skoulas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Σύστημα που πριν 3-4 χρόνια δούλευε "ξεθάφτηκε" από ντουλάπα και δεν κάνει post... Αποτελούνταν από M/B MSI 760GM-E51 (FX), RAM Corsair Dominator 2x2Gb (δοκιμάστηκαν αλλού και δουλεύουν...), PSU Lamtech 400W και CPU δεν θυμάμαι (άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα αλλά δεν κοιταξα)...HDD και GPU έχουν αφαιρεθεί... Αφού καθάρισα το κουτί και άλλαξα θερμοαγώγιμη, βάζω έναν HDD, κάνω clear MOS (βγάζοντας μπαταρία) ξεκινάει να γυρίζει η ψύκτρα αλλά No Beep... Βγάζω RAM,πατάω να ξεκινήσει και ξεκινάει τα beep... Δοκιμάζω μία-μία RAM σε κάθε θέση No Beep και πάλι... Βγάζω τροφοδοσία CPU και τις RAM No Beep και πάλι... Οπότε θέλω τη γνώμη σας τι μπορεί να φταίει και τι άλλο μπορω να κάνω; Δοκιμή άλλο τροφοδοτικό ή δεν έχει νόημα; Δεν έχω βάλει System Fan υπάρχει περίπτωσει να μην ξεκινάει από αυτό; Χωρίς HDD μπορεί να μπεί στο Bios αν όλα είναι καλά;
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δοκιμασε και με άλλο τροφοδοτικο, τι γραφικα εχει? Αλλιως μάλλον μητρικη.. Α! Τωρα ειδα οτι κανει μπιπ. Αρα μαλλον η μητρικη ζει.. Αρα μετρα τα μπιπ που κανει, πόσα συρτα και πόσα κοφτά και μετα στο manual της μητρικης θα δεις τι φταίει απο τον αριθμο των μπιπ και το πως αυτα ακουγονται.. 1
skoulas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μα ξέρω γιατί τα κάνει...γιατί βγάζω τη RAM... Το θέμα είναι γιατί δεν κάνει post όταν βάζω τη RAM...Αν θυμάμαι καλά κάποιον Phenom έχει πάνω...οπότε θα έπρεπε να κάνει post χωρίς GPU σωστά;
Salvation81 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, skoulas είπε Μα ξέρω γιατί τα κάνει...γιατί βγάζω τη RAM... Το θέμα είναι γιατί δεν κάνει post όταν βάζω τη RAM...Αν θυμάμαι καλά κάποιον Phenom έχει πάνω...οπότε θα έπρεπε να κάνει post χωρίς GPU σωστά; AN η μητρικη εχει εξοδο DVI/HDMI/VGA τοτε εχεις onboard καρτα και αρα δεν χρειαζεσαι καρτα γραφικων.
skoulas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Έχει...και αν θυμάμαι καλά κάποια περίοδο είχε δουλέψει χωρίς GPU...
Lanike71 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, skoulas είπε Βγάζω RAM,πατάω να ξεκινήσει και ξεκινάει τα beep... Και μετά; Σβήνει;
skoulas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Όχι...σε καμία από τις δοκιμές δε σβήνει...σε όλες τις περιπτώσεις συνεχίζει να γυρνάει ο ανεμιστήρας της ψύκτρας είτε κάνει beep είτε όχι... Ξέχασα να αναφέρω ότι στη m/b ανάβουν (σε όλες τις περιπτώσεις) κάποια λαμπάκια που έχει...
Salvation81 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δοκιμασε αλλη RAM, μπορει αυτη που ειχες απο υγρασια η χιλια δυο να τα εφτυσε.
skoulas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Είναι 2x2Gb...δοκίμασα καθένα από τα 2 χωριστά και τα δοκίμασα και στο σύστημα της υπογραφής και δουλεύουν... Επίσης όταν δεν έχει RAM κάνει τα beep ενώ όταν δεν έχει δεν κάνει οπότε μου δείχνει οτι τα "βλέπει"...
slr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δοκίμασε να συνδέσεις το monitor στην άλλη κάρτα κάρτα γραφικών (της μητρικής) και δες μήπως κάνει post αλλά δεν το βλέπεις.
Salvation81 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, skoulas είπε Είναι 2x2Gb...δοκίμασα καθένα από τα 2 χωριστά και τα δοκίμασα και στο σύστημα της υπογραφής και δουλεύουν... Επίσης όταν δεν έχει RAM κάνει τα beep ενώ όταν δεν έχει δεν κάνει οπότε μου δείχνει οτι τα "βλέπει"... Δοκιμασες να κανεις reset το BIOS μηπως και καποτε το ειχες με καρτα γραφικων και κατι εχει "κολησει"; Αν δεν δουλεψει και αυτο τοτε η μητρικη τα εχει φτυσει (δεν εχει να λεει αν κανει η οχι μπιπ).
hp8 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 όπως και να χει υπάρχει θέμα άρα η θα φτιαχτεί η θα γίνει χειρότερη σε πρώτη φάση τσεκάρω cpu μήπως δεν κάθισε καλά όταν αλλάχτηκε η θερμοαγώγιμη εγώ θα δοκίμαζα τα απαραίτητα εξαρτήματα αν υπάρχει δυνατότητα σένα άλλο pc για σιγουριά Θα διάβαζα αυτό https://www.pcsteps.gr/17684-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ και στην συνέχεια θα έβγαζα την μητρική από το κουτί μόνο με τα απαραίτητα παρελκόμενα (χωρίς δίσκο -dvd -κλπ ) + το τροφοδοτικό πάνω σένα τραπέζι (όχι μετταλικο ) και θα έκανα τις δοκιμές εκτός κουτιού μήπως και βραχυκυκλώνει κάτι λόγο της ακινησίας( σκόνη υγρασία βραχυκύκλωμα ) Φύσημα τροφοδοτικού και καθαρισμός της μητρικής από πίσω με προσοχή και πάμε για δοκιμή Τα σημεία επαφής των ραμ με το slot να το καθαριστούν με μια γόμα καλά και με μια λίμα νυχιών μια περασιά μέσα τα σλοτ και θα την δοκίμαζα με άλλη κάρτα γραφικών.Σημειώνω όταν δεν υπάρχει μπουτον σταρ για να ξεκινήσει πρέπει να βραχυκυκλώσουμε στιγμιαια τα 2 πιν του σταρτ
Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 βγάλε τις ραμ και καθάρισε τις σλοτ της μητρικής, υπάρχει περίπτωση να έχει πέσει σκόνη και να μην μπορεί να δει το συνολικό μέγεθος της ραμ.
manolis940 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πόσο σίγουρος είσαι ότι δουλεύει το CPU σου ; Στις RAM σου κάνει συνέχεια ασταμάτητα μπιπ όταν τις έχεις βγάλε εκτός μητρικής ; Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από manolis940
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μηπως να τσεκαρες: τι θελει να σου πει -> με την συχνοτητα και τον ηχο των beep? 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα