Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω τις γνωσεις σας σχετικά με απορίες που έχω για τις ζάντες ως ολίγον αρχάριος σε αυτό το θέμα.
Στο αυτοκίνητο έχω 13αρες ζαντες 4μπουλονες με λάστιχα 175/70/r13 και βρήκα μια φανταστική τετράδα δηλωμενες από τον πωλητή ως 165/70/13, 4μπούλονες και αυτες.
Η απορία μου είναι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα δικά μου ελαστικά (175/70/r13) στην υποθετικά νέα ζάντα ή θα έχω κάποιο θέμα κάπου;
Θα βολευε προφανως γιατί τα λαστιχα μου ειναι 6μηνου και εχουν ακομα αρκετο ψωμι να φάνε.
Επισης, κατι αλλο στο οποιο σκαλωνω ειναι οταν για παραδειγμα λεμε ζαντα 4x100 αναφερομαστε σε 4μπουλονη και το 100 αφορα τα χιλιοστα αποστασης ενος μπουλονιου από το απέναντι του ή κατι άλλο;
Εκτος απο το bolt pattern θα πρεπει να γνωριζω και καποιο αλλο νουμερο για να σιγουρευτω οτι η νεα ζαντα μπορει να ταιριάξει;
Γιατι βλεπω που και που κατι παραμετρους οπως offset, j και λοιπα και χανω την μπαλα.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Το οφσετ ειαι πολυ σημαντικο, αλλαζει τη συμπεριφορα εντελως...ολα ειναι αλληλενδετα μην πειραξεις τιποτα, κατι θα χαλασεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, WoodSell3r είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω τις γνωσεις σας σχετικά με απορίες που έχω για τις ζάντες ως ολίγον αρχάριος σε αυτό το θέμα.
Στο αυτοκίνητο έχω 13αρες ζαντες 4μπουλονες με λάστιχα 175/70/r13 και βρήκα μια φανταστική τετράδα δηλωμενες από τον πωλητή ως 165/70/13, 4μπούλονες και αυτες.
Η απορία μου είναι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα δικά μου ελαστικά (175/70/r13) στην υποθετικά νέα ζάντα ή θα έχω κάποιο θέμα κάπου;
Θα βολευε προφανως γιατί τα λαστιχα μου ειναι 6μηνου και εχουν ακομα αρκετο ψωμι να φάνε.
Επισης, κατι αλλο στο οποιο σκαλωνω ειναι οταν για παραδειγμα λεμε ζαντα 4x100 αναφερομαστε σε 4μπουλονη και το 100 αφορα τα χιλιοστα αποστασης ενος μπουλονιου από το απέναντι του ή κατι άλλο;
Εκτος απο το bolt pattern θα πρεπει να γνωριζω και καποιο αλλο νουμερο για να σιγουρευτω οτι η νεα ζαντα μπορει να ταιριάξει;
Γιατι βλεπω που και που κατι παραμετρους οπως offset, j και λοιπα και χανω την μπαλα.

Σας ευχαριστω.

Καταρχήν το 165/70R13 δεν είναι μέγεθος ζάντας, είναι μέγεθος ελαστικού, συνεπώς το μόνο συμπέρασμα είναι ότι ταιριάζει η διάμετρος της ζάντας(ότι παίρνει 13" λάστιχα).

Πρέπει να ελέγξεις και το καρέ(μπορεί οι δικές σου να είναι 4x100 ενώ αυτή η φανταστική να είναι 4x98 ή 4x108), και το offset, και το πλάτος, και το κεντρικό άνοιγμα της(αν είναι μεγαλύτερο θα χρειαστείς δαχτυλίδια, αν είναι μικρότερο άνοιγμα σε τόρνο).

Επίσης εφόσον η νέα είναι αλουμινίου, πιθανότατα θα χρειαστείς και μακρύτερα μπουλόνια.

wheel_dimensions.jpg

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις,

Θα τσεκαρω για τις δικες μου παραμετρους και επειτα θα επικοινωνησω με τον πωλητη για να μου δωσει τα αντιστοιχα νουμερα της τετραδας του.

Δημοσ.

https://www.elastikaleader.gr/symvoules-elastikon/markes-zandon

Δες λιγο τι ακριβως είναι το μέγεθος ζάντας.Υπαρχει 13αρα και 13αρα,δηλαδη 13αρα με διαφορετικο πλατος και offset.Δες τι ακριβως μεγεθος εχει η ζαντα.Το 13 μονο του δεν λεει κατι.

Έπειτα οι νέες ζάντες θα πρεπει να συνοδεύονται απο κάποιο έγγραφο που να λέει τι ελαστικό επιτρέπεται για τη ζάντα αυτή.Και έπειτα πρέπει να δεις τι διαστάσεις ζαντων/ελαστικών προτείνει ο κατασκευαστής.

Δημοσ.

Ευχαριστω,

Τα στοιχεια απο τις εργοστασιακες μου ειναι 5Jx13 ET45 και 4x100.
Εστειλα email στον πωλητη και περιμενω απαντηση. Στην αγγελια τις εχει δηλωμενες για ελαστικα 165/70/r13.
Αν ολοι οι παραμετροι μας ειναι ιδιοι, με τα τωρινα ελαστικα (175/70/r13) θα εχω καποιο θεμα;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, WoodSell3r είπε

Αν ολοι οι παραμετροι μας ειναι ιδιοι, με τα τωρινα ελαστικα (175/70/r13) θα εχω καποιο θεμα;

Όχι, δεν θα έχεις θέμα με τα λάστιχα.

Σίγουρα όμως πρέπει να κάνεις δοκιμή μία από τις ζάντες στο αυτοκίνητο σου για να βεβαιωθείς ότι δεν θα βρίσκουν.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι, δεν θα έχεις θέμα με τα λάστιχα.

Σίγουρα όμως πρέπει να κάνεις δοκιμή μία από τις ζάντες στο αυτοκίνητο σου για να βεβαιωθείς ότι δεν θα βρίσκουν.

Να βρισκει με το ελαστικο στο εσωτερικο του φτερου εννοεις;
Κατσε γιατι μπερδευτηκα, αν εχουν ολοιδια χαρακτηριστικα πως μπορει να βρισκει;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, WoodSell3r είπε

Να βρισκει με το ελαστικο στο εσωτερικο του φτερου εννοεις;
Κατσε γιατι μπερδευτηκα, αν εχουν ολοιδια χαρακτηριστικα πως μπορει να βρισκει;

Για τις ζάντες είπα, όχι για τα λάστιχα, στο εσωτερικό μέρος μπορεί να έχουν μια διαφορά χιλιοστών και να βρίσκουν πάνω στις δαγκάνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...