AristidisZ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, ThReSh είπε Άσε τα χρέη, πλέον άρχισαν και τα ελλείμματα... Όταν αναγκάζεσαι να δανείζεσαι για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου (ενώ υπό κανονικές συνθήκες τα χρήματα του δανεισμού δε θα χρειάζονταν), είναι απόλυτα λογικό να καταστείς κάποια στιγμή ελλειμματικός Σε κάθε περίπτωση, προφανώς και δε δικαιολογώ επ' ουδενί το πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια στη ΔΕΗ, απλά είναι κρίμα να πληρώνουμε εμείς τα άντερά μας κάθε μήνα και στο τέλος να το ρίξουν και έξω το μαγαζί... 1
Stamer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε απο τη στιγμη που η γιαγια δεν θελει / δεν μπορει να χρησιμοποιησει 4G / DSL whateva , ας δωσει το ευρουδακι για να κανει compensate. Αναγκαστικά θα το κάνει. Αλλά compensate θα πρέπει να κάνω εγώ (που το κάνω έτσι κι αλλιώς). Η γιαγιά έχει συνηθίσει όλη της τη ζωή έτσι. Για μένα θα ήταν φυσιολογικό να εξαιρεθεί
ManFromEarth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Stamer είπε Αναγκαστικά θα το κάνει. Αλλά compensate θα πρέπει να κάνω εγώ (που το κάνω έτσι κι αλλιώς). Η γιαγιά έχει συνηθίσει όλη της τη ζωή έτσι. Για μένα θα ήταν φυσιολογικό να εξαιρεθεί οκ. δεκτο. απλα μην νομιζεις οτι ολοι το κανουν αναγκαστικα. Καποιοι απλα βαριουνται / δεν αισθανονται ανετα να αλλαξουν συνηθειες και να πανε σε ηλεκτρονικο. 1
pontez2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε απο τη στιγμη που η γιαγια δεν θελει / δεν μπορει να χρησιμοποιησει 4G / DSL whateva , ας δωσει το ευρουδακι για να κανει compensate. Οπότε οποιος δε μπορει, ας πληρωσει.
ManFromEarth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Οπότε οποιος δε μπορει, ας πληρωσει. ναι αυτο λεω. οποιος δεν μπορει και οποιος δεν θελει, θα πρεπει να πληρωσει για την υπηρεσια της εκτυπωσης. happens all the time. εγω πχ δεν μπορω ή (δεν θελω) να αλλαξω μονος μου τον σωληνα στο μπανιο, οποτε πληρωνω τον υδραυλικο.
DrLo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Stamer είπε Αναγκαστικά θα το κάνει. Αλλά compensate θα πρέπει να κάνω εγώ (που το κάνω έτσι κι αλλιώς). Η γιαγιά έχει συνηθίσει όλη της τη ζωή έτσι. Για μένα θα ήταν φυσιολογικό να εξαιρεθεί Απόλυτα σεβαστή η άποψή σου και μπορείς είτε να την εφαρμόσεις στην εταιρεία σου είτε, μαζί με άλλους που πιθανότατα την συμμερίζονται, να τη χρησιμοποιήσεις ώς μέσο "πίεσης" προς τις υπάρχουσες εταιρείες επιλέγοντας μία που την υιοθετεί (και πιθανότατα θα το κάνει και η ΔΕΗ αφού στους οικιακούς κατανάλωτές στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ανθρώπους θα περίμενα να έχει δυσανάλογα μεγάλο κομμάτι μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, που απλά έχουν συνηθίσει τη ΔΕΗ και άρα δεν έχει λόγο να τους "ενοχλήσει"). Αυτό δε σημαίνει ότι η ΔΕΗ ή όποια άλλη εταιρεία, δε μπορεί να βλέπει διαφορετικά, να αναλύει τις επιλογές τις και να πράττει ανάλογα με το συμφέρον της. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από DrLo
pontez2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε ναι αυτο λεω. οποιος δεν μπορει και οποιος δεν θελει, θα πρεπει να πληρωσει για την υπηρεσια της εκτυπωσης. happens all the time. εγω πχ δεν μπορω ή (δεν θελω) να αλλαξω μονος μου τον σωληνα στο μπανιο, οποτε πληρωνω τον υδραυλικο. Καταρχήν άλλο το δε θέλω και άλλο το δεν μπορώ. Εγώ αναφέρομαι στο δεύτερο. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι αναφερόμαστε καθαρά σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ΑμεΑ, νοικοκυριά που δεν έχουν προσβαση στο ιντερνετ λογω οικονομικών δυσχερειών κοκ), οι οποίες δε θα μπορούσαν να χειριστούν υπολογιστή ή οποιαδήποτε τεχνολογία για να δουν λογαριασμούς. Το ότι κάποιοι μπορουν δε σημαίνει ότι ισχύει για τη πλειονότητα. Η ΔΕΗ παρέχει μια υπηρεσία με εγκαταστάσεις που έχουμε ολοι χρυσοπληρωσει. Είναι υποχρεωμένη να εκδίδει τους λογαριασμούς της ανάλογα με τη προσβασιμότητα του καθενός. Happens all time όπως ειπες αλλά αν αυριο συμβει σε εσένα, θα διαμαρτύρεσαι. Αν θέλουμε να έχουμε παππούδες τζιμάνια στα μέιλ, εκπαίδευσε τους πολίτες σου. Εμεις απλά αποφασίζουμε και διατάζουμε. Και οποιος δε μπορει…ελα μωρέ. Ολο και κάποιος εγγονος θα ξέρει. Λογική του κράτους των μνημονίων.Αρπα κολα. Η ΔΕΗ προσπαθει να εξοικονομισει χρηματα. Δεκτό και σεβαστό. Κοίτα τους πελάτες σου, κοιτα ποιοι έχουν οικιακο τιμολόγιο, ποιοι ειναι μιας α ηλικίας, ποιοι ειναι ΑμεΑ και βάζε το ευρω σε όλους τους άλλους που απλά δε θέλουν. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από pontez2 1
ManFromEarth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Καταρχήν άλλο το δε θέλω και άλλο το δεν μπορώ. Εγώ αναφέρομαι στο δεύτερο. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι αναφερόμαστε καθαρά σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ΑμεΑ, νοικοκυριά που δεν έχουν προσβαση στο ιντερνετ λογω οικονομικών δυσχερειών κοκ), οι οποίες δε θα μπορούσαν να χειριστούν υπολογιστή ή οποιαδήποτε τεχνολογία για να δουν λογαριασμούς. Το ότι κάποιοι μπορουν δε σημαίνει ότι ισχύει για τη πλειονότητα. Η ΔΕΗ παρέχει μια υπηρεσία με εγκαταστάσεις που έχουμε ολοι χρυσοπληρωσει. Είναι υποχρεωμένη να εκδίδει τους λογαριασμούς της ανάλογα με τη προσβασιμότητα του καθενός. Happens all time όπως ειπες αλλά αν αυριο συμβει σε εσένα, θα διαμαρτύρεσαι. Αν θέλουμε να έχουμε παππούδες τζιμάνια στα μέιλ, εκπαίδευσε τους πολίτες σου. Εμεις απλά αποφασίζουμε και διατάζουμε. Και οποιος δε μπορει…ελα μωρέ. Ολο και κάποιος εγγονος θα ξέρει. Λογική του κράτους των μνημονίων.Αρπα κολα. Oι ΑΜΕΑ γιατι δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν το ιντερνετ; ΑΜΕΑ ειναι, δεν ειναι χαζοι. νοικοκυρια που δεν εχουν προσβαση στο ιντερνετ ειναι ελαχιστα, ειτε μεσω κινητου, ειτε μεσω σταθερου. Η ΔΕΗ καθε αλλο παρα χρυσοπληρωμενη ειναι απο εμας. για την ακριβεια της χρωσταμε πολλα εκατομυρια ευρω.
pontez2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Oι ΑΜΕΑ γιατι δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν το ιντερνετ; ΑΜΕΑ ειναι, δεν ειναι χαζοι. Θελεις να κάτσω τωρα να σου εξηγησω πόσες εκατοντάδες παθήσεις μπορει να έχει ένας άνθρωπος και να μην μπορει να έχει προσβαση στο ιντερνετ; Tα νοικοκυριά που βρισκονται στο οριο της φτωχιας στην Ελλάδα ειναι το 20%. Όριο της φτωχιας = προσπαθω να έχω μονο τα απαραίτητα. Το ιντερνετ δεν ειναι απαραίτητο. Ουτε τα mb στο κινητο. Ουτε καν το κινητο πολλές φορές. Μη βλέπετε τα πράγματα μονοδιάστατα. Η ΔΕΗ και οι εταιρείες παροχής νερού, έχουν φτιάξει εγκαταστάσεις ολα αυτά τα χρονια, από τους φόρους των πολιτων, ως δημοσιες εταιρείες. Για αυτο και ειναι υποχρεωμένη να ασκεί και κοινωνικη τιμολογιακή πολιτικη και να στηρίζει τις αδύναμες ομάδες. Συνηθως το κάνει. Εδω απλά πρέπει να κάνει έναν διαχωρισμο. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από pontez2 2
AristidisZ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε νοικοκυρια που δεν εχουν προσβαση στο ιντερνετ ειναι ελαχιστα, ειτε μεσω κινητου, ειτε μεσω σταθερου. Μιλάμε κάνεις πλάκα τώρα ε ; Πιστεύω το 80% των νοικοκυριών που είναι 50+ (και δε μένει με παιδιά μαζί) δε ξέρει να χρησιμοποιήσει τέτοιες υπηρεσίες Οι περισσότεροι, και internet να έχουν, για να χαζολογάνε σε sites το χρησιμοποιούν και τίποτα άλλο Επειδή είμαστε μια γενιά που έχει μεγαλώσει με τα pc, νομίζω πολλοί παραβλέπουν το πόσο δύσκολο και επικίνδυνο μπορεί να γίνει το net όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για οιοδήποτε τύπου συναλλαγές... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από AristidisZ 3
ManFromEarth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Μιλάμε κάνεις πλάκα τώρα ε ; Πιστεύω το 80% των νοικοκυριών που είναι 50+ (και δε μένει με παιδιά μαζί) δε ξέρει να χρησιμοποιήσει τέτοιες υπηρεσίες δεν ειπα οτι ξερει να χρησιμοποιει. ειπα οτι εχει προσβαση. το 82% ειχε προσβαση το 2017 και συνεχως αυξανετεται. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από ManFromEarth
pontez2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Επειδή είμαστε μια γενιά που έχει μεγαλώσει με τα pc, νομίζω πολλοί παραβλέπουν το πόσο δύσκολο και επικίνδυνο μπορεί να γίνει το net όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για οιοδήποτε τύπου συναλλαγές... Αυτο. Εντομεταξυ δινουμε για παράδειγμα την "Ευρωπη", αλλά μας διαφευγει πως στην Ευρωπη, οι ηλικιωμένοι κάνουν ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια χρησης υπολογιστη! Πράγμα που στην Ελλάδα αποτελεί όνειρο θερινης νυχτός και μονο αν γινει περιορισμένα σε Δημους.
ManFromEarth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Θελεις να κάτσω τωρα να σου εξηγησω πόσες εκατοντάδες παθήσεις μπορει να έχει ένας άνθρωπος και να μην μπορει να έχει προσβαση στο ιντερνετ; επειδη αυτο που ειπες ηταν αρκετα προσβλητικο για τους συμπολιτες μας με αναπηρια, ναι θα ηθελα. μπορει για εσενα ΑμεΑ να σημαινει ανθρωπος των σπηλαιων, ή κατι αλλο. για εμενα σημαινει ισοτιμος πολιτης που μπορει να απολαμβανει ολες τις υπηρεσιες (συμπ. ιντερνετ)
pontez2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε δεν ειπα οτι ξερει να χρησιμοποιει. ειπα οτι εχει προσβαση. το 82% ειχε προσβαση το 2017 και συνεχως αυξανετεται. Από το λινκ που έδωσες: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Focus Bari και της έρευνας Web ID της τελευταίας, η διείσδυση του Διαδικτύουστην Ελλάδα φθάνει στο 82% του πληθυσμού ηλικίας 13-70 ετών Λίγο νωρίτερα έγραφα για τους άνω των 70. Ακομα και αυτο το παράδειγμα που δινεις δικαιωνει το οτι ένα 20% περιπου δεν έχει προσβαση!
ManFromEarth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ενα 18% δεν ειχε προσβαση το 2017. Το ποσοστο αυτη τη στιγμη ειναι μικροτερο. μην μαγειρευετε νουμερα παρακαλω Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από ManFromEarth
Προτεινόμενες αναρτήσεις