Προς το περιεχόμενο

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones σημείωσαν πτώση 6% το περασμένο τρίμηνο

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το iPhone 6s+ εδώ και 2,5 χρόνια και δεν βλέπω κάποιον ουσιαστικό λόγο να αλλάξω κινητό.

Υποθέτω ότι τώρα με τα στριμωγμένα οικονομικά μας, οι περισσότεροι σκέφτονται πάνω-κάτω με τον ίδιο τρόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άραγε ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπέλ και Ντέιβιντ Έντουαρντ Χιούζ τι θα απαντούσαν (αν ζούσαν) στο θέμα αυτό...

Επεξ/σία από Xiaomi Mi 8

6 hours ago, judgevag said:

Πες μου μερικα χαρακτηριστικα ενος cayenne που το κάνουν καλύτερο απο ενα crv. Κατανάλωση έχει χειρότερη, τελικη ταχύτητα θα μου πείς; Που θα τη χρησιμοποιήσεις; Στους δρόμους δε γίνεται...γιατι απαγορευεται...πηγαινε σε καμια πίστα αν θες...τωρα να κάτσω να μετρήσω μεταξόνια και λοιπά για να δούμε και την άνεση στην οδήγηση πόσο μεγαλύτερη είναι και πόσο πληρώνεις για αυτη βαριέμαι... Είσαι που είσαι ειρωνικός φίλε μου τουλάχιστον γράψε και κανένα επιχείρημα.
Πρόφανως σε αρκετά σημεία το cayenne θα είναι καλύτερα αλλά αν το σκεφτείς εν τέλει δε θα το πιέσεις σχεδόν ποτέ τοσο πολύ ωστε να αξιοποιηθούν...και επίσης για ελάχιστες ποσοστιαίες βελτιώσεις το χρηματικό κόστος είναι μεγάλο και για λόγους κατασκευαστικούς αλλα και για λόγους μάρκας...

ΥΓ: Επίσης δεν έγραψα πουθενά οτί είναι ίδια, μίλησα για ουστιαστικές διαφορές πέραν πρεστίζ και μόστρας δηλαδη. Ουσιαστικές είναι οι διαφορές που βλέπεις στην καθημερινότητα σου και αλλάζουν άμεσα την εμπειρία της οδήγησης προς το καλύτερο...αν σε βοηθάει αυτο.

Καινούριο όχι αλλά μεταχειρισμένο 10ετίας με 20Κ, τουρμπάτο, κινητήρα Porsche, αερανάρτηση και τόσα άλλα, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Άλλο αν στην Ελλάδα κατάντησε βλαχοΚαγιέν. 😛

• Thanks 1

αναμενόμενο ... πήρα πριν κάτι μήνες περσινή ναυαρχίδα ... δε γράφω τι γιατί όλοι εδώ τρώγεστε με τα ρούχα σας ... τι μου λείπει σε σχέση με τα καινούρια; Πιστοποιήσεις για όλα (sound HD, stereo, HDR,  IP68, Gorilla 5 κλπ κλπ) μα για όλα (και όχι ντεμεκ ναυαρχίδες) , modem Gigabit (και όχι ντεμεκ ναυαρχίδες), Android  P μαμίσιο (και όχι Gapps ..been there done that) ... κλπ κλπ

οκ βγάζω σε Antutu κοντά 200 χιλιάρικα και όχι 300... καταστροφή ε; αν δεν βγουν 5G modem (και όχι ντεμεκ ..άντε να μην τα ξαναλέμε) και WiFi 802.11 ax (και router και router μωρέ ...) δεν βλέπω να το αλλάζω ... αυτά περιμένω για σοβαρές αλλαγές στο hardware ... πλέον αν θα έχει 4-6-8 ή 10 GB ram κλπ μπιχλιμπίδια είναι στα μάτια μου χάντρες ... οι δε επιδόσεις πια έχουν διαφορά σε μετροπρογράμματα παρά στα μάτια φυσιολογικού ανθρώπου και όχι του  Data από το Star Trek ... άντε στις κάμερες η διαφορά .. αλλά ρε παλληκάρια (και κοπελιές) πάμε μια βόλτα από ένα πχ Πλαίσιο, ένα Κωτσόβολο κλπ,  ένα βραδάκι και επιτόπου στο αυτόματο να βγάλουμε με το Huawei Mate 20 Pro φωτό ναι αυτό που το DXo Mark το έβαλε σε θρόνο. (και είναι αλήθεια είναι). όχι  πάμε αλήθεια να γελάσουμε λίγο για το χιλιάρικο που ζητάει ... χιλιάρικο με 3 καταστάρικα είναι πάνω από 3 φορές η αξία αλλά ακόμα και το DXo Mark  δεν βγάζει τριπλάσια διαφορά στα νούμερα, ακόμα και από τις πιο μπάζο- ναυαρχίδες σαν το δικό μου ... άντε να σοβαρευόμαστε ...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό, που να βγουν και οι Ryzen 2.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, songless_bird είπε

Το μελλον ειναι τα wearables. Θα κανεις τα βασικα απο τον καρπο σου και θα βγαινει απο την τσεπη το κινητο μονο για καμια φωτογραφια ή browsing . Το κινητο θα ειναι πλεον κατα 90% ενας δεκτης που θα τροφοδοτει τα wearables με ειδοποιησεις και ιντερνετ.. 

Τίποτα βασικό δεν μπορείς να κάνεις από τον καρπό σου. Το μέλλον είναι τα smartwatches σε αυτό που περιγράφεις και διαφωνώ κάθετα, διαγώνια και ίσως οριζόντια. Τα smartwatches έχουν προφανώς πολύ περιορισμένη χρησιμότητα λόγω της λιλιπούτειας οθόνης. Είναι αναβαθμισμένα ρολόγια και όχι υποκατάστατα κινητού. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν αρκετοί που δεν θέλουν ή/και δεν χρειάζονται ένα παχύ τουβλάκι στον καρπό τους το οποίο χρειάζεται φόρτιση μέρα παρά μέρα.

Αν στα wearables συνυπολογίσουμε τα smart glasses/headsets τότε συμφωνώ ότι είναι το μέλλον.

Επεξ/σία από whoever81

16 λεπτά πριν, whoever81 είπε

Τίποτα βασικό δεν μπορείς να κάνεις από τον καρπό σου. Το μέλλον είναι τα smartwatches σε αυτό που περιγράφεις και διαφωνώ κάθετα, διαγώνια και ίσως οριζόντια. Τα smartwatches έχουν προφανώς πολύ περιορισμένη χρησιμότητα λόγω της λιλιπούτειας οθόνης. Είναι αναβαθμισμένα ρολόγια και όχι υποκατάστατα κινητού. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν αρκετοί που δεν θέλουν ή/και δεν χρειάζονται ένα παχύ τουβλάκι στον καρπό τους το οποίο χρειάζεται φόρτιση μέρα παρά μέρα.

Αν στα wearables συνυπολογίσουμε τα smart glasses/headsets τότε συμφωνώ ότι είναι το μέλλον.

Απο την ημερα που πηρα smartwatch ως δωρο , γιατι το θεωρουσα ενα περιττο ακριβο gadget , το κινητο βγαινει απο την τσεπη μονο για να το φορτισω και να στειλω καποιο συνημμένο ως απαντηση σε Mail , 1 απο τα 50 που δεχομαι καθε μερα. Αν υποστηριζαν στην Ελλαδα και την υπηρεσια pay που εχει δεν θα κουβαλουσα ουτε πορτοφολι.

Και ειναι ελαφρυτερο απο το προηγουμενο dumbwatch μου και κατα πολυ ελαφρυτερο απο το κινητο μου. Το δε κινητο το φορτιζω καθε μερα αυτο καθε τρεις. Αν ειχε και αυτονομη υποστηριξη για κλησεις δεν θα με ενδιεφερε κινητο τηλεφωνο για τα επομενα δυο χρονια.

Για να αντιστραφεί άρδην η πτωτική πορεία των πωλήσεων χρειάζεται ένα σατανικό σχέδιο...

Κάντε μια τεχνητή έλλειψη σε τζάμια και θήκες και θα δεις μετά ούτε χρόνο δεν θα βγάζουν τα κινητα...😱

Χαχαχαχα !!!

Πλέον αγοράζεις μόνο όταν σπάσει η χαλάσει.Αν βάλουμε κ μια τάση επιστροφής στα feature phones κ μικρή φαίνεται η πτώση.

Έχοντας το note3 εδώ κ χρόνια κ ενώ θέλω να το αλλάξω γιατί το έχω βαρεθεί, πραγματικά δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο για να πάρω καινούργιο.

Νομίζω όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα για να ξαναπάρει τα πάνω της η αγορά. Το ερώτημα είναι ποιο. Νέες οθόνες(e-inked, ολογραγαφικες),wearables, αναδιπλουμενα?

Αναμένουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξυπνάνε μερικοί μερικοί σιγά σιγά....

Ο πραγματικός λόγος για να αγοράσεις πιά κάποιος κινητό.... είναι αν του χαλάσει..... 

Επεξ/σία από IcemanGr71
  • Like 1
  • Thanks 1

Μην λετε τετοια, γιατι θα ερθει καμια αναβαθμιση ,που στην πραγματικοτητα ειναι υποβαθμιση και το κινητο θα σερνετε οποτε θα πρεπει να παρετε αλλο 

• Like 1

Η αγορα εχει κορεστει. Η πλειοψηφια αγοραζει απλα για να λεει οτι αγορασε νεο κινητο μην τους πουν τιποτα επειδη εχουν πολυ παλιο τηλεφωνο. Οι εταιριες δεν ξερουν τι να βγαλουν ολες βγαζουν απο 100 κινητα καθε χρονο παρομοια μεταξυ τους χωρις λογο νομιζοντας οτι θα πουλησουν παραπανω. Η samsung σηκωσε πολυ ψηλα τον αμανε με τις τιμες που εχει ενω ξεχασε οτι παιζει μπαλα στο android που υπαρχει τεραστιος ανταγωνισμος. Το ιδιο και η huawei και θα το πληρωσουν. Η apple παιζει μπαλα μονη της γιατι εχει το ios. Ενας που εχει μαθει εχει θα σκασει και 1500 και 2000 ευρω και καλα κανει η apple. Στο android οταν περνω poco με ιδια χαρακτηριστικα με note 9 στα 270 ευρω δεν μπορει η samsung να το δινει στα 3πλασια χρηματα. Και οσο ανεβαινει ο ανταγωνισμος τοσο καλυτερα για τους καταναλωτες. 

Στις 5/11/2018 στις 4:24 ΜΜ, music_lover είπε

Για αυτό έγιναν προβλέψεις μείωσης τις τιμής των ram και ssd?

Τα κινητα δουλευουν nand μνημες οπως οι ssd/ram. Για αυτο επεσαν οι τιμες και αναμενετε να πεσουν και αλλο. Επρεπε να περνουμε σημερα 2tb ssd στα 100 ευρω και 16gb ram 3200 στα 100 επισης αλλα τα χρυσοπλυρωνουμε.

16 ώρες πριν, kohiba9 είπε

Πλέον αγοράζεις μόνο όταν σπάσει η χαλάσει.Αν βάλουμε κ μια τάση επιστροφής στα feature phones κ μικρή φαίνεται η πτώση.

Έχοντας το note3 εδώ κ χρόνια κ ενώ θέλω να το αλλάξω γιατί το έχω βαρεθεί, πραγματικά δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο για να πάρω καινούργιο.

Νομίζω όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα για να ξαναπάρει τα πάνω της η αγορά. Το ερώτημα είναι ποιο. Νέες οθόνες(e-inked, ολογραγαφικες),wearables, αναδιπλουμενα?

Αναμένουμε...

Περνα του και μια android 9 rom και δεν θες τιποτα αλλο. Το κινητο σπερνει εχεις καθαρη 5.7 οθονη χωρις notch και χαζα on screen button. Το σημαντικοτερο 16:9 ουτε μαυρες μπαρες ουτε τραβηγματα τιποτα. Ολα δουλευουν ρολοι. Ειδαμε και το καλο των κινητων τηλεκοντρολ πιο δυσχρηστα δεν μπορουν να γινουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...