Προς το περιεχόμενο

Seagate enterprise NAS 4TB (Sata) 100€ [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://mustshop.gr/ilektronikoi-ypologistes/apothikeytika-mesa-ypologistwn/seagate-enterprise-nas-hdd-4tb-sata-6gb-s-st4000vn0001/?sl=el

Απο μια ματια που έριξα, στα 100ε οχι μονο ειναι φθηνότερος απο τους κλασσικους RED αλλα η σειρα enterprise ειναι και πολυ καλύτερη στην κατασκευή.

Enterprise vs others
http://forums.storagereview.com/index.php?/topic/38061-seagate-enterprise-nas-vs-enterprise-capacity/

Επεξ/σία από Lied
  • Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι πρόσφατα καμμένος από seagate δίσκο και μαζεύω χρήματα γιατί για την ανάκτηση δεδομένων μου ζητάνε 650ευρώ.

Δύσκολα θα επέλεγα ξανά αυτήτην εταιρεία

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Είμαι πρόσφατα καμμένος από seagate δίσκο και μαζεύω χρήματα γιατί για την ανάκτηση δεδομένων μου ζητάνε 650ευρώ.

Δύσκολα θα επέλεγα ξανά αυτήτην εταιρεία

Είναι μέχρι να την πατήσεις μια φορά. Μετά αρχίζεις και κρατάς backup, στο backup, στο backup...

Πάντως γενικά είναι θέμα τύχης, εκτός και αν κάνει καμία τραγική χαζομάρα ο χρήστης. Αν έχεις πάντως αποθηκεύσει τα δεδομένα σου και αλλού, απλά ξεκινάς ένα RMA, καθώς έχεις τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Επειδή ψάχνονται για να NAS οι ειδικοί τι προτείνετε ? Να τους πάρω? Ή να πάω σε άλλους δίσκους?

Σκέφτομαι και για ένα Synology ταυτόχρονα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, babyonboard είπε

Επειδή ψάχνονται για να NAS οι ειδικοί τι προτείνετε ? Να τους πάρω? Ή να πάω σε άλλους δίσκους?

Αναλογα τι θες. Εμενα το Nas μου ειναι Jbod και δε με ενδιαφερει η απώλεια δεδομενων. Αν σε ενδιαφερει και σε συμφερει κανα Raid 5 θα ελεγα να πας τουλαχιστον σε καποιο NAS μοντελο φθηνο σε αυτες τις περιπτώσεις σε σωζει ο reduntant δισκος.

Τωρα αν θες συστηματα προστασιας στους δισκους και θα τους τρεχεις σχεδον 24/7 Θα ελεγα να πας σε Red Pro ή Enterprise NAS δισκους. Αντίθετα με τους απλους εχουν vibration control μηχανισμους αλλα και καλυτερη κατασκευη στα μοτερ, heads και Platters.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, barman_ είπε

o δισκος της προσφορας,χρειαζεται ενα κουτακι για να μπει μεσα?τι προταση υπαρχει?

Ή σε ένα dock καλύτερα, βάλε βγάλε ευκολότερα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vrwmiaris είπε

Ή σε ένα dock καλύτερα, βάλε βγάλε ευκολότερα

Επίφοβο πολύ. Έχω κάψει δίσκο έτσι!

51 λεπτά πριν, babyonboard είπε

Μια χαρά κάνουν. Είναι NAS έκδοση (όχι η pro), οπότε για έναν απλό σπιτικό NAS είσαι οκ. Πάντα όμως με redundancy, αλλιώς θα κλαις!

Δες και για Freenas, θα σου βγει πιο φθηνά από έτοιμο κουτί.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Επίφοβο πολύ. Έχω κάψει δίσκο έτσι!

Μια χαρά κάνουν. Είναι NAS έκδοση (όχι η pro), οπότε για έναν απλό σπιτικό NAS είσαι οκ. Πάντα όμως με redundancy, αλλιώς θα κλαις!

Δες και για Freenas, θα σου βγει πιο φθηνά από έτοιμο κουτί.

Αν λες για τον πρωτο δισκο του θέματος, ειναι η "Pro" εκδοση. Αντιστοιχη με τους Red Pro Nas και λίγο καλύτεροι μιας και οι RED Pro εχουν κομμενα features . πχ Για Vibration control θα πρεπει να αγορασει καποιος τους Gold ή να παει σε HGST enterprise.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποψην πως η σειρα ENAS εχει σταματησει να παραγεται πανω απο χρονο (λογο αντικαταστασης με τους IronWolf Pro), με λιγα λογια η δεν ισχυει η προσφορα, η εχουν ελαχιστα κομματια η παιζει να μιλαμε και για refurbished.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Για να πουμε και κατι σχετικο με την προσφορα του τιτλου μιας και δεν βλεπω να εχει γραψει κανεις κατι σχετικο...

• Ο δισκος ειναι 3ετιας+
  • Στοκ δεν υπαρχει πουθενα εδω και πολυ καιρο.
  • Ποσα κομματια εχει το μαγαζι και πως προεκυψαν;
  • Απο 106-111€ εχει το νεο μοντελο επι ενα χρονο.  https://www.skroutz.gr/s/10116899/Seagate-Ironwolf-4TB.html?keyphrase=ST4000VN008
  • Ειναι αραγε προσφορα; Αξιζει δηλαδη;
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, vrwmiaris είπε

Έχω τον 4 γίγα, εδώ και ένα χρόνο δουλεύει 24/7 πάνω στο ρούτερ της υπογραφής μου.

Μαλλον θελεις να πεις τερα;

1 ώρα πριν, matrixxx είπε

Για να πουμε και κατι σχετικο με την προσφορα του τιτλου μιας και δεν βλεπω να εχει γραψει κανεις κατι σχετικο...

• Ο δισκος ειναι 3ετιας+
  • Απο 106-111€ εχει το νεο μοντελο επι ενα χρονο.  https://www.skroutz.gr/s/10116899/Seagate-Ironwolf-4TB.html?keyphrase=ST4000VN008

H σειρα Ironwolf αντικατεστησε την απλη NAS, η IronWolf Pro αντικατεστησε την Enterprise NAS.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, matrixxx είπε

• Ο δισκος ειναι 3ετιας+

Δεν εχω παραγγείλει εγω, Αν παραγγείλει καποιος και του ρίξουν ακυρο απο θέμα αποθέματος ας μας το πει να κλειδώσουμε το θέμα.
Τωρα αν πουλάνε refurbished για καινουριους, νομιζω οτι κατι τετοιο δε μπορουμε να το ξέρουμε σε καμια προσφορα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...