Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!

Είναι αδύνατον να μπω στο bios του λάπτοπ. Φαίνεται σαν να μην λειτουργούν τα πλήκτρα που είναι το F2 και το F9. Μόλις ανοίγω από το power button και πριν εμφανισθεί το logo της Lenovo, πατάω διακεκομμένα το F2, αλλά δεν ακούει και συνεχίζει να φορτώνει το λειτουργικό.

Υπάρχει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο μοντελο εχεις; Αν πατησεις Enter κατα την εκκινηση σου εμφανιζει καποιο μενου;

Αν δεν δεχεται οποιοδηποτε απο τα πληκτρα που πατας για να μπει στο BIOS, τοτε μεσα απο τα Windows 10 πηγαινε Ρυθμισεις > Ενημερωση και Ασφαλεια > Αποκατασταση > Αμεση Επανεκκινηση και μετα το restart θα σε βγαλει σε ενα μενου που μπορεις να μπεις BIOS (πρακτικα UEFI menu)

Επεξ/σία από asmilon
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, asmilon είπε

Ποιο μοντελο εχεις; 

IdeaPad 330s

Αν πατησεις Enter κατα την εκκινηση σου εμφανιζει καποιο μενου;

Δεν αλλάζει κάτι.... Εξακολουθεί να φορτώνει το λειτουργικό. 

Αν δεν δεχεται οποιοδηποτε απο τα πληκτρα που πατας για να μπει στο BIOS, τοτε μεσα απο τα Windows 10 πηγαινε Ρυθμισεις > Ενημερωση και Ασφαλεια > Αποκατασταση > Αμεση Επανεκκινηση και μετα το restart θα σε βγαλει σε ενα μενου που μπορεις να μπεις BIOS (πρακτικα UEFI menu)

Το έκανα αυτό... Του όρισα το boot menu, για να ξεκινήσει από usb stick.... έκανα save changes and exit.... αλλά δεν το κράτησε και μπούταρε πάλι από τον κανονικό δίσκο. 

Δημοσ.

Δεν πηγες σωστα, επρεπε να επιλεξεις μετα το restart Troubleshoot > Advanced options > UEFI Firmware Settings

Εναλλακτικα μετα απο restart του υπολογιστη και οχι μετα απο shutdown, πρεπει να πατησεις Fn + F2 και θα σε παει στην ιδια οθονη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλείσε το laptop και βρες στα πλάγια  μιά μικρή τρυπίτσα με ένα ανεστραμμένο βέλος και βάλε κάτι λεπτό να πιέσεις το κουμπί μέσα. Όταν ανοίξει θα σου βγάλει επιλογές και μία από αυτές θα είναι BIOS Setup.

Επεξ/σία από CsIns
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, asmilon είπε

Δεν πηγες σωστα, επρεπε να επιλεξεις μετα το restart Troubleshoot > Advanced options > UEFI Firmware Settings

Εναλλακτικα μετα απο restart του υπολογιστη και οχι μετα απο shutdown, πρεπει να πατησεις Fn + F2 και θα σε παει στην ιδια οθονη.

Δοκίμασα μετά από restart, με FN + F2 και δεν σταμάτησε τη φόρτωση του λειτουργικού...δυστυχώς!

18 λεπτά πριν, CsIns είπε

Κλείσε το laptop και βρες στα πλάγια  μιά μικρή τρυπίτσα με ένα ανεστραμμένο βέλος και βάλε ΄κάτι λεπτό να πιέσεις το κουμπί μέσα. Όταν ανοίξει θα σου βγάλει επιλογές και μία από αυτή θα είναι BIOS Setup.

Έχω δοκιμάσει και το NOVO κουμπί με κλειστό το λάπτοπ και με έβαλε στο bios setup, αλλά ότι αλλαγές και να κάνω δεν τις κρατάει μετά το exit shaving changes. Δεν ξέρω τι διάολο ρυθμίσεις έχει αυτό το bios...

Θα ανεβάσω στιγμιότυπα του bios, μήπως καταλάβετε κάτι που κάνω λάθος:

20181104-213751-2.jpg

20181104-213802-2.jpg

20181104-213817-2.jpg

Είναι δυνατόν να έχουν χαλάσει τα συγκεκριμένα πλήκτρα;;;

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα F κουμπιά τα έχω δει να δουλεύουν μόνο σε κάποια παλιότερα Thinkpad. Από την στιγμή που το NOVO κουμπί σου δίνει επιλογή για Boot Menu, δεν βλέπω λόγο για να ψάχνεσαι. Τι θες να bootάρεις; Αν το BIOS είναι σε UEFI mode και με Secure boot ανοιχτό, μόνο USB με FAT32 σύστημα αρχείων και setup που υποστηρίζει UEFI, θα τρέξει.

Επεξ/σία από CsIns
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με προβληματίζει γιατί λίγες μέρες πριν δούλευαν κανονικά...

Επίσης μέσα από το NOVO του βάζω 1η boot επιλογή bootable usb stick για καθαρή εγκατάσταση, αλλά την αλλαγή που κάνω δεν την κρατάει μετά το exit shaving changes και μπουτάρει πάλι από τον δίσκο.

Δημοσ.

Τότε έχω μόνο να προτείνω να κάνεις Reset to default και να δοκιμάσεις να κάνεις reset τα κλειδιά/εγγραφές του Windows boot manager αν υπάρχουν (Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχουν να bootάρουν τα Windows μετά). Κατά πάσα πιθανότητα αν αφαιρεθεί ο m.2 δοκιμαστικά, θα πρέπει να είσαι οκ αν δοκιμάσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CsIns είπε

Τότε έχω μόνο να προτείνω να κάνεις Reset to default και να δοκιμάσεις να κάνεις reset τα κλειδιά/εγγραφές του Windows boot manager αν υπάρχουν (Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχουν να bootάρουν τα Windows μετά). Κατά πάσα πιθανότητα αν αφαιρεθεί ο m.2 δοκιμαστικά, θα πρέπει να είσαι οκ αν δοκιμάσεις.

Reset to default, μέσα από το bios.....ok

reset τα κλειδιά/εγγραφές του Windows boot manager αν υπάρχουν..........................Αυτό πως θα το κάνω φίλε μου;;

εννοείς να αφαιρεθεί για λίγο και μετά να τον ξαναβάλω και να κάνω format ή κάτι άλλο;;;

Δημοσ.

Στις photo δεν βλέπω να έχεις κάτι για να επεξεργαστείς τις εγγραφές του Windows Boot Manager. Στο Security έχει 2 επιλογές στο Secure boot: Reset to setup mode και Restore Factory keys αλλά δεν ξέρω τι κάνουν, οπότε δεν μπορώ να σου πω να τα δοκιμάσεις. Για τον m.2 εννοούσα να τον βγάλεις και να ανοίξεις το laptop να δεις αν δουλεύουν τα κουμπιά χωρίς να είναι πάνω. Τέλος παραπάνω με μπέρδεψες: Το Novo menu έχει one-time boot επιλογή. Εννοείς μέσα από το bios menu έβαλες πρώτο το USB και έκανες save and exit;

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CsIns είπε

Στις photo δεν βλέπω να έχεις κάτι για να επεξεργαστείς τις εγγραφές του Windows Boot Manager. Στο Security έχει 2 επιλογές στο Secure boot: Reset to setup mode και Restore Factory keys αλλά δεν ξέρω τι κάνουν, οπότε δεν μπορώ να σου πω να τα δοκιμάσεις. Για τον m.2 εννοούσα να τον βγάλεις και να ανοίξεις το laptop να δεις αν δουλεύουν τα κουμπιά χωρίς να είναι πάνω. Τέλος παραπάνω με μπέρδεψες: Το Novo menu έχει one-time boot επιλογή. Εννοείς μέσα από το bios menu έβαλες πρώτο το USB και έκανες save and exit;

Θα κάνω reset tou default στο bios 

reset στα κλειδιά/εγγραφές του Windows boot manager,  μπορώ να κάνω κατά πάσα πιθανότητα, μέσα από τα windows με το commant prompt

στη συνέχεια θα βγάλω το δίσκο να δοκιμάσω τα κουμπιά και τέλος

θα επιχειρήσω να κάνω clean install......................και ο Θεός βοηθός

Δημοσ.

Μίλησα πριν λίγο με την υποστήριξη της Lenovo, που ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Μου είπαν ότι δεν χρειάζονται τα πλήκτρα F για να μπω στο bios. Μπορώ να το κάνω και με το κουμπί Novo, όπως είπατε και εσείς παραπάνω.

Βέβαια δεν ήξερε να μου απαντήσει γιατί τα πλήκτρα σταμάτησαν να λειτουργούν μετά την τελευταία αναβάθμιση του bios. Περιμένω μήπως σε επόμενη αναβάθμιση λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, giannis22k είπε

Εγω εχω το αρχικο bios και μπαινει κανονικα στο bios .Δοκιμασε και εσυ με αυτο που σου ειπαν

Σήμερα στο site της Lenovo κατέβασαν το bios που είχαν διαθέσιμο και ανέβασαν την προηγούμενη version....αυτήν που έχεις και εσύ!

Έκανα downgrade και τώρα δουλεύουν κανονικά τα πλήκτρα F2 ( enter to bios setup ) και F12 ( boot menu ) !

Αφού με παίδεψε άπειρα....με format, clear cmos και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, αποδείχτηκε ότι ήταν μ@λ@κ#α τους.

Τέλος καλό, όλα καλά! Σε ευχαριστώ και πάλι!

Επεξ/σία από Green Dragon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...