Προς το περιεχόμενο

Vodafone H 300s VDSL Modem Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βοηθήστε παιδιά. Παρελαβα h300s και περιμενω να γινει vdsl...δυστυχως εχω  ενα netgear nighthawk που αν δεν κατορθωσω να το bridgaρω, θθθα πρεπει να πουληθει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια.

Ενεργοποιησα εχτες συνδεση οπτικης ινας μεχρι το σπιτι και ολα δουλευουν καλα. Μου εδωσαν και εμενα  το H-300s , η ερωτηση μου ειναι πως μπορω να δω τα χαρακτιριστικα της γραμμης στο ρουτερ γιατι δεν μπορω να τα βρω.

Στο xDSL ειναι ολα 0.

Επισεις μερικες φορες αργει να συνδεθει στην web σελιδα ή δεν συνδεεται καθολου

• 1 μήνα μετά...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα ας παίξω πάνω εδώ και εγώ. Εν μέσω καραντίνας κάναμε αναβάθμιση σε vdsl 50αρα. Είμαι στο δεύτερο φούτερ κι πάω για τρίτο πλέον. Ο λόγος ο εξής. Το 2.4 δίκτυο συνήθως δεν δίνει πάνω από 30mbps αλλά αν συνδεθώ με 5αρι κλειδώνει 50 με 51 συνήθως. Η γραμμή μετρήθηκε δεν δίνει σφάλματα και μια συσκευή που πιστεύαμε ότι το επιρεαζει δεν το κανει εν τέλη μιας και πλέον τις απομακρυναμε και πάλι δεν πιάνει 50αρι. Επίσης συχνά πυκνά πετάει συσκευές εκτός δικτύου ενώ παίζει κανονικά το ασύρματο. Η μοναδικές παραμετροποιησεις που έχουμε κάνει είναι το όνομα ασύρματου τον κωδικό και ότι θέλω να κλείνει το ασύρματο μεταξύ 9 και 20 το βράδυ. Έχει κανείς παρατηρήσει τέτοια θέματα; 

• 6 μήνες μετά...

Smooth αναβάθμιση σε 50άρα πριν λίγο καιρό με Voda H 300s που έγινε τελικά 55/5,5 από μόνο του ενώ το ίδιο router έτρεχε ένα χρόνο νωρίτερα ADSL στα μόλις 9-12 Mbit/s. Με το software update έχουν γίνει κρίσιμες αλλαγές αν παίζεις με static ip in house κάποιον web/mail server.

Firewall + DNS Off & DMZ On και είσαι ΟΚ . Θέμα με big brother, δηλ.TR69 που επιτρέπεται WAN χωρίς να μπορείς να το αλλάξεις. Απαραίτητο φυσικά για να σε τσεκάρει remote τεχνικός αν τα κάνεις μαντάρα ή για κάτι ...πιο πονηρό. Με πληρωμένο VPN : -5mbps κάτω σε download average.

Τέλος τρέχει 2 VOIP από την εποχή που η HOL χάριζε δεύτερη γραμμή και μου έμεινε παρά τις τόσες αλλαγές τόσα χρόνια. Φυσικά εάν αλλάξω εταιρεία, θα την χάσω γι΄αυτό (αν και δεν το επεδίωξα) την παντρεύτηκα (τη voda :-) Με τη θύρα WAN μπορείς να τρέξεις παραπέρα ότι σε περιορίζει το H 300s και χωρίς τσιγγουνιές.

VODAFONE_H-300S_55mB.jpg

Στις 25/1/2021 στις 12:21 ΜΜ, Bourdoulas είπε

Δηλαδή η wan λειτουργεί; Την δοκίμασες; Μετά δεν έχεις θέμα double NAT;

Όχι δεν τη δοκίμασα γιατί δεν τη χρειάζομαι τώρα κι έτσι δεν ξέρω τι θα συμβεί με το NAT. Άλλωστε η WAN σου θα οδηγεί σε άλλο router με το δικό του NAT, θέλω να πιστεύω.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφήνω Root account αν ενδιαφερεται κανεις.Ξεκλειδωνουν καποιες ρυθμίσεις αλλα προσοχη τι θα αλλαξετε.

username: superuser

password: 4tfbckam

Επεξ/σία από octavecode
  • Like 1
  • Thanks 1

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το συγκεκριμένο ρουτερ και δούλευε καλα οσο είχα την 50αρα συνδεση. Τώρα που την έκανα 100αρα μου κλείδωνέ κάπου στα 70 στη αρχή και τώρα εδώ και δυο μερες στα 25 ενω το upstream σταθερό στο 10,7 δειτε και στα συνημμένα (όπου θα δείτε επίσης οτι εχει CRC σφαλματα και δεν θυμαμαι το οριο). Είναι κατάλληλο αυτό το ρουτερ για 100αρα? Θέλω να είμαι λίγο προετοιμασμένος οταν καλέσω την εξυπηρέτηση πελατών... να ξέρω τι να τους πω.

Επισης η δεσμευμένη θυρα LAN ΔΕΝ δουλεύει ουτε με το vodaphone TV που έχει το νεο πακέτο αλλά ουτε και με οτιδήποτε άλλο. Ψάχνοντας κάποια ρύθμιση ΔΕΝ κατάφερα να βρω τίποτα ούτε σαν superuser... Υπάρχει κάποια λύση γι αυτό; 

Αλλα στοιχεία: 

Έκδοση υλικολογισμικού: Vodafone-H-300s-v1.2.00.09

Όνομα προϊόντος: Vodafone H 300s

Screenshot 2022-08-14 013938.png

Επεξ/σία από Stefanos64

9 ώρες πριν, Stefanos64 είπε

Έχω το συγκεκριμένο ρουτερ και δούλευε καλα οσο είχα την 50αρα συνδεση. Τώρα που την έκανα 100αρα μου κλείδωνέ κάπου στα 70 στη αρχή και τώρα εδώ και δυο μερες στα 25 ενω το upstream σταθερό στο 10,7 δειτε και στα συνημμένα (όπου θα δείτε επίσης οτι εχει CRC σφαλματα και δεν θυμαμαι το οριο). Είναι κατάλληλο αυτό το ρουτερ για 100αρα? Θέλω να είμαι λίγο προετοιμασμένος οταν καλέσω την εξυπηρέτηση πελατών... να ξέρω τι να τους πω.

Δηλώνεις βλάβη με τα νούμερα που έχεις,  καλείς 13840 νομίζω.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/8/2022 στις 11:12 ΠΜ, Doubt είπε

Δηλώνεις βλάβη με τα νούμερα που έχεις,  καλείς 13840 νομίζω.

Ναι αυτό είναι το νούμερο και μάλιστα χωρίς χρέωση από οποιοδήποτε τηλέφωνο, παιδιά να βγάζετε το splitter πρώτα να δείτε αν προέρχεται από κει το πρόβλημα, εγώ το ξέχασα τελείως... Τα σφάλματα έφυγαν απλά μετα από μερικές ώρες μου μάζεψε πάλι κάπου 1500 CRC.

Edit 25/8/2022: Τελικά το πρόβλημα προέρχονταν από τη δική μου εγκατάσταση, με κάποια μικροανακαίνιση που κάναμε πέρυσι πρέπει να τραβήχτηκαν τα καλώδια των άλλων τηλεφώνων. Με το που αφαίρεσα ΟΛΗ την υπόλοιπη εγκατάσταση από το διακλαδωτή του τηλεφώνου μου έπιασε 107 κάτι, και έξω στο κουτί ο τεχνικός μέτρησε 120 νομίζω ή 110 δεν θυμάμαι καλά να σας πω την αλήθεια. Η απόσταση μου είναι 310 μέτρα από το... (δεν θυμάμαι πως λέγονται τα μεγάλα κουτιά...) και όλα αυτά με το ΙΔΙΟ ρουτερ (Vodafone H 300s VDSL Modem Router) τελικά δεν άλλαξα ακόμη όπως υποψιαζόμουν οτι θα γίνει (και δεν ξέρω πλέον αν γίνεται να δικαιολογήσω την αποστολή καινούργιου εφόσον εχω ήδη παραπάνω από την αναμενόμενη ταχύτητα)

Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω 110 ή 120 που πιάνει στο κουτάκι έξω από το σπίτι μου γιατί τα CRC πλέον μηδενίστηκαν και δεν έχω ούτε 1... Θα δω πως πάει και αν έχω προβλήματα θα τραβήξω νέο καλώδιο όπως είπα αρχικά με τον τεχνικό απ' έξω.

Spoiler

image.jpeg.963f39d1b6ed59ba630135e69721447b.jpeg

Spoiler

Screenshot_20220825-154522.jpg

Επεξ/σία από Stefanos64

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...