Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H Seagate δημοσιοποίησε το προϊοντικό της roadmap δείχνοντας την εξέλιξη στους σκληρούς δίσκους για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το roadmap, θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε ένα σκληρό δίσκο χωρητικότητας 100TB μέχρι το 2025. Άλλοι κατασκευαστές σκληρών δίσκων, όπως η WD (Western Digital) έχουν αναφερθεί σε μοντέλα σκληρών δίσκων χωρητικότητας έως και 40TB μέχρι το 2025, χάρη στη τεχνολογία MAMR (Microwave Assisted Magnetic Recording). Από ότι φαίνεται και από το roadmap, η Seagate είναι περισσότερο αισιόδοξη για το μέλλον της δικής της τεχνολογίας HDMR (Heated Dot Magnetic Recording), η οποία αποτελεί εξέλιξη της HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording).

H Seagate ευελπιστεί ότι θα κυκλοφορήσει σκληρούς δίσκους τεχνολογίας HAMR μέχρι το 2020, και εργαζόμενη πάνω στην εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας μέχρι το 2022 ευελπιστεί να έχει φέρει στην αγορά σκληρούς δίσκους 36TB.

6CSoKwlPQuITCMiO.jpg.5f9f411eeebb8002012e738569defbfc.jpg

Μέχρι το 2024, και σύμφωνα με το roadmap της εταιρείας θα δούμε σκληρούς δίσκους 48TB και από το 2025 και μετά σκοπεύσει να διοχετεύσει στην αγορά μοντέλα χωρητικότητας 100TB. Η τεχνολογία HAMR σύμφωνα με τη Seagate θα επιτρέψει κάθε δυόμιση χρόνια διπλάσια ανάπτυξη στο «areal density». Η σημερινή τεχνολογία PMR (Perpendicular Magnetic Recording)  φαίνεται πως θα εκλείψει στο μέλλον, ενώ οι σκληροί δίσκοι από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να αποτελούν την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν το χαμηλότερο κόστος ανά GB.

xhBXFD9kTqZk8vls.jpg.d0d2f4fc8880e278bad12d59eeba0b53.jpg

TechPowerUp

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και λίγα μου φαίνονται. Με τα 8Κ βίντεο στο μέλλον θα πρέπει να έχουμε και μεγάλες χωρητικότητες . 

Επεξ/σία από panosveto12
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι όταν αγόρασα τον 1ο μου υπολογιστή πριν 20 χρόνια περίπου. Είχε σκληρό δίσκο 10GB και έλεγα τι τέλεια ήταν που είχα τόσο πολύ χωρητικότητα για να αποθηκεύω δεδομένα. Και παραπροχθές αγόρασα ένα φλασάκι χωρητικότητας 32GB με λιγότερα από 10 ευρώ, και δεν μου φτάνουν. Όταν βγουν αυτοί οι σκληροί θα σκεφτόμαστε ότι το 1TB είναι λίγο.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, panosveto12 είπε

Και λίγα μου φαίνονται. Με τα 8Κ βίντεο στο μέλλον θα πρέπει να έχουμε και μεγάλες χωρητικότητες . 

Και που θα τα βλέπει κάποιος τα 8Κ? Κινηματογράφο έχει? Εδώ με το ζόρι υπάρχει διαφορά από fhd σε 4K πχ στην 55 ιντσών που έχω σε απόσταση 2.5 μέτρα. Άσε τα ελληνικά κανάλια σε HD δεν νομίζω ότι εκπέμπουν 1080 αλλά λιγότερο. 

Τα 100 τέρα θα αργήσουν πολύ να γίνουν απαραίτητα. Τα 10 ίσως να είναι ήδη αλλά για λίγους.

Είναι όπως τα 256 gb στα κινητά. Είναι για πολύ λίγους. Οι περισσότεροι είναι ακόμα 16-32-64 (σε θέμα ανάγκης).

• Like 2
Δημοσ.

Το εύλογο ερώτημα είναι ποιος τους χρειάζεται. Μόνο επαγγελματίες για cloud services και κολοσσοί τύπου Amazon/Google πάει ο νους μου.

Δημοσ.

Δώσε χώρο ατελείωτο!  Και μεχρι τότε θα παίζουν και σε σατα 5 και πάει λέγοντας...

Ο πρώτος μου δίσκος ήταν 30 MB... Πριν 2-3 χρόνια που τον δοκίμασα,στο πρώτο μου σύστημα που είχε μπεί, δούλευε κανονικότατα..  Τι έχουμε να δούμε ακόμα, καλά νά μαστε...🙂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Torasu είπε

Το εύλογο ερώτημα είναι ποιος τους χρειάζεται. Μόνο επαγγελματίες για cloud services και κολοσσοί τύπου Amazon/Google πάει ο νους μου.

Το ίδιο ερώτημα υπήρχε όταν πρωτο κυκλοφόρησαν και οι δίσκοι με χωρητικότητα 1TB  😎

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το roadmap είναι το εξής.

2020 Οι σκληροί ειναι φτηνότεροι απο τα ssd/GB αλλα οι χρήστες παίρνουν ssd

2022 H Seagate ανακοινώνει ζημίες στα οικονομικά αποτελέσματα της.

2023 Προβλήματα αξιοπιστίας στα hhd. Ζημίες για την εταιρία.

2024 Εμφανιζονται τα ssd 100ΤΒ σε χαμηλές τιμές.

2025 Η seagate χρεοκοπεί.

Επεξ/σία από likor
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Torasu είπε

Δες linus tech tips petabyte project

1 ώρα πριν, tzaristotelis1968 είπε

Και που θα τα βλέπει κάποιος τα 8Κ? Κινηματογράφο έχει? Εδώ με το ζόρι υπάρχει διαφορά από fhd σε 4K πχ στην 55 ιντσών που έχω σε απόσταση 2.5 μέτρα. Άσε τα ελληνικά κανάλια σε HD δεν νομίζω ότι εκπέμπουν 1080 αλλά λιγότερο. 

Τα 100 τέρα θα αργήσουν πολύ να γίνουν απαραίτητα. Τα 10 ίσως να είναι ήδη αλλά για λίγους.

Είναι όπως τα 256 gb στα κινητά. Είναι για πολύ λίγους. Οι περισσότεροι είναι ακόμα 16-32-64 (σε θέμα ανάγκης).

Απαραίτητα τα 100ΤΒ για οικιακή χρήση σίγουρα θα αργήσουν πολύ. Τα 10..... αναλογα.

Εγώ πχ εχω συνολικά περίπου 24TB σκληρους (3,5'). Επειδή είμαι καπως backup freak από αυτά, τα 12TB είναι στον home server μου, 8TB για backup αυτου και 4TB για απομακρυσμενο back up των σημαντικων δεδομένων (στον σπίτι των γονιων). Τα δεδομένα περιλαμβανουν σε ένα μεγαλο βαθμό βιντεο των παιδιων, φωτογραφίες και περιπου 2TB δεδομένα από την δουλεια του αδελφού μου (για backup). Φυσικά και υπαρχουν και ταινιες/σειρες μεσα αλλα όχι τόσες όσες καποτε. Και φυσικά όλοι αυτοι οι δισκοι δεν είναι γεματοι αλλα εχουν χωρο για το μέλλον.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Δες linus tech tips petabyte project

Απαραίτητα τα 100ΤΒ για οικιακή χρήση σίγουρα θα αργήσουν πολύ. Τα 10..... αναλογα.

Εγώ πχ εχω συνολικά περίπου 24TB σκληρους . Επειδή είμαι καπως backup freak από αυτά, τα 12TB είναι στον home server μου, 8TB για backup αυτου και 4TB για απομακρυσμενο back up των σημαντικων δεδομένων (στον σπίτι των γονιων). Τα δεδομένα περιλαμβανουν σε ένα μεγαλο βαθμό βιντεο των παιδιων, φωτογραφίες και περιπου 2TB δεδομένα από την δουλεια του αδελφού μου (για backup). Φυσικά και υπαρχουν και ταινιες/σειρες μεσα αλλα όχι τόσες όσες καποτε. Και φυσικά όλοι αυτοι οι δισκοι δεν είναι γεματοι αλλα εχουν χωρο για το μέλλον.

Ξέχασες να μας πεις και τι ακριβώς έχεις μέσα.

Επεξ/σία από possiz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...