Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, εχω το παραπανω media player και εχω ενα θεματακι. Σε τηλεορασεις που δεν υποστηριζουν dts απο μονες τους, δλδ αν τους βαλω σκληρο δισκο δεν παιζουν ηχο απο ταινια με dts Ηχο, αν συνδεσω το zidοο με hdmi προς την τηλεοραση τοτε βγαζω και με οπτικη καλωδιο προς τον ενισχυτη και ετσι εχω dts ηχο κανονικα.

Σε περιπτωση που δεν θελω καποια στιγμη να ανοιξω τον ενισχυτη και να ακουσω μεσω της τηλεορασης ηχο πχ παιρνω το zidoo media player και το παω στην κρεββατοκαμαρα οπου εκει υπαρχει μονο τηλεροαση και οχι ηχοσυστημα με ενισχυτη, η στο εξοχικο που παλι δεν υπαρχει ηχοσυστημα πως μπορω να δω ταινιες που εχω στον σκληρο μου με dts ηχο?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.

Να κανω μια ακομα ερωτηση μηπως γνωριζεις?Οταν το zidoo ειναι συνδεδεμενο με τον ενισχυτη μεσω hdmi και απο τον ενισχυτη στελνω εικονα στην τηλεοραση παλι μεσω hdmi, Γνωριζεις γτ η τηλεοραση δεν παιζει παλι ηχο?ειτε εχω ενεργο ειτε οχι το enable pass thgough.

Δημοσ.

Χμμμμμ η σύνδεση TV-ενισχυτή είναι σε HDMI-ARC ή σκέτο HDMI; Γράψε εδώ ποια είναι η τηλεόραση και ποιος ο ενισχυτής και όλο και κάποιος θα βρεθεί να ξέρει...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν 3 pass through στην κουβέντα.
1. pass through του Zidoo που σημαίνει ότι στέλνει από το HDMI αυτούσιο το σήμα όπως είναι χωρίς μετατροπή σε PCM

2. pass through στον ενισχυτή για να περνάει και ο ήχος προς τα ηχεία της TV

3. HDMI pass through για να μπορεί να περνάει ήχος και εικόνα προς την TV όταν ο ενισχυτής είναι σε standby.

Πες μας από τι αποτελείται το σύστημα, για να σου πούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον η τηλεοραση ειναι μια sharp 55" 

https://www.skroutz.gr/s/11452745/Sharp-LC-55CUF8472ES.html

Και ο ενισχυτης ειναι ο pioneer vsx 325 αν δεν κανω λαθος.

Pleo εγω ουσιαστικα ρωταω για την 2η επιλογη που εβαλες,pass through στον ενισχυτη ωστε να περναει ο ηχος και προς την τηλεοραση. Πρεπει να βαλω το hdmi στην εισοδο hdmi arc της τηλεορασης?η αυτο δεν παιζει ρολο?

Την τριτη επιλογη την εχω απενεργοποιημενη στονε νισχυτη γτ ακομα και κλειστος καταναλωνει 45watt περιπου.

Δημοσ.

Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα του ARC. Το ARC δίνει τη δυνατότητα με το ίδιο καλώδιο που στέλνεις εικόνα (και ήχο αν θες) προς την TV από τον ενισχυτή, να έχεις και επιστροφή ήχου από την TV προς τον ενισχυτή με το ίδιο HDMI. Audio Return Channel είναι τα αρχικά.
Κατόπιν, για να στείλεις και ήχο μέσω του ενισχυτή προς την TV (εκτός από την εικόνα δηλαδή) θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του και να του πεις να το κάνει. Όλοι οι ενισχυτές έχουν μια τέτοια ρύθμιση. Διαγέλεις AMP ή THRU αν θυμάμαι καλά στους Pioneer. Δεν έχει να διαλέξεις και τα δύο. Το ένα από τα δύο μπορείς.
Εκείνο που δεν είναι βέβαιο είναι αν ο ενισχυτής υποστηρίζει να περνάει ήχος και εικόνα από την πηγή προς την TV διαμέσω του ενισχυτή, όταν αυτός είναι σε standby. Ενδεχομένως ο δικός σου να το υποστηρίζει. Στους Pioneer η ρύθμιση είναι στο HDMI setup όπου εκεί επιλέγεις το HDMI Standby Through.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Pleo είπε

Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα του ARC. Το ARC δίνει τη δυνατότητα με το ίδιο καλώδιο που στέλνεις εικόνα (και ήχο αν θες) προς την TV από τον ενισχυτή, να έχεις και επιστροφή ήχου από την TV προς τον ενισχυτή με το ίδιο HDMI. Audio Return Channel είναι τα αρχικά.
Κατόπιν, για να στείλεις και ήχο μέσω του ενισχυτή προς την TV (εκτός από την εικόνα δηλαδή) θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του και να του πεις να το κάνει. Όλοι οι ενισχυτές έχουν μια τέτοια ρύθμιση. Διαγέλεις AMP ή THRU αν θυμάμαι καλά στους Pioneer. Δεν έχει να διαλέξεις και τα δύο. Το ένα από τα δύο μπορείς.
Εκείνο που δεν είναι βέβαιο είναι αν ο ενισχυτής υποστηρίζει να περνάει ήχος και εικόνα από την πηγή προς την TV διαμέσω του ενισχυτή, όταν αυτός είναι σε standby. Ενδεχομένως ο δικός σου να το υποστηρίζει. Στους Pioneer η ρύθμιση είναι στο HDMI setup όπου εκεί επιλέγεις το HDMI Standby Through.

Ναι stanby through λεει και το εχω ανενεργο γτ καταναλωνει περιπου 30watt ακομα και οταν κλειστο τον ενισχυτη και δεν δουλευει ουτε το media player,δλδ δεν δεχεται καποιο σημερα.Παντως και που το ενεργοποιησα δεν αλλαξε κατι.

Θα κοιταξω να βαλω το hdmi στο arc και θα σας πω οταν το προσπαθησω να δω τι αποτελεσμα ειχε.

Δημοσ.

..οταν λυσεις με το καλο το θεμα αυτο,αν εχεις τη διαθεση βεβαια, θα εγραφες δυο λογια για τις εντυπωσεις σου απο το box?θετικα, αρνητικα που συναντησες,εμπειρια χρησης στην καθημερινοτητα κλπ.θα με ενδιεφερε πολυ το συγκεκριμενο επειδη ταιριαζει πολυ εμφανισιακα και με την tv.ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, murcielago580 είπε

Ναι stanby through λεει και το εχω ανενεργο γτ καταναλωνει περιπου 30watt ακομα και οταν κλειστο τον ενισχυτη και δεν δουλευει ουτε το media player,δλδ δεν δεχεται καποιο σημερα.Παντως και που το ενεργοποιησα δεν αλλαξε κατι.

Θα κοιταξω να βαλω το hdmi στο arc και θα σας πω οταν το προσπαθησω να δω τι αποτελεσμα ειχε.

Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχεις ορίσει άλλη πηγή να δουλεύει με το standby through και όχι την είσοδο που έχεις επάνω το Media Player. Μπορείς να ορίσεις την επιλογή last αντί κάποιας εισόδου και έτσι να δουλεύει με την τελευταία είσοδο που έχεις επιλέξει πριν τον απενεργοποιήσεις.
Σημ. από τη στιγμή που θα θέσεις τον ενισχυτή στο standby, θέλει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η εικόνα να εμφανιστεί στην TV.

Δες το συγκεκριμένο σημείο 3 του manual τι λέει.

Pioneer.jpg

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 10:15 ΜΜ, Pleo είπε

Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχεις ορίσει άλλη πηγή να δουλεύει με το standby through και όχι την είσοδο που έχεις επάνω το Media Player. Μπορείς να ορίσεις την επιλογή last αντί κάποιας εισόδου και έτσι να δουλεύει με την τελευταία είσοδο που έχεις επιλέξει πριν τον απενεργοποιήσεις.
Σημ. από τη στιγμή που θα θέσεις τον ενισχυτή στο standby, θέλει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η εικόνα να εμφανιστεί στην TV.

Δες το συγκεκριμένο σημείο 3 του manual τι λέει.

Pioneer.jpg

Το εχω δει αυτο το μενου, και εχω εννοειται επιλεξει το σωστο αλλα παλι δεν κανει κατι, απλα δεν θελω να το εχω ενεργο το συγκεκριμενο γτ σε standby mode καταναλωνει 30 watt περιπου.χαζο βεβαια αλλα γτ να καει ρευμα ολη μερα?

Προς το παρων απλα οταν θελω να ειναι χαμηλα ο ηχος εχω χαμηλα τα ηχεια.περιεργο ομως ειναι να μην παιζει η τηλεοραση.

Anyway ευχαριστω για ολη την βοηθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...