Physiciant Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι σε αναζήτηση για αναβάθμιση του συστήματος αυτή την περίοδο και ψάχνομαι λίγο με τις κάρτες γραφικών. Επειδή βλέπω σε πολλές αγγελίες ότι δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς, πολλοί αναφέρουν ότι η εγγύηση καλύπτεται απ' την κατασκευαστική εταιρεία παρέχοντας το serial number. Ξέρετε αν ισχύει αυτό; Έχω ήδη στείλει mail στο τεχνικό τμήμα αρκετών εταιρειών αλλά είπα να ρωτήσω και δω μήπως κάποιος έχει προσωπική εμπειρία στο θέμα αυτό;
rayven18 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ευρωπαική νομοθεσία για 1 χρόνο εγγύηση εντός ευρώπης, και 2 χρόνια απο κατασκευαστή
Physiciant Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 2 χρόνια είναι σίγουρα από το κατάστημα αν δε κάνω λάθος. Το θέμα μου είναι αν οι εταιρείες παρέχουν κάλυψη εγγύησης χωρίς απόδειξη καταστήματος, μόνο με s/n δηλαδή. Η MSI μου απάντησε ότι δε καλύπτει εγγύηση απευθείας, πρέπει να απευθυνθείς στο κατάστημα που αγοράστηκε (άρα απαιτείται απόδειξη). Η Asus Ελλάδας είπε ότι 2 χρόνια καλύπτει το κατάστημα και 1 η εταιρεία αρκεί να υπάρχει απόδειξη αγοράς. Βέβαια έστειλα και ένα mail στην Asus Global για σιγουριά. Αναμένω απάντηση από EVGA και Gigabyte.
aorus Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, Physiciant είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι σε αναζήτηση για αναβάθμιση του συστήματος αυτή την περίοδο και ψάχνομαι λίγο με τις κάρτες γραφικών. Επειδή βλέπω σε πολλές αγγελίες ότι δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς, πολλοί αναφέρουν ότι η εγγύηση καλύπτεται απ' την κατασκευαστική εταιρεία παρέχοντας το serial number. Ξέρετε αν ισχύει αυτό; Έχω ήδη στείλει mail στο τεχνικό τμήμα αρκετών εταιρειών αλλά είπα να ρωτήσω και δω μήπως κάποιος έχει προσωπική εμπειρία στο θέμα αυτό; Αυτά είναι βλακείες οπότε καλύτερα να μείνεις μακριά, τi πάει να πει καλύπτεται από το s/n? Οταν την αγόρασε κάποιος βγήκε ενα νόμιμο παραστατικό μαζί της, είτε απόδειξη είτε τιμολόγιο, έαν το έχασε μπορεί να ζητήσει επανεκτύπωση ή αν έγινε η αγορά on line μπορει να εκτυπώσει το νόμιμο παραστατικό από το mail του... Οι πιθανότητες να το γράφει κάποιοος έτσι είναι 1. Να είναι κλεμμένη οπότε εαν εχει δηλωθεί να βρεθείς μπλεγμένος εσύ να προσπαθείς να αποδείξεις τέρατα 2. Να είναι εκτός εγγύησης και να κάνει την πάπια 3 Να βγήκε εκτος εγγύησης από κακό χειρισμό δικό του 4. Να σπρώχνει προιόν παραεισαγωγής σαν ιδιώτης ενώ εχμ έχει άλλα 10 ίδια στο προφίλ του 5. Να είναι άμπαλος και να μη γνωρίζει ότι μπορεί να ζητήσει επανεκτύπωση ενός παραστατικού 2 1
Physiciant Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Έχεις δίκιο σ ' αυτά που λες, φυσικά το πιο εύκολο είναι να ζητήσεις επανεκτύπωση του παραστατικού. Απλά επειδή σαν εναλλακτική σκέφτομαι και αγορά από ebay, οπότε ήθελα να μάθω τι γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις.
Physiciant Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 *Update: Η EVGA δέχεται μεταφορά εγγύησης και απ' ότι κατάλαβα δεν απαιτείται απόδειξη αγοράς, απλά δίνεις το s/n.
Inler Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Για να είσαι σίγουρος ρώτα την εκάστοτε εταιρεία Asus αν θυμάμαι καλά δεν καλύπτει Και η εγγύηση βάσει serial ισχύει από την ημέρα κατασκευής όχι πώλησης 1
Physiciant Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Ναι έτσι ακριβώς είναι. Περιμένω απάντηση από Asus Global και Gigabyte.
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, Inler είπε Και η εγγύηση βάσει serial ισχύει από την ημέρα κατασκευής όχι πώλησης Αυτό ήθελα να γράψω. Έχετε υπόψη σας ότι είναι πολύ πιθανό η κάρτα μέχρι να φτάσει από τον κατασκευαστή πρώτα στον retailer και μετά στον καταναλωτή, μπορεί να έχουν περάσει κάμποσοι μήνες. Επίσης οι κάρτες γραφικών της Gigabyte π.χ. συνοδεύονται συνήθως από 2 έτη εγγύηση απ' το κατάστημα που την αγόρασες, και η Gigabyte δίνει άλλο ένα έτος, εξού και τα 3 έτη που ακούμε και διαβάζουμε. 1
Inler Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Αυτό βάσει serial το γνωρίζω γιατί το έψαξα σε μια MSI μητρική που είχα Οπότε δεν έχει σημασία ποτέ αγοράστηκε από το μαγαζί(στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγύηση/χαρτί) γιατί η εγγύηση βάσει serial δεν ξεκινά από τότε...Οπότε μπορεί να είναι -6/7 μήνες
Physiciant Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Ναι αλλά η MSI απάντησε ότι δε καλύπτει εγγύηση απευθείας προς τον καταναλωτή γι' αυτό πρώτα πρέπει να επικοινωνήσεις με το κατάστημα. Απάντησε και η Gigabyte, αλλά αφήνοντας κάποια περιθώρια. Δεν καλύπτει μεταχειρισμένες gpu μόνο με το serial number, μόνο μέσω του μεταπωλητή. Αν πάλι έχεις απόδειξη ή τους πεις ήταν δώρο κτλ λογικά θα σε καλύψει το support.
Patigoal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Εγω έχω άκρη να αγοράσω από Ελληνική επιχείρηση με τιμολόγιο κάρτες γραφικών στις καλύτερες τιμές τις Ευρώπης, δεν μπορώ όμως να πουλαω με τιμολόγιο και απόδειξη και επίσης δεν αναλαμβάνουν την εγγύηση. Και λόγο αυτού του θέματος δεν έκανα κίνηση. Αν υπάρχει Κ.Γ. από συγκεκριμένη εταιρία να δίνει εγγύηση με S.Nr. από κατασκευαστή θα ήθελα παρακαλώ να το μάθω .
makis269 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/11/2018 στις 4:34 ΜΜ, Physiciant είπε 2 χρόνια είναι σίγουρα από το κατάστημα αν δε κάνω λάθος. Το θέμα μου είναι αν οι εταιρείες παρέχουν κάλυψη εγγύησης χωρίς απόδειξη καταστήματος, μόνο με s/n δηλαδή. Η MSI μου απάντησε ότι δε καλύπτει εγγύηση απευθείας, πρέπει να απευθυνθείς στο κατάστημα που αγοράστηκε (άρα απαιτείται απόδειξη). Η Asus Ελλάδας είπε ότι 2 χρόνια καλύπτει το κατάστημα και 1 η εταιρεία αρκεί να υπάρχει απόδειξη αγοράς. Βέβαια έστειλα και ένα mail στην Asus Global για σιγουριά. Αναμένω απάντηση από EVGA και Gigabyte. μέσω s/n αν δεν δηλώθηκε από τον αγοραστή μην το θεωρείς εφικτό . δηλαδή ένα μαγαζί μπορεί να την έχει απούλητη πέντε χρόνια λέω εγώ τώρα , και να την πάρεις εσύ το έκτο χρόνο , πως με το s/n αν δεν έχει δηλωθεί θα αποδείξεις τον πραγματικό χρόνο λειτουργίας της κάρτας ? θεωρώ ότι χωρίς το παραστατικό αγοράς θα έχεις θέμα με τους περισσότερους κατασκευαστές αν απευθυνθείς σε περίπτωση βλάβης. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από makis269
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα