε φυσική είτε τεχνητή. το θέμα είναι τι μπαίνει στο αυτί μας και πως το αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας. Ο κάθε άνθρωπος θα αντιληφθεί αλλιώς. Μεγαλύτερο ρόλο στην αντίληψη της έντασης παίζει το συχνοτικό φάσμα παρά τα "db". ένας άνθρωπος με ευαισθησία σε ένα φάσμα συχνοτήτων 1-3κ θα λάβει πιο δυνατό έναν ήχο των 2.000hz στα 30"db" παρά έναν ήχο 50hz στα 50"db" Παρακολουθω ως διδακτορας φυσικοςμε ενδιαφερον τη συζητηση για το επιπεδο θορυβου (τα υπολοιπα για το PS4 δε με ενδιαφερουν). Μαλλον μαλωνετε χωρις λογο. Τα db (σκετα db) αναφερονται εξ'ορισμου στην ισχυ της πηγης (W) και οχι στην ενταση, και πανε οπως σωστα αναφερθηκε +3db= διπλασιασμος ισχυος. Υπαρχει μοναδα για την ενταση αλλα δεν ειναι αυτη, ουτε ειναι χρησιμη για το συγκεκριμμενο σκοπο. Επειδη ολα αυτα που λεει ο ChaniaMania ισχυουν σχετικα με την αντιληψη της εντασης αναλογα το χωρο, συχνοτητα κλπ., ο κατασκευαστης το μονο που μπορει να παρεχει, και το οποιο ειναι αντικειμενικα μετρησιμο και ανεξαρτητο ολων αυτων των παραμετρων ειναι η ακουστικη ισχυς της πηγης. Συστηνω να διαβαζετε πιο προσεκτικα τι λεει ο συνομιλητης, και να σιγουρευεστε οτι μιλατε για το ιδιο πραγμα (ουσιαστικα μαλωνατε για το αν τα db τα οποια ακολουθουν συγκεκριμμενο μαθηματικο τυπο, αντικατοπτριζουν επιπλεον με τον ιδιο τυπο και την πραγματικη αντιληψη του ηχου, apples and oranges δηλαδη). Φιλικα και ψυχραιμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChaniaMania Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) συμφωνώ και για αυτό έφερα τα παραδείγματα παραπάνω με την ισχύ ... Το ότι η σονυ έδωσε 3-6 db κάτω δεν σημαίνει ότι θα είναι στο μισό η στο μισό του μισού η ένταση του θορυβου. Θα γίνεται ίσα ίσα αντιληπτή με συγκέντρωση σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Προσωπικά μένω στον θόρυβο που ακούμε στα αυτιά μας και τον λόγο που η σονυ κανει κατι για αυτό (όχι αρκετό για μένα) και στον λόγο που υπάρχει το θέμα. Στην ουσία δηλαδή. **δεν νιώθω ότι μάλωσα από την μεριά μου αλλά ένιωσα λίγο άσχημα από το ύφος κάποιων απαντήσεων που απλά δεν έβγαλαν πουθενά. Αγάπη μόνο Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2018 από ChaniaMania Αγάπη μόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, BorrowedTime είπε Μην μπερδευεσαι. Δεν μιλαμε για νεα γενιά. Δεν έχω PS3 και διαμαρτύρομαι γιατι το PS4 εχει καλύτερα γραφικά. Εχω PS4. Και η Sony μου υποσχέθηκε πως αυτό ειναι το hardware της γι΄αυτη την γενιά. Και το αγορασα. Και μολις 4 χρονια μετά, χωρίς να παει στην επόμενη γενιά, μου λεει πως η κονσολα μου ειναι χειροτερη και πρεπει να παρω αλλη. Αν το PS4 Pro ονομαζοταν PS5 δεν θα με απασχολουσε. τα παιχνιδια σου τα παιζει ρε φιλε?Οτι παιζει το ενα παιζει και το αλλο..Ειναι σαν να μου λες μην βγαινουν πολυ επεξεργαστες και καρτες γραφικων αλλα μονο μια...Αναλογα με τις απαιτησεις οι εταιριες βγαζουν προιοντα...Πολλα εξ αυτων ειναι για αρμεγμα ξεκαθαρα...Αλλα εφοσον τα παιζεις δεν κτλβν το προβλημα σου πραγματικα. Η σε ενοχλει που οι αλλοι τα παιζουν πιο ομορφα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα