Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φετος θα αλλαξω υπολογιστη αλλα εχω χαθει.

εχω καταληξει σε dell με 256 ssd, τουλαχιστον 8gb ram και επεξεργαστη τουλαχιστον i5.

Σιγουρα ομως θα χρειαστω και ενα hdd σαν αποθηκευτικο χωρο 500 -1000 Gb.

Απο προχειρη ερευνα βλεπω οτι οι τιμες ειναι 650-700 ευρω αλλα χωρις σκληρο δισκο.

Το ερωτημα ειναι μπορω να προσθεσω σκληρο? πρεπει να παρω ετοιμο συστημα?

και τελικα ποσο θα κοστισει κατι τετοιο?

ρωταω καποιον εμπειρο γιατι στα ιντερνετικα μαγαζια δεν βρισκω ακρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/11945277/Dell-Optiplex-3050-MT-i5-7500-8GB-256GB-W10.html

Πχ αγοράζεις αυτόν. Στη συνέχεια προσθέτεις εσύ έναν επιπλέον σκληρό. Είναι αρκετά εύκολη διαδικασία. Σίγουρα μέσα η συσκευασία περιέχει Sata καλώδια και οι μητρικές συνήθως έχουν υποδοχές για 2-3 δίσκους ακόμη.

1)Ανοίγεις το κουτί του υπολογιστή,

2)τοποθετείς τη μια άκρη του καλωδίου Sata στη μητρική σε θύρα εκεί δίπλα που είναι κουμπωμενος και ο ssd, στη συνέχεια αφού τον τοποθετήσεις στο σημείο που έχει ειδικές υποδοχές κουμπωνεις την άλλη άκρη του καλωδίου στον σκληρό.

3) κουμπωμενεις και ένα ίδιο βυσμα με αυτό που έχει μπει στον ssd από το τροφοδοτικό στον δίσκο που πας να τοποθετησεις.

Αν αυτό κοστίζει 604ευρώ. Ο επιπλέον δίσκος 1tb κοστίζει 36 ευρώ.

https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Blue-3-5-1TB-7200rpm.html

Σύνολο 640.

Το έτοιμο σύστημα και ειδικά το Dell το παίρνεις μόνο και μόνο για την εγγύηση που είναι σε όλα τα κόμματα και είναι άμεση. Εφόσον αυτό που αγοράζεις όμως το θέλεις για δουλειά και δε μπορείς να διακινδυνεύσεις να χάσεις αρκετές μέρες αν χαλάσει κάτι εντός εγγύησης που θα πρέπει να περιμένεις refund ή επισκευή. Αλλιώς αν είναι για το σπίτι μπορείς να φτιάξεις κι ένα μόνος σου.

Επεξ/σία από dimips
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι σίγουρα είναι. Παρ τους τηλέφωνο να το συνεννοηθείτε. Επίσης η εγγύηση Dell είναι για ένα χρόνο. Αν θες παραπάνω θα πρέπει να μιλήσεις με τη Dell να σου δώσουν μια προσφορά εγγύησης για όσο χρόνο θέλεις.

Όποιον σου αρέσει εξωτερικά διάλεξε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτιμώ την αξιοπιστία Dell παρα οτιδήποτε άλλο. Έχω ήδη dell και κοντεύει δέκα χρόνια,  εσύ στη θέση μου θα αγόραζες κατι άλλο?  Και θέλω εδώ και δύο χρόνια να τον αλλάξω και δεν χαλάει με τίποτα....  Φαντάσου όλη μέρα αναμμένος επί δέκα χρόνια... 

Επεξ/σία από tornado
Δημοσ.
2 hours ago, tornado said:

Προτιμώ την αξιοπιστία Dell παρα οτιδήποτε άλλο. Έχω ήδη dell και κοντεύει δέκα χρόνια,  εσύ στη θέση μου θα αγόραζες κατι άλλο?  Και θέλω εδώ και δύο χρόνια να τον αλλάξω και δεν χαλάει με τίποτα....  Φαντάσου όλη μέρα αναμμένος επί δέκα χρόνια... 

Σίγουρα δεν έχει να κάνει με τη μάρκα αλλά με τη χρήση. Η απλή χρήση δε φθείρει τόσο γρήγορα τις συσκευές εν αντιθέσει με όσους παίζουν παιχνίδια στα κόκκινα με overclock και δεν έχουν χτίσει ένα ισορροπημένο σύστημα. Εγώ που είμαι στρατό τώρα και δουλεύω πάνω σε Pentium 3 υπολογιστές 15ετιας κι αυτοί της Dell είναι με σκόνη μέχρι πάνω κλπ αλλά το μόνο που κάνουν είναι Excel word εκτύπωση. Αλλά κακά τα ψέματα καλύτερα να μπλέξεις με τη Dell πάρα με διάφορα σκρουτζομαγαζα αν σου βγει κάποιος προϊόν ελαττωματικό. Οι διάφορες δεν είναι τεράστιες χρηματικά.

Δημοσ.

τι σχεση εχει ρε φιλε η αξιοπιστια με τη dell?

ολο το hardware ειναι απο αλλους κατασκευαστες(οπως και τα ανεξαρτητα κομματια που θα αγοραζες),η dell μονο το αυτοκολλητο στο κουτι βαζει και βρισκει ατομα που δεν γνωριζουν το αντικειμενο σαν κι εσενα στην προκειμενη περιπτωση και τσιμπαει το χρημα πουλωντας σαβουρα ετων.Αγορασε ενα custom,ασυγκριτα πιο ισχυρο θα ειναι απο αυτο που θες να παρεις,κανε νεο θεμα.

Το οτι δουλευει 10 χρονια αναμμενο δε λεει τιποτα-καθαρη τυχη

εχω εξη υπολογιστες που τους εχω κανει μονος μου και δουλευουν απο το 2006 ,ξερεις τι σημαινει αυτο? τιποτα απλη τυχη.

Δημοσ.

Στην εταιρία που δούλευα παλιά είχαμε και dell  και HP και ανώνυμα... Τα Dell δεν τα έφτυσαν ποτέ... Δεν πιστεύω στην τύχη αλλά στην στατιστική. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tornado είπε

Στην εταιρία που δούλευα παλιά είχαμε και dell  και HP και ανώνυμα... Τα Dell δεν τα έφτυσαν ποτέ... Δεν πιστεύω στην τύχη αλλά στην στατιστική. 

Αυτά που γράφεις είναι λογικά άλματα ανθρώπου που βγάζει συμπεράσματα για θέματα που δεν έχει ιδέα, πολύ δε περισσότερο είναι και τα συμπεράσματα σου άσχετα με την πραγματικότητα

Δημοσ.

Εντάξει να καταλάβω τώρα, 

Αν έχεις καινούρια  ένα Dell και ένα no name και σου χαρίζουν το ένα από τα δύο, εσύ παίρνεις το δεύτερο? 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tornado είπε

Εντάξει να καταλάβω τώρα, 

Αν έχεις καινούρια  ένα Dell και ένα no name και σου χαρίζουν το ένα από τα δύο, εσύ παίρνεις το δεύτερο? 

Εσένα θα σου το χαρίσουν; Αυτό που προσπαθούν να σου πουν εδώ είναι ότι με τα ίδια χρήματα, αγοράζεις πολύ καλύτερο συνολικά μηχάνημα, με εγγύηση για όλα τα μέρη του, άρα νομίζω ότι είναι άτοπο αυτό που γράφεις. Εταιρεία έχω, και πάντα οι υπολογιστές μας είναι BTO. Κανένα απολύτως πρόβλημα με 14ωρη χρήση εδώ και χρόνια. Και αναβαθμίζεις ό,τι χρειάζεται αναβάθμιση στον κανονικό πύργο που έχουν.

• Confused 1
Δημοσ.

Πριν αγοράσεις το DELL φρόντισε να ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ότι έχει προεκτάσεις για 2ο δίσκο.

Στην DELL κάνουν μια απίστευτη πατέντα με το τροφοδοτικό το οποίο ΔΕΝ είναι όμοιο με τα κοινά αλλά έχει λιγότερα καλώδια ρεύματος τα οποία καταλήγουν όλα επάνω στο μπόρντ.
Από το μπόρντ ξεκινάνε άλλα καλώδια τροφοδοσίας για τις υπόλοιπες συσκευές και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ έχουν επιπλέον θέσεις για extra sata συσκευές.

Δηλαδή, αν το πισί έρχεται με έναν δίσκο και ένα optical drive τότε συνήθως ΔΕΝ διαθέτει θέση για 2ο σκληρό αλλά το κυριότερο ΟΥΤΕ επιπλέον δυνατότητα τροφοδοσίας.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο dell που κοιτάτε έχει θέσεις για 1 x 2.5'' ή 1. 3.5'' και 1 x m.2 nvme.

Δεν ανάβει με τίποτα με sata m.2 - με οποιοδήποτε Bios . 

Κατά 99% το δίνουν με 2.5'' επανω, οπότε θα πρεπει να αλλαχθεί με m.2 nvme και να μπει καποιος μηχανικος δίσκος.

3 ώρες πριν, dpolal είπε

Πριν αγοράσεις το DELL φρόντισε να ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ότι έχει προεκτάσεις για 2ο δίσκο.

Στην DELL κάνουν μια απίστευτη πατέντα με το τροφοδοτικό το οποίο ΔΕΝ είναι όμοιο με τα κοινά αλλά έχει λιγότερα καλώδια ρεύματος τα οποία καταλήγουν όλα επάνω στο μπόρντ.
 Από το μπόρντ ξεκινάνε άλλα καλώδια τροφοδοσίας για τις υπόλοιπες συσκευές και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ έχουν επιπλέον θέσεις για extra sata συσκευές.

Δηλαδή, αν το πισί έρχεται με έναν δίσκο και ένα optical drive τότε συνήθως ΔΕΝ διαθέτει θέση για 2ο σκληρό αλλά το κυριότερο ΟΥΤΕ επιπλέον δυνατότητα τροφοδοσίας.

Καλά, για επιπλέον τροφοδοσία παίρνεις ένα τέτοιο:

https://www.e-shop.gr/akasa-ak-cbpw05-30-sata-power-splitter-male-15-pin-sata-to-2x-15pin-sata-female-p-PER.816476

έχω στήσει σε πολλά SFF δισκο + ssd με τέτοιο καλώδιο. Δεν έχουν πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...