chaosmaster Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Αγόρασα τη mobo Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming μαζί με ryzen 5 2600, rx580, m2 evo 970 και μνήμες Vengeance LPX DDR4. 3000 CL15 2x8gb. Με τα πολλά έχω δει πρόβλημα. Όταν βγάζω τον υπολογιστή από τη πρίζα και το βάζω ξανά ή κλείνω για λίγο το τροφοδοτικό ο υπολογιστής ξεκινάει αλλά δε δίνει σήμα στην οθόνη. Στη μητρική βλέπω ένα led αναμένο που γράφει cpu. Ψάχνω και βλέπω ότι υοπάρχουν δίαφορα θεματάκια με τη mobo. Όλοι έλεγαν κάνε clear cmos και θα παίξει. Βγάζω μπταρία τπτ. Βραχ τα jumper για clear cmos τπτ. Με τα πολλά κάνει και reset οταν ξεκινάς τον υπολογιστή με πατημένο μαζί το power και το reset. Και έτσι ξεκίνησε κανονικά. Όσο τον δουλεύεω ή μένει σε ρεύμα δεν έχει πρόβλημα. Άμα τον βγάλω απο ρεύμα παίζει με reset bios για να πάρει μπροστά. Κάποιοι έλεγαν να κάνω downgrade το bios από f3 σε f2. Το έκανα πάλι τα ίδια. Θα μου πείτε στείλε τη πίσω. Το θέμα είναι οτι για rma το κατάστημα είναι Γερμανία. Να πληρώσω μεταφορικά πήγαινε έλα και στη τελική να μου πουν όλα καλά. Parts για δοκιμές δεν έχω . Μήπως είναι κάτι πιο από ή κάποιος έχει αντιμετ ο ίδιο θέμα?
chaosmaster Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 dual channel με τη πρώτη τέρμα δεξιά. Στα bios έχω ενεργοπ το xmp profile που κλειδώνει στα 3000
leros2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, chaosmaster είπε dual channel με τη πρώτη τέρμα δεξιά. Στα bios έχω ενεργοπ το xmp profile που κλειδώνει στα 3000 Και τη 2η που δίπλα της ?Η μία είναι στο ddr4_1, η άλλη που? α) Δοκίμασε με safe/πολύ χαμηλή ταχύτητα 2133 κάτι τέτοιο. β) Δοκίμασε με ένα μόνο στικ. Αν τα έχεις κάνει τα παραπάνω εννοείται δεν χρειάζεται να τα ξανα δοκιμάσεις.
chaosmaster Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, leros2004 είπε Και τη 2η που δίπλα της ?Η μία είναι στο ddr4_1, η άλλη που? α) Δοκίμασε με safe/πολύ χαμηλή ταχύτητα 2133 κάτι τέτοιο. β) Δοκίμασε με ένα μόνο στικ. Αν τα έχεις κάνει τα παραπάνω εννοείται δεν χρειάζεται να τα ξανα δοκιμάσεις. στα slot 1 και 2 είναι οι μνήμες. Με μία μνήμη δοκίμασα. Με χαμηλό δε δοκίμασα να σου πω την αλήθεια. Αν ήταν πρόλημα από τη μνήμη δε θα έπρεπε να ανάβει το led της μνήμης στη μητρική?
leros2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, chaosmaster είπε στα slot 1 και 2 είναι οι μνήμες. Με μία μνήμη δοκίμασα. Με χαμηλό δε δοκίμασα να σου πω την αλήθεια. Αν ήταν πρόλημα από τη μνήμη δε θα έπρεπε να ανάβει το led της μνήμης στη μητρική? Εννοείς DDR4_1 & DDR4_2 ? Κανονικά ναι, αλλά δοκίμασε στα χαμηλά, γιατί αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει κάτι παιδικές ασθένειες που είχε η σειρά 3 με τις μνήμες όταν είχε πρώτο βγει...
akoinonitos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 51 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Αγόρασα τη mobo Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming μαζί με ryzen 5 2600, rx580, m2 evo 970 και μνήμες Vengeance LPX DDR4. 3000 CL15 2x8gb. Με τα πολλά έχω δει πρόβλημα. Όταν βγάζω τον υπολογιστή από τη πρίζα και το βάζω ξανά ή κλείνω για λίγο το τροφοδοτικό ο υπολογιστής ξεκινάει αλλά δε δίνει σήμα στην οθόνη. Στη μητρική βλέπω ένα led αναμένο που γράφει cpu. Ψάχνω και βλέπω ότι υοπάρχουν δίαφορα θεματάκια με τη mobo. Όλοι έλεγαν κάνε clear cmos και θα παίξει. Βγάζω μπταρία τπτ. Βραχ τα jumper για clear cmos τπτ. Με τα πολλά κάνει και reset οταν ξεκινάς τον υπολογιστή με πατημένο μαζί το power και το reset. Και έτσι ξεκίνησε κανονικά. Όσο τον δουλεύεω ή μένει σε ρεύμα δεν έχει πρόβλημα. Άμα τον βγάλω απο ρεύμα παίζει με reset bios για να πάρει μπροστά. Κάποιοι έλεγαν να κάνω downgrade το bios από f3 σε f2. Το έκανα πάλι τα ίδια. Θα μου πείτε στείλε τη πίσω. Το θέμα είναι οτι για rma το κατάστημα είναι Γερμανία. Να πληρώσω μεταφορικά πήγαινε έλα και στη τελική να μου πουν όλα καλά. Parts για δοκιμές δεν έχω . Μήπως είναι κάτι πιο από ή κάποιος έχει αντιμετ ο ίδιο θέμα? Μπαις στο bios πηγαινε εκει που βαζεις τα timings των μνημων και βαλε tcl - 16 και δες αν συνχεζει να το κανει. 1
chaosmaster Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Μπαις στο bios πηγαινε εκει που βαζεις τα timings των μνημων και βαλε tcl - 16 και δες αν συνχεζει να το κανει. Θα το κάνω το μεσημέρι και ενημερώνω 1
chaosmaster Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Το πρόβλημα το έκανε τελικά το xmp profile. Το έβαλα στα 2900 manual και έπαιξε (μέχρι στιγμής) και βλέπουμε.
chaosmaster Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, leros2004 είπε Ποιες μνήμες έχεις ? Καλημέρα. Οι μνήμες είναι αυτές https://www.corsair.com/eu/en/Memory-Size/vengeance-lpx-black/p/CMK16GX4M2B3000C15
Rhamnusia Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 παρόμοιο πρόβλημα είχα και γω, μου έδινε το qvl της asus ένα σετ της corsair στα 3000 έκανε reboot μέχρι που έμπαινε σε safe mode, τελικά έτρεξαν σε 2933 που μου είπαν από το support.
leros2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, chaosmaster είπε Καλημέρα. Οι μνήμες είναι αυτές https://www.corsair.com/eu/en/Memory-Size/vengeance-lpx-black/p/CMK16GX4M2B3000C15 Τις ίδιες έχουμε, εγώ τις τρέχω 3200 cl14 στα 1.38volt. Κιχ δεν έχουν κάνει
diaol Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2018 Η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν εχω κανενα προβλημα με τις corsair 2x8 Παρολαυτα το downgrade απο f3 σε f2 γιατι το εκανες ?
chaosmaster Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Επαναφέρω το θέμα. Η Gigabyte μου απάντησε αυτό Αναφορά σε κείμενο The problem is related to this type of memory, it has many version. Base on our memory QVL, the tested version was 3.32 OK. We have tried version 4.23, it is not working with XMP enabled. So try other memory. Η ερώτηση μου είναι: Αν βάλω τι ρυθμίσεις στα bios για 3000mhz manual μέσω του γνωστού calculator θα έχω κάποιο πρόβλημα; Γιατί βαριέμαι να μπω στη διαδικασία να πουλάω κ να αγοράζω μνήμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα