elpaso1 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Εχω αγορασει ενα παιδικο καθισμα που κοιταει προς τα πισω και το εχω τοποθετησει στο καθισμα πισω απο του συνοδηγου. Πρεπει να απενεργοποιησω καποιους αεροσακους;
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Ναι, αν κάποιος από τους αερόσακους όταν ανοίγει βρίσκεται κοντά με κίνδυνο να χτυπήσει το κάθισμα πρέπει να τον απενεργοποιήσεις. Στην θέση που το βάζεις, πιθανός κίνδυνος θα υπάρχει από τον πλευρικό αερόσακο του καθίσματος ή και από τον πλαϊνό που βρίσκεται πάνω από την ζώνη. Δες το μάνιουαλ αν το αμάξι σου έχει τέτοιους αερόσακους και λογικά θα καταλάβεις αν εμποδίζουν
NikosKallithea Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Όχι Το βάζεις σε λάθος μέρος Κανένας αερόσακος δεν απενεργοποιείται στα πίσω καθίσματα, η θέση του είναι δεξιά μπροστά, που απενεργοποιείται ο αερόσακος του συνοδηγού Ή πίσω σε παιδικό κάθισμα δεμένο 2
mezger Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Οι αερόσακοι-κουρτίνες βρίσκονται συνήθως πάνω από τις πόρτες και γενικά δεν υπάρχει θέμα επικινδυνότητας. Αν θες να είσαι ήσυχος δες ακριβώς που βρίσκονται όλοι οι αερόσακοι στο αυτοκίνητό σου, και αν υπάρχει κανένας που ανοίγει κοντά και στο ύψος του παιδιού. Κοίταξε επίσης και τη λίστα καταλληλότητας/τοποθέτησης του καθίσματος, βρες το αυτοκίνητό σου και δες τις θέσεις που μπορείς να το τοποθετήσεις με ασφάλεια. Αν υπάρχει θέμα θα αναφέρεται σίγουρα εκεί.
dtzgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Πρέπει άμεσα και πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο να διαβάσεις το μανουαλ του αυτοκινήτου. Αν το αυτοκίνητο είναι σχετικά πρόσφατο (που αν έχει αρκετούς αερόσακους μάλλον θα είναι) τότε στο μανουαλ αναγράφει με λεπτομέρεια τι είδους παιδικά καθίσματα μπορείς να βάλεις με ασφάλεια, που επιτρέπεται να τα τοποθετήσεις (ανάλογα με το είδος) καθώς και αν πρέπει να κάνεις κάποια μετατροπή (πχ στις ζώνες ή να αλλάξεις κάποια ρύθμιση σε ότι αφορά αερόσακους, προσκέφαλα κλπ) ώστε να κινείται το αυτοκίνητο με τη μέγιστη ασφάλεια για το μωρό, οδηγό και λοιπούς επιβάτες. Αν δεν μπει σωστά το κάθισμα, μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο από το να μην είχες καθόλου. 3
NikosKallithea Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Ολα τα manuals τα ιδια λένε για αυτο το θέμα, είναι πλέον στάνταρτ
elpaso1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Εχω το ford focus του 18 και το καθισμα ειναι αυτο. 1
sargus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Βασικά δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι σχετικά ενώ έχω ψάξει ενδελεχώς το θέμα παιδικό καθισματάκι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι μόνο ο μπροστινός αερόσακος συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη οπότε και συμπεραίνουμε από αυτό ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι μελετημένοι να είναι εκεί που είναι με ή χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε παιδικού καθίσματος. 1
kalmik Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν το κάθισμα είναι ISOFIX οι σχεδιαστές του οχήματος έχουν προβλέψει ώστε να μην έχει πρόβλημα από τους πίσω αερόσακκους στις πίσω θέσεις που προσαρμόζεται. Αλλιώς θα είχαν κλείσει την αυτοκινητοβιομηχανία που δουλεύουν σε περίπτωση ατυχήματος. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από kalmik 1
zio10 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Το ίδιο κάθισμα πήραμε Εγώ το βάζω πίσω από τη θέση του οδηγού. Στις 7/11/2018 στις 10:21 ΠΜ, NikosKallithea είπε Όχι Το βάζεις σε λάθος μέρος Κανένας αερόσακος δεν απενεργοποιείται στα πίσω καθίσματα, η θέση του είναι δεξιά μπροστά, που απενεργοποιείται ο αερόσακος του συνοδηγού Ή πίσω σε παιδικό κάθισμα δεμένο Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Η θέση του καθίσματος ότι είναι δεξιά μπροστά; Γενικά τα καθίσματα λένε σε κάθε αμάξι σε ποιες θέσεις μπορείς να τα βάλεις.
zio10 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Με την ευκαιρία να πούμε κιόλας ότι είναι ασφαλέστερο το παιδί να κοιτάει προς τα πίσω μέχρι όσο μεγαλύτερο γίνεται. Ενώ συνήθως το δεύτερο κάθισμα κοιτάει μπροστά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα