Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αρχικά σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Σήμερα το απόγευμα προπορευόμενο όχημα έκανε αναστροφή και.με χτύπησε ενώ ακολουθούσα με το μηχανάκι. Επειδή δεν είχα ιδέα τι πρέπει να κάνω πήρα τηλέφωνο λιμενικο και τον ασφαλιστή μου. 

Το λιμενικό ήρθε και έκανε καταγραφή του συμβάντος, μόνο υλικές ζημιές. Ο ασφαλιστής ήρθε πολύ αργότερα και το ευθυνών του ατυχήματος είχε φύγει μιας και του έδωσαν τό οκ οι λιμενικοί. 

Πώς κινούμαι εγώ; Παίρνω το αντίγραφο της καταγραφής και απευθύνομαι στην ασφαλιστή εταιρία του ευθυνών; Η πρέπει αυτός να μου κάνει δήλωση; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Και εσυ και αυτος πρεπει να πάρετε τηλέφωνο τις ασφαλιστικές σας και να δηλώσετε το πως έγινε το ατύχημα, και αν θεωρείται το εαυτό σας υπαίτιο ή οχι

Δημοσ.

Δεν μ είπε κάτι τέτοιο, μόλις πάρω το αντίγραφο από το λιμενικό μπορώ να απευθυνθώ κατευθείαν στην ασφαλιστική του για να μάθω αν έκανε δήλωση;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tonymard12 είπε

Δεν μ είπε κάτι τέτοιο, μόλις πάρω το αντίγραφο από το λιμενικό μπορώ να απευθυνθώ κατευθείαν στην ασφαλιστική του για να μάθω αν έκανε δήλωση;

Θα σου ελεγα αυριο να φωναξεις πραγματογνωμονα να δει την ζημια σου και να παρεις την ασφαλιστικη σου να μαθει αν ο αλλος κανει δηλωση Η δικια σου ειναι στον φιλικο διακανονισμο ? Η δικια του ξερεις ?

Δημοσ.

έχω intersalonika, ο άλλος ergo. Από μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο υποστηρίζουν κανονικά και οι δύο φιλικό διακανονισμό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tonymard12 είπε

έχω intersalonika, ο άλλος ergo. Από μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο υποστηρίζουν κανονικά και οι δύο φιλικό διακανονισμό.

Οχι η intersalonika 

https://www.asfalisinet.gr/οι-ασφαλιστικές-εταιρίες-που-είναι-στ/ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να βρω άκρη. Πρέπει να μου κάνει δήλωση από ότι κατάλαβα και να με αποζημιώσει η δικιά του ασφαλιστική. Τουλάχιστον είμαι καλυμμένος αφού έγινε καταγραφή από το λιμενικό και τον κέρασαν και κλήση για αναστροφή! 😉

Επεξ/σία από Tonymard12
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tonymard12 είπε

Ελπίζω να βρω άκρη. Πρέπει να μου κάνει δήλωση από ότι κατάλαβα και να με αποζημιώσει η δικιά του ασφαλιστική. Τουλάχιστον είμαι καλυμμένος αφού έγινε καταγραφή από το λιμενικό και τον κέρασαν και κλήση για αναστροφή! 😉

Μακαρι φιλε μου .Για αυτο επιλεγουμε ασφαλιστικες στον φιλικο .Βεβαια πρεπει να ειναι και του αλλου στον φιλικο για να μας αποζημιωσει η δικη μας.

Κατα την γνωμη επρεπε να ειναι υποχρεωτικο απο τον νομο ολλες οι ασφαλιστικες να ειναι στον φιλικο διακανονισμο .

• Thanks 1
Δημοσ.

Κι εγώ στην Intersalonica είμαι ασφαλισμένος, και με αφορμή ένα ατύχημα πέρσι ρώτησα (εγκυκλοπαιδικά) τον ασφαλιστή για το φιλικό διακανονισμό. Η απάντηση ήταν ότι αν ο άλλος αναγνωρίζει την ευθύνη του 100%, η Intersalonica τον δέχεται. Στην περίπτωσή μου δεν το έκανα γιατί ο άλλος οδηγούσε αλβανικό κι έγιναν όλες οι διαδικασίες κανονικά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, apostolispd είπε

Κι εγώ στην Intersalonica είμαι ασφαλισμένος, και με αφορμή ένα ατύχημα πέρσι ρώτησα (εγκυκλοπαιδικά) τον ασφαλιστή για το φιλικό διακανονισμό. Η απάντηση ήταν ότι αν ο άλλος αναγνωρίζει την ευθύνη του 100%, η Intersalonica τον δέχεται. Στην περίπτωσή μου δεν το έκανα γιατί ο άλλος οδηγούσε αλβανικό κι έγιναν όλες οι διαδικασίες κανονικά.

Αν δεν κανω λαθος προϋποθεση για φιλικο διακανονισμο είναι να δεχτει ο άλλος ότι φταιει .Γιατι λοιπον η Intersalonica δεν αναφέρεται στις εταιρειες που μετεχουν ?

Δημοσ.

Γιατί προφανώς δεν τον αναγνωρίζει στην περίπτωση που ο ασφαλιζόμενός της παραδέχεται δική του υπαιτιότητα (πιθανόν να θέλουν να αποφύγουν τα ψεύτικα ατυχήματα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...