Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kronos73 είπε

Εσύ μπορείς να κρίνεις ποια  ρωγμή σε ένα δοκάρι μπορεί να είναι επίφοβη και ποια όχι; Και οι δύο ίδιου μικρού πάχους αλλά σε άλλο σημείο, με άλλη διεύθυνση. Ο μηχανικός μπορεί, ο ts όχι. Καλές οι εξυπνάδες για τις ακτίνες Χ αλλά προφανώς μιλάμε για οπτικό έλεγχο και μόνο. 

Πολλοί ρωτάνε και αν έχει νόημα να δει ο μηχανικός τη μελέτη, προφανώς όχι γιατί δεν ήταν εκεί κατά την κατασκευή για να ξέρει αν εφαρμόστηκε σωστά.

Οπτικός έλεγχος = μηδέν έλεγχος 

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να δημιουργηθούν ρωγμές κ πίστεψέ με θέλει σφυρί, μέτρημα της ρωγμής κ μια αρκετά λεπτομερή διαδικασία για να βρεις τι προκάλεσε την ρωγμή. 

Δεν προσπαθώ να στην πω, απλά για κάποιο λόγο αναφέρεται  συχνά αυτό περι στατικότητας κ από άτομα που δεν είναι καν μηχανικοί! Κολόνα να χει κόψει ο απο κάτω μιας χαρά τέλεια θα φαίνονται όλα στο σπίτι.

Επεξ/σία από bilya
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δικηγόρο και μηχανικό και αν είναι δυνατόν να είναι και ο ίδιος μηχανικός που θα αναλάβει και την ανακαίνιση, γιατί αν μπλέξεις εσύ με μάστορες ειδικά αν δεν έχεις γνώση απο το χώρο, παει, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις να τους βρεις μόλις θα παίρνουν τις προκαταβολές και δεν θες να το ζήσεις κάτι τέτοιο. Άσε που άλλα θα συμφωνήσεις και άλλα θα καταλήξεις να πληρώσεις. Επίσης τεράστιο ρόλο παίζει η τοποθεσία, άλλο σπίτι επιλέγεις αν το θές για ιδιοκατοίκηση, άλλο σπίτι αν το θές για εκμετάλευση. 

Δημοσ.

Εγω θα σταθω σε 2 πραγματα.

Πρωτον, θες εμπιστο καλο μηχανικο. Ο πεθερος του αδερφου μου αγορασε προσφατα σπιτι... εφερε μηχανικο κ του ειπε οτι ολα ειναι οκ.. ερχεται η ωρα της ανακαινισης και ολο το νταβανι ειναι σαθρο κ το ανακαλυψε με την μια ο μπογιατζης... ενα απλο χτυπημα με κατσαβιδι κ εφευγαν κομματια σοβαδες. ηθελε ολο το ταβανι ξεσοβαδισμα κ απο την αρχη. πραγμα που ο μηχανικος της πλακας που ειχαν φερει δεν το κοιταξε καν κ ας ειχε ρογμη το ταβανι...

δευτερον, προτιμησε μικρες πολυκατοικιες χωρις πολλα διαμερισματα. στις μεγαλες 90% των περιπτωσεων γινεται κακοδιαχειριση, δεν πληρωνουν για πετρελαιο κ γενικα υπαρχει ενας χαμος, ειδικα αν πολλα ειναι μη κατοικησιμα/ανοικιαστα. τσεκαρε, μιλησε με ενοικους στην πολυκατοικια για τοιχον τετοια θεματα, κακοτεχνιες πολυκατοικιας πριν προβεις σε αγορα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, bilya είπε

Οπτικός έλεγχος = μηδέν έλεγχος 

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να δημιουργηθούν ρωγμές κ πίστεψέ με θέλει σφυρί, μέτρημα της ρωγμής κ μια αρκετά λεπτομερή διαδικασία για να βρεις τι προκάλεσε την ρωγμή. 

Δεν προσπαθώ να στην πω, απλά για κάποιο λόγο αναφέρεται  συχνά αυτό περι στατικότητας κ από άτομα που δεν είναι καν μηχανικοί! Κολόνα να χει κόψει ο απο κάτω μιας χαρά τέλεια θα φαίνονται όλα στο σπίτι.

Δικαίως ενιστασαι στο "έλεγχος στατικότητας" για αυτό και μιλάω για οπτικό έλεγχο. Δε συμφωνώ ότι είναι άχρηστος. Προφανώς και δε θα κάνεις καταστροφικό έλεγχο για να αποκαλύψεις το μέγεθος, το είδος και την κρισιμότητα της ρωγμής (εκτός και αν πετύχεις τον σούπερ συνεννοήσιμο ιδιοκτήτη) . Όμως αν διακρίνεις κάτι επιλήψιμο μπορείς τουλάχιστον να προειδοποιήσεις τον αγοραστή.

Κουβέντα κάνουμε, ούτε εγώ στην λέω ούτε εσύ

Επεξ/σία από kronos73
Δημοσ.

Α και Ω, βαρβάτος μηχανικός, όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. 

Προτίμησε παλαιότερο κτίσμα αλλά μονοκατοικία. Η αξία του να μην έχεις κανέναν πούστη δίπλα σου και να κάνεις ότι γουστάρεις στο χώρο σου έχει ανυπολογιστη αξία. 

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kallair είπε

δευτερον, προτιμησε μικρες πολυκατοικιες χωρις πολλα διαμερισματα. στις μεγαλες 90% των περιπτωσεων γινεται κακοδιαχειριση, δεν πληρωνουν για πετρελαιο κ γενικα υπαρχει ενας χαμος, ειδικα αν πολλα ειναι μη κατοικησιμα/ανοικιαστα. τσεκαρε, μιλησε με ενοικους στην πολυκατοικια για τοιχον τετοια θεματα, κακοτεχνιες πολυκατοικιας πριν προβεις σε αγορα.

απο την άλλη σε πολυκατοικίες με οροφοδιαμέρισματα τα κοινόχρηστα μπορεί να είναι και 50Ε τον μήνα

αθήνα δεν έχει φυσικό αέριο;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

απο την άλλη σε πολυκατοικίες με οροφοδιαμέρισματα τα κοινόχρηστα μπορεί να είναι και 50Ε τον μήνα

αθήνα δεν έχει φυσικό αέριο;

Για αυτο ειπα να μιλησει κ με τους ενοικους να δει τι παιζει με την πολυκατοικια.

οσο για το ερωτημα σου, δεν εχουν ολες οι περιοχες φυσικο αεριο. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, andr3wG είπε

Μέτα από αρκετά χρόνια αποταμίευσης συν μια οικονομική βοήθεια από γονείς σκοπεύω να κάνω την πρώτη μου αγορά ακινήτου. Το κεφάλαιο δεν είναι πολύ μεγάλο γι αυτό αναγκαστικά θα κοιτάξω για μεταχειρισμένο σπίτι (25-45 ετών), το οποίο στην συνέχεια θα το ανακαινίσω. Κοίταξα αγγελίες και αυτήν την εβδομάδα έχω κλείσει κάποια ραντεβού. Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν εμπειρία επί του θέματος για το τι θα πρέπει να προσέξω σε ένα σπίτι προτού προχωρήσω στην αγορά.

Ευχαριστώ.

Να προσέξεις αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις. Περιοχή, προσανατολισμό, θέση και διαστάσεις εξωτερικών ανοιγμάτων, κανονισμό πολυκατοικίας. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι δικηγόροι και μηχανικοί, δεν είναι δουλειά σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kronos73 είπε

Δικαίως ενιστασαι στο "έλεγχος στατικότητας" για αυτό και μιλάω για οπτικό έλεγχο. Δε συμφωνώ ότι είναι άχρηστος. Προφανώς και δε θα κάνεις καταστροφικό έλεγχο για να αποκαλύψεις το μέγεθος, το είδος και την κρισιμότητα της ρωγμής (εκτός και αν πετύχεις τον σούπερ συνεννοήσιμο ιδιοκτήτη) . Όμως αν διακρίνεις κάτι επιλήψιμο μπορείς τουλάχιστον να προειδοποιήσεις τον αγοραστή.

Κουβέντα κάνουμε, ούτε εγώ στην λέω ούτε εσύ

νομιζω οτι ο οπτικος ελεγχος πλεον ειναι ξεπερασμενος για πολιτικους μηχανικους.

Υπαρχουν εταιριες που ξεσκονιζουν το σπιτι, πχ ειναι ανεπιτρεπτο να μην σου τσεκαρουν εξωτερικα το σπιτι με ειδικο σκανερ για θερμογεφυρες.

Αλλιως παρε καλα μπουφαν για το χειμωνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/11/2018 στις 8:50 ΜΜ, andr3wG είπε

Μέτα από αρκετά χρόνια αποταμίευσης συν μια οικονομική βοήθεια από γονείς σκοπεύω να κάνω την πρώτη μου αγορά ακινήτου. Το κεφάλαιο δεν είναι πολύ μεγάλο γι αυτό αναγκαστικά θα κοιτάξω για μεταχειρισμένο σπίτι (25-45 ετών), το οποίο στην συνέχεια θα το ανακαινίσω. Κοίταξα αγγελίες και αυτήν την εβδομάδα έχω κλείσει κάποια ραντεβού. Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν εμπειρία επί του θέματος για το τι θα πρέπει να προσέξω σε ένα σπίτι προτού προχωρήσω στην αγορά.

Ευχαριστώ.

Μην βιαστεις ...

Επιλογες θα υπαρχουν πολλες σιγουρα . 

Ζυγισε τι ζητας απο το ακινητο.. Προσπαθησε να δεις τι θα κανεις σε/με αυτο στα επομενα 10 ή και 20 χρονια. 

Οτι εινια πανω απο 15 ετων εχει αρχισει σιγουρα να βγαζει προβληματα. Οσο πιο παλιο τοσο πιο πολλα θα εχει ή και θα βγαλει (με μαθηματικη ακριβεια) 

Αφου αποφασισεςι ανεθεσε σε δικηγορο την διερευνηση  της καθαροτητας του τιτλου του ακινητου.

Εαν πας μεσω μεσιτη να θυμασαι οτι και αυτοι παιρνουν ενα ποσοστο τοσο απο εσενα οσο και απο τον πωλητη σε πιθανη αγοαρα μεσω αυτων .

Επισης πρεπει να εχεις υποψη τα δικηγορικα , συμβολαιογραφικα εξοδα .Το κομματι της διερευνησης απο μηχανικο κτλ ειναι και αυτο δεδομενο.Τπ τελευταιο για το κομματι πριν την αγορα.

Απο το σημειο που θα ερθει στην κατοχη σου και μετα αναλογα με τον τυπο της εργασιας επισκευης ,συντηρησης μπορει να χρειαστει αδεια απο πολεοδομια , μηχανικο κτλ. με οτι ολα αυτα επιφερουν συνεπαγονται.

Εαν ειναι να μπλεξεις με τραπεζα για οιοδηποτε τυπο δανειο εχε στο μυαλο σου οτι οτιδηποτε πανω απο 20.000 ειναι μια δεσμευση ζωης . Παιρνοντας ενα δανειο (κυριως στεγαστικο αλλα και γενικοτερα καποιο τραπεζικο προιοιν με διαρκεια μεγαλυτερη της πενταετιας) δημιουργεις μια δεσμευση . Το πρωτο πραγμα που εχεις στο μυαλο σου επο εκεινη την στιγμη και μετα ειναι η απο πληρωμη η αλλιως δεν πρεπει να χασω την δουλεια μου  . Θα την χασεις σιγουρα με τον ενα η τον αλλο τροπο . Μην πανικοβληθεις (ακομη και τωρα που ειναι παραγματικα δυσκολες εποχες και ερχονται δυσκολοτερες). 

Ο σοφος λαος μας λεει . Εαν δεν γεννησεις (παιδια ,οικογενεια) , δεν παντρεψεις , δεν χτισεις , δεν θαψεις , δεν παρεις δανειο (κυριως στεγαστικο) δεν εχεις ζησει .

Μην συμββαστεις για κατι λιγοτερο απο αυτο που θα σου μιλησει (οπως λεμε) οταν το δεις. Ειναι καλυτερο να μετανιωσεις για κατι που εκανες παρα για κατι που δεν εκανες. 

Παντα θα υπαρχει καπου εκει εξω η επομενη και καλυτερη ευκαρια 

Και παντα να θυμασαι . Η αγορα ειναι το ευκολο. Η συντηρηση και η διατηρηση στην κατοχη σου θα ειναι το δυσκολο (μεσα στα χρονια)

Μην βιαστεις...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bilya είπε

θα θελα να μου πεις πως θα ελέγξει την στατικότητα του κτήριου.

ontopic ts υδραυλικά ειναι το πιο σημαντικό κ καταδευτερον να υπολογίσεις τι "αναβαθμίσεις" θέλει.

Αν μιλας για στατικότητα κτιρίου σε 45 ετών κτίριο πας χαμενος . Παιδια απο το 2001 και μετα που αλλαξε ο ΓΟΚ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ) Είναι σωστά τα σπίτια.  Να μην ξεχνάτε ότι μετά τα 50 χρόνια το μπετό αρχίζει να δουλεύει αντίστροφα και να φθείρει.  Εγώ λέω πάντως να βρεις σπίτι τουλάχιστον 10ετιας.  Να μπορείς να κάνεις θερμομόνωση σε όλες τις επιφάνειες που είναι ακάλυπτες. Και να έχει θέα και μεγάλα μπαλκόνια.  Τώρα αν έχει και δικό σου καυστήρα (φυσικό αέριο ή πετρέλαιο) ακόμα καλύτερα.  Πάντως αν έχεις ταράτσα πάνω σου να υπολογίζεις και θερμομονωση και διπλή ή τριπλή στεγανωση για τα νερά! Αυτονομία με μέτρημα ωρών ή θερμίδων δεν υφίσταται.  Είναι απλά για αδαείς. (Οι λόγοι 2)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, andreas314p είπε

Αν μιλας για στατικότητα κτιρίου σε 45 ετών κτίριο πας χαμενος . Παιδια απο το 2001 και μετα που αλλαξε ο ΓΟΚ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ) Είναι σωστά τα σπίτια.  Να μην ξεχνάτε ότι μετά τα 50 χρόνια το μπετό αρχίζει να δουλεύει αντίστροφα και να φθείρει.  Εγώ λέω πάντως να βρεις σπίτι τουλάχιστον 10ετιας.  Να μπορείς να κάνεις θερμομόνωση σε όλες τις επιφάνειες που είναι ακάλυπτες. Και να έχει θέα και μεγάλα μπαλκόνια.  Τώρα αν έχει και δικό σου καυστήρα (φυσικό αέριο ή πετρέλαιο) ακόμα καλύτερα.  Πάντως αν έχεις ταράτσα πάνω σου να υπολογίζεις και θερμομονωση και διπλή ή τριπλή στεγανωση για τα νερά! Αυτονομία με μέτρημα ωρών ή θερμίδων δεν υφίσταται.  Είναι απλά για αδαείς. (Οι λόγοι 2)

με αυτήν την λογική θα χαν πέσει όλα. μην λέτε πράγματα αν δεν ξέρετε τα βασικά. Το σκυρόδεμα με την σωστή φροντίδα μια χαρά αντέχει στον χρόνο. 

Επίσης ο ΓΟΚ πως εξασφαλίζει οτι ενα κτηριο κατασκευάστηκε σωστά? αν θεμελιώθηκε σωστά κτλπ κτλπ. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, nextp είπε

δεν παρεις δανειο (κυριως στεγαστικο) δεν εχεις ζησει .

Μην βιαστεις...

Μαζι με τον σοφό λαό τα έλεγε και ο Σημίτης παρέα με τον Παπαδημο....

Εγώ προτίμησα να ζήσω στην μιζέρια και να μην πάρω δάνειο ποτέ μου... 

Guess what? 

Είναι από τους λίγους κατοίκους σε αυτή την χώρα που δεν χρώσταγε ποτέ ούτε μισό ευρώ και επιπλέον έχω κάθε χρόνο επιστροφή φόρου τουλάχιστον 500 ευρώ.... 

Αυτά τα ολίγα πες του λαού.... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tornado είπε

Μαζι με τον σοφό λαό τα έλεγε και ο Σημίτης παρέα με τον Παπαδημο....

Εγώ προτίμησα να ζήσω στην μιζέρια και να μην πάρω δάνειο ποτέ μου... 

Guess what? 

Είναι από τους λίγους κατοίκους σε αυτή την χώρα που δεν χρώσταγε ποτέ ούτε μισό ευρώ και επιπλέον έχω κάθε χρόνο επιστροφή φόρου τουλάχιστον 500 ευρώ.... 

Αυτά τα ολίγα πες του λαού.... 

Δεν εχεις αδικο. Σιγουρα κανεις δεν θελει (απο αυτους που το εχουν κανει) να καταληξει να συναλασεται με μια τραπεζα για οιοδηποτε δανειο.

Αλλα δυστηχως ολοι ξερουμε οτι οταν τα θελω μας ειναι πολυ ισχυρα τοτε τα πρεπει (η δεν πρεπει) μας μπαινουν στην ακρη. Απο την αλλη μπαινοντας σε αυτο το τριπ  αυτο που τελικα κερδιζεις απο ολη αυτη την ιστορια ειναι οτι κανεις χαρακτηρα που λεει και παλι ο σοφος λαος μας.(Με την προυποθεση οτι μεσα στην ολη παρεια της αποπληρωμης ενω θα συμβουν πολλα , που παντα συμβαινουν ,  τελικα τα καταφερεις)

Ναι το δανειο ειναι ειναι ενα σχολειο και αυτο που σε βοηθαει με τον τροπο του να δεις την ζωη και τις σχεσεις με τους ανθρωπους αλλιως......τα προιον καταληγει να ειναι  ειναι το side effect (ασχετα του γεγονοτος οτι στο ξεκινημα ειναι ο απολυτος στοχος , σκοπος)

Δεν θα ελεγα  οτι εζησες ατην μιζερια.. Εαν εισαι ευτυχισμενος με την επιλογη σου και το αποτελεσμα της πραγματικα χαιρομαι για σενα. 

Και εγω δεν χρωσταω πλεον τιποτε  (ειναι ομορφο συναισθημα, οπως λεω εγω οταν αποπληρωνεις ενα δανειο κυριως στεγαστικο ειναι σαν να γεννας και να απελευθερωνεσαι) . Τα ρισκο και η συνδιαλαγη με την τραπεζα εκελισε σαν κυκλος αλλα η οικογενεια μου ειναι ετοιμη με περισσοτερα εφοδια (οσο τετριμενα,ασημαντα ειναι τα υλικα)  για να αντιμετωπισει ενα οσο πανει και πιο δυσκολο μελλον.

Λεγοντας αυτα πρεπει να ομολογησω οτι δεν ζω πλεον στην Ελλαδα αλλα πραγματικα  ποναω οταν σκεφτομαι ποσο εξιλαστηριο  θυμα εχουμε γινει τα τελευταια 10 χρονια σαν λαος. 

Και ποσο αυτο μας αναγκασε και θα μας αναγκαζει για πολυ καιρο ακομη να ζουμε σε ολο και πιο  καταπιεστικες αυνθηκες με μικρα ονειρα , ελπιδες , φιλοδοξιες και στοχους.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 5/11/2018 στις 11:19 ΜΜ, bilya είπε

με αυτήν την λογική θα χαν πέσει όλα. μην λέτε πράγματα αν δεν ξέρετε τα βασικά. Το σκυρόδεμα με την σωστή φροντίδα μια χαρά αντέχει στον χρόνο. 

Επίσης ο ΓΟΚ πως εξασφαλίζει οτι ενα κτηριο κατασκευάστηκε σωστά? αν θεμελιώθηκε σωστά κτλπ κτλπ. 

Ο ΓΟΚ από το 2001 και μετα έβαλε υψηλά στανταρς.  Ο ΓΟΚ δεν εξασφαλίζει αλλά ο μηχανικός φέρει τεράστια ευθύνη σε περίπτωση ολικής καταστροφής.  Μόνο ζημιές δικαιολογεί.  Επίσης δεν έχει αναρωτηθεί γιατί τόσο τεράστια κτίρια έξω τους βάζουν μπουρλότο και τα ρίχνουν?  Μάντεψε... είναι κοντά στα 100 χρόνια.  Το σκυρόδεμα φθείρει ότι και να κάνεις.  Και επειδή ο Έλληνας μόνο βάφει και κρύβει τα σοβαρά θέματα στον οπλισμό(κάνει μακιγιάζ δηλαδή) εδώ φθείρουν πιο γρήγορα.  Εδώ ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το μπετό είναι στεγανό και αφήνουν τις ταράτσες χωρίς καμία προστασία μέχρι να τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι.  

Δεν τα λέω τυχαία έχω κάνει πάρα πολλές επισκευές σε οπλισμους.  Το σίδερο παθαίνει οξείδωση και πετάει το μπετό μαζί με τον σοβά και στο τέλος γίνεται σαν σύρμα σε μέγεθος.  Αν θες έχω και φώτο να ανεβάσω να δεις τι συμβαίνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...