Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Τι λέτε; Σε ποια αξίζει να πάω (έχω Nikon mid-range κάμερα) ΥΓ η 90D ακόμα δεν έχει κυκλοφορίσει και αναμένεται τέλη του 2018 με αρχές του 2019
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Τώρα έχω την 3300 με 5 φακούς οποτε θα χρειαστώ είτε να τους πουλήσω και να πάρω του αντίστοιχους ή άλλους που έχω στο μάτι ή με adaptorα
Dr_73 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν κάθεσαι εκεί που είσαι ; Ποιούς φακούς έχεις ; Για την 90D που λες, βλέπω γράφουν για τιμή 1200$ . Τραγική για crop . (αντάπτορα για να βάλεις φακούς nikon σε canon , για af φακούς, θα έλεγα να μην το σκέφτεσαι καν , για να μη πετάξεις τα λεφτά του αντάπτορα). Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από Dr_73
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Έχεις 3 της Νικον έναν ταμρον και τώρα είμαι στον Τσακ να προβώ και στην αγορά σιγκμα. Την είδα την τιμή καλα εννοείται πως μεταχειρισμένη για να πέσει έστω 1000€ γιατι αλλιώς δεν
Dr_73 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μιλάς για να αγοράσεις μεταχειρισμένη , μηχανή που θα βγεί σε 2 μήνες ; Πότε να την αγοράσεις μεταχειρισμένη ; Το 2020 ;; Σε τι σε χαλάει η d3300 ;;;; Με λιγότερα από 1000 ευρώ παίρνεις full frame μηχανες , στα σημερινά μοντέλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Αρχικά για το βίντεο και τα χαρακτηριστικά που έχει είναι πιο αναβαθμισμένα και δεν θέλω εγώ να πάω σε full frame επειδή δεν είμαι ακόμα έτοιμος
babisskg Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, ThanosKatras είπε Τι λέτε; Σε ποια αξίζει να πάω (έχω Nikon mid-range κάμερα) ΥΓ η 90D ακόμα δεν έχει κυκλοφορίσει και αναμένεται τέλη του 2018 με αρχές του 2019 Καλησπέρα σας , οι φακοί της Nikon που έχετε ήδη , πολύ απλά δεν μπαίνουν με κανέναν τρόπο σε κανένα σώμα της Canon , καθαρά τεχνικό το ζήτημα , ακόμη όμως κι' αν έμπαιναν , λέμε τώρα , θα έπρεπε να έχετε την πλήρη βεβαιότητα ότι το εγχείρημα αξίζει τον κόπο , τον χρόνο , το αποτέλεσμα , αλλά και τα χρήματα . Απ' όσο θυμάμαι η D3300 είναι μιά αξιολογότατη entry level μηχανή και μάλιστα έχει την δυνατότητα να συνεργαστεί με όλους τους φακούς της Nikon , προς τα πίσω χρονολογικά , μιά δυνατότητα που δεν έχουν όλα τα σώματα της εταιρείας . Για την αλλαγή από εταιρεία σε εταιρεία , είναι κάτι που χρειάζεται προγενέστερη σκέψη , ο λόγος είναι ότι αγοράζοντας φακούς συγκεκριμένης εταιρείας , γνωρίζετε από πριν ότι μιά μετατόπιση σε άλλο στρατόπεδο δεν είναι πάντα το ότι ευκολότερο , οικονομικότερο αλλά και καλύτερο . Αυτή είναι η σκέψη που πρέπει να κάνετε τώρα , πριν προχωρήσετε σε σώμα άλλης εταιρείας . Να δείτε δλδ , να ψάξετε την γκάμα των φακών , αν καλύπτουν τις φωτογραφικές σας συνήθειες , τις ανάγκες σας , αν είναι ακριβοί ....... κλπ και στην συνέχεια να ψάξετε αν πρέπει να αλλάξετε μάρκα σε ότι αφορά το σώμα , αν αυτό λέγεται 80 η 90D . Αν είχα πέντε φακούς της Nikon ήδη στα χέρια μου , αν είχα εξαντλήσει τα όρια της μηχανής , το επόμενο λογικό βήμα θα ήταν να ψάξω για ένα άλλο σώμα της ίδιας εταιρείας , προσοχή ..... όχι καλύτερο , αλλά με κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία πλέον θα μου ήταν αναγκαία . Επιπλέον θα ερευνούσα οπωσδήποτε την συμβατότητα με τους ήδη υπάρχοντες φακούς που έχω , για το ου μη γένοιτο . Θα έβλεπα πολύ σοβαρά το σώμα μιάς D7100 η και μιας D7000 γιατί όχι . Η 7100 υπάρχει ακόμη ως καινούργια και δεν είναι και πολύ οικονομική λύση . Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μιά καθαρά προσωπική εκτίμηση . Είδα κι' εγώ πρόσφατα , στα χαρτιά βέβαια , έπιασα μιά 80D στα χέρια μου , δεν είχα φυσικά την δυνατότητα να δοκιμάσω με κανέναν τρόπο , δεν ζητάνε και λίγα λεφτά , εμένα δεν μου περισσεύουν τόσα σε καμία περίπτωση , γνωρίζω απ' την άλλη ότι η ακριβή σειρά φακών της Canon δεν είναι για την τσέπη του καθενός , δεν βρήκα και πολύ ελκυστικό το συνδυασμό , θα αλληθώριζα ευχαρίστως προς μία ολοκαίνουργια D7100 , σκέτο σώμα , υπάρχει ακόμη , με περίπου τα μισά χρήματα ......... θα έδινα κάποιον κάποιους από τους υπάρχοντες φακούς , ώστε να εξοικονομήσω χρήματα για την αγορά κάποιων άλλων , αδιάβροχων εν μέρει , της ίδιας εταιρείας , αφού η D7100 είναι weather sealed ......... Καλή επιτυχία .
SeNNinhA Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξεχνας την D80 & D90 και πας απο e-infin και αγοραζεις μια ολοκαινουργια D7200 στα 560€ ή στα 750€ μια D7500 και εισαι πολυ καλυτερος απο τις 80/90D Στα 1100€ παιρνεις την top class D500 (αγαπημενη) εφου θελεις να μεινεις σε crop. Ακομη και η D7200 ειναι καλυτερη απο την 80D. Δεν αναμενω να ειναι θεαματικα καλυτερη η 90D παντως για να δικαιολογησει μια επενδυση του 1000ρικου σε μεταχειρισμενη!!! Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα