imvrios Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους, Αυτή η Samsung τηλεόραση, συνδεδεμένη με wifi σε ένα ΖΤΕ ZXHN H267A της Vodafone. Ο Plex Media Server είναι στημένος σε ένα PC, το οποίο συνδεδεμένο στο router με Ethernet μέσω χρήσης PLC (το PC είναι σε άλλο δωμάτιο). Τελευταία έκδοση Plex Server και λειτουργικό Windows 10 με όλα τα updates. Το πρόβλημα: στην τηλεόραση, στο Plex player app, όποτε επιλέγω την αναπαραγωγή ταινιών με υψηλό bit rate (> 20 Mb/s), κάθε λίγα δευτερόλεπτα η αναπαραγωγή διακόπτεται για να κάνει buffering. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το γεγονός πως πολλές από τις ταινίες βρίσκονται αποθηκευμένες σε εξωτερικούς δίσκους. Οι δίσκοι είναι συνδεδεμένοι σε USB 3 hub. Μετά από δοκιμές τείνω να καταλήξω ότι φταίει το υψηλό bit rate, το οποίο για κάποιο λόγο δε μπορεί να διαχειριστεί είτε το bandwidth του εσωτερικού μου δικτύου είτε η τηλεόραση. Ο Plex player στην τηλεόραση σε αφήνει να πεις ότι η αναπαραγωγή δε θα γίνεται στο original bit rate αλλά στα 20 Mb/s (και έχει και επιπλέον επιλογές για ακόμα μικρότερο bit rate). Μόλις ενεργοποιώ αυτή την επιλογή κάθε buffering σταματάει και η αναπαραγωγή του streaming είναι χωρίς διακοπές. Δοκίμασα διάφορα πράγματα, όπως: 1. να συνδεθώ στα 2.4Ghz και στα 5Ghz, 2. να επιτρέψω μόνο τη σύνδεση συσκευών που υποστηρίζουν 802.11n (ο router δεν υποστηρίζει ac) . Η τηλεόραση συνδέεται αλλά το θέμα παραμένει. 3. να σκανάρω με εφαρμογές στο κινητό για να βρω το κανάλι που υποστηρίζει την υψηλότερη ταχύτητα. Χωρίς επιτυχία. Όποτε το bit rate του original αρχείου ξεπερνά τα 20 Mbit εχω buffering κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Άλλή ρύθμιση στο Plex player app δε μπόρεσα να βρω. Δηλαδή δε θα με ένοιαζε να όριζα και ένα μεγαλύτερο buffer και ας αργούσε η ταινία να ξεκινήσει για 1-2 λεπτά. Τέλος, υπάρχει ένα test που θα έπρεπε να έχω κάνει για να έχω καλύτερη εικόνα αν το θέμα είναι στο wifi της τηλεόρασης: να τη συνδέσω με ethernet. Δεν είναι δυστυχώς τόσο εύκολο να το κάνω. Το PLC είναι της TP Link με ονομαστική μέγιστη ταχύτητα 1.2GHz. To PLC utility δείχνει ταχύτητες γύρω στα 250Mbit, οπότε ούτε η ταχύτητα σύνδεσης με το PC θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Καμία ιδέα / πρόταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί / απαντήσει.
imvrios Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Τελικά με περισσότερες δοκιμές και ψάξιμο βρήκα την αιτία. Και πρακτικά δεν υπάρχει ολοκληρωμένη λύση: οι υπότιτλοι. Με ενεργή την προβολη υποτίτλων κάνει transcoding. Οφείλεται σε περιορισμούς στην πρόσβαση στο api της Samsung σε κατασκευαστές τρίτων εφαρμογών. Μόνο μερική λύση υπάρχει, η απενεργοποίηση του burning για formats υποτίτλων που είναι σε text και όχι image format. Με απενεργοποίηση των υποτίτλων το streaming είναι τέλειο και απροβλημάτισμό και αρχεία με δεκάδες Mb/s bit rates. Κινητό με snapdragon 835 και tablet με snapdragon 660 συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο παίζουν απροβλημάτιστα τα ίδια αρχεία στο plex app for android με ενεργοποιημένους υποτίτλους (η Samsung TV εχει Tizen οχι android). Και στο άρθρο τους πράγματι λένε ότι το πρόβλημσ πσρουσιάζεται στις περισσότερες συσκευές όταν δοκιμάζεις να αναπαράξεις αρχεία με bit rates > 20 Mb/s. Πράγμα το οποίο είναι μερική καταστροφή για το λόγο ύπαρξης του media server. Αν δεν έβλεπαν και άλλοι άνθρωποι remotely θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να τον ξυλώσω. Γιατί χάνει σημαντικά το νόημα της ύπαρξης του. Υπόψιν ότι τα ίδια αρχεία σε στικάκι στην τηλεόραση (το μέγεθος ορισμένων αρχείων φτάνει κοντά στα 100GB) παίζουν άριστα στον ενσωματωμένο player της Samsung.
speedy23 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γνωστο θεμα του plex πια. Δεν ειναι σε ολους αλλα το εχουν αρκετοι οσο εχω διαβασει. Me τη Sony μου τo προβλημα που εχω (μεσω της επισημης εφαρμογης) ειναι οτι τρελαινοταν το PC (συνδεδεμενο με hdmi στην TV) στο buffering και αναρωτιομουνα τι γινεται αφου ουσιαστικα αλλαξα μονο τηλεοραση και οχι συνδεσμολογια. Με το που απενεργοποιουσα τους υποτιτλους, κανενα θεμα. Η τηλεορασηστο σαλονι το ιδιο θεμα με το δικο σου. Buffering ατελειωτο. Δεν το δοκιμασα αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν απενεργοποιησω τα subs, θα δουλευει φινα. Η προηγουμενη μου τηλεοραση ηταν Σαμυ και απ'οτι καταλαβα δουλευε τελεια επειδη ηταν του Orca (third party developer) και οχι επισημη εφαρμογη. Αλλιως θα ειχα τετοια προβληματα. Λυση για μενα ειναι να βλεπω Plex μεσω Kodi. Να σε ρωτησω κατι. Καπου στο μενου σου της σαμυ θα σου βγαζει περα απο την επισημη εφαρμογη του plex και ενα Plex Media Server: "Ονομα που εχεις δωσει". Το εχεις δοκιμασει εκει να δεις αν παιζουν; Εμενα παιζει απροβληματιστα στην τηλεοραση που εχω συνδεδεμενη με τον υπολογιστη. Στου σαλονιου το βλεπει αλλα δεν τα παιζει, παρουσιαζει σφαλμα (τα αρχεια τα βλεπει ως .mpg). Αν δουλευει ειναι ενα decent υποκαταστατο αλλα χανεις την ωραια βιβλιοθηκη του plex. Ειναι ολα σε μια λιστα σε ενα μονοχρωμο background. *H τηλεοραση στο σαλονι ειναι συνδεδεμενη μεσω wifi βεβαια. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από speedy23
imvrios Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Πράγματι στις πηγές περιεχομένου της τηλεόρασης εμφανίζει το Plex. Το είχα προσέξει αλλά δε το χρησιμοποιούσα γιατί η πλοήγηση είναι σε υποφακέλους με βάθος 4-5 και μετά μία τεράστια λίστα ταινιών η μία κάτω από την άλλη. Δοκίμασα τώρα κάποια αρχεία διαφόρων codecs, file sizes κλπ . Η αναπαραγωγή από τον player της τηλεόρασης αποτυγχάνει πάντα με το καθόλου βοηθητικό μήνυμα "προέκυψε μη αναμενόμενο σφάλμα". Αυτό τώρα θέλει debugging καταρχήν από πλευράς μου και ύστερα να το δηλώσω στη Samsung. Το PC του server εχει firewall. Αυτό υποψιάζομαι καταρχήν ότι φταίει αλλά θα πρέπει να κάνω δοκιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα