Προς το περιεχόμενο

Πώς Συνδέεται ο 2ος Εσωτερικός Σκληρός Δίσκος

geo1962

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

Θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει, για τα παρακάτω:

1. Πόσοι τρόποι σύνδεσης, δύο εσωτερικών δίσκων υπάρχουν και ποια η χρησιμότητά τους
2. Τον δεύτερο εσωτερικό δίσκο που πρόκειται να προσθέσω, τον προορίζω για να δημιουργήσω-αποθηκεύσω ένα backup του συστήματός μου και στη συνέχεια να τον ξανα-αφαιρέσω. Πώς να τον συνδέσω λοιπόν;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

How To Install a Desktop Hard Drive https://www.youtube.com/watch?v=f2kcJH8ASN8

Για backup χρειάζεσαι εξωτερικό δίσκο. Κανείς δεν ανοίγει και ξανακλείνει το κουτί μόνο για ένα backup. Εκτός αν θέλεις να αγοράσεις έναν εσωτερικό δίσκο και να τον τοποθετήσεις σε μια θήκη για να τον κάνεις εξωτερικό με σύνδεση USB. Αυτό το προτιμούν πολλοί.

Επεξ/σία από fujitsuA530

Τελικά, ο δεύτερος δίσκος συνδέεται ακριβώς όπως και ο πρώτος;
Δηλαδή, το SATA καλώδιο, από τον σκληρό «πάει» στη μητρική.

Όσο για το backup που αναφέρεις ότι χρειάζομαι εξωτερικό δίσκο, έχεις δίκιο!
Για να καταλάβεις όμως γιατί θα το κάνω μ’ αυτόν τον παράδοξο τρόπο, δες παρακάτω, το ιστορικό του εν λόγω δίσκου.

Στην προσπάθειά μου να δημιουργήσω ένα είδωλο (image) συστήματος μέσω ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου, αντιμετώπισα το εξής απρόοπτο: αφού έχει προχωρήσει αρκετά η διαδικασία της δημιουργίας ειδώλου συστήματος (έχουν αποθηκεύσει το αντίγραφο ασφαλείας τα Windows...) και βρίσκονται στη φάση προετοιμασίας της δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που με ενημερώνει:
«Η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας απέτυχε.
Δεν είναι δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα. (0x80070002)».

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος, επαν-εκκινεί.
Αφού κάνει την επανεκκίνηση, το σύστημα δεν τον «βλέπει» και χρειάζεται να ανοιγοκλείσω το on/off διακοπτάκι του, για να ξανασυνδεθεί με το σύστημα.

Βάση του κωδικού σφάλματος (0x80070002) η υποστήριξη της Microsoft, «μιλάει» για σφάλματα του Windows Update και προτείνει διάφορους τρόπους επίλυσης του προβλήματος.
Δε δοκίμασα, τίποτα απ’ αυτά που προτείνει.

Στη συνέχεια ξαναδοκίμασα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, συνδέοντάς τον στον υπολογιστή μου με διαφορετική σειρά —πρώτα τον ενεργοποίησα και μετά τον συνέδεσα έσω της θύρας USB στο σύστημά μου—.
Το αποτέλεσμα, ήταν να απενεργοποιήσει-τερματίσει τον υπολογιστή μου.

Αναρωτιέμαι: Φταίει κάτι στην πλακέτα-firmware που φέρει το κουτί του εξωτερικού σκληρού δίσκου ή ο ίδιος ο δίσκος (HDD);

Θα τον συνδέσω λοιπόν εσωτερικά (πάνω στο σύστημά μου), για να διαπιστώσω εάν όντως δουλεύει. Εάν ο δίσκος δουλεύει, τότε θα αγοράσω ένα καινούριο κουτί για να τον κάνω και πάλι εξωτερικό…

7 ώρες πριν, geo1962 είπε

Τελικά, ο δεύτερος δίσκος συνδέεται ακριβώς όπως και ο πρώτος;
Δηλαδή, το SATA καλώδιο, από τον σκληρό «πάει» στη μητρική.

................. Στη συνέχεια ξαναδοκίμασα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, συνδέοντάς τον στον υπολογιστή μου με διαφορετική σειρά —πρώτα τον ενεργοποίησα και μετά τον συνέδεσα έσω της θύρας USB στο σύστημά μου—

7 ώρες πριν, geo1962 είπε

Θα τον συνδέσω λοιπόν εσωτερικά (πάνω στο σύστημά μου), για να διαπιστώσω εάν όντως δουλεύει. Εάν ο δίσκος δουλεύει, τότε θα αγοράσω ένα καινούριο κουτί για να τον κάνω και πάλι εξωτερικό…

Ναι, συνδέεις sata καλώδιο και τροφοδοσία ρεύματος. Μετά θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να μπεις στη Διαχείριση Δίσκων και να του δώσεις ένα γράμμα.

Αυτό που γράφεις με το είδωλο συστήματος μυρίζει κάποιο σφάλμα στις ρυθμίσεις του λειτουργικού και άντε να το βρεις ...

Επίσης αυτό που λες ότι πρώτα ενεργοποίησες τον δίσκο και μετά τον συνέδεσες με το USB αδυνατώ να το καταλάβω. Τι σόι δίσκος είναι αυτός; Αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βγάλεις τον σκληρό από το κουτί του -χωρίς να τον χαλάσεις, δοκίμασέ το. Αλλά αν είναι θέμα του λειτουργικού, δεν θα δουλέψει ούτε έτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά με το είδωλο συστήματος και το πρόβλημα του σκληρού, προέκυψαν αμέσως μετά από format!!!
Δοκίμασα, διάφορες λύσεις που προτείνει η δικτυακή υποστήριξη της
Microsoft, αλλά, μάταια!

Λογικό ακούγεται αυτό που λες για πρόβλημα στο λειτουργικό, τη στιγμή που απέτυχε η προσπάθειά μου για δημιουργία ειδώλου συστήματος, τόσο με τον εν λόγω σκληρό, όσο και με δύο στικάκια USB (το ένα καινούριο).

Αύριο θα αγοράσω ένα καλώδιο sata και με την πρώτη ευκαιρία, θα κάνω το «πείραμα».

fujitsuA530, σε ευχαριστώ, που ασχολήθηκες με το πρόβλημά μου.

Όσο για αυτά που γράφει ο atheatos:

1. Θα τον ξαναβγάλω για να μην έχω μια επιπλέον φασαρία, τη στιγμή που είναι μικρός (80GB) και δεν «βοηθάει»…

2. Γίνε συγκεκριμένος. Κάνε προτάσεις.

Επεξ/σία από geo1962

Στις 6/11/2018 στις 7:15 ΜΜ, geo1962 είπε

Όλα αυτά με το είδωλο συστήματος και το πρόβλημα του σκληρού, προέκυψαν αμέσως μετά από format!!!
Δοκίμασα, διάφορες λύσεις που προτείνει η δικτυακή υποστήριξη της
Microsoft, αλλά, μάταια!

Λογικό ακούγεται αυτό που λες για πρόβλημα στο λειτουργικό, τη στιγμή που απέτυχε η προσπάθειά μου για δημιουργία ειδώλου συστήματος, τόσο με τον εν λόγω σκληρό, όσο και με δύο στικάκια USB (το ένα καινούριο).

Αύριο θα αγοράσω ένα καλώδιο sata και με την πρώτη ευκαιρία, θα κάνω το «πείραμα».

fujitsuA530, σε ευχαριστώ, που ασχολήθηκες με το πρόβλημά μου.

Όσο για αυτά που γράφει ο atheatos:

1. Θα τον ξαναβγάλω για να μην έχω μια επιπλέον φασαρία, τη στιγμή που είναι μικρός (80GB) και δεν «βοηθάει»…

2. Γίνε συγκεκριμένος. Κάνε προτάσεις.

Δεν μπορω να κανω προτάσεις στον αερα.... Θελω στοιχεια πχ. μητρικη

Το windows ειναι μπελάς . Ειδικα αν η μητρική ειναι στα τελευταία της ή εχει εγκατασταθει λαθος driver.

Θα συνιστουσα να δοκιμασεις αλλο προγραμμα για να φτιάξεις ειδωλο συστηματος. πχ. αυτό: https://www.paragon-software.com/free/br-free/

Για τη συνδεσμολογία του δεύτερου δίσκου, με «πονήρεψε» το link του fujitsuA530 και «ψάχτηκα» στην ιστοθέση της Western Digital για να επιβεβαιώσω, ότι συνδέεται ακριβώς όπως και ο πρώτος (από το σκληρό, κατ’ ευθείαν στη μητρική) και πως στους δίσκους sata δε χρειάζεται να πειράξουμε το jumper, για να ορίσουμε κάποιον από τους δύο master/slave.

Επιτέλους, δημιούργησα το πολυπόθητο Είδωλο (image) Συστήματος!

Σας ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...