Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα γυμναστηριο εχθες (6/11) και εκει που εκανα επικλινη παγκο για στηθος αλλα σαν μηχανημα ηταν χωρις μπαρα δηλαδη, στην τεταρτη επαναληψη (50 κιλα ειχα βαλει) σαν να κλειδωσα καπως τα χερια μου (ολο τα βαρος επεφτε στα χερια) και ετσι στα ξαφνικα νιωθω στο δεξι χερι σαν να παει να μου βγει ο ωμος ηταν λιγο παραξενο και αηδιαστικο αυτο που ενιωσα σαν να εμπαινε το κοκκαλο ανεμεσα στον μυη του ωμου και μετα να ξαναβγαινει και να μπαινει στην θεση του. Ταυτοχρονα επεφτε προς τα κατω το δεξι χερι και ισα που προλαβα να το κατεβασω μονος μου κατω γιατι νομιζω οτι τοτε μαλλον θα με ειχε μαζεψει ασθενοφορο και δεν θα ημουν σπιτι τωρα. Μετα απο αυτο σταματησα κατευθειαν την ασκηση και εκανα καποιες ασκησεις για δικεφαλο και τρικεφαλο και δεν ενιωσα να με ποναει καθολου ο δεξις ωμος. Το προβλημα ειναι τωρα οτι οταν εφυγα απο το γυμναστηριο δοκιμασα να κανω καποιες ασκησεις για ωμους στον αερα σαν να τις εκανα με αλτηρες και σε καποιες απο αυτες ενιωθα εναν μικρο πονο ακομα και τωρα που ξαπλωνω με ποναει που και που αν κανω ορισμενες κινησεις. Μπορει κανεις να μου πει τι πρεπει να κανω;;; (ειμαι 3η λυκειου και θελω στρατιωτικες σχολες και δεν θελω να χασω την χρονια επειδη μπορει να εχω τραυματιστει στον ωμο)

Επεξ/σία από Anast123
Δημοσ.

Γιατί δεν πας σε γιατρό; Περίμενε να σου πει και κάποιος από εδώ με παρόμοια εμπειρία, αλλά σε κάθε περίπτωση αν σε ενοχλεί, πας στο γιατρό.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή κι εγώ πριν απο αρκετά χρόνια είχα τραυματιστεί στον ώμο στο γυμναστήριο, πήγα σε γιατρό, έκανα μαγνητική κ είχα φτάσει ενα στάδιο πριν το χειρουργείο απο τενοντίτιδα.
Αυτό που περιγράφεις δεν εχει καμια σχέση με αυτό που βιωσα εγώ. Το δικό μου ηταν σκίσιμο του μυ κ μετα απο αρκετές ώρες αρχισαν τα παρατράγουδα.  Όσο ήμουν στο γυμναστήριο είχα ολοκληρώσει το πρόγραμμά μου σε πιο ήπια ένταση γιατί ειχα καταλάβει πως κάτι ειχε συμβεί. Κανονικα θα έπρεπε να ειχα διακοψει την προπόνηση τη στιγμή που το έπαθα.
Δεν ξέρω ποιος σου έκανε την διάγνωση αλλά αυτά που γράφεις δεν μοιαζουν με την δικιά μου αποδεδειγμένη τενοντίτιδα.
Πήγαινε σε γιατρό να σε εξετάσει.

Αν κ κάτι μου λέει πως την γλίτωσες φθηνα απο κάτι σοβαρό. Την επόμενη φορά πρόσεχε ή εχε κάποιον να σε βοηθά στα βάρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας φίλος μου που έπαθε το ίδιο απλα του έκοψαν το χέρι. Άραξε και πας κατευθείαν στο νοσοκομείο όταν κρεμάσει το χέρι και δεν μπορείς να το κουνήσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δοκιμασε 2 μερες παγο (αρκετες φορες την ημερα, δεκαλεπτα/τεταρτα) κ μετα ζεστα, κ κλεισε ενα ραντεβου με γιατρο. Προφανως δεν ακουμπας σχετικες ασκησεις μεχρι τοτε, κ οτι αλλο φαινεται να τσιμπαει στην περιοχη.

Γενικα οι ωμοι τραυματιζονται για πλακα να ξερεις, οποτε καλο ζεσταμα κ προσοχη καθε φορα, ολοι τα εχουμε περασει.

Εχε υποψιν οτι για μια μεση τενοντιτιδα εκει, φλερταρεις με 3μηνη αποχη, φυσικοθεραπειες, κ ακομα κ μετα μπορει να εχεις ενοχλησεις για αρκετο καιρο.

Δημοσ.

Τσάμπα αγχώνεσαι.

Περισσότερο έχεις τρομοκρατηθεί, παρά τραυματιστεί. Σίγουρα έχεις κάνει ζημιά, αλλά τίποτα σοβαρό που να σε ανησυχεί. Αν ήταν κάτι σοβαρό, δεν θα έγραφες σε φορουμ, αλλά θα ήσουν ήδη νοσοκομείο. Καλως ήρθες στον κόσμο του γυμναστηρίου όπου οι τραυματισμοί είμαι μέρος του ταξιδιού. Με τα χρόνια θα μάθεις ποιες ασκήσεις σε τραυματίζουν, ποιες κάνεις λάθος, και πόσο σοβαρός είναι ο κάθε τραυματισμός. Ηρέμησε, πάρε κάνα μυοχαλαρωτικό για τον πόνο και σε μια βδομάδα τα λέμε πάλι. Δεν θα είσαι τελείως καλά, αλλά ούτε και φοβισμένος όπως είσαι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ξεκούραση και πάγο!! Απέφυγε όποια ασχολία ή άσκηση σου προκαλεί ενόχληση ή πόνο, και εαν σε 2-3 μέρες δεν έχει βελτιωθεί κλείνεις ραντεβού με γιατρό. Το πιο πιθανό είναι πως είναι κάτι προσωρινό και θα περάσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Anast123 είπε

Κατι τελευταιο καποιος μου ειπε να βαζω στον ωμο κρυα και ζεστα. Τι εννοει μετα ζεστα;

ξεχνα τα ζεστα εκτος αν στο πει ο γιατρος. δε βλεπω λογο να σ πει ζεστο στον ωμο, αλλα δεν ειμαι γιατρος οποτε.. κανω μοκο 🤐

σταματας να το ζοριζεις, μη σ πω φτιαξε μια αναρτηση μ ενα επιδεσμο να το χεις κρεμασμενο

παγο μεσα σε στεγνη πετσετα και βαζε το στον ωμο για λιγη ωρα. επανελαβε πολλες φορες μεσα στη μερα

και εννοειται επισκεψη σε γιατρο οσο πιο συντομα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DZ-Photographer είπε

Ένας φίλος μου που έπαθε το ίδιο απλα του έκοψαν το χέρι. Άραξε και πας κατευθείαν στο νοσοκομείο όταν κρεμάσει το χέρι και δεν μπορείς να το κουνήσεις.

+1, απλα στον δικο μου (επειδη αργησε να παει στο γιατρο) ειχε κανει μετασταση η τενοντιτιδα και στο αλλο χερι και του εκοψαν και τα δυο.

Τωρα ζει χωρις χερια μια φυσιολογικη ζωη. Στα θετικα, δεν κανει ποτε skip τη leg day στο γυμναστηριο

Δημοσ.

Πιθανολογώ ότι έπαθες εξάρθρωση ώμου. Στιγμιαία και ξαναμπήκε. Ο πόνος στην περιοχή θα παραμείνει για 3 μέρες περίπου. Πρέπει να πας σε γιατρό να σου πει γνώμη γιατί αν πάθεις μία φορά εξάρθρωση μετά θα σου βγαίνει συχνότερα και αν φτάσεις σε σημείο που δεν αντέχεται πρέπει να πας για εγχείρηση (όχι απαραίτητο αλλά ΠΑΝΤΑ συμβουλή γιατρών - και όχι ενός μόνο γιατρού κατά τη γνώμη μου)

Δημοσ.

Οτι σου είπαν και οι προηγούμενοι,  μόνο ενας γιατρός θα σου πεί τι έχεις. Το πιθανότερο ειναι να μην εχεις πάθει τίποτα αλλά μην ρισκάρεις γιατι όταν νοιώσεις καλύτερα μπορεί να πας γυμναστήριο και να πάθεις χειρότερα. 

Δημοσ.

Περιγράφεις ένα μικρό, στιγμιαιο, τραυματικο υπεξαρθρημα.

Θεωρητικά από τριτη, τεταρτη μέρα θα αρχίσει η βελτίωση. 

Ξεκούρασε το χέρι για 3 βδομαδες. Μην επαναλαβεις ότι το προκάλεσε.

Εννοείται ότι σε οποιαδήποτε ενοχλημα επιμένει, πρέπει να δεις ορθ/κο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...