Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή φάση και πάντα ευπρόσδεκτα τέτοια νέα... Αλλά μιλάμε για μια τεχνολογία που την έχουν ξεζουμίσει και ταυτόχρονα οι εταιρίες που έχουν απομείνει είναι ελαχιστες...

περιμένω περισσότερα από τους sad...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εγώ είχα, και τον έχω ακόμη, υπολογιστή με 20 mb. Φαντάσου. 

Α ρε παππού!

Καλά τα 100ΤΒ αλλά seagate..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, likor είπε

Το roadmap είναι το εξής.

2020 Οι σκληροί ειναι φτηνότεροι απο τα ssd/GB αλλα οι χρήστες παίρνουν ssd

2022 H Seagate ανακοινώνει ζημίες στα οικονομικά αποτελέσματα της.

2023 Προβλήματα αξιοπιστίας στα hhd. Ζημίες για την εταιρία.

2024 Εμφανιζονται τα ssd 100ΤΒ σε χαμηλές τιμές.

2025 Η seagate χρεοκοπεί.

2026 μεγαλες πλημμυρες στα εργοστασια των ssd

2027 oι τιμες των ssd εκτοξευονται στα υψη

2028 το no nut november γινεται θεσμος για ολους τους μηνες

2038 οι ssd ειναι ακομη πανακριβοι λογω των πλημμυρων. το no nut all year ειναι ακομη θεσμος.

fixed

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Oxygene είπε

Εσωτερικός 750 GB (τεράστιος για όταν τον αγόρασα το 2007) κλάταρε μέσα σε τρία χρόνια και έχασα ότι αρχεία είχα μέσα. Χωρίς καν προειδοποιητικό σημάδι.

Καλα κι εγώ εχω 2 WD που εχουν κλατάρει με ελαχιστη χρήση. Εχω κι εναν My book 750GB του 2007 που δουλευει τόσα χρόνια απροβληματιστα.

Πριν χρόνια χαλασε ενας WD του αδελφου μου και εφαγα 6 μήνες (και 120$) να βρώ καταλληλη πλακετα στο ebay για να τον φτιάξω γιατί είχε μεσα αναντικαταστατα αρχεία. Από τότε.... παντα backup.

13 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Συμβαίνουν αυτά. Ξέρω ότι όταν συμβούν πονάει και η μάρκα του δίσκου γίνεται κόκκινο πανί. Και μένα μου έσκασε WD Black Enterprise λογιστηρίου την πρώτη μέρα! Στο τελευταίο Restart πριν το 1ο backup, ακριβώς μετά το Setup των λογιστικών!  Ήθελα να τον κάψω με φλογοβόλο. Όταν πήγα στο μαγαζί να τον αντικαταστήσω πρέπει να φαινόταν στη φάτσα μου. Τον αντικατέστησαν χωρίς μισή κουβέντα.😂 Δεν λέω όμως ότι όλοι οι WD είναι για πέταμα, είπαμε, συμβαίνουν. Η δική σου ζημιά ήταν σαφώς μεγαλύτερη αλλά σε ποιον κατασκευαστή εμπιστεύεσαι τα αρχεία σου; Backup και πάλι Backup.

Όπως λες κόκκινο πανί. Όπως γραφω παραπάνω η 1η μου εμπειρία με seagate ήταν πριν από πολλα χρόνια με έναν 500GB. Το πήρα για αναβάθμιση του παλιου WD. Δεν δουλεψε ποτέ σαν boot drive (κολλαγε λίγο μετα την εκκινηση). Τελικά μπήκε σαν 2ος και δουλευει ακομα και σήμερα χωρίς πρόβλημα. Παρόλα αυτά.... η 1η κακή εντύπωση εμεινε.

Δημοσ.

Μέχρι τότε ελπίζουμε ότι για τους φορητούς θα έχουμε πολύ φθηνούς εσωτερικούς δίσκους SSD έστω μέχρι 2ΤΒ οπότε είναι μια χαρά για τον μέσο χρήστη...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, imvrios είπε

Go Seagate!

Με δύο τέτοιους δίσκους και με οικιακές συνδέσεις που το 2025 θα είναι 1 Gb/s συμμετρικό (τουλάχιστον) θα μπορούμε να στήσουμε ένα ολοδικό μας cloud και να ανεβάσουμε εκεί όλη μας τη ζωή. Χωρίς συνδρομές και χωρίς να έχουμε τα δεδομένα μας σε χέρια τρίτων. *

* Άλλο βέβαια που στην πραγματικότητα τα δεδομένα μας είναι πιο προστατευμένα από επιθέσεις κάθε είδους σε servers της Google ή της MS από ότι σε ένα δικό μας cloud.

Εδώ απέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Την MS και την Google την ξέρει όλος ο πλανήτης και μόνο και μόνο γι αυτό αποτελεί στόχο του κάθε σοβαρού hacker που είτε θέλει απλά να βρει δουλειά η να κάνει ζημιά.

Εγώ, εσύ (κρατάω μικρό καλάθι γιατί μπορεί να είσαι διάσημη προσωπικότητα) και το κάθε οικιακό personal pc δεν αποτελούν στόχο.

Το δικό σου personal cloud σαφώς και θα είναι πιο ασφαλές με υποτυπώδες security μόνο και μόνο γιατί:

* θα γνωρίζεις μόνον εσύ την ύπαρξη του και την διεύθυνση του. 

* Δεν αποτελείς στόχο - δεν θα βγάλει κάποιος κέρδος από εσένα με το να σου κλέψει τις φωτό από τις διακοπές.

* Και να googlarei κάποιος το ονοματεπώνυμο σου δεν θα εμφανιστεί πουθενά o cloud server σου.

Οι επιθέσεις γίνονται στοχευμένα και όχι τυχαία.

Πιο προστατευμένα τα δεδομένα σε servers τύπου MS η google είναι μόνο από θέμα backup...

Δημοσ.
22 hours ago, Torasu said:

Το εύλογο ερώτημα είναι ποιος τους χρειάζεται. Μόνο επαγγελματίες για cloud services και κολοσσοί τύπου Amazon/Google πάει ο νους μου.

Επίσης εκτός από εταιρίες,  όσοι αρχειοθετούν ταινίες/σειρές σε υψηλή ποιότητα, κρατάνε τοπικά αποθηκευμένα DRM-free (κι όχι μόνο) games, κλπ.

Δημοσ.

Μάλλον θα βάλω στο σαλόνι σε κρυστάλλινη προθήκη τον MFM σκληρό Seagate ST225 των 25MB (που έχω από τα τότε χρόνια) για να τον βλέπουν ως παλαιολιθικό είδος. 😀 Μήπως να έδιναν έμφαση στην περισσότερο στην αξιοπιστία και μετά στη χωρητικότητα? Φαντάσου να ακους το κλικ-κλικ από ένα δίσκο λίγων μηνών 100ΤΒ (που έχεις ξεχάσει πόσα και τι έχεις μέσα). (όποιος το έχει ζήσει, ξέρει... backup στο backup.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Να "χτυπήσει" ο 100 Tb δίσκος και να χτυπάς το κεφάλι σου.  😂

Αν έχεις σοβαρά δεδομένα, πχ εργασίες, προσωπικές φωτογραφίες κλπ που δεν θες οπωσδήποτε να χαθούν, πάντα κρατάς backup και κάπου αλλού. Τώρα εντάξει, αν ας πούμε είχα 100TB σε ταινίες και τραγούδια, θα στεναχωριόμουν για μερικές μέρες μόνο και μόνο για τον χρόνο που χρειάστηκε να τα κατεβάσω και για τον χρόνο που θα μου χρειαζόταν να τα ξανακατεβάσω, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Κάποτε τα mb του σκληρού ήταν σαν GB μην σου πω και επί δέκα με την σημερινή αξια. 25mb"=" 250gb σήμερα. Ήταν καλά για τότε όταν όλα "κόστιζαν" μερικές δεκάδες kilobytes...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...