nek4d Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Lied είπε Δεν εχω παραγγείλει εγω, Αν παραγγείλει καποιος και του ρίξουν ακυρο απο θέμα αποθέματος ας μας το πει να κλειδώσουμε το θέμα. Τωρα αν πουλάνε refurbished για καινουριους, νομιζω οτι κατι τετοιο δε μπορουμε να το ξέρουμε σε καμια προσφορα. Αν και το μαγαζι εχει ασχημο ιστορικο στις ακυρωσεις, στην συγκεκριμενη προσφορα, αφορα στοκ και δεν θα ακυρωσει πιστευω. Ηδη εχει 1 μονο τεμ διαθεσιμο, αν βαλεις 2, σου λεει μονο ενα. Προσωπικα δεν θα βαλω, οχι μονο γιατι ηθελα 2 ή 3 δισκους για nas, αλλα γιατι ειναι οντως περιεργο που ξετρυπωσανε το παλιο μοντελο... Καλυτερα κατι παραπανω σε λεφτα, για νεο μοντελο και σιγουρα οχι refurbished. Η οποιος θελει για desktop χρηση, αν δεν χρειαζεται τις 7200, καλυτερα οι πιο φθηνοι barracuda με τα 256 cache, εναντι 128. Οποιος παραλαβει, ας δει καλα την συσκευασια και τα αναγραφομενα στον δισκο, κανονικα τα προιοντα refurbished εχουν ξεκαθαρη σημανση.
babyonboard Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, Lied είπε Αναλογα τι θες. Εμενα το Nas μου ειναι Jbod και δε με ενδιαφερει η απώλεια δεδομενων. Αν σε ενδιαφερει και σε συμφερει κανα Raid 5 θα ελεγα να πας τουλαχιστον σε καποιο NAS μοντελο φθηνο σε αυτες τις περιπτώσεις σε σωζει ο reduntant δισκος. Τωρα αν θες συστηματα προστασιας στους δισκους και θα τους τρεχεις σχεδον 24/7 Θα ελεγα να πας σε Red Pro ή Enterprise NAS δισκους. Αντίθετα με τους απλους εχουν vibration control μηχανισμους αλλα και καλυτερη κατασκευη στα μοτερ, heads και Platters. Για ένα απλό NAS σκέφτομαι να αποθηκεύσω όλα τα αρχεία μου,ταινίες κλπ και να τα έχω σε ένα back up mode ώστε αν σκάσει κάτι να μην χαθούν τα data (raid), νοικοκυρεμένα και με ασφάλεια. Σαφώς δεν με ενδιαφέρει να πετάξω λεφτά (οπότε θαρρώ κάτι σε pro δεν είναι απαραίτητο σωστά??)
Salvation81 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, babyonboard είπε Για ένα απλό NAS σκέφτομαι να αποθηκεύσω όλα τα αρχεία μου,ταινίες κλπ και να τα έχω σε ένα back up mode ώστε αν σκάσει κάτι να μην χαθούν τα data (raid), νοικοκυρεμένα και με ασφάλεια. Σαφώς δεν με ενδιαφέρει να πετάξω λεφτά (οπότε θαρρώ κάτι σε pro δεν είναι απαραίτητο σωστά??) Αν παρεις ΝΑΣ θεωρητικα θα το εχεις ανοιχτο πολλες ωρες, τα NAS δεν ειναι θηκες USB ωστε να τα ανοιγεις και να τα κλεινεις συνεχεια. Οσο πιο "πανω" πας σε δισκο τοσο περισσοτερη ασφαλεια δεδομενων θα εχεις (βεβαια τιποτα δεν ειναι απολυτο σε αυτα τα πραγματα, μπορει να παρεις τον πιο ακριβο σκληρο και να σου βγει off σε 1 μηνα και να εχεις εναν φτηνο και να κρατησει χρονια). Αν δεν θελεις να τα εχεις ολα σε δικτυο με πολλους υπολογιστες η συσκευες καλυτερα να παρεις μια θηκη USB 3.1 με 4-5-6-7-8 θεσεις για δισκους παντως (και χωρις RAID μια χαρα θα εισαι αν την ανοιγεις πχ 2-3 ωρες την ημερα). Επισης για να λεμε και του στραβου το δικιο η σειρα ENAS ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλη, εχω σε NAS που δουλευει 24/7 εναν 8αρη εδω και 4 χρονια και ακομα παει. Απλα το αναφερω γιατι το οτι ειναι 4ετιας σειρα δεν λεει κατι (ο λογος που βγαινουν νεες σειρες ειναι κυριως λογο του οτι βγαινουν μεγαλυτερες χωριτηκοτητες και τεχνολογιες μαζι με αυτες, οι 4αριδες πχ συνηθως δεν εχουν οσες θα βρεις σε 10ΤΒ+). Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από Salvation81 1 2
Lied Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, Salvation81 είπε Αν παρεις ΝΑΣ θεωρητικα θα το εχεις ανοιχτο πολλες ωρες, τα NAS δεν ειναι θηκες USB ωστε να τα ανοιγεις και να τα κλεινεις συνεχεια. Οσο πιο "πανω" πας σε δισκο τοσο περισσοτερη ασφαλεια δεδομενων θα εχεις (βεβαια τιποτα δεν ειναι απολυτο σε αυτα τα πραγματα, μπορει να παρεις τον πιο ακριβο σκληρο και να σου βγει off σε 1 μηνα και να εχεις εναν φτηνο και να κρατησει χρονια). Αν δεν θελεις να τα εχεις ολα σε δικτυο με πολλους υπολογιστες η συσκευες καλυτερα να παρεις μια θηκη USB 3.1 με 4-5-6-7-8 θεσεις για δισκους παντως (και χωρις RAID μια χαρα θα εισαι αν την ανοιγεις πχ 2-3 ωρες την ημερα). Επισης για να λεμε και του στραβου το δικιο η σειρα ENAS ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλη, εχω σε NAS που δουλευει 24/7 εναν 8αρη εδω και 4 χρονια και ακομα παει. Απλα το αναφερω γιατι το οτι ειναι 4ετιας σειρα δεν λεει κατι (ο λογος που βγαινουν νεες σειρες ειναι κυριως λογο του οτι βγαινουν μεγαλυτερες χωριτηκοτητες και τεχνολογιες μαζι με αυτες, οι 4αριδες πχ συνηθως δεν εχουν οσες θα βρεις σε 10ΤΒ+). ΓΙα τις πολλές ώρες δεν ισχύει πάντα, Πχ εχω nas γιατι ειχα περισσευουμενο pc και το έκανα Plex server. Η χρήση του όμως περιορίζετε στις 2 φορες τη βδομαδα που θα κανω data transfers και θα δω καμια ταινια στην TV. Οποτε το ανοιγω οταν χρειάζεται. Βεβαια υπάρχει φθορα των δισκων μονο και μονο απο το οτι κάθονται, οποτε δε γλυτώνω κατι περα απο θορυβο. Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω.
jimis98 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 τι features έχει ένας nas hdd απο τον απλό?το cache στον δίσκο σε τι βοηθάει?
Salvation81 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jimis98 είπε τι features έχει ένας nas hdd απο τον απλό?το cache στον δίσκο σε τι βοηθάει? Χαμηλοτερες δονησεις, χαμηλοτερες θερμοκρασιες, χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος, ποιο γρηγορο RAID rebuild και αλλα πολλα. Το cache προσφερει σε επιδοσεις αφου βοηθαει τον δισκο να κασαρει δεδομενα αντι να αφηνει μονο τις πλακετες να κανουν ολη την δουλεια. 4 ώρες πριν, Lied είπε ΓΙα τις πολλές ώρες δεν ισχύει πάντα, Πχ εχω nas γιατι ειχα περισσευουμενο pc και το έκανα Plex server. Η χρήση του όμως περιορίζετε στις 2 φορες τη βδομαδα που θα κανω data transfers και θα δω καμια ταινια στην TV. Οποτε το ανοιγω οταν χρειάζεται. Βεβαια υπάρχει φθορα των δισκων μονο και μονο απο το οτι κάθονται, οποτε δε γλυτώνω κατι περα απο θορυβο. Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω. Δεν υφισταται φθορα δισκων επειδη καθονται αφου μιλαμε για συσκευες που ειναι σε κενο αερος στο εσωτερικο. Θα σου πω απλα πως εχω εναν Quantum Fireball που καθεται απο το 1996. Πριν 3 χρονια που τον εβαλα απο περιεργεια να δω αν δουλευει σε ενα παλιο συστημα δουλευε μια χαρα. Τωρα αν υπαρχει φθορα της ταξεως του 0.001% αυτο ναι ισως να ειναι πιθανο. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2018 από Salvation81
jimis98 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 RAID rebuild τι είναι? τον nas μπορώ να τον έχω σαν εξωτερικό? το ότι αντέχουν μήπως τους κάνει η μικρές στροφές του δίσκου? το υψηλό cache υπάρχει περίπτωση να βοηθάει ώστε να μην χαλάνε εύκολα η δίσκοι σε σχέση με την ποιο μικρή μνήμη?
Salvation81 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, jimis98 είπε RAID rebuild τι είναι? τον nas μπορώ να τον έχω σαν εξωτερικό? το ότι αντέχουν μήπως τους κάνει η μικρές στροφές του δίσκου? το υψηλό cache υπάρχει περίπτωση να βοηθάει ώστε να μην χαλάνε εύκολα η δίσκοι σε σχέση με την ποιο μικρή μνήμη? RAID rebuild ειναι αν εχεις πολλους δισκους (απο 3 και πανω συνηθως) σε καταταξη RAID ειτε για αυξηση επιδοσεων ειτε για μπακαρισμα δεδομενων ωστε αν φυγει ο ενας να μην τα χασεις πχ. Αν θελεις περεταιρω πληροφοριες καλυτερα να κοιταξεις στο Wikipedia γιατι θελει αρκετοι διαβασμα. Δεν εχει θεμα που θα τον εχεις, δισκος ειναι, απλα εχει καποια εξτρα σε σχεση με τα απλα μοντελα. Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις μικρες στροφες, ολα τα καλα μοντελα ειναι στις 7200RPM. Οχι, το cache εχει να κανει μονο με τις επιδοσεις του δισκου.
jimis98 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 τα 7200RPM με τα 5400 θα εχουν την ιδια διαρκεια ζωης?
Salvation81 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, jimis98 είπε τα 7200RPM με τα 5400 θα εχουν την ιδια διαρκεια ζωης? Δεν παιζει ρολο, να κοιτας τα MTBF που δινει η καθε εταιρεια. Μονο οι θερμοκρασιες και η καταναλωση ρευματος αλλαζει αλλα ελαχιστα.
non-serviam Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Δεν παιζει ρολο, να κοιτας τα MTBF που δινει η καθε εταιρεια. Μονο οι θερμοκρασιες και η καταναλωση ρευματος αλλαζει αλλα ελαχιστα. Γιατί απαντάς, ειλικρινά; Δεν μπορεί να ανοίξει το Google και να κάνει μια αναζήτηση; Ξοδεύεις τον πολύτιμο χρόνο σου γιατί καποιος άλλος βαριέται/δεν έχει μάθει να κάνει πράγματα μόνος του; 1
alexakos89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, non-serviam είπε Γιατί απαντάς, ειλικρινά; Δεν μπορεί να ανοίξει το Google και να κάνει μια αναζήτηση; Ξοδεύεις τον πολύτιμο χρόνο σου γιατί καποιος άλλος βαριέται/δεν έχει μάθει να κάνει πράγματα μόνος του; Δεν ειναι κακο να βοηθάμε των συνάνθρωπο μας μερικες φορες. Μην ειμαστε υπερβολικοι.
bahamut_zero Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Στις 6/11/2018 στις 11:19 ΠΜ, k_dinos είπε Είμαι πρόσφατα καμμένος από seagate δίσκο και μαζεύω χρήματα γιατί για την ανάκτηση δεδομένων μου ζητάνε 650ευρώ. Δύσκολα θα επέλεγα ξανά αυτήτην εταιρεία Αν βρεις εταιρια που δεν σκανε οι δισκοι της πες μας κι εμας. κατα τα αλλα να κανεις back ειδικα στο πολυτιμα δεδομενα ακολουθωντας τον κανονα 3-2-1 3 αντιγραφα 2 διαφορετικα μεσα 1 εκτος σπιτιου
Salvation81 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, bahamut_zero είπε Αν βρεις εταιρια που δεν σκανε οι δισκοι της πες μας κι εμας. κατα τα αλλα να κανεις back ειδικα στο πολυτιμα δεδομενα ακολουθωντας τον κανονα 3-2-1 3 αντιγραφα 2 διαφορετικα μεσα 1 εκτος σπιτιου Δεν ειναι μονο οτι χαλανε απο ΟΛΕΣ τις εταιρειες ειναι και το οτι σε αρκετα μοντελα η Seagate δινει ΔΩΡΕΑΝ Data Recovery. Αυτο το κανουν καποιες μονο στα enterprise μοντελα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα