Προς το περιεχόμενο

Macbook air 2018 vs Macbook pro 13 no touch bar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, thodoris20s είπε

Παιδιά μιας και είχαμε κουβέντα εδώ ας ρωτήσω εδώ.

Να πάρω κάτι τέτοιο ή είναι επίφοβο; Έχει κάποιος εμπειρία; Ή να πάρω απλά αυτό και είμαι οκ

Καταρχήν , με το καλό να το παραλάβεις.  Για τους αντάπτερς εγώ θα πήγαινα στον πρώτο ο οποίος μετατρέπει στην ουσία τον φορτιστή του Air σε Ελληνικό. Δηλαδή θα είναι σαν να το είχες αγοράσει από Ελλάδα.  Λόγω του βάρους του φορτιστή δεν θα πρότεινα το δεύτερο ειδικά αν η πρίζα είναι στον τοίχο και ο αντάπτορας τρώει όλο το βάρος του φορτιστή . Υπάρχει περίπτωση να παίζει και να μην κάνει καλή επαφή. 

To touch iD είναι πολύ χρήσιμο και θα το χρησιμοποιείς καθημερινά για να το ξυπνήσεις το mac μετά από αδράνεια.  Μόνο όταν το πρώτο ανοίγεις θα πρέπει να γράφεις το password, μετά δάχτυλο. 😊  

Επεξ/σία από kriosgr
  • Like 1
  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, natural_sgf είπε

Αν σου ήρθε με extension cable (που δε νομίζω γιατί η apple τα έκοψε αυτα), πάρε το δεύτερο που παραθέτεις. Διαφορετικά πάρε το πρωτο. Μια χαρά ειναι, τι να πάθει δηλαδή;

Όχι δεν έχει extension cable πλέον. Ειπα μήπως επειδή περνάει ρεύμα από κει και πιθανώς δεν είναι γνήσιο μήπως υπάρχει κάποιο θέμα. Αλλά φαντάζομαι όλη την δουλειά την κάνει ο φορτιστής αυτό είναι ένα απλό βισμα. Μάλλον το πρώτο θα πάρω για να είναι σαν ελληνικός ο φορτιστής 

3 ώρες πριν, kriosgr είπε

Καταρχήν , με το καλό να το παραλάβεις.  Για τους αντάπτερς εγώ θα πήγαινα στον πρώτο ο οποίος μετατρέπει στην ουσία τον φορτιστή του Air σε Ελληνικό. Δηλαδή θα είναι σαν να το είχες αγοράσει από Ελλάδα.  Λόγω του βάρους του φορτιστή δεν θα πρότεινα το δεύτερο ειδικά αν η πρίζα είναι στον τοίχο και ο αντάπτορας τρώει όλο το βάρος του φορτιστή . Υπάρχει περίπτωση να παίζει και να μην κάνει καλή επαφή. 

To touch iD είναι πολύ χρήσιμο και θα το χρησιμοποιείς καθημερινά για να το ξυπνήσεις το mac μετά από αδράνεια.  Μόνο όταν το πρώτο ανοίγεις θα πρέπει να γράφεις το password, μετά δάχτυλο. 😊  

Μάλλον το πρώτο θα πάρω ναι να είναι και πιο όμορφο. Άντε ανυπομονώ να ρθει. Μακάρι να πάνε και όλα καλά με το τελωνείο και να μπορέσει να μου φέρει και το κουτί 

Επεξ/σία από thodoris20s
Δημοσ.

Παιδιά σε ανάλογο δίλημμα αλλά χωρίς την επιλογή της Αμερικής τι θα προτείνατε; Για Ισπανία και Ελλάδα ενδιαφέρομαι κυρίως αλλά και οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη αν αξίζει κάποια προσφορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/11/2018 στις 11:07 ΜΜ, liakos18 είπε

Παιδιά σε ανάλογο δίλημμα αλλά χωρίς την επιλογή της Αμερικής τι θα προτείνατε; Για Ισπανία και Ελλάδα ενδιαφέρομαι κυρίως αλλά και οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη αν αξίζει κάποια προσφορά.

Φίλε, Eυρώπη είναι πανάκριβα. Ελλάδα ακόμα περισσότερο. Όπως έχω πει και σε προηγούμενα μηνύματα, προσωπικά δεν θα έπαιρνα laptop με 8gb ram soldered on. Και ούτε με touchbar (το οποίο το θεωρώ μέγιστη βλακεία). Τα 128gb δεν με ενοχλούν και τόσο γιατί υπάρχει workaround (δεν είναι ιδανικό, αλλό οκ, αμα θες ντε και καλά Macbook χωρίς να τα σκάσεις και για ssd).

Μεταξύ του Macbook Pro 13 2017 nonTB και Air 2018, θα έπαιρνα το μοντέλο του 2017. Καλύτερη οθόνη. Καλύτερη CPU. Χειρότερο πληκτρολόγιο. Απλώς θα έπαιρνα το μοντέλο με τα 16gb, χωρίς καμία αμφιβολία.

Και ένα σχετικό συγκριτικό.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.

Τελικά πήρα το touchbar 2018. Και εγώ ψιλοάχρηστο θεωρώ το touchbar αλλά τελικά έχει λίγο την πλάκα του. Αλλά κερδίζω τετραπύρηνο επεξεργαστή, καλύτερο πληκτρολόγιο, 4 θύρες, 256 αποθηκευτικό χώρο που είναι διπλάσιος σε σχέση με του 2017 και καλύτερα γραφικά

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kolumvitis είπε

Και εγώ ψιλοάχρηστο θεωρώ το touchbar αλλά τελικά έχει λίγο την πλάκα του.

αν χρησιμοποιείς εφαρμογές που το χρησιμοποιουν σωστά, πχ XCode, τότε είναι αρκετά χρήσιμο.

Μεγειά σου!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, onelonelystar είπε

αν χρησιμοποιείς εφαρμογές που το χρησιμοποιουν σωστά, πχ XCode, τότε είναι αρκετά χρήσιμο.

Μεγειά σου!

δε θα τη χρησιμοποιω αλλά πχ στο word μου αρέσει το touchbar (όχι οτι κάνει συγκλονιστική διαφορά). Σε ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στο ίδιο δίλημμα με τον topic starter και πάει να σπάσει το κεφάλι μου! Ανάμεσα σε Macbook Air 2018 (128 GB)  και σε Macbook Pro 2017 (no Touchbar 256GB). 

Βγαίνουν ακριβώς ίδια τιμή (~50-100ευρω διαφορά) και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω! Τελικά η αλήθεια παιδια είναι οτι ο καθένας ψωνίζει ανάλογα με τις ανάγκες του! Εγω επειδή το 99% που κάνω στο Mac είναι Internet & word με βλέπω για το Macbook Air που έχει και 1,5 μήνα που βγήκε!  Πιστεύω οτι είναι η σωστή επιλογή!

Εαν έκανα πιο απαιτιτική χρήση πιστεύω οτι θα πήγαινα στο Pro αλλά πάντως είναι μεγάλο ζορι η επιλογή!

Όσοι είστε σε δίλλημα δείτε εδώ: 

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Είμαι στο ίδιο δίλημμα με τον topic starter και πάει να σπάσει το κεφάλι μου! Ανάμεσα σε Macbook Air 2018 (128 GB)  και σε Macbook Pro 2017 (no Touchbar 256GB). 

Βγαίνουν ακριβώς ίδια τιμή (~50-100ευρω διαφορά) και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω! Τελικά η αλήθεια παιδια είναι οτι ο καθένας ψωνίζει ανάλογα με τις ανάγκες του! Εγω επειδή το 99% που κάνω στο Mac είναι Internet & word με βλέπω για το Macbook Air που έχει και 1,5 μήνα που βγήκε!  Πιστεύω οτι είναι η σωστή επιλογή!

Εαν έκανα πιο απαιτιτική χρήση πιστεύω οτι θα πήγαινα στο Pro αλλά πάντως είναι μεγάλο ζορι η επιλογή!

Εγώ θα σου έλεγα το προ.. καλύτερος επεξεργαστής, καλύτερη οθόνη, καλύτερα γραφικά (και καλή μπαταρία). Μπορεί να μην είναι ελαφρύ σαν το air αλλά είναι μια χαρά ελαφρύ και θεωρώ θα αντέχει περισσότερο στο χρόνο.

Δημοσ.

Το Pro είναι του 2017 και σε 1 μήνα έχουμε 2019! Επίσης για την χρήση που τον θέλω, το Air είναι το ιδανικό! Κάνε ένα κόπο να δεις το βίντεο που έβαλα πιο πάνω, λέει ακριβώς τα ίδια πραματα! 

Ουσιαστικά πρέπει να αποφασίζουμε βάση την χρήση που τους κάνουμε! Ναι οκ το Pro είναι better, δεν αντιλέγω αλλά μόνο το safari και το word ανοίγω στο λαπτοπ μου! Ότι σοβαρό θέλω να κάνω το κάνω στο desktop!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Romanzo Criminale είπε

Πάρε τάμπλετ τότε με τα μισά λεφτά+ και πήγαινε ταξίδι με τα υπόλοιπα.

Είχα iPad αλλά δεν βολεύει καθόλου εάν γράψεις κείμενα (και όχι 50-100 λέξεις)!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kolumvitis είπε

Τελικά πήρα το touchbar 2018. Και εγώ ψιλοάχρηστο θεωρώ το touchbar αλλά τελικά έχει λίγο την πλάκα του. Αλλά κερδίζω τετραπύρηνο επεξεργαστή, καλύτερο πληκτρολόγιο, 4 θύρες, 256 αποθηκευτικό χώρο που είναι διπλάσιος σε σχέση με του 2017 και καλύτερα γραφικά

Έδωσες και περισσότερα όμως. Καλή επιλογή κατ' εμέ. Με γεια σου! Όσον αφορά το touch bar, μεγαλύτερη μαλακια δεν υπάρχει. Παραβιάζει και τον βασικό κανόνα του UX, όσον αφορά το feedback που λαμβάνεις όταν υποτίθεται ότι πατάς κάτι. Οπότε αν θέλεις haptic feedback όταν πατάς ένα κουμπί στο touch bar, βάλε αυτό το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Εντάξει σίγουρα, γι αυτό μπορείς να το συνδυάσεις με πληκτρολόγιο για ipad, είτε με κάποιο άλλο ασύρματο, είτε να υπαγορεύεις στη Siri. 

Αλλά πραγματικά, στα χρήματα που τα πουλάνε στην Ελλάδα, αμφιβάλω αν αξίζει να πας στο air. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Το Pro είναι του 2017 και σε 1 μήνα έχουμε 2019! Επίσης για την χρήση που τον θέλω, το Air είναι το ιδανικό! Κάνε ένα κόπο να δεις το βίντεο που έβαλα πιο πάνω, λέει ακριβώς τα ίδια πραματα! 

Ουσιαστικά πρέπει να αποφασίζουμε βάση την χρήση που τους κάνουμε! Ναι οκ το Pro είναι better, δεν αντιλέγω αλλά μόνο το safari και το word ανοίγω στο λαπτοπ μου! Ότι σοβαρό θέλω να κάνω το κάνω στο desktop!

Ο pro του 2017 είναι mid 2017 πάντως. 

Όσον αφορά τη χρήση, είσαι σωστός ότι πρέπει να αγοράζουμε ανάλογα τις ανάγκες μας. Εσύ λες ότι ανοίγεις safari και word. Αν τα έχεις να τα σκασεις, καλα κάνεις. Αλλά μηχάνημα 1.5k το λιγοτερο (αναφέρομαι στο pro) για word και safari, αυτό και αν είναι overkill. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...