mistr4l Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε Το Pro είναι του 2017 και σε 1 μήνα έχουμε 2019! Επίσης για την χρήση που τον θέλω, το Air είναι το ιδανικό! Κάνε ένα κόπο να δεις το βίντεο που έβαλα πιο πάνω, λέει ακριβώς τα ίδια πραματα! Ουσιαστικά πρέπει να αποφασίζουμε βάση την χρήση που τους κάνουμε! Ναι οκ το Pro είναι better, δεν αντιλέγω αλλά μόνο το safari και το word ανοίγω στο λαπτοπ μου! Ότι σοβαρό θέλω να κάνω το κάνω στο desktop! Θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρη. Υπάρχουν επιλογές πολλές, οπότε ο καθένας αγοράζει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του. Από τα πολλά videos όμως που κυκλοφορούν από σοβαρούς youtubers, παραθέτεις αυτό που βολεύει εσένα περισσότερο Η πλειοψηφία λοιπόν (και πολύ λογικά κατ'εμέ) λέει πως το air δεν αξίζει σε σύγκριση με pro. Αν τώρα εσένα σε βολεύει αφενός η φορητότητα κι αφετέρου η χρήση, τότε προφανώς και είσαι στο σωστό δρόμο. Σχετικά με τη χρονολογία, γνώμη μου πάλι, είσαι λάθος. Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζω εγώ στου 2017 είναι το πληκτρολόγιο, κάτι που πάλι είναι σχετικό. Τέλος, συμφωνώ με το ipad. Έχω κι εγώ το pro 10.5. Πρωτίστως το πήρα για διάβασμα και σημειώσεις αλλά είχα στο πίσω μέρος του μυαλού και τη φορητότητα και την 'ίσως' αντικατάσταση του mbp στα ταξίδια. Δυστυχώς, θα συμφωνήσω με τους youtubers. Για να γίνει αυτό θα πρέπει το ios να γίνει mac os. Η σοβαρή δουλειά προφανώς δεν είναι μόνο η επεξεργασία εικόνας και video. Σοβαρή δουλειά είναι και να θες να συνδέσεις το flashaki για να δεις κάποια αρχεία ή απλά για να κάνεις κάτι copy - paste σε τρίτο υπολογιστή, κλπ κλπ. Αυτές οι απαραίτητες ευκολίες στο ipad γίνονται δυσκολίες. Anyway... Γράφω τα παραπάνω επειδή βλέπω πως απασχολεί πολύ κόσμο το δίλημμα, οπότε γράφω κι εγώ 2-3 γενικόλογα Καλές αγορές!!
leonidas_fs Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Επειδή είμαι ακόμα σε δίλλημα, θα συμφωνήσω με εσάς, αλλά ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι: 1) Το Air έχει το butterfly keyboard version 3, ενώ το Pro έχει το version 2 ( που ως γνωστόν έχουν βγει προβληματικά) 2) Το Air έχει το Touch ID 3) Το Air είναι μοντέλο 2018 ενώ το Pro είναι μοντέλο Middle 2017. 4) Κατανοώ απολύτως ότι το Pro είναι αρκετά πιο δυνατο αλλά πιστεύεται ότι το Air υστερεί αρκετά; Αυτά για εσάς θα παίζαν σημαντικό ρόλο στην αγορά;
Romanzo Criminale Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Εγώ το είχα το pro γι αυτό σου μιλάω. Είναι φοβερό μηχάνημα και προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το πληκτρολόγιο. Για μένα περίμενε και πήγαινε δοκίμασε τα από κοντά. Εγώ δε θα έπαιρνα air στα ίδια λεφτά με το pro. Του πότε είναι πραγματικά τι ρόλο παίζει; Εγγύηση έχεις ούτως ή άλλος 2 χρόνια στην ελλάδα αν είναι από επίσημο κανάλι (verified). Τέλος να κάτσεις να δεις και benchmarks σε δίσκο κτλ γτ είμαι σίγουρος ότι στο air θα έχουν βάλει υλικά με χαμηλότερο performance. Εδώ ακόμα και στο pro ο 512 σε σχέση με τον 256 είναι η μέρα με τη νύχτα, ενώ δεν αναφέρεται πουθενά όταν το αγοράζεις, ότι σου δίνουν άλλο soldered ssd. 1
mistr4l Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Επειδή είμαι ακόμα σε δίλλημα, θα συμφωνήσω με εσάς, αλλά ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι: 1) Το Air έχει το butterfly keyboard version 3, ενώ το Pro έχει το version 2 ( που ως γνωστόν έχουν βγει προβληματικά) 2) Το Air έχει το Touch ID 3) Το Air είναι μοντέλο 2018 ενώ το Pro είναι μοντέλο Middle 2017. 4) Κατανοώ απολύτως ότι το Pro είναι αρκετά πιο δυνατο αλλά πιστεύεται ότι το Air υστερεί αρκετά; Αυτά για εσάς θα παίζαν σημαντικό ρόλο στην αγορά; 1. Το Air έχει απλά τη μεμβράνη από κάτω από τα keys. Κάτι που σίγουρα το κάνει καλύτερο γιατί δεν μαζεύονται σκουπιδάκια. Αλλά όπως είπαμε, είναι σχετικό. 2. So what ???? #1 3. So what ???? #2 4. Σε σχέση με το pro ναι. 5. Το air έχει χειρότερη οθόνη από του mbp. Εν ολίγοις, δεν έχει να κάνει με το τί θεωρούμε εμείς καλύτερο αλλά τί βολεύει εσένα. Τέλος, καλό είναι να λαμβάνεις όλους τους παράγοντες υπ'όψιν. Τώρα δεν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το macbook για 'σοβαρή' δουλειά, μελλοντικά όμως? Καλό θα είναι να τα δεις από κοντά. Προσωπικά, ποτέ δεν είμαι απόλυτος σε τέτοια θέματα απλώς βλέπω πως οι σκέψεις σου είναι λίγο αόριστες, οπότε απλά σου παρουσιάζω (όπως κι άλλοι) μία διαφορετική οπτική. Και κάτι φρέσκο...
leonidas_fs Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με βάλατε σε σκέψεις, κάτι που σημαίνει ότι μέσα μου πιστεύω ότι το Pro αξίζει! Έχω το Pro 2011 και ακόμα λειτουργεί άψογα και απροβλημάτιστα!! Το γεγονός ότι θα το αγοράσω και με τιμολόγιο κάνει την τιμή πιο δελεαστική! Αυτή την στιγμή το Pro με 256 έχει 1619€ ενώ το 128GB έχει 1400€! Edit: Μόλις είδα ότι το MacBook Pro με Touch Bar και καλύτερο επεξεργαστή κάνει 1669€ στο Σκρουτζ....ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ! Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2018 από leonidas_fs
thodoris20s Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θες περίμενε κανένα μήνα που θα έχω στα χέρια μου το Air 2018 για να σου πω εντυπώσεις και να αποφασίσεις. Πάντως σε καταλαβαίνω, δυσκολεύτηκα και εγώ πολύ να αποφασίσω και ακόμα και μετά την αγορά βλέπω βίντεο στο youtube για να δω αν έπραξα καλά. Εγώ αποφάσισα με κριτήρια: 1) Την χρήση που κάνω 2) Την τιμή 3) Την χρονολογία του μοντέλου 4) Τις επιδόσεις 5) Το πρόγραμμα αντικατάστασης για τους δίσκους του Pro 2017 που βγήκε πρόσφατα Και εξηγούμαι. Η χρήση που κάνω είναι ακριβώς αυτή που αναφέρεις. Σερφάρισμα, ταινίες, office και ίσως λίγο photoshop ή gopro studio για επεξεργασία φωτογραφιών ή βίντεο για social media καθαρά και μόνο για χόμπι και για πλάκα. Του τύπου μπορεί σε 6 μήνες να βαρεθώ και να μην ασχοληθώ καν. Σε όσα βίντεο είδα αυτά τα κάνει και με το παραπάνω και ιδιαίτερα καλά! Εγώ το πήρα από Αμερική, θα μου το φέρει συγγενικό πρόσωπο, οπότε μου βγήκε 930€. Αν έπαιρνα το βασικό Pro 2017 θα έβγαινε 1060€, δηλαδή 130€ διαφορά. Ξέρω δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά για τα δεδομένα μου και για την χρήση που κάνω θεωρώ ήδη overkill την τιμή. Απλά θέλω να μπω στον κόσμο των mac λόγω οικοσυστήματος και ήθελα να δώσω όσο το δυνατόν λιγότερα και να είμαι κάτω από το φράγμα των 1000€. Είμαι γενικότερα της άποψης ότι κάτι όσο πιο καινούργιο τόσο καλύτερο. Σίγουρα έχουν κάνει βελτιώσεις σε πληκτρολόγιο, έβαλαν και το touch id, αλλά έκαναν βήματα πίσω σε οθόνη και επιδόσεις. Επιδόσεις όμως που στην καθημερινή χρήση και στην πραγματική χρήση δεν θα φανούν, καθώς η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι πολύ πολύ απλή, όπως επίσης και η οθόνη που σε εσωτερικό χώρο όλοι λένε ότι δεν θα καταλάβεις διαφορά στην φωτεινότητα, και αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, να κάνεις δηλαδή επεξεργασία φωτογραφίας, δεν θα καταλάβεις καν την διαφορά στα περισσότερα χρώματα που έχει το pro. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κατά 99% το λάπτοπ στο σπίτι ή στο γραφείο. Παίζει στα 10 χρόνια να χρησιμοποίησα έξω σε μέρα σε καφετέρια το λάπτοπ μου 1-2 φορές. Επιπλέον από το VAIO που προέρχομαι έχει χάλια οθόνη, οπότε θα είναι σαν να τα είδα όλα η οθόνη του Air. Θα μου είναι απόλυτα οκ, ίσως και ουάου, αλλά σίγουρα η οθόνη του Pro είναι πιο καλή. Επίσης να σημειωθεί ότι το Pro έχει καλύτερη επίδοση μόνο σε περιπτώσεις που κάνει εκτεταμένο cpu load λόγω καλύτερου συστήματος θερμότητας και πιο δυνατού επεξεργαστή, με αποτέλεσμα όμως να ενεργοποιείται πιο εύκολα το ανεμιστηράκι του και να κάνει περισσότερο θόρυβο. Μάλιστα στο βίντεο που ανέβασε ο φίλος πριν λέει ότι στο Pro το ανεμιστηράκι ενεργοποιείται για πλάκα, ακόμα και σε απλή χρήση. Επειδή είμαι και πονεμένος με το Vaio που ακούγεται λες και απογειώνεται όλη την ώρα θέλω απεγνωσμένα ένα όσο πιο δυνατόν ήσυχο μηχάνημα. Ακόμα πιστεύω ότι και σαν αξία μεταπώλησης το Air θα κρατηθεί πολύ καλά, ίσως και καλύτερα από το Pro λόγω του ότι είναι 1,5 χρόνο νεότερο. (Late 18 vs Mid 2017). Τέλος με επηρέασε και μου κακοφάνηκε λίγο αυτό το πρόγραμμα αντικατάστασης του δίσκου που βγάλανε για το Pro, καθώς σκεφτόμουν ότι έστω ότι τυχαίνει να έχω το θέμα και εγώ, άντε να βγάλω άκρη εδώ πέρα συν του ότι μου κακοφαίνεται πολύ καινούριο μηχάνημα τώρα να το τρέχω στα service. Οκ μπορεί να είμαι εγώ περίεργος και οι περισσότεροι να μην έχουν θέμα, αλλά έτσι είμαι Αυτά τα "λίγα" από μένα. Θεωρώ ότι έκανα σωστή επιλογή με βάση τα κριτήρια μου και την χρήση που κάνω. Θα επανέλθω με εντυπώσεις κοντά στα Χριστούγεννα, αν δεν έχεις αποφασίσει μέχρι τότε με πολύ χαρά να σε βοηθήσω. @leonidas_fs Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2018 από thodoris20s 1
leonidas_fs Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ φίλε και εγω για Air με βλέπω αλλα μόλις το πάρεις κάνε ενα review εδω για να βοηθήσουμε και άλλους που έχουν το ίδιο δίλημμα με εμάς! Σχετικά με την απόφαση σου να πάρεις Mac σου λέω οτι έκανες την καλύτερη επιλογη, διότι πραγματικά είναι υπέροχα! Εγω έχω ότι εχει βγεί (iPhone απο 3G σε 8Plus, iPad mini & iPad 3, iMac, Macbook Pro, Apple Watch) σου λέω οτι τα λαπτοπ της Apple είναι με διαφορά τα καλύτερα που υπάρχουν. Να φανταστείς έχω Macbook Pro 2011 με 256 SSD και η μπαταρία κρατάει πάνω απο 5 ώρες και το λαπτοπ είναι αρκετά γρήγορο! Για αυτό τον λόγο πιστεύω οτι το θέμα της οθόνης Air vs Pro δεν θα μου κάνει κάποια διαφορά, διότι και οι 2 είναι χίλιες φορές καλύτερες απο αυτή του Pro του 2011 που έχω τώρα! Επίσης όλοι όσοι κάνουν review βάζουν σαν κριτήριο ποσό χρόνο κάνει να βγει ένα 4Κ βίντεο ή το Adobe premier να κάνει export λες και είμαστε όλοι επαγγελματίες Φωτογράφοι! Αυτός που είναι επαγγελματίας προφανώς και θα πάρει το Pro! Επίσης διάβασα πολλά review που λένε ότι το θέμα με το πληκτρολόγιο και τον δίσκο του Pro 2017, το κάνει αναξιόπιστο και deal breaker! Στην τελική εμένα σαν απλό χρήστη δεν με ενδιαφέρει εάν είναι 2-3 λεπτά πιο αργό από το Pro σε video editing, η σε raw αρχεία φωτογραφίας, διότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο! Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως τα Air δεν εχουν την ίδια διάρκεια στον χρόνο όπως τα Pro. Μην πάρω δηλαδή το Air σε 5-6 χρόνια αρχίζει και πέφτει ασιθητά (κρατάει η μπαταρία 2-3 ώρες, αργεί πολύ κτλ), αλλα δεν νομίζω να ισχύει αυτό! Στην τελική Apple είναι! Βέβαια από την άλλη με τα ίδια χρήματα παιρνεις MacBook Air με 128GB και MacBook Pro με 256GB...Παρ'ολα αυτά κοιτάω και ψάχνομαι! Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2018 από leonidas_fs
thodoris20s Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Συμφωνώ μαζί σου. Του αδερφού μου το air είναι του 2013 και ακόμα πάει σφαίρα. Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όποτε με βάση τη χρήση που κάνουμε δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα και σε 4-5 χρόνια. Πάντως και το pro 2017 base model 128gb είναι. Τουλάχιστον εγώ αυτά σύγκρινα. Και τα δυο base model. Εσυ για ποιο pro μιλάς;
Yiannis87 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Πήγαινε σε Air, αν δεν θες να έχεις θέματα μελλοντικά... Το πρόβλημα του Air συγκριτικά με το Pro είναι το T2: αν χαλάσει μητρική τα χάνεις όλα, ssd, δεδομένα κλπ. και γενικά service μπορεί να σου κάνει μόνο η Apple. Σημειώνω εδώ πως τώρα το macbook που έχεις θεωρείται vintage, οπότε το επίσημο service δεν το αναλαμβάνει... Στο 2017 αν χαλάσει μητρική υπάρχει λύση σωσίματος δεδομένων από Apple μόνο και service από παντού και σε 8 χρόνια από τώρα. Το πρόβλημα των pro είναι το παρακάτω.... σε κάποια χρόνια δηλαδή μπορεί να θέλει κανένα καθαρισμό και άνοιγμα, αν σκοπεύεις να το κρατήσεις όπως το 2011. Αν όχι οκ.. Εγώ έχω pro 2018, οπότε έχω και τα δυο προβλήματα για κάτι που κοστίζει 2k... Συγκριτικά pro 2017-air 2018, εγώ προτείνω το air. Τώρα αν θες 4 πυρήνες πας στο pro 2018. (σημείωση έχω. 4-core 2019 που λειτουργεί άψογα τώρα που σου γράφω). Επίσης παίζει το 2020 να έχουμε fanless 4-core air, οπότε αν ακόμα σε βγάζει το 2011, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο..
leonidas_fs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Νομίζω ότι το Air 2018 είναι μονόδρομος!
thodoris20s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά, καλοί χρυσοί οι youtubers αλλά μην τους έχετε και ευαγγέλιο. Το 90% των χρηστών δεν θα καταλάβει διαφορά στην πράξη. Οι διαφορές επιδόσεων στα νούμερα των benchmarks δεν λένε πολλές φορές κάτι. Κατά βάση η απλή χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι χρησιμοποιεί το single score και εκεί και τα δύο έχουν εξίσου καλές επιδόσεις. Ειλικρινά πέρα από την οθόνη η οποία έχει διαφορά σε εξωτερικούς χώρους λόγω καλύτερης φωτεινότητας και από την μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων της οθόνης που χρησιμοποιούν επαγγελματίες στο photoshop, το pro για τον απλό χρήστη δεν υπερτερεί κάπου. Νομίζω ότι το πληκτρολόγιο, το πιο φρέσκο μοντέλο κλπ είναι σημαντικότερα και πιο πρακτικά για τον καθημερινό χρήστη. Κάνουν όλοι export 4k βίντεο και εκεί όντως έχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα του export. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο αγοράς για έναν απλό χρήστη. Αν κάποιος είναι content creator ή κάνει video editing όπως οι youtubers τότε σαφώς να επιλέξει το Pro. Άποψή μου πάντα Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από thodoris20s
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σωστό αυτό με τα video, γι'αυτό και προσωπικά προτείνω ο καθένας να πάει να τα δει από κοντά και να συγκρίνει. Για μένα υπάρχει ένα μικρό θέματακι με το air. Στο price point αυτό τι ακριβώς προσφέρει περισσότερο από το 13 pro ntb 2017? Καλύτερο πληκτρολογιο σιγουρα. Μικρότερο βάρος; Ασήμαντο γιατί ήδη το 13αρι είναι πολύ ελαφρύ. Καλυτερη οθόνη; Όχι Καλυτερο CPU; Όχι Fingerprint reader; Οκ ναι, μόλις γλίτωσες 5 -10 δευτερόλεπτα μια-δυο φορές την ημέρα να βάλεις το password. Nice to have, αλλά όχι deal breaker. Πάχος; Οχι, το air είναι πιο χοντρό σε ένα σημείο από το pro 13αρι. Πιο αθόρυβο; Αμφιβάλω γιατί έχει και αυτό fan και λογικά θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα θορύβου του pro. Τιμή; Μικρή διαφορά πραγματικά (σε σχέση με το συνολικό κόστος). Για μένα το air δεν πολύ-αξιζει σε αυτή τη τιμη. Από κει και πέρα, αν κάποιος το αγοράσει κάτω των 1000 ευρώ τότε makes sense. Διαφορετικά όχι. Υποκειμενικό προφανώς. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από natural_sgf
thodoris20s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου. Το κυριότερο που είπες είναι ότι δεν δικαιολογείται η τιμή του, ειδικά όπως είναι στην Ελλάδα. Γι αυτό και γω κατέληξα να το πάρω εν τέλει στην τιμή που το πέτυχα. Υπό νορμάλ συνθήκες με την τιμή που έχει δεν θα το έπαιρνα. Αλλά δεν θα έπαιρνα και το απλό pro στην τιμή που έχει. Πιο αθόρυβο είναι σίγουρα πάντως. Και όπως είχα ξανά γράψει οι περισσότεροι λένε ότι το pro ανεβάζει για πλάκα τις στροφές από το ανεμιστηράκι και ακούγεται. Έχει και το T2 chip πάντως το Air. Το μεγάλο πλεονέκτημα για μένα του Air είναι ότι είναι κάτι πιο φρέσκο (1,5 χρόνο) και σίγουρα έχει διορθώσει παιδικές ασθένειες που είχε το Pro. Όπως δηλαδή το πληκτρολόγιο, είναι τραγικό να φοβάσαι ότι σε 2-3 χρόνια δεν θα πιάνουν καλά τα πλήκτρα. Θα μου πεις στο Air δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό γιατί ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί. Αλλά έχουν εγγυηθεί ότι το έχουν φτιάξει. Ή η ιστορία ανάκλησης με τους δίσκους κλπ. Επίσης είναι και θέμα χρόνου πιστεύω να καταργηθεί το Pro 2017 κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι θα χάσει κάποια μεταπωλητική αξία. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από thodoris20s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα