omrtlegol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα μικρό γραφείο ( 3 άτομα είμαστε με 3 pc) και κάνουμε τη δουλίτσα μας. Επειδή θέλω να λάβω μια πιστοποίηση, θα δεχθώ επίσκεψη από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων για να επιθεωρήσει τους εξοπλισμούς τις εγκαταστάσεις κλπ. Όλα καλά καθότι τα πάντα από προγράμματα κλπ είναι αγορασμένα (adobe PDF ,win klp) ή με συνδρομή (office 365 ) . Μου είπαν όμως οτι θα χρειαστεί να έχω Server στο γραφείο, για να διασφαλίζει μεταξύ άλλων την ασφάλεια των δεδομένων (καθ'οτι τηρώ αρχείο πελατών με φορολογικά τους στοιχεία κλπ ) αλλά και (οπως μου ειπαν ) να αφήνει ίχνη ο κάθε χρήστης που κάνει αλλαγές κλπ. Το θέμα μου είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα απο server και χρειάζομαι βοήθεια. Δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως την λειτουργία που θα επιτελεί στο γραφείο μου και όπως καταλαβαίνετε επειδή ειναι ενα σοβαρό κόστος έχω λίγο αποδιοργανωθεί. (Είδα και κάποιες επιλογές σε cloud Server επίσης.) Οπότε θα ήθελα λίγα φώτα από εσάς! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Ελπίζω να είναι το σωστό μέρος για το Thread Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από omrtlegol
Mpiftekis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Είσαι σίγουρος ότι θες σώνει και καλά server; Γιατί εμείς σε εταιρεία με 15 υπολογιστές δεν μας υποχρέωσε να έχουμε server. Μας λένε ότι είναι καλύτερο να έχεις αλλά δεν μας αναγκάσανε να πάρουμε. Το μόνο που θα χρειαστείτε, μάλλον, είναι να κάνετε backup σε κάθε υπολογιστή ξεχωριστά κάθε μέρα/εβδομάδα. Τουλάχιστον αυτό μας αναγκάσανε να κάνουμε λόγω GDPR.
omrtlegol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Μας λένε ότι είναι καλύτερο να έχεις αλλά δεν μας αναγκάσανε να πάρουμε. Η ίδια αρχή; Έγινε επίσκεψη από κάποιο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ή κάτι τέτοιο; Το backup δεν με πειράζει! Παίρνω και cloud HHD και κάνουν όλοι εκεί αν το πρόβλημα τους είναι μόνο το backup ! (Άσε που τα κάνω στο Onedrive ούτως ή άλλως) . O server μόνο αυτό κάνει; Λειτουργεί σαν κοινός σκληρός; Γιατί όπως το αντιλαμβάνομαι, προσφέρει και υπολογιστική ισχύ στο δίκτυο ή οποία βέβαια μου είναι παντελώς αχρείαστη καθ'οτι κάνω απλούστατες εργασίες. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από omrtlegol
Salvation81 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Ρωτα τους αν πρεπει να εχετε server η NAS. Την ιδια δουλεια κανουν πανω κατω αλλα το NAS ειναι πιο γρηγορη και ευκολη επιλογη. 2
omrtlegol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ρωτα τους αν πρεπει να εχετε server η NAS. Την ιδια δουλεια κανουν πανω κατω αλλα το NAS ειναι πιο γρηγορη και ευκολη επιλογη. Σωστό. Το NAS αντιλαμβάνομαι ότι έχει κάποια χρησιμότητα .
Mpiftekis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 34 λεπτά πριν, omrtlegol είπε Η ίδια αρχή; Έγινε επίσκεψη από κάποιο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ή κάτι τέτοιο; Το backup δεν με πειράζει! Παίρνω και cloud HHD και κάνουν όλοι εκεί αν το πρόβλημα τους είναι μόνο το backup ! (Άσε που τα κάνω στο Onedrive ούτως ή άλλως) . O server μόνο αυτό κάνει; Λειτουργεί σαν κοινός σκληρός; Γιατί όπως το αντιλαμβάνομαι, προσφέρει και υπολογιστική ισχύ στο δίκτυο ή οποία βέβαια μου είναι παντελώς αχρείαστη καθ'οτι κάνω απλούστατες εργασίες. Δεν μας έχουν επισκεφθεί ακόμα αλλά η εταιρεία που μας "φτιάχνει" το GDPR, μας έχει δώσει ένα έντυπο με τι πρέπει να κάνουμε στην εταιρεία. Επίσης, το back up πρέπει να το έχετε και τοπικά και μάλιστα να μπορεί να ασφαλιστεί σε μέρος που δεν καταστρέφεται εύκολα π.χ. χρηματοκιβώτιο.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Και εγώ για ενα NAS λεω, δεν πιστεύω να θέλουν σερβερ Εξ άλλου με τον NAS είσαι και εσυ εξασφαλισμένος 1
mastoras007 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Στις 7/11/2018 στις 2:23 ΜΜ, omrtlegol είπε ειναι ενα σοβαρό κόστος Δεν ειναι και τόσο μεγάλο κόστος..μπορεις να φτιάξεις σέρβερ απλό.. οι σκληροί δισκοι ειναι ολη η ιστορία αλλά και πάλι οι τιμές ειναι πολύ προσιτές πλέον
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Το βασικό είναι να μάθεις τι είδους server ζητάνε. Πιθανόν να χρειάζεται ένας File server ώστε να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβασης σε αρχεία με πιο ασφαλή τρόπο. Αυτό λύνεται εύκολα με έναν οικονομικό nas server. Μπορεί να ζητάνε active directory για το authentication. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι αρκετά πιο μεγάλο.
mastoras007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, The_Judas είπε Το βασικό είναι να μάθεις τι είδους server ζητάνε. Πιθανόν να χρειάζεται ένας File server ώστε να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβασης σε αρχεία με πιο ασφαλή τρόπο. Αυτό λύνεται εύκολα με έναν οικονομικό nas server. Μπορεί να ζητάνε active directory για το authentication. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι αρκετά πιο μεγάλο. File server Θα θέλουν λογικά να υπάρχει μια ασφάλεια στα αρχεια τους.. Και ενα απλό pc να φτιάξει με χ σκληρους μέσα την κάνει την δουλεια
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Ισως καλύτερα όμως με ένα nas, να έχει και τίποτα ευκολίες upload to cloud, αυτόματα backup κλπ. και λιγότερες τεχνικές δυσκολίες.
Zaytsev Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Σημαντικά καλύτερη, πιό αξιόπιστη και πιό ευέλικτη λύση το NAS. Ειδικά σε εταιρία που ψάχνει πιστοποίηση, δε θα ρίσκαρα "απλό PC με δίσκους".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα