Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους , σήμερα διαπίστωσα κάτι που ίσως βοηθήσει αρκετό κόσμο που σκέφτεται να κάνει αναβάθμιση σε 9 generation Intel ,  είμαι καναδυό βδομάδες στο περίμενε για έναν i9 που έχω παραγγείλει και δεν υπάρχει λόγο έλλειψης στην αγορά , οποτε επειδή δεν τι πάλευα άλλο χωρίς pc αποφάσισα να πάρω έναν 9600k που τον βρήκα διαθέσιμο στα 300 ευρουλακια , και όταν με το καλο ερχότανε ο i9 θα τον πούλαγα κάνα πενηντάρι πιο κάτω έτσι για να μην μείνω χωρίς pc , έκατσα λοιπόν και το έστησα σήμερα και έμεινα μ@#$%ας με τις επίδοσης του , 4.8Ghz all cores στα 1.250v με θερμοκρασίες στα games , ειδικά pubg όλα ultra που δεν ξεπερνάνε τους 55c , του έτρεξα και stress test πήγε μέχρι 83c liquid cooler , έχει σχεδόν 60 fps παραπάνω από τον 4790k που είχα πριν και το pc γενικά πετάει , δοκίμασα και 5ghz στα 1.350v έτσι για ψυχολογικούς λόγους να πω ότι είδα το νούμερο αλλα δεν είναι stable και δεν είναι για κάθε μέρα , δεν ξέρω ίσος δεν έπεσα σε καλο chip , το θέμα είναι άλλο όμως , έκατσα και έκανα απολογισμό και αποφάσισα ότι δεν μου χρειάζεται ο i9 ποσο μάλλον ο i7 , οποτε τον ακύρωσα , πραγματικά ο cpu δεν είναι απλά value for money είναι ότι πρέπει , για όσους σκέφτονται αναβάθμιση με κάθε ειλικρίνεια σας το λέω προτιμήστε τον 9600k άμα είναι για gaming χρήση και κρατήστε τα λεφτά σας για κάτι άλλο ίσως , και του r2700x που έχει φίλος με αντίστοιχο GPU του ρίχνει στα αφτιά άνετα και στα FPS και δεν κάνει και FPS drop που κάθε τρις και λίγο έχει πρόβλημα ο φίλος μου σε mass fights

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα και ισως να ηταν επιλογη -> αν ειχε 242 ευρω (εστω, αντι για $-δολλαρια)
https://www.anandtech.com/show/13400/intel-9th-gen-core-i9-9900k-i7-9700k-i5-9600k-review/6

Αλλα γι' αυτα που ζητα τωρα, το value for money του παει περιπατο / πεταει απο το παραθυρο...!
😢

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MTX είπε

ειδικά pubg όλα ultra που δεν ξεπερνάνε τους 55c , του έτρεξα και stress test πήγε μέχρι 83c liquid cooler , έχει σχεδόν 60 fps παραπάνω από τον 4790k που είχα πριν και το pc γενικά πετάει , 

Χαχα 60fps ρε θηρίο?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα αν μπω σε κουβέντα πάλι θα έχουμε πόλεμο... Μια χαρά επεξεργαστής είναι... Αλλά όταν μπουν τα 12threads ενός 2600/1600x/1600 ή τα 16 ενός 1700/1700x στα 3,9 ghz στο θέμα από εφαρμογές ή παιχνίδια που (θα) τα εκμεταλλευονται τότε πάει περίπατο το keep your money σου όλοι οι προηγούμενοι σου αφήνουν και ρέστα για να τα ρίξεις σε κάρτα... Και όσο θα αρχίζουν περισσότερο τα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται περισσότερα από 6 threads τόσο περισσότερο θα πηγαίνει περίπατο το keep your money... Μην λέμε ότι θέλουμε μάνα μου...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε ενδιαφερουν τα online παιχνιδια συγκεκριμενα τοτε ναι ο 9600κ ειναι λουκουμι απο πλευρας επιδοσεων μιας και σε αυτα τα παιχνιδια ουτε τα παραπανω threads χρειαζεσαι ουτε τιποτα(αν εκανες και streaming πχ δεν θα τον προτιμουσες εξ αρχης).

Και αν μιλαμε και για 1080p,εκει ειναι που δινει τα ρεστα με τα παραπανω ρολογια που τα θες τα παραπανω fps λογω του monitor(ειδικα αν εχεις 180-240hz monitor).

Το μονο κακο ειναι οτι θελει λιγο ψαξιμο οσον αφορα μητρικη και ψυξη γιατι πχ δεν αξιζει να δωσεις παρα πολλα χρηματα σε μητρικη,ουτε σε ψυξη.

Παρολα αυτα δεν ειναι επεξεργαστης τον οποιο θα τον προτεινει καποιος με την ιδια ανεση στους παντες, γιατι η πλειοψηφια του κοσμου βολευεται και με τον φθηνοτερο(επαιξε πριν λιγο καιρο απο amazon)8400,δεν σου αναφερω καν τις επιλογες απο ρυζια γιατι υποτιθεται τις εχεις βγαλει απεξω εξ αρχης.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Προφανως, δεν θα πρεπει να υπολογισουμε (και) τους Amd, γιατι αλλιως οντας στη...2πλασια τιμη ο Intel
🤑
θα επρεπε να δινει -παντου ομως- τουλαχιστον συν +80% απο τα κοκκινα: για να ειναι προτιμητεος αυτος!
🤓

Δημοσ.

Έχει να προτείνει κανείς budget σύστημα αυτή τη στιγμή για τον i5 9600K ; Η φθηνότερη Ζ390 που θα τον πηγαίνει στα 4,5 , 4,6GHz ;;; 

Και οι πιο προσιτές ram ; (αν και οι τιμές τους παραμένουν αισχρές).

Τα έχει ψάξει κανείς ;;;

2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Προφανως, δεν θα πρεπει να υπολογισουμε (και) τους Amd, γιατι αλλιως οντας στη...2πλασια τιμη ο Intel

Με τον ryzen 2700x αυτή τη στιγμή είναι στα ίδια λεφτά. Σε games μάλλον υπερτερεί .

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Με τον ryzen 2700x αυτή τη στιγμή είναι στα ίδια λεφτά. Σε games μάλλον υπερτερεί .

Ομως εγω -οχι τυχαια, χαχα!- μιλησα γι' αυτους = 2600 η 1700* 😈
https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html
https://www.skroutz.gr/s/10627846/AMD-Ryzen-7-1700-Box.html
https://www.skroutz.gr/s/16078398/Intel-Core-i5-9600K-Box.html
*Οπου, με λογικα κλοκια, γινονται 2600Χ - 1700Χ 😎
https://www.anandtech.com/show/9793/best-cpus
https://www.cgdirector.com/best-cpu-for-rendering/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Έχει να προτείνει κανείς budget σύστημα αυτή τη στιγμή για τον i5 9600K ; Η φθηνότερη Ζ390 που θα τον πηγαίνει στα 4,5 , 4,6GHz ;;; 

Και οι πιο προσιτές ram ; (αν και οι τιμές τους παραμένουν αισχρές).

Τα έχει ψάξει κανείς ;;;

Οχι γιατι δεν εχει νοημα.

Ο 9600κ με αυτη την τιμη+μητρικη(εστω κατω απο 200ευρω)+αναλογη καρτα γραφικων δεν ειναι για budget συστηματα,και οπως αναφερθηκε υπαρχουν και φθηνοτερες προτασεις για budget συστηματα που ειναι καλυτερες.

Ο 9600κ ειναι επεξεργαστης για 1080p 165/180 και κυριως 240hz monitors που εκει με την αναλογη καρτα θα δειξει τα δοντια του,κοινως μια πολυ συγκεκριμενη μεριδα κοσμου που παλι την ενδιαφερουν συγκεκριμενα παιχνιδια.

Για τους υ πολοιπους υπαρχουν αλλες καλυτερες προτασεις.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι είναι για γέλια η τιμή του 9600Κ......πριν λίγο καιρό έβρισκες 8700Κ στα 320€ και τώρα βρίσκεις 2700Χ σε αυτήν την τιμή........αν είχε κοντά στα 220€-230€ ίσως....

• Like 5
Δημοσ.

Το ιδιο εγραψα και παραπανω: στα 240 ευρω, θα εξεταζοταν τοτε εκει σαν επιλογη.
(Και παλι απο <συγκεκριμενο κοινο> βασικα. Παντως θα ηταν, σιγουρα, μια επιλογη)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Τώρα αν μπω σε κουβέντα πάλι θα έχουμε πόλεμο... Μια χαρά επεξεργαστής είναι... Αλλά όταν μπουν τα 12threads ενός 2600/1600x/1600 ή τα 16 ενός 1700/1700x στα 3,9 ghz στο θέμα από εφαρμογές ή παιχνίδια που (θα) τα εκμεταλλευονται τότε πάει περίπατο το keep your money σου όλοι οι προηγούμενοι σου αφήνουν και ρέστα για να τα ρίξεις σε κάρτα... Και όσο θα αρχίζουν περισσότερο τα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται περισσότερα από 6 threads τόσο περισσότερο θα πηγαίνει περίπατο το keep your money... Μην λέμε ότι θέλουμε μάνα μου...

Οταν !!! μέχρι τότε να είμαστε καλά , εγώ βλέπω ήδη τον κορυφαίο τις κόκκινης ομάδας να μην μπορεί να ανταγωνιστεί  στα παιχνίδια ούτε τον i5 τις Intel , αποκεί και πέρα για debate μπορούμε να γράψουμε σελίδες ολόκληρες , η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική για την ώρα , μακάρι στην επομενη γενιά η AMD να καλύψει αυτή τι διαφορα να κουνηθούνε λίγο η άλλοι από τι θέση τους γιατί το έχουνε ξεφτιλίσει με τις τιμές τους , βλέπουνε ότι είναι μονοι τους στο κομμάτι του gaming και τιμολογούνε όσο γουστάρουνε

6 ώρες πριν, BabisTs είπε

Εγώ θα έλεγα ότι είναι για γέλια η τιμή του 9600Κ......πριν λίγο καιρό έβρισκες 8700Κ στα 320€ και τώρα βρίσκεις 2700Χ σε αυτήν την τιμή........αν είχε κοντά στα 220€-230€ ίσως....

εγώ ρε παιδιά μιλάω για κάποιον που σκέφτεται να πάρει i7 i9 και γενικά για τα σημερινά δεδομένα και τις τιμές , ότι δεν αξίζει να πάει τόσο ψιλά , αν έβρισκα τον 8700k τόσο εννοείτε θα τον προτιμούσα , αλλα κάποιος που έχει έναν i7 από γενιά 6 και πάνω δεν χρειάζεται αναβάθμιση κατά τι γνώμη μου , εγώ προσωπικά έχω μια πάγια τακτική κάθε 3-4 χρονια κάνω αναβάθμιση πουλάω τα παλιά συμπληρώνω ένα ποσο και πάω στα επόμενα κύριος λόγο εγγύησης παρα λόγο επιδόσεων

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...