axouu Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Καπως ετσι. Να σου πω, με 4gb, και στα 129, θα το περνα χτες, κι ας εβγαινε οτι ηθελε... Αλλα με 2gb, ειναι κατι που δεν ξεπερνιεται... Ωστοσο, ακομη κατι με δελεαζει σε αυτο.... Σε αυτά τα χρήματα δεν βρίσκεις κάτι παρόμοιο. Με χαλάει λίγο το πίσω μέρος του τάμπλετ αλλά δεν είναι τίποτα σημαντικό. Επίσης η μάρκα δεν είναι γνωστή ίσως επειδή χρησιμοποιείται κυρίως για πολύ ειδικούς σκοπούς. Πιστεύω πάντως πως καλύτερα να βρεις κάποιο μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση από εδώ ή ebay ή να περιμένεις για κάποια καλή προσφορά για καινούργιο μέχρι 200 ευρώ και δεν θα μετανιώσεις τα παραπάνω χρήματα. Βέβαια αυτό είναι και τάμπλετ και είναι αφής και μπορεί να βολεύει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων. Δεν ξέρω, είμαι πραγματικά διχασμένος πάνω σε αυτό το θέμα. Για καθημερινή χρήση αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις πως τα 2gb δεν επαρκούν, εάν το πάρεις κάνοντας του ελαφριά προς μέτρια χρήση τότε θα είσαι μια χαρά. Θα το έπαιρνα σε κάποιον που δεν είχε ξανά υπολογιστή για παράδειγμα ή δεν έχει επαφή με την τεχνολογία, σίγουρα θα του φαινόταν αρκετά καλό και βολικό για το πόσο που κοστίζει.
mindreader Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 axouu, νομιζω ειναι πολυ ευστοχες οι παρατηρησεις σου. 1
johnnycer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 https://www.e-shop.gr/tablet-tetratab-casebook-3-2-in-1-101-quad-core-2gb-64gb-4g-lte-android-60-white-p-PER.920691 Παιδια υπαρχει και η Android εκδοση του... Το σκεφτομαι σοβαρα... ΑΝ τα 2GB ηταν θεμα σε WIndows... Σε android τι θεμα να εχει; Διαβαζω οτι υπαρχει και microhdmi...
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Στις 9/11/2018 στις 9:56 ΠΜ, marmarinos2006 είπε Λοιπόν επειδή το συγκεκριμένο το αγόρασα για τη δουλειά μου να ξεκαθαρίσω οτι για 129 θεωρώ οτι ειναι τζάμπα. Ως προς τις λεπtομέρειες 'εχει windows 10 pro αγγλικά η οθόνη ειναι μια απλή tft του επιπέδου των τάμπλετ των 100 ευρώ με ανάλυση 1280*800. Τίποτα το σπουδαίο δηλαδή, είναι αρκετά βαρύ προφανώς για ν' αντέχει στη σκληρή χρήση. Έχει καλό touch και το πενάκι κάνει καλά την δουλειά του. Επειδή έχω δουλέψει με n3350 δεν είδα και καμιά διαφορά στη καθημερινή χρήση κάνουν τα ίδια κολλήματα και τις ίδιες καθυστερήσεις. Έχει micro hdmi, θετικό σε μένα γιατί χρησιμοποιώ projector. Σε μένα καθυστερεί στις αναβαθμίσεις αλλά μπορεί να φταίει και το δίκτυό μου. Η μπαταρία κρατάει πάνω απο 4 ώρες με έντονη χρήση (συνεχώς αναμμένη οθόνη κ.λ.π.) ο δίσκος όπως όλοι οι emmc έχει ταχύτητες μέτριες. Παίρνει sd card, sim card και μέσα στη συσκευασία έχει ενα καλώδιο μ' έναν αισθητήρα που δε ξέρω τι κάνει και άλλο ένα εξάρτημα που μοιάζει με μικρό φακό το οποίο επίσης δε ξέρω τι κάνει. Το e-shop το στέλνει με αντάπτορα soukou για το τροφοδοτικό αλλά δε χρειάζεται γιατί έχει δικό του αντάπτορα γι απλή μπρίζα. Το πληκτολόγιο τώρα στηρίζει καλά το τάμπλετ αλλά η ποιότητά του είναι πολύ φτηνή το touchpad δυσχρηστο και γενικά η διαφορά ποιότητα κατασκευής με το τάμπλετ είναι πολύ μεγάλη. Πάντως τη δουλειά του την κάνει. Επίσης το πληκτρολόγιο με το τάμπλετ κλείνει όπως τα κλασικά laptop. Γενικά για 129 ευρώ αξίζει γιατί θα κάνεις τα ίδια όπως και σ' ενα n3350 laptop με τα μισά λεφτά, τώρα για 199 δε νομίζω να αξίζει, ανάλογα και με τις ανάγκες του καθενός. Αν κάτι θέλετε να ρωτήστε ευχαρίστως να σας απαντήσω Να μην ξεχάσω φορτίζει και απο powerbank αρκεί να είναι μεγάλη γιατί έχει 6000 mah μπαταρία. Για μένα που ήθελα κάτι ελαφρύ με μεγάλη αυτονομία να συνδέεται σε projector να είναι φτηνό και ν'αντέχει στην όχι τόσο ευγενική χρήση να μην κλαίω τα λεφτά μου είναι καλό, μέχρι τώρα δούλευα με n2840 των 190 ευρώ και του είχα πιεί το αίμα αλλά μετά απο 4 χρόνια τα φτυσε. Αν αντέξει και αυτό τόσο με 129 ευρώ τότε θα είναι άριστη αγορά αν είχε και 4 γιγα μνήμη θα ήταν τέλεια αλλά εντάξει και τώρα δεν έχει θέμα. Γιατί οι περισσότεροι όταν αγοράζουν δεν ξέρουν τι αγοράζουν, το συγκεκριμένο αν το συγκρίνεις μ' ενα τάμπλετ τις ίδιας τιμής θεωρώ οτι είναι κλάσης ανώτερο, αν το συγκρίνεις με κάτι λάπτοπ των 200 ευρώ και κάτι chromebook επίσης θεωρώ οτι είναι καλύτερο κυρίως λόγω τιμής. Αν όμως θέλεις να παίζεις παιχνίδια ν' ανοίγεις 50 καρτέλες και να κάνεις επεξεργασία βίντεο τότε δε κάνει. Εγώ τον Ν2840 τον είχα για παρουσιάσεις και ιντερνετ να το πετάω μέσα στη τσάντα και να το πετάω μαζί με την τσάντα οπουδήποτε η μπαταρία κρατούσε περίπου 3 ώρες και τώρα στη δύση της ζωής του το ανέλαβε ο μικρός να το αποτελειώσει με χαλασμένη μπαταρία και σπασίματα στο κέλυφος. Έχω και lenovo legion y520 αλλά δεν έχει νόημα η σύγκριση της hayabusa με το lifan........ Πως τα πανε με τα 2gb ram τα windows? Photoshop θα μου ανοιγει αν πεις οτι το επαιρνα, ή θα θελε καμια ωρα να ανοιξει; Με ποσα tabs ταυτοχρονα εχεις δοκιμασει browsing και πως πηγαινε; Στις 11/11/2018 στις 11:29 ΜΜ, vasilis1 είπε Το πήρα κι εγώ.για τα λεφτά του άριστο,λίγο με ταλαιπωρεί με τις αναβαθμίσεις των win10.το μόνο λάθος που εντοπίζω είναι τα 64bit windows.με 2 γιγα ραμ ΕΠΡΕΠΕ να έχει 32 bit.Πολυ τάμπλετ για τα 130€ Πως τα πανε με τα 2gb ram τα windows? Photoshop θα μου ανοιγει αν πεις οτι το επαιρνα, ή θα θελε καμια ωρα να ανοιξει; Με ποσα tabs ταυτοχρονα εχεις δοκιμασει browsing και πως πηγαινε;
marmarinos2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, mindreader είπε Πως τα πανε με τα 2gb ram τα windows? Photoshop θα μου ανοιγει αν πεις οτι το επαιρνα, ή θα θελε καμια ωρα να ανοιξει; Με ποσα tabs ταυτοχρονα εχεις δοκιμασει browsing και πως πηγαινε; Πως τα πανε με τα 2gb ram τα windows? Photoshop θα μου ανοιγει αν πεις οτι το επαιρνα, ή θα θελε καμια ωρα να ανοιξει; Με ποσα tabs ταυτοχρονα εχεις δοκιμασει browsing και πως πηγαινε; Κοίτα με 5-6 καρτέλες που δούλεψα δεν αντιμετώπισα κάποιο προβλημα μάλιστα η δοκιμή δεν έγινε εσκεμένα απλά έτυχε και είδα πόσες είχα ανοίξει. PHOTOSHOP δεν χρησιμοποιώ άρα δε γνωρίζω τις απαιτήσεις του προγράμματος. Θεωρώ οτι για βαριά χρήση δεν κάνει και όχι λόγω ισχύος πρισσότερο λόγω πληκτρολογίου και μικρής (σε ανάλυση και διάστασης) οθόνης. Εγώ σύνδεσα ένα bluetooth ποντίκι και βρήκα την υγειά μου γιατί το touch pad δε παλεύεται όπως είπα και πιο πάνω. Μην ξεχνάς οτι αγοράζεις ταμπλετ με πληκτρολόγιο και όχι λάπτοπ. Για κάποιον που δε θέλει να μετακινεί μηχάνημα 1000 ευρώ σε χώρο όπως ένα σχολείο και χρειάζεται κάτι για προυσιάσεις χρήση youtube, office και προγραμματισμό σε επίπεδο εκπαίδευσης είναι άριστο δε μπουκώνει τα 2 γίγα δε δημιουργουν πρόβλημα, έκανα και την τελευταία αναβάθμιση (1809) χωρίς παρατράγουδα. Αν όμως θέλεις επεκτασιμότητα και πιο βαριά χρήση τότε καλύτερα κοίτα άλλου. Πάντως με 129 ευρώ σε προσφορά απο το newsletter νομίζω δε βρίσκεις 2 σε1 λαπτοπ τάμπλετ με αυτά τα χαρακτηριστικά σήμερα. 1
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, marmarinos2006 είπε Κοίτα με 5-6 καρτέλες που δούλεψα δεν αντιμετώπισα κάποιο προβλημα μάλιστα η δοκιμή δεν έγινε εσκεμένα απλά έτυχε και είδα πόσες είχα ανοίξει. PHOTOSHOP δεν χρησιμοποιώ άρα δε γνωρίζω τις απαιτήσεις του προγράμματος. Θεωρώ οτι για βαριά χρήση δεν κάνει και όχι λόγω ισχύος πρισσότερο λόγω πληκτρολογίου και μικρής (σε ανάλυση και διάστασης) οθόνης. Εγώ σύνδεσα ένα bluetooth ποντίκι και βρήκα την υγειά μου γιατί το touch pad δε παλεύεται όπως είπα και πιο πάνω. Μην ξεχνάς οτι αγοράζεις ταμπλετ με πληκτρολόγιο και όχι λάπτοπ. Για κάποιον που δε θέλει να μετακινεί μηχάνημα 1000 ευρώ σε χώρο όπως ένα σχολείο και χρειάζεται κάτι για προυσιάσεις χρήση youtube, office και προγραμματισμό σε επίπεδο εκπαίδευσης είναι άριστο δε μπουκώνει τα 2 γίγα δε δημιουργουν πρόβλημα, έκανα και την τελευταία αναβάθμιση (1809) χωρίς παρατράγουδα. Αν όμως θέλεις επεκτασιμότητα και πιο βαριά χρήση τότε καλύτερα κοίτα άλλου. Πάντως με 129 ευρώ σε προσφορά απο το newsletter νομίζω δε βρίσκεις 2 σε1 λαπτοπ τάμπλετ με αυτά τα χαρακτηριστικά σήμερα. Να σαι καλα. Να σου πω, για εφεδρικο μηχανακι το σκεπτομαι. Εχω ενα netbook του 2010, με atom cpu, 2gb ram κι αυτο, win 10, κλασικο σκληρο ομως 128gb(αργος...πεθαινεις). Και σκεφτομαι ποσο καλυτερο ή...ιδιο, θα ειναι αυτο το μηχανακι. Επειδη εχει μαμισια win10(ενω το netbook ειχε win7, και καλως ή κακως το αναβαθμισα σε win10), επειδη εχει ssd(εστω και 64gb), επειδη ειναι μια δεκατια νεοτερο, επειδη εστω και ενας ασθενικος intel quad core υποθετω θα ειναι δυνατοτερος απο atom δεκαετιας. Βεβαια, το ενα ειναι netbook, το αλλο επι της ουσιας tablet. Αλλα με οσα ειπα παραπανω, συγκριτικα, εστω και tablet, αλλα με intel quad core/ssd/κλπ, προσπαθω να φανταστω αν θα ειναι καλυτερο απο το netbook μου.
marmarinos2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Κοίτα σε σχέση μ' ενα n2840 που είχα πρίν είναι πολύ καλυτερο, καλά με atom δε συγκρίνεται έχει αυτονομία 5 ώρες μεταφέρεται εύκολα ο δίσκος ειναι emmc όχι ssd, έχει διαφορά στην ταχύτητα, φαντάσου οτι λειτουργεί σαν ένας γρήγορος μηχανικός σε σχέση με τον kingston Α400 128gb που κάνει 25 ευρώ περίπου ο δίσκος του tetratab έχει την μισή ταχύτητα αλλά και πάλι δε δημιουργεί καθυστερήσεις. To μέτρησα με crystalmark και τα σύγκρινα. Για 129 ευρώ αξίζει για δεύτερο, αλλά όπως είπα για δεύτερο, όπως θα χρησιμοποιούσες ένα λάπτοπ με n3350 με 15.6" οθόνη αλλά εδω θυσιάζεις την επεκτασιμότητα για χάρη της τιμής και δεν πληρώνεις 220-230 ευρώ. Καλά για 199 που λέει το e-shop επίσημη τιμή δεν αξίζει, τώρα αν το πάρεις και κάποια στιγμή δε σου κάνει βάζεις μία ssd 32gb, έχει και mini hdmi το συνδέεις με την τηλεόρασή σου και βλέπεις ταινίες. Άλλωστε και κάτι tv box αξιόλογα που πουλάνε έχουν κοντινές τιμές και δεν κάνουν για τίποτε άλλο. Αυτά απο μένα ελπίζω να σε βοήθησα. 1
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) marmarinos2006 thanks για τις χρησιμες πληροφοριες. Αν εχουμε κανενα γατονι εδω να κανει μια προχειρη εκτιμηση-ΣΥΓΚΡΙΣΗ με αυτο που εχω τωρα....ιδου ενα screenshots με τα specs του netbook μου... Του εχω βαλει βεβαια αλλο 1gb ram-συνολο 2gb, και win10. Αλλα ειναι πιο αργο, κι απο replay.... Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από mindreader
marmarinos2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Πρίν χρονια είχα ένα msi με τα ίδια χαρακτηριστικά, ξεκίνησε με windows xp και μετα aναβαθμίστηκε σε win 7 το n2840 που χρησιμοποιούσα ήταν σαν να συγκρίνεις celeron με i7 (στο ρόλο του i7 φυσικά το n2840). Τώρα το tetratab με τον τετραπύρηνο τον atom είναι πιό γρήγορο κατά 20%-30% πιο γρήγορο συγκρίνωντας μεταξύ τους.Αν συγκρίνεις το netbook με το 2-1 tetratab είναι σαν να συγκρίνεις ξεφούσκωτο ποδήλατο με ferrari. Ta 129 ευρώ θα τα βγάλεις απο τα ηρεμιστικά που θα κόψεις , αφου δεν το έχεις σπάσει ακόμα πρέπει να είσαι ήρεμος άνθρωπος, εγώ έχω χρόνια που το ξεφορτώθηκα.😂😂😂 https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Atom-x5-Z8300-vs-Intel-Atom-N270/m37765vsm2697 1
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπραβο marmarinos, βοηθησες πολυ! Ειμαι ηρεμος ανθρωπος, αλλα τα χω δει ολα με το netbook, μου τερματιζει τα νευρα!. Καλα το πιασες το νοημα ομως! Κι ειπα, σκεφτομενος το tetratab, μη πεσω παλι σε κανενα ναυαγιο σαν το εν λογω netbook! Γιατι λεμε 'αργο' και 'αδυναμο' αλλα η γλωσσα ξεγελαει, αλλο εννοει ο ενας αλλο ο αλλος. Οι αριθμοι ομως (που εδωσες στο benchmark), και η εμπειρια σου, μαλλον μιλουν απο μονα τους. Εντυπωση μου κανει παντως που δεν υπαρχει ουτε ενα youtube review. Εσυ απο windows applications τι εχεις χρησιμοποιησει ως τωρα; Ποσα giga απο τα 64, μενουν πραγματικα ελευθερα για τον χρηστη οταν πρωτοπαρει το μηχανημα, πριν βαλει αλλα προγραμματα; (αν θυμασαι, στο περιπου) Καμια εκτιμηση ποσο ταχυτερος ειναι ο emmc σε σχεση με τον κλασικο 2,5αρη σκληρο των 5400rpm? Εχεις συνδεσει με καλωδιακι usb-otg-on the go, κανενα κανονικο φλασακι usb? Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από mindreader
marmarinos2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 καθαρά δείχνει 57.2 gb. Το λειτουργικό το office o chrome o opera και κατι προγραμματα δικάμου οχι μεγάλα μαζί και κάποιες αναβαθμόσεις καταλαμβάνουν περίπου 24 gb ελεύθερα έχει περίπου 33 gb. Στο youtube δεν έχει review γιατι ανα παρατήρησες προορίζεται για το σύστημα υγείας της Αγγλίας γι αυτό και δεν κυκλοφόρησε έξω επίσης έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, αντιβακτηριακή επίστρωση αντοχή απο μικρά ύψη όπως αυτο ενος τραπεζιού έχει μια στοιχειώδη αδιαβροχοποίηση. Εχω χρησιμοποιήσει word excel και powerpoint, python και visual basic και chrome. Έχω δεί 2-3 ταινίες, εντάξει μη φανταστείς αυτά λ'ιγο πολύ τα κάνουν όλα άπλα δε λαχανιάζει να τα κάνει. Δεν έχω προλάβει να το χρησιμοποιήσω αλλού άλλωστε 8-9 μέρες το έχω αλλά παρατηρώ οτι είναι σταθερό δεν κολάει δεν κάνει παράξενα φαίνεται εντάξει. Αυτές είναι οι μετρήσεις ταχύτητας του δίσκου Και αυτές είναι οι ταχύτητες του kingston που σου ανέφερα πριν σε laptop με sata2. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης. και σύνδεση με καλωδιάκι otg Σου στέλνω τις μετρήσεις του wd 160gb με 7200 rpm, πρόσεξε έσενα είναι πολύ πιο αργός αφού ειναι 5400 rpm, για να συγκρίνεις http://crystaldiskmark.blogspot.com/2007/11/western-digital-caviar-se-wd1600aajs.html Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα 1
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Αγαπητε marmarinos2006, χιλια ευχαριστω για τις τοσο χρησιμες πληροφοριες! Δεν βοηθησες απλως, βοηθησες πολυ! Το πηρα αποφαση και την εβαλα την παραγγελια. Θελω να πιστευω, οτι δεν θα απογοητευτω. Ειδικα οταν το μετρο συγκρισης ειναι το παλαιο netbook, που αν και θεωρειται 'υπολογιστης' αυτο, και tablet το tetratab, φαινεται(αναμενομενο βεβαια) οτι του ριχνει στα αυτια σχεδον απο καθε αποψη, οποτε, τι να με πειραξουν οι περιορισμοι του tetratab, οταν το netbook εχει μεν δυο-τρια αλλα πραγματακια(πχ θυρες-αλλα εχω otg κλπ και για tetrapad) αλλα ομως εχει πεθανει στην αργοπορια. Το εν λογω netbook, υποτιθεται το εχω ως εφεδρικο, αλλα πιστεψε με, παρακαλω να μην εσω στην αναγκη του, γιατι ξερω οτι θα βρισω τη στιγμη που συνεβη! Μπερδευτηκα λιγο με τις ταχυτητες των σκληρων, παρα τα benchmarks που εδωσες. Αν εχεις καποια εκτιμηση-ταξη μεγεθους, αυξησης ταχυτητας σε σχεση με τον 5400αρη, πες το. Βεβαια, ακομη κι οταν το παραλαβω, μονο σκ εχω αρκετο χρονο για να το δω-σεταρω, αλλα εστω κι αργα, θα μπει σειρα. Θελω να πιστευω οτι ειναι τιμια προταση, και ως υπολογιστικη εφεδρεια για ερασιτεχνικη χρηση, θα μπορει οντως να σταθει επάξια.
marmarinos2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 To πράγμα ειναι απλό τα δύο μηχανήματα απλά δεν έχουν σχέση,όταν το πάρεις με το καλό βάλε στο παλιο νετμπουκ kidepedia και δώστο σε κανένα παιδάκι, έτσι και το παιδάκι θα κάνεις ευτυχισμένο και εσύ θα είσαι σίγουρος οτι δε θα ξαναπέσεις στην ανάγκη του. Έχω δώσει πολλά τάμπλετ παλιούς υπολογιστές και κινητά παλιά και πίστεψε με όλοι έγιναν ευτυχισμένοι, άλλωστε θα το χαρείς και εσύ, έτσι δεν είναι; Καλό βράδυ και μεγειά σου 2
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Να σαι καλα! Ναι, καπως ετσι, τετοιο σεναριο θα παιχτει, οπως το λες. Να ρωτησω κατι που δεν μπορω να καταλαβω: το πληκτρολογιο-touchpad, ενωνεται με το tablet με καποια υποδοχη-φισάκι-καλωδιο; Εννοω, ελπιζω/θα προτιμουσα, να μην ειναι bluetooth.
bigoulas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Σε σχέση με αυτό για σερφάρισμα, ταινίες και youtube; https://www.banggood.com/Original-Box-CHUWI-Hi9-64GB-MTK8173-Quad-Core-8_4-Inch-Android-7_0-Tablet-PC-p-1238867.html?rmmds=detail-left-hotproducts__2&cur_warehouse=HK
Προτεινόμενες αναρτήσεις