Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Όπως αναφέρω και στον τίτλο αντιμετωπίζω πρόβλημα στο Internet και στις δύο γραμμές που διατηρώ στην WIND.

Στην πρώτη γραμμή μου το πρόβλημα είναι η χαμηλή ταχύτητα που κλειδώνω (5843 kps). Όπως θα δείτε και στην φωτογραφεία έχω ενδείξεις:

Noise Margin (Up/Down) : 9/9.3 dB

Line Attenuation (Up/Down) : 15.2/18.7 dB

Output Power  (Up/Down) : 12.5/16.7 dBm

Δεν θεωρείτε πως με τις συγκεκριμένες ενδείξεις θα έπρεπε να κλείδωνα πολύ παραπάνω.

Πάμε τώρα και στην δεύτερη γραμμή μου. Εδώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως ενώ μέχρι πρόσφατα κλείδωνα περίπου στα 11 υπήρχαν στιγμές που χωρίς να αλλάξει κάτι στην ταχύτητα κλειδώματος η γραμμή δεν πάγωνε σε σημείο να μην ανοίγει καν σελίδα η να έχω γραμμή με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Μετά από δύο επισκέψεις τεχνικού και αρκετές αλλαγές σε προφίλ γραμμής μου είπαν τελικά πως ίσως έφταιγε το ρουτερ και χθες μου έστειλαν καινούργιο. Έχοντας βάλει το καινούργιου ρουτερ συνέχισα να έχω τα ίδια προβλήματα στην γραμμή και πλέον κλειδώνω στα 7.6.  Τελικά βάλαμε την γραμμή σε  προφίλ 24 ελεύθερο και προς το παρών πάει καλά. Οι ενδείξεις που έχω σε αυτήν τη γραμμή είναι:

Noise Margin (Up/Down) : 9.2/9.3 dB

Line Attenuation (Up/Down) : 14.3/23.9 dB

Output Power  (Up/Down) : 12.2/17.2 dBm

Γενικά παρατήρησα πως μεγάλωσε λίγο το Line Attenuation από 20 σε 23.9 σε σχέση με πριν. Επίσης οι ενδείξεις μου φαίνονται χειρότερες σε σχέση με την πρώτη γραμμή και παρόλα αυτά κλειδώνω παραπάνω (7.6) και με το προηγούμενο router πολύ παραπάνω (11). Και οι δύο γραμμές έχουν πλέον το ίδιο router zte 108. Οι Γραμμές δεν είναι στην ίδια πολυκατοικία παρόλα αυτά και στις δύο πολυκατοικίες υπάρχουν άτομα που κλειδώνουν στα 16.  

IMG_2581.PNG

IMG_2582.PNG

Δημοσ.

Σιγουρα κατι δεν παει καλα, με αυτο το line attenuation θα επρεπε να εχεις πολυ παραπανω.Π.χ. δες τα δικα μου

Actual Rate (Up/Down) 1014/8571 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 1016/9824 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8/8.9 dB
Line Attenuation (Up/Down) 20.5/30.1 dB
Output Power (Up/Down)

12.5/19.4 dBm

Πρεπει να κανει μετρηση ο τεχνικος της ταχυτητας κατω στο κουτι που παιρνεις και μετα στην πριζα του σπιτιου για να δει αν υπαρχουν διαφορες.Αν υπαρχουν τοτε ειναι θεμα  καλωδιωσης σπιτιου.

Δημοσ.

Ναι αυτό φαντάζομαι και εγώ και μάλιστα έχω θέμα και με τις δυο γραμμές μου και οι δύο στη wind. Για την δεύτερη που μάλιστα κλειδώνει στα 7.6 έχει έρθει ήδη δύο φορές τεχνικός και αλλάξαμε προς το παρών το router γιατί όπως ανάφερα και προηγουμένως είχα και πάρα πολύ κακό συγχρονισμό. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως με margin 9 και attenation 20 να κλειδώνω τόσο χαμηλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...