pavloa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα. Ένας φίλος θέλει να μεταφέρουμε στον εξωτερικό δίσκο μου κάποια αρχεία γύρω στα 600GB. (Φώτογραφίες, μουσική βίντεο και έγγραφα) Επειδή την έχω πατήσει αρκετές φορές να κολλησω ιο απο usb. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίξω εικονικά το usb ή τον σκληρό δίσκο και να αντιγράψω στον εξωτερικό δίσκο τα αρχεία απο τον δικό του δίσκο? Όταν τελειώσει η αντιγραφή. Βγάλω τον δικό του δίσκο και ανοίξω ενα αρχείο που αντιγράψαμε, υπαρχει περίπτωση να κολλήσω ιο? (Αν φυσικά έχει ιο)
XPHSTOS_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Ναι! Αν το αρχείο είναι μολυσμένο και αντιγραφή θα πάρει και τον ιό μαζί. Το πιο "safe" είναι να ελέγξεις με κάποιο ενημερωμένο antivirus/internet security suite τα αρχεία και μετά να τα μεταφέρεις.
pavloa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, XPHSTOS_ είπε Ναι! Αν το αρχείο είναι μολυσμένο και αντιγραφή θα πάρει και τον ιό μαζί. Το πιο "safe" είναι να ελέγξεις με κάποιο ενημερωμένο antivirus/internet security suite τα αρχεία και μετά να τα μεταφέρεις. Αυτό σκεφτόμουν να κάνω, να τα σκανάρω και μετά να τα αντιγράψω αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω τον ιό με το που συνδέσω τον δίσκο? Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από pavloa
XPHSTOS_ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Πάντα υπάρχει κίνδυνος. Τρέξε από ένα USB Drive μια διανομή linux και κάνε την αντιγραφή εκεί μέσα... Αλλά είπαμε, αν τα αρχεία που αντιγραφούν έχουν ιό, θα έχεις εσύ μετά όταν το συνδέσεις στο μηχάνημα σου. Γιαυτό scan, αλλά 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ!
pavloa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε Πάντα υπάρχει κίνδυνος. Τρέξε από ένα USB Drive μια διανομή linux και κάνε την αντιγραφή εκεί μέσα... Αλλά είπαμε, αν τα αρχεία που αντιγραφούν έχουν ιό, θα έχεις εσύ μετά όταν το συνδέσεις στο μηχάνημα σου. Γιαυτό scan, αλλά 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ! Κατάλαβα.. Αν είναι θα τον συνδέσω στο άλλο pc που δεν με νοιάζει αν πάθει κάτι.. Θα σκανάρω με 2 antivirus, και ελπίζω να είναι καθαρά. Για σκανάρισμα λέω για το bitdefender, malwarebytes, eset online scanner, KVRT karspersky., Emsisoft AntiMalware.
tarantules Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δες λίγο το USB Immunizer.Σε ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
micos000 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 17 ώρες πριν, pavloa είπε ...δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω τον ιό με το που συνδέσω τον δίσκο? Όχι, εκτός αν είναι κάτι εσκεμμένο εκ μέρους του. Αν κάνεις την αντιγραφή σε δικό σου υπολογιστή που ξέρεις ότι είναι καθαρός από ιούς τότε δεν θα κολλήσεις κάτι απλά με την αντιγραφή και αν έχεις ενεργό antivirus σίγουρα θα σκανάρει τα exe, zip, rar, doc, xls κτλ αρχεία κατά την αντιγραφή. Μετά όμως, αν πας και τρέξεις κάποιοι πρόγραμμα από αυτά και είναι μολυσμένο τότε μόνο το antivirus μπορεί να σε βοηθήσει αν αναγνωρίσει τον ιό πριν την εκτέλεση. 1
accipio Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Γράφεις για φωτογραφίες, μουσική, βίντεο και έγγραφα. Απ' όσο ξέρω, τα τρία πρώτα δεν μολύνονται από ιούς. Τα έγγραφα ναι, ειδικά αυτά που μπορεί να έχουν μακροεντολές. Άρα, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, σύνδεσε άφοβα το δίσκο, κάνε του έναν έλεγχο με το antivirus και μετά άρχισε τη μεταφορά.
pavloa Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τον δίσκο τον έχω στα χέρια μου. Μόλις βρω χρόνο θα κάνω την αντιγραφή αφού τα σκανάρω πρώτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα