Retromaniac Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Θυμάμαι όταν αγόρασα τον 1ο μου υπολογιστή πριν 20 χρόνια περίπου. Είχε σκληρό δίσκο 10GB και έλεγα τι τέλεια ήταν που είχα τόσο πολύ χωρητικότητα για να αποθηκεύω δεδομένα. Και παραπροχθές αγόρασα ένα φλασάκι χωρητικότητας 32GB με λιγότερα από 10 ευρώ, και δεν μου φτάνουν. Όταν βγουν αυτοί οι σκληροί θα σκεφτόμαστε ότι το 1TB είναι λίγο. Εγώ είχα, και τον έχω ακόμη, υπολογιστή με 20 mb. Φαντάσου.
Todoras Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εγώ είχα, και τον έχω ακόμη, υπολογιστή με 20 mb. Φαντάσου. 1994 486DX4 με 250MB HDD (ακόμα δουλεύει...) 2 χρόνια αργότερα 1996 του βάζω CD-ROM... και ζω την παράνοια... Το CD-ROM 650MB και ο δίσκος μου 250.....
valkon Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δεν μας νοιάζουν οι σκληροί, οι συμπαγής μας νοιάζουν.
fingolfingr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, possiz είπε Ξέχασες να μας πεις και τι ακριβώς έχεις μέσα. Αν διαβάσεις γραφω. Πάντως δεν είναι τσόντες. Υπάρχουν site για αυτό. 3 λεπτά πριν, Oxygene είπε Seagate δεν θα χάριζα ούτε στον εχθρό μου Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν εχω καλές εμπειριες από seagate. Ένας 500αρης που είχα παρει πριν χρόνια δεν καταφερε ποτέ να δουλεψει σαν boot drive (δουλευε μόνο σαν 2ος). Εχω στον server εναν υβριδικό 1TB αλλά..... με μιση καρδια τον εβαλα μέσα.
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Το θεμα ειναι να μην βαρανε να τους κανουν οσο ποιο αξιοπιστους μπορουν. Εγω πηγαινα Στουρναρη και μου εγραφαν παιχνιδια σε 5.25 δισκετες Θυμαμαι εκανα εγκατασταση σε ενα τυπογραφειο φιλου τα Windows 3.11 με δισκετες 10 η 11 ηταν δεν θυμαμαι.
Istros Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Θυμάμαι όταν αγόρασα τον 1ο μου υπολογιστή πριν 20 χρόνια περίπου. Είχε σκληρό δίσκο 10GB και έλεγα τι τέλεια ήταν που είχα τόσο πολύ χωρητικότητα για να αποθηκεύω δεδομένα. Και παραπροχθές αγόρασα ένα φλασάκι χωρητικότητας 32GB με λιγότερα από 10 ευρώ, και δεν μου φτάνουν. Όταν βγουν αυτοί οι σκληροί θα σκεφτόμαστε ότι το 1TB είναι λίγο. PC compatible Huyndai με κάρτα γραφικων EGA και σκληρό δίσκο 20MB και ήταν η αιχμή της τεχνολογίας.Η σημερινή τεχνολογία και τα υλικά βοηθάνε στην τεχνολογία HAMR της seagate που χρησιμοποιεί μικροσκοπικό Laser, το οποίο θερμαίνει την επιφάνεια του δίσκου στους 400°- 700°C, στιγμιαία και αμέσως κρυώνειν και γίνεται πολύ πιο δύσκολο να αλλάξει η μαγνήτισή του 16 λεπτά πριν, valkon είπε Δεν μας νοιάζουν οι σκληροί, οι συμπαγής μας νοιάζουν. Οι ssd μας νοιάζουν αλλά οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια gigabytes για να αποθηκεύσουν τα αρχεία οπως YouTube,υπηρεσίες cloud κ.α.Ακομα και για μας είναι μονόδρομος τουλάχιστον μέχρι να αυξηθούν οι χωρητικότητες στους ssd και φυσικά να πέσουν οι τιμές. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από Istros
xxatziva Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, tzaristotelis1968 είπε Και που θα τα βλέπει κάποιος τα 8Κ? Κινηματογράφο έχει? Εδώ με το ζόρι υπάρχει διαφορά από fhd σε 4K πχ στην 55 ιντσών που έχω σε απόσταση 2.5 μέτρα. Άσε τα ελληνικά κανάλια σε HD δεν νομίζω ότι εκπέμπουν 1080 αλλά λιγότερο. Τα 100 τέρα θα αργήσουν πολύ να γίνουν απαραίτητα. Τα 10 ίσως να είναι ήδη αλλά για λίγους. Είναι όπως τα 256 gb στα κινητά. Είναι για πολύ λίγους. Οι περισσότεροι είναι ακόμα 16-32-64 (σε θέμα ανάγκης). 720p τα ελληνικά κανάλια. 720x576 δηλαδή ανάλυση DVD. HD ready πιο απλά. 1080 ούτε για πλάκα δεν μπορούν.
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, xxatziva είπε 720p τα ελληνικά κανάλια. 720x576 δηλαδή ανάλυση DVD. HD ready πιο απλά. 1080 ούτε για πλάκα δεν μπορούν. 1080i ειναι αλλα 1080 με 1080 εχει διαφορα δες πχ 1080i σε δορυφορικο.
Oxygene Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, xxatziva said: 720p τα ελληνικά κανάλια. 720x576 δηλαδή ανάλυση DVD. 720x576 είναι 576i, όχι 720p, aka standard definition (όχι HD) 2
CheOnWeb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, xxatziva said: 720p τα ελληνικά κανάλια. 720x576 δηλαδή ανάλυση DVD. HD ready πιο απλά. 1080 ούτε για πλάκα δεν μπορούν. 1080i σε χαμηλό bitrate είναι. 2 hours ago, Oxygene said: Seagate δεν θα χάριζα ούτε στον εχθρό μου Πολύ το γενικεύεις. 1.000 εξωτερικοί (2,5") που πέρασαν απ' τα χέρια μου, έχουν δείξει πρακτικά μηδενικό failure rate, μετά από πολλές εγγραφές και formats, εδώ και 6 χρόνια. Ελάχιστο fragmentation βέβαια αλλά πολύ βάλε-βγάλε, πολλή ταλαιπωρία, πολλά formats και είναι και 1.000, όχι 5-6. Για εσωτερικούς δεν έχω μεγάλο δείγμα, δεν ξέρω.
Oxygene Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 12 minutes ago, CheOnWeb said: Πολύ το γενικεύεις. 1.000 εξωτερικοί (2,5") που πέρασαν απ' τα χέρια μου, έχουν δείξει πρακτικά μηδενικό failure rate, μετά από πολλές εγγραφές και formats, εδώ και 6 χρόνια. Ελάχιστο fragmentation βέβαια αλλά πολύ βάλε-βγάλε, πολλή ταλαιπωρία, πολλά formats και είναι και 1.000, όχι 5-6. Για εσωτερικούς δεν έχω μεγάλο δείγμα, δεν ξέρω. Εσωτερικός 750 GB (τεράστιος για όταν τον αγόρασα το 2007) κλάταρε μέσα σε τρία χρόνια και έχασα ότι αρχεία είχα μέσα. Χωρίς καν προειδοποιητικό σημάδι. 1
imvrios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Go Seagate! Με δύο τέτοιους δίσκους και με οικιακές συνδέσεις που το 2025 θα είναι 1 Gb/s συμμετρικό (τουλάχιστον) θα μπορούμε να στήσουμε ένα ολοδικό μας cloud και να ανεβάσουμε εκεί όλη μας τη ζωή. Χωρίς συνδρομές και χωρίς να έχουμε τα δεδομένα μας σε χέρια τρίτων. * * Άλλο βέβαια που στην πραγματικότητα τα δεδομένα μας είναι πιο προστατευμένα από επιθέσεις κάθε είδους σε servers της Google ή της MS από ότι σε ένα δικό μας cloud. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από imvrios
CheOnWeb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Just now, Oxygene said: Εσωτερικός 750 GB (τεράστιος για όταν τον αγόρασα το 2007) κλάταρε μέσα σε τρία χρόνια και έχασα ότι αρχεία είχα μέσα. Χωρίς καν προειδοποιητικό σημάδι. Συμβαίνουν αυτά. Ξέρω ότι όταν συμβούν πονάει και η μάρκα του δίσκου γίνεται κόκκινο πανί. Και μένα μου έσκασε WD Black Enterprise λογιστηρίου την πρώτη μέρα! Στο τελευταίο Restart πριν το 1ο backup, ακριβώς μετά το Setup των λογιστικών! Ήθελα να τον κάψω με φλογοβόλο. Όταν πήγα στο μαγαζί να τον αντικαταστήσω πρέπει να φαινόταν στη φάτσα μου. Τον αντικατέστησαν χωρίς μισή κουβέντα.😂 Δεν λέω όμως ότι όλοι οι WD είναι για πέταμα, είπαμε, συμβαίνουν. Η δική σου ζημιά ήταν σαφώς μεγαλύτερη αλλά σε ποιον κατασκευαστή εμπιστεύεσαι τα αρχεία σου; Backup και πάλι Backup.
bluesattack Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Tι θυμηθηκα τωρα,. εκεινο το thread με το πειραματικο δισκακι απο το..μελλον.😆Ποσα Τ ηταν εκεινο ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα